Είναι κακό;

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Είναι κακό;

Δημοσίευση από smarti »

Πατερα Αντωνιε γεια σας!

Εχω μεγαλωσει Γερμανια και εχω αγνοια απο πολλα πραγματα ,μαλλον ολα αυτα που αφορουν την ηγεσια της εκκλησιας.Και εχω και πολλα ερωτηματα.Βλεπω οτι συνεχως ,καταληγουμε μεταξυ μας εδω στο φορουμ σε καβγαδες η διαφωνιες θα το ελεγα,που φτανουν και στο σημειο να μιλαμε ασχημα σε ανθρωπους που δεν γνωριζουμε.Και δεν καταλαβαινω τιποτα απο αυτα που λενε για τον Πατριαρχη και για παλαιοημερολογιτες και για οτι αλλο γραφεται.Μπορειτε ,να μου εξηγησετε εσεις ,τι εναι Παλαιοημερολογιτης και αν ειναι κακο?Και πως πρεπει να συμπεριφερομαστε αυτοι που ειμαστε του νεο Ημερολογιου?Ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα μας ,που μας φτανει στα ακρα να πληγωνουμε ο ενας τον αλλον?
Σας ευχαριστω προκαταβολικα για την απαντηση σας!!!!Την ευχη σας!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Υ.ΣΔεν θελω να σας στεναχωρεσω, αλλα θα σας παρακαλουσα αν γινετε και θελετε να μην γραψει καποιος απαντηση στο ερωτημα ,πριν απαντησει ο πατερας Αντωνιος.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

dionysisgr έγραψε:Γραφεις να μην ανακατευτουμε, αλλα με αυτον τον τροπο μας σκανδαλιζεις χειροτερα smarti.

Στειλε p.m. στον π.Αντωνιο εαν σε ενδιαφερει σε προσωπικο επιπεδο να μαθεις για αυτα τα πραγματα.

Γιατι το κοινοποιεις τοις πασι το post σου; Λαθος σου.

Δινεις και βημα ετσι σε αυτους να βγουν και να μιλανε.

Διονυση παρακαλεσα με πολυ ευγενικο τροπο αν γινετε να μην απαντησει καποιος πριν τον πατερα Αντωνιο.Και να εισαι σιγουρος οτι το τελευταιο που θα σκεφτομουν ειναι να σκανδαλισω τους αλλους.Οπως σου δινω ελευθερια εκφρασης ,ετσι θα ηθελα και απο μερος σου να σεβαστεις την αποψη μου.Σε παρακαλω. :cry:
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

dionysisgr έγραψε:Κατεβασε το post, και στειλε p.m.

Αυτο το διαβαζουν ολοι, και εφοσον το εβαλες σε κοινη θεα, σημαινει οτι θελεις να σου απαντησουν και αλλοι.

Και εαν σου απαντησει κανενας απο τους "γνησιους" δεν θα εισαι σε θεση ουτε να αμυνθεις, αλλα θα αρχισει νεα διαμαχη. Αυτο θελεις;
Το ποστ δεν το κατεβαζω.Θελω μια απαντηση απο τον πατερα Αντωνιο ,ωστε να μπορει να τη διαβασει ο καθενας και μετα αν ειναι δυνατον να κλειδωθει το θεμα.Καποια στιγμη πρεπει να σταματησει αυτος ο διαχωρισμος αναμεσα μας.Οτι ποστ και να ανοιξουμε παντου αυτο το θεμα ειναι .Φτανει πια.Για να ωφεληθουμε ηρθαμε εδω και οχι να παιζουμε τον κρυμενο θυσαυρο ,που ειναι ενας παλαιοημερολογητης ,για να τον βρουμε και να τον κυνηγησουμε.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Και αμα το διαβασει καποιος που δεν συμφωνει με την απαντηση τι θα κανεις; θα τον φιμωσεις κλειδωνοντας το θεμα; Μετα θα σου πει οτι αυτο ειναι ανηθικο.

Aυτο ειναι ελευθερια εκφρασης; Να τους δωσουμε και λογο να φωναζουν απο πανω, οτι τους φιμωνουμε;

Εγω δεν σου κανω υποδειξη. Σου λεω να στειλεις p.m. για να παρεις αυτο που θελεις, και να προχωρησεις παραπερα την σκεψη σου οτι η κινηση αυτη ειναι λαθος. Αν θες ακουσε με.

Εσυ δεν ξερεις οτι οι παλαιοημερολογιτες ειναι σχισματικοι και εχουν βρεθει εκτος Εκκλησιας, πρεπει να στο πει ο π.Αντωνιος;

Πνευματικο δεν εχεις; Ιερεις δεν εχετε εκει που μενεις; Δεσποτη δεν εχετε;
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Περιμένοντας και εγώ τον π.Αντωνιο να απαντήσει, εκφράζω την σκέψη μου λέγοντας οτι δεν έχω τίποτε με κανέναν και τον αντιμετωπίζω σαν συνάνθρωπο με τα δικα του πιστεύω.

Οταν όμως αυτό ο κάποιος μιλα για την πίστη μου με υποτιμητικά λόγια δικαίως εξοργίζομαι.

Οι "παλιοημερολογίτες ΓΟΧ" είναι μια ξένη εκκλησία με δικα της πιστεύω όπως οι μουσουλμάνοι, βουδιστές, καθολικοί, προτεστάντες κλπ.

Είδες κανεναν άλλο απο άλλη ξενη εκκλησία να έρχεται εδώ και να βρίζει ?

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Τωρα γιατι με σκανδαλιζεις βρε eortologio_gr;

Ειναι δυνατον να καθησει τωρα να ασχοληθει ο Ιερεας π.Αντωνιος, με ενα λελυμενο θεμα απο δεκαετιων, και να κανει τι;

Απολογητικη επι των σχισματικων για τις 13 ημερες; Oχι μονο δεν θα απαντησει, αλλα θα βλεπει και τι ρωταμε, και θα στεναχωριεται ο Ανθρωπος του Θεου..

Δεν ειναι σποντα για σενα αυτο smarti, αλλα ειναι ενας απο τους λογους που σου ειπα το μεσημερι να στειλεις pm.

Δεν ειναι Εκκλησια, οι ΓΟΧ, ειναι αιρεση, εχουν αποκοπει απο το Σωμα του Χριστου, που αποτελουμε οι υπολοιποι, αναξιως μεν, αλλα το αποτελουμε, και εαν δεν επιστρεψουν αυτοβουλως, τοτε ας τους φυλαξει ο Κυριος, και ας ελπιζουν μονο στο Απειρο Θειο Ελεος.

Οταν αποκοπτεις εαυτον απο το Σωμα του Χριστου και μαλιστα εχεις σαν αιτια διαμαχης, το που πεφτει η σκια του.. γαιδουριου, δηλαδη ενα μη δογματικο αλλα και ανουσιο θεμα οπως ειναι το εορτολογιο-ημερολογιο, τοτε εισαι αξιος της πνευματικης μοιρας σου.

Να πουμε κι αλλα, ισως δεν εχει νοημα. Ας λαβει τον κοπο ο π.Αντωνιος να απαντησει, αλλα εχω μια διαισθηση οτι θα το κανει με βαρια καρδια, εαν το κανει.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Πως αναγνωρίζουμε ότι κάποιος είναι Παλαιοημερολογίτης;

Δημοσίευση από pAntonios »

Υπάρχει ένα τυπικό και ένα ουσιαστικό κομμάτι στην ερώτηση αυτή.

Πως αναγνωρίζουμε ότι κάποιος είναι Παλαιοημερολογίτης;
Απάντηση: Δεν αναγνωρίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία (Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος) που έχει κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Δεν αναγνωρίζει και τις 19 Μονές του Αγίου Όρους παρά το ότι συμβαδίζουν ημερολογιακά με το παλιό ημερολόγιο, επειδή κι αυτές μνημονεύουν τον Πατριάρχη! Αναγνωρίζει μόνον τους λεγόμενους "ζηλωτές" όπως είναι οι της Μονής Εσφιγμένου.

Το θέμα του ημερολογίου μπορεί να φαίνεται τυπικό αλλά έχει γίνει ουσιαστικό πλέον από τη στιγμή που ανάγεται σε υπαριθμόν ένα προυπόθεση σωτηρίας. Έτσι το σχίσμα των αδελφών μας παλαιοημερολογιτών έχει μετατραπεί σε αίρεση.
Απόδειξη τρανή ότι έχουν χωριστεί σε 8 παρατάξεις όπου ο ένας αφορίζει τον άλλον και δεν έχει κοινωνία με τους υπολοίπους!!!
Ας μην πούμε περισσότερα...
Ο Θεός να βάλει το χέρι του!!!

Φυσικά δεν είναι σωστό να μιλούμε απαξιωτικά γι αυτούς τους αδελφούς μας επειδή οι περισσότεροι βρέθηκαν εκεί από τύχη και όχι επειδή το επέλεξαν (όπως άλλωστε και πολλοί ημέτεροι!) Ούτε είναι σωστό να τους εξισώνουμε με τους αλλοθρήσκους. Πρόκειται απλώς για ομαδική πλάνη (κάτι ανάλογο με τη ΧΟΕ) από την οποία καθημερινά συνέρχονται άνθρωποι και επιστρέφουν στην Αλήθεια.
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

π.Αντωνιε, ευλογειτε, θα ηθελα να σας ρωτησω γιατι φανερωνετε προθεση να χρυσωσετε το χαπι, κατ'οικονομιαν κινουμενος και οχι κατ'ακριβειαν, οτι αυτοι οι ανθρωποι βρεθηκαν απο τυχη σε αυτην την πλανη;

Eαν εννοειτε οτι καποιοι γεννηθηκαν σε οικογενειες παλαιοημερολογητων-σχισματικων που δεν αναγωνριζουν την Εκκλησια μας, θα μπορουσε καποιος να το κατανοησει και να θεωρησει οτι αργοτερα οταν αισθανθουν τον νου τους, να ελθουν νουθετουμενοι εις την αληθεια.

Αλλα ενας ενηλικας που συνειδητα επιλεγει να παει προς αυτην την οδο και την πλανη, και οχι μονο αυτο αλλα να μαινεται στην κυριολεξια και να καθυβριζει χειροτερα των αλλοδοξων την Εκκλησια μας και τους Προκαθημενους μας, μαλιστα συλληβδην ως προδοτες (απαγε) γιατι θα πρεπει να οικονομηθει και να μην κατακεραυνωθει μετα πρωτης και δευτερας νουθεσιας κατα την Αποστολικη επιταγη;

Ποιος τους εχει δωσει το δικαιωμα εαν οχι ο αδοκιμος νους των, να μας εξουδενωνουν κατ'αυτον τον τροπο, και να παρουσιαζονται ως τιμητες και θεματοφυλακες της Πιστεως μας;

Kαι να κατακλυζουν το φορουμ με 'ψυχωφελη' κειμενα και συναξαρια προς ωφελειαν, αυτων τους οποιους ονομαζουν αιρετικους οικουμενιστες;

Λαβετε θεση αρραγη και κραταια, και μην τους αφηνετε περιθωρια να μας καταλογισουν αδυναμια και ελλειψη συνοχης γιατι κινουνται σαφως διασπαστικα και δεν διασταζουν να καθυβριζουν ακομα και ακουσον ακουσον κεκοιμημενους Ιεραρχες.

Τι θα γινει με αυτο, δεν υπαρχουν ορια ευπρεπειας και φρονησης;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”