Αδάμ και Εύα
Συντονιστής: Συντονιστές
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Αδάμ και Εύα
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ !
Είχαν φθάσει εκεί, 1.000 χρόνια πρίν από τόν Χριστόφορο Κολόμβο !
http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/07 ... lombo.html
ΥΓ Κάπου έχω αντίγραφο του περιοδικού (φωτοτυπίες) και όσο κι αν ψάχνω από το πρωί δεν το βρίσκω!
Ήθελα να δείτε τα σύμβολα καθαρά!!! Μόλις το βρω (?) θα το ανεβάσω......
Είχαν φθάσει εκεί, 1.000 χρόνια πρίν από τόν Χριστόφορο Κολόμβο !
http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/07 ... lombo.html
ΥΓ Κάπου έχω αντίγραφο του περιοδικού (φωτοτυπίες) και όσο κι αν ψάχνω από το πρωί δεν το βρίσκω!
Ήθελα να δείτε τα σύμβολα καθαρά!!! Μόλις το βρω (?) θα το ανεβάσω......
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σμαρώ για να πώ την αλήθεια δεν ξέρω γιατί, το μυαλό μου στον σύζυγό σου πήγε.
Στην ερώτηση "αλήθεια πιστευεις στον Αδάμ και στην Εύα;" να απαντάς ναί αλλά και πως με τόση σιγουριά και ύφος απαξιώνεις το πιστεύω του άλλου;
Στο ερώτημά σου "μη μου πεις οτι εσυ πιστεύεις οτι γίναμε άνθρωποι απο τις μαϊμούδες;"
Κάλλιστα η παραπάνω απάντηση μπορεί να ταιριάξει και στο δικό σου ερώτημα. Μην θεωρείς ανορθόδοξη και απορριπτέα την Εξέλιξη τουλάχιστον στο βασικό της σκέλος. Το θέμα της εξέλιξης το συζητήσαμε και παλαιότερα εδώ στο forum και καλό θα είναι κάποιος να θέσει ένα link σχετικό και όχι μόνο τις απόψεις του πατρός Αντωνίου που πανάκεια δεν είναι Νικόλαε. Ακόμα και ο όρος Adham(απο το χώμα δηλαδή / χοϊκός) μπορεί κάλλιστα να ερμηνευθεί πως ο άνθρωπος είναι εξέλιξη της κατώτερης μορφής ζωής, της οποίας η πρώτη ενδεχομένως ορατή στο Μωυσέα μορφή, ήταν η βλάστηση του χώματος, εξ ου και πλαστήκαμε απο πηλό όπως και τα ζώα κατα τη Γένεση. Κάτι που κάλλιστα ερμηνεύεται πως ζώα και άνθρωπος έχουν ίδιο γενετικό υλικό ή ίδια γενετική προέλευση.
Στο ερώτημα "Η Ευα και ο Αδαμ ηταν 2 ανθρωποι, πως πλήθαιναν;" η απάντηση είναι "κάνοντας έρωτα μεταξύ τους". Βέβαια ο σύζυγος υπαινίσσεται το μετά και την αιμομιξία είτε υιών με την μητέρα, είτε με τις αδελφές όταν αυτές προέκυψαν σε βάθος χρόνου. Φυσικά έως κάποιες γενεές είχαμε φαινόμενα αιμομιξίας τη προστασία του Θεού. Πως θα γινόταν αλλιώς. Η αιμομιξία δεν ήταν απαγορευμένη εξ αρχής. Εξάλλου μερική αιμομιξία με βάση τον Μωσαϊκό επιτρέπονταν κατ΄εξαίρεση, όπως ο Γάμος του κουνιάδου με την κουνιάδα, άν είχε μείνει χήρα άκληρη π.χ. Αν και το τελευταίο δεν είναι αιμομιξία εκ γενετής αλλά εξ αγχιστείας.
Στην ερώτηση "αλήθεια πιστευεις στον Αδάμ και στην Εύα;" να απαντάς ναί αλλά και πως με τόση σιγουριά και ύφος απαξιώνεις το πιστεύω του άλλου;
Στο ερώτημά σου "μη μου πεις οτι εσυ πιστεύεις οτι γίναμε άνθρωποι απο τις μαϊμούδες;"
Κάλλιστα η παραπάνω απάντηση μπορεί να ταιριάξει και στο δικό σου ερώτημα. Μην θεωρείς ανορθόδοξη και απορριπτέα την Εξέλιξη τουλάχιστον στο βασικό της σκέλος. Το θέμα της εξέλιξης το συζητήσαμε και παλαιότερα εδώ στο forum και καλό θα είναι κάποιος να θέσει ένα link σχετικό και όχι μόνο τις απόψεις του πατρός Αντωνίου που πανάκεια δεν είναι Νικόλαε. Ακόμα και ο όρος Adham(απο το χώμα δηλαδή / χοϊκός) μπορεί κάλλιστα να ερμηνευθεί πως ο άνθρωπος είναι εξέλιξη της κατώτερης μορφής ζωής, της οποίας η πρώτη ενδεχομένως ορατή στο Μωυσέα μορφή, ήταν η βλάστηση του χώματος, εξ ου και πλαστήκαμε απο πηλό όπως και τα ζώα κατα τη Γένεση. Κάτι που κάλλιστα ερμηνεύεται πως ζώα και άνθρωπος έχουν ίδιο γενετικό υλικό ή ίδια γενετική προέλευση.
Στο ερώτημα "Η Ευα και ο Αδαμ ηταν 2 ανθρωποι, πως πλήθαιναν;" η απάντηση είναι "κάνοντας έρωτα μεταξύ τους". Βέβαια ο σύζυγος υπαινίσσεται το μετά και την αιμομιξία είτε υιών με την μητέρα, είτε με τις αδελφές όταν αυτές προέκυψαν σε βάθος χρόνου. Φυσικά έως κάποιες γενεές είχαμε φαινόμενα αιμομιξίας τη προστασία του Θεού. Πως θα γινόταν αλλιώς. Η αιμομιξία δεν ήταν απαγορευμένη εξ αρχής. Εξάλλου μερική αιμομιξία με βάση τον Μωσαϊκό επιτρέπονταν κατ΄εξαίρεση, όπως ο Γάμος του κουνιάδου με την κουνιάδα, άν είχε μείνει χήρα άκληρη π.χ. Αν και το τελευταίο δεν είναι αιμομιξία εκ γενετής αλλά εξ αγχιστείας.
-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τώρα όσον αφορά ερωτήματα του τύπου, γιατί και πως έκανε την Εύα, αν υπήρχε ή όχι σεξουαλική πράξη αν θα υπήρχε άνευ της πτώσεως κ.τ.λ. είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεις τί είναι ορθόδοξη άποψη, τί όχι, κ.τ.λ.
Τό θέμα είναι γενετικό και άρα και σεξουαλικό. Ο έρωτας και ειδικά η ολοκλήρωση είναι θέμα ταμπού, πρέπει να δικαιολογηθεί κατα "τους πατέρας" που σύχνα είναι το κόμπλεξ του καθενός και πολλά άλλα.
Και αυτό γιατί ο έρως είναι Το Ταμπού στους εκκλησιαστικούς, ουσιαστικά θεωρείται κάτι βρώμικο που υπο προϋποθέσεις επιτρέπεται και για τεκνοποιία μόνο και τελικά αυτή η βαλίτσα δεν πάει μακριά.....
Την Εύα την δημιούργησε ο Θεός λαμβάνοντας / εξελίσσοντάς απο τον Αδάμ για "ήταν καλό να μείνει ο άνθρωπος / Αδάμ μόνος". Το τί σημαίνει μόνος σηκώνει πολύ κουβέντα................
Το αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαι ο Θεός το έδωσε εντολή προ της πτώσεως.
Κωνσταντίνος
Τό θέμα είναι γενετικό και άρα και σεξουαλικό. Ο έρωτας και ειδικά η ολοκλήρωση είναι θέμα ταμπού, πρέπει να δικαιολογηθεί κατα "τους πατέρας" που σύχνα είναι το κόμπλεξ του καθενός και πολλά άλλα.
Και αυτό γιατί ο έρως είναι Το Ταμπού στους εκκλησιαστικούς, ουσιαστικά θεωρείται κάτι βρώμικο που υπο προϋποθέσεις επιτρέπεται και για τεκνοποιία μόνο και τελικά αυτή η βαλίτσα δεν πάει μακριά.....
Την Εύα την δημιούργησε ο Θεός λαμβάνοντας / εξελίσσοντάς απο τον Αδάμ για "ήταν καλό να μείνει ο άνθρωπος / Αδάμ μόνος". Το τί σημαίνει μόνος σηκώνει πολύ κουβέντα................
Το αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαι ο Θεός το έδωσε εντολή προ της πτώσεως.
Κωνσταντίνος
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Γιατι αραγε σε θυμησε τον αντρα μου?????????????????????????????????konstantinoupolitis έγραψε:Σμαρώ για να πώ την αλήθεια δεν ξέρω γιατί, το μυαλό μου στον σύζυγό σου πήγε.
Πολυ σε συμπαθησε.......και υπαρχει μαλλον και λογος γι αυτο!και τοτε του μιλησες πολυ λογικα και τωρα παλι τα εξηγησες τοσο κατανοητα!!και αυτο που μου αρεσει σε εσενα...ειναι οτι ενω εισαι τοσο καλο παιδι και της εκκλησιας..δεν εισαι ποτε απολυτος, για ολα εχεις μια εξηγηση και σεβεσαι πανω απο ολα τη γνωμη κα τα πιστευω του αλλου!!Α.!!!!! Βρε ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ!!! :D :D :D :D :D :D
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Αγαπητή Smarti, αν θες να ακούσεις την πείρα μου -μιας και τα έχω περάσει αυτά- σταμάτα να προσπαθείς να αλλάξεις τον άλλον. Ούτε θα τα καταφέρεις αλλά ούτε πρέπει και να τα καταφέρεις! Ο λόγος είναι πολύ απλός: σκέψου τι θα γίνει, τι θα σκεφτείς, τι θα νιώσεις, αν όντως τον πείσεις. Ψωρο-περηφάνεια και εγωισμό που κατάφερες να του περάσεις το δικό σου. Και σε ρωτάω τώρα: είναι δικαιο και για σένα αλλά και για τον άλλον να τα καταφέρεις; Δηλ είναι καλό πράγμα ο εγωισμός; Καλό πράγμα η ψωροπερηφάνεια; Από που και ως που; Για να μη πω τι θα συμβεί στον άλλον! Δηλ τι; Θες να έχεις έναν άνθρωπο που πιστεύει ότι του λες χωρίς να έχει δικιά του κρίση; Χωρίς να έχει το δικαίωμα της επιλογής; Αν θες την γνώμη μου άφησε τον να σκεφτεί μόνος του. Μυαλό έχει ο άνθρωπος δεν είναι χαζός!
Εξάλλου... υπάρχει άλλος τρόπος για να το καταλάβει ο άντρας σου: η ίδια του η πείρα! Η δική του επιβεβαίωση! Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να ασχοληθεί ο ίδιος. Κάτι που δεν πρόκειται να γίνει αν εσύ τον πρίζεις πρώτον και αν αυτός δεν καταλάβει ότι δεν είναι ο παντογνώστης δεύτερον!
Το να υποχωρήσεις εσύ είναι μεν δύσκολο αλλά μπορείς να τα καταφέρεις αν θελήσεις. Το να τον κάνεις όμως να ασχοληθεί πως στο καλό θα τα καταφέρεις; Εδώ είναι το πρόβλημα. Τι θα του πεις; "Κάτσε διάβασε;"
Όχι! Πολύ απλά θα τον κάνεις να θελήσει να διαβάσει από μόνος του. Για να το πετύχεις αυτό πολύ απλά δεν έχεις παρά να τον προκαλέσεις να σου αποδείξει αυτός την ορθότητα των λεγομένων του και όχι εσύ την δική σου όπως κάνεις τώρα. Όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για όλα. Π.χ αν σου πει ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο πες του "πως το ξέρεις; Έχεις αποδειξεις; Ποιος σου το είπε;". Ε, τι θα κάνει αυτός; Δεν θα καθήσει να σκεφτεί, να ψάξει, να ασχοληθεί να βρει στοιχεία για να αποστομώσει; Ε, σιγά-σιγά, με την μόρφωση και το ψάξιμο κάτι θα μάθει δεν μπορεί.... Και θα του βγει και σε καλό και γενικότερα!
Οφειλω βέβαια να σε πληροφορήσω ότι οι πρώτες αποδείξεις που θα βρει θα είναι "τσαπατσούλικες". Θα σου πει ότι βρει πρόχειρο, δηλ όχι ολόκληρη επιστημονική έρευνα. Βέβαια οκ, δεν περιμένουμε να είναι και φιλόσοφος ο άνθρωπος, αλλά 5 σωστά πράγμα τα απαιτούμε! Και εδώ αρχίζει ένα πρόβλημα. Πώς στο καλό ξέρουμε ότι αυτά τα 5 πράγματα είναι όντως τα σωστά; Επειδή και εμείς με την σειρά μας καθόμαστε να ασχοληθούμε για να μάθουμε. Εννοείται ότι δεν περιμένουμε από κάποιον να καθήσει να ασχοληθεί χωρίς εμείς να ξέρουμε την τύφλα μας! Γι' αυτό και ο κλήρος πέφτει επίσης και σε σένα να διαβάσεις! Μέχρι εσύ να το καταλάβεις αυτό -και να του το δίνεις αυτό ως παράδειγμα προς μίμηση- αυτός δεν πρόκειται να αλλάξει αφού θα βλέπει ότι ούτε εσύ αλλάζεις. Αν όμως δει ότι εσύ ξέρεις περισσότερα θα συνεχίσει! Ο αγώνας λοιπόν δεν είναι να αλλάξεις αυτόν αλλά τον εαυτό σου. Και τότε θα ξέρεις από μόνη σου τις σωστές απαντήσεις!
Εξάλλου... υπάρχει άλλος τρόπος για να το καταλάβει ο άντρας σου: η ίδια του η πείρα! Η δική του επιβεβαίωση! Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να ασχοληθεί ο ίδιος. Κάτι που δεν πρόκειται να γίνει αν εσύ τον πρίζεις πρώτον και αν αυτός δεν καταλάβει ότι δεν είναι ο παντογνώστης δεύτερον!
Το να υποχωρήσεις εσύ είναι μεν δύσκολο αλλά μπορείς να τα καταφέρεις αν θελήσεις. Το να τον κάνεις όμως να ασχοληθεί πως στο καλό θα τα καταφέρεις; Εδώ είναι το πρόβλημα. Τι θα του πεις; "Κάτσε διάβασε;"
Οφειλω βέβαια να σε πληροφορήσω ότι οι πρώτες αποδείξεις που θα βρει θα είναι "τσαπατσούλικες". Θα σου πει ότι βρει πρόχειρο, δηλ όχι ολόκληρη επιστημονική έρευνα. Βέβαια οκ, δεν περιμένουμε να είναι και φιλόσοφος ο άνθρωπος, αλλά 5 σωστά πράγμα τα απαιτούμε! Και εδώ αρχίζει ένα πρόβλημα. Πώς στο καλό ξέρουμε ότι αυτά τα 5 πράγματα είναι όντως τα σωστά; Επειδή και εμείς με την σειρά μας καθόμαστε να ασχοληθούμε για να μάθουμε. Εννοείται ότι δεν περιμένουμε από κάποιον να καθήσει να ασχοληθεί χωρίς εμείς να ξέρουμε την τύφλα μας! Γι' αυτό και ο κλήρος πέφτει επίσης και σε σένα να διαβάσεις! Μέχρι εσύ να το καταλάβεις αυτό -και να του το δίνεις αυτό ως παράδειγμα προς μίμηση- αυτός δεν πρόκειται να αλλάξει αφού θα βλέπει ότι ούτε εσύ αλλάζεις. Αν όμως δει ότι εσύ ξέρεις περισσότερα θα συνεχίσει! Ο αγώνας λοιπόν δεν είναι να αλλάξεις αυτόν αλλά τον εαυτό σου. Και τότε θα ξέρεις από μόνη σου τις σωστές απαντήσεις!
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η όλη συζήτηση μου θύμισε ένα γρίφο (?) που μου είχαν απευθύνει παλαιότερα:
Βρέθηκαν ,λέει, κάπου στη γη τα απολιθώματα 2 ανθρώπων και έπειτα από έρευνες και μελέτες οι επιστήμονες κατέληξαν με ΣΙΓΟΥΡΙΑ ότι πρόκειται για τον Αδάμ και την Εύα. Πώς ήταν τόσο σίγουροι;;
Η ανθρώπινη λογική μπορεί να βρει εξήγηση, που πνευματικά δε θα είναι αποδεκτή!
Θα συμφωνήσω με το Νίκο λοιπόν, στο ότι είναι ένα καθαρά πνευματικό ερώτημα -η αναπαραγωγή των πρωτόπλαστων- που δεν μπορούμε να το απαντήσουμε μέσα από το πρίσμα της ανθρώπινης λογικής!
Βρέθηκαν ,λέει, κάπου στη γη τα απολιθώματα 2 ανθρώπων και έπειτα από έρευνες και μελέτες οι επιστήμονες κατέληξαν με ΣΙΓΟΥΡΙΑ ότι πρόκειται για τον Αδάμ και την Εύα. Πώς ήταν τόσο σίγουροι;;
Η ανθρώπινη λογική μπορεί να βρει εξήγηση, που πνευματικά δε θα είναι αποδεκτή!
Θα συμφωνήσω με το Νίκο λοιπόν, στο ότι είναι ένα καθαρά πνευματικό ερώτημα -η αναπαραγωγή των πρωτόπλαστων- που δεν μπορούμε να το απαντήσουμε μέσα από το πρίσμα της ανθρώπινης λογικής!
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας.Με ωφέλησαν πάρα πολύ! :D
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Evi_J έγραψε:Αγαπητή Smarti, αν θες να ακούσεις την πείρα μου -μιας και τα έχω περάσει αυτά- σταμάτα να προσπαθείς να αλλάξεις τον άλλον. Ούτε θα τα καταφέρεις αλλά ούτε πρέπει και να τα καταφέρεις! Ο λόγος είναι πολύ απλός: σκέψου τι θα γίνει, τι θα σκεφτείς, τι θα νιώσεις, αν όντως τον πείσεις. Ψωρο-περηφάνεια και εγωισμό που κατάφερες να του περάσεις το δικό σου. Και σε ρωτάω τώρα: είναι δικαιο και για σένα αλλά και για τον άλλον να τα καταφέρεις; Δηλ είναι καλό πράγμα ο εγωισμός; Καλό πράγμα η ψωροπερηφάνεια; Από που και ως που; Για να μη πω τι θα συμβεί στον άλλον! Δηλ τι; Θες να έχεις έναν άνθρωπο που πιστεύει ότι του λες χωρίς να έχει δικιά του κρίση; Χωρίς να έχει το δικαίωμα της επιλογής; Αν θες την γνώμη μου άφησε τον να σκεφτεί μόνος του. Μυαλό έχει ο άνθρωπος δεν είναι χαζός!
Το να υποχωρήσεις εσύ είναι μεν δύσκολο αλλά μπορείς να τα καταφέρεις αν θελήσεις. Το να τον κάνεις όμως να ασχοληθεί πως στο καλό θα τα καταφέρεις; Εδώ είναι το πρόβλημα. Τι θα του πεις; "Κάτσε διάβασε;"Όχι! Πολύ απλά θα τον κάνεις να θελήσει να διαβάσει από μόνος του. Για να το πετύχεις αυτό πολύ απλά δεν έχεις παρά να τον προκαλέσεις να σου αποδείξει αυτός την ορθότητα των λεγομένων του και όχι εσύ την δική σου όπως κάνεις τώρα. Όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για όλα. Π.χ αν σου πει ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο πες του "πως το ξέρεις; Έχεις αποδειξεις; Ποιος σου το είπε;". Ε, τι θα κάνει αυτός; Δεν θα καθήσει να σκεφτεί, να ψάξει, να ασχοληθεί να βρει στοιχεία για να αποστομώσει; Ε, σιγά-σιγά, με την μόρφωση και το ψάξιμο κάτι θα μάθει δεν μπορεί.... Και θα του βγει και σε καλό και γενικότερα!
Καλή μας Εύι λες ότι θα τις μιλήσεις από πείρα σου ποια είναι αυτή η πείρα της Γραφής, ¨η έξω πείρα ;;; Καλή μας Εύι με αυτά που παρουσιάζεις ως πείρα της ζωής είναι όλλα ενάντια τω Γραφών Θα πω μερικά των γνώσεων μου αλλά θα τα αποδείξω μέσα από τις Γραφές ¨Αν οι Άγιοι όλοι που έχτυσαν πάνω στο αγκωνάρι για να βρούμε εμείς σήμερα αυτό που έχουμε την Μέγα Ορθοδοξία, άν λέω έκαναν όπως λες εσύ υα υπήρχαμε εμείς σήμερα με την πίστη του Θεοπυ Θα γνωρίζαμε τον Κύριο;;; Ούτε στις βιβλιοθήκες δεν θα υπήρχε τι είναι ο Θεός.
Τώρα ως για τον εγωισμό που λες αυτό ήταν ένα γνώρισμα των Εβραίων που έτρεχαν να κάνουν έναν προσήλυτο και να καυχώνται γιαυτό.. ¨Αν στην Χριστού περίπτωση κάνει κάποιος το ίδιο έ δεν χάλασε αυτήν την στιγμή ο άνθρωπος, έτσι είναι φτιαγμένος Αλλά τουλάχιστον αν καταφέρει να σώσει κάποιον άνθρωπο γνωρίζοντας του τον Θεό τότε γίνεται χαρά μεγάλη στον ουρανό Λούκα ΙΕ -10-και ο απολεσμένος ας εύρη στην ψυχή του ότι έφερε κάποιον στην σωτηρία της ψυχής
Και πάμε τι λένε οι Γραφές γιατί.
Ματθαίου ¨Ε--19--. Εκείνος που θα διδαξει τον άλλον τον λόγο του Θεού θα ονομαστεί Μέγας στην Βασιλεία του Θεού.
Και πάλι Ματθαίου--..Ι 41--Εκείνος που δέχεται έναν προφήτη, γιατί είναι προφήτης, θα πάρει ανταμοιβή προφήτου. Και εκείνος που δέχεται έναν δίκαιο άνθρωπο, γιατί είναι δίκαιος, θα πάρει ανταμοιβή δικαίου.
42--Και όποιος θα δώσει σε έναν από αυτούς τους ασήμαντους μαθητές μου έστω και ένα μόνον ποτήρι κρύο νερό, επειδή αυτός που θα το δώσει δεν θα χάσει την ανταμοιβή του
Υπάρχουν πολλά εδάφια των Γραφών που μας ωθούν να λέμε τον λόγο του Θεού.
Και γιαυτό είμαστε εδώ σήμερα. Αλλιώς ποιός ο λόγος;;;
-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η αλήθεια είναι ότι και συμπαθητικός είναι ο σύζυξ σου και νομίζω ότι σε αγαπάει, αν ανασύρω απο την μνήμη μου τα μάτια του και τα δικά σου όταν συναντιούνται....
Μεταβίβασέ του τα χαιρετίσματά μου.
Τώρα για τα υπόλοιπα: Δεν νομίζω ότι είμαι τόσο καλό παιδί, προσπαθώ ωστόσο να έχω και καλές στιγμές.
Στην Εκκλησία μέσα ζω, κουβαλάω όμως μέσα και το κοσμικό ζιζάνιο.
Ως προς το "δεν εισαι ποτε απολυτος, για ολα εχεις μια εξηγηση και σεβεσαι πανω απο ολα τη γνωμη":
Προσπαθώ σε μια συζήτηση να καταλάβω την θέση και την φιλοσοφία του άλλου και να σεβαστώ τα πιστευω του . Κατα κανόνα πάντως οι γνωρίζοντες την αφεντομουτσουνάρα μου μου καταλογίζουν απολυτοσύνη και κάποιες φορές έχουν δίκιο.
Τέλος αναφορικά με το "Βρε ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ", εύχομαι να έχει την ίδια γνώμη και η περι ής ο λόγος και κυρίως το αυτό βίωμα της χαράς.
Μεταβίβασέ του τα χαιρετίσματά μου.
Τώρα για τα υπόλοιπα: Δεν νομίζω ότι είμαι τόσο καλό παιδί, προσπαθώ ωστόσο να έχω και καλές στιγμές.
Στην Εκκλησία μέσα ζω, κουβαλάω όμως μέσα και το κοσμικό ζιζάνιο.
Ως προς το "δεν εισαι ποτε απολυτος, για ολα εχεις μια εξηγηση και σεβεσαι πανω απο ολα τη γνωμη":
Προσπαθώ σε μια συζήτηση να καταλάβω την θέση και την φιλοσοφία του άλλου και να σεβαστώ τα πιστευω του . Κατα κανόνα πάντως οι γνωρίζοντες την αφεντομουτσουνάρα μου μου καταλογίζουν απολυτοσύνη και κάποιες φορές έχουν δίκιο.
Τέλος αναφορικά με το "Βρε ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ", εύχομαι να έχει την ίδια γνώμη και η περι ής ο λόγος και κυρίως το αυτό βίωμα της χαράς.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας