Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας;
Συντονιστής: Συντονιστές
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας;
Πως μπορουμε να προστατευσουμε τα παιδια μας ,απο κακες παρεες ,απο ναρκωτικα ,απο τον αλκοολισμο?????????
Εμεις μπορουμε μονο να τα μιλαμε και να προσευχομαστε!!!!!!!Πιστευετε,οτι υπαρχει και κατι αλλο συγκεκριμενο ,που πρεπει να κανουμε ,για να αποφυγουμε αυτες τις καταστασεις?Τελικα το παιδι ,με τη εφοδια και ποια κριτηρια ,μπορει να τα αποφυγει ολα αυτα?
Ποσοι γονεις ειναι ,που εχουν κανει το σωστο και ομως τα παιδια τους εχουν ακολουθησει αλλο δρομο.Πιστευετε οτι οι οικογενειες που ειναι ποιο κοντα στην εκκλησια ,εχουν λιγοτερα προβληματα ,απο τους αλλους γονεις?
Εμεις μπορουμε μονο να τα μιλαμε και να προσευχομαστε!!!!!!!Πιστευετε,οτι υπαρχει και κατι αλλο συγκεκριμενο ,που πρεπει να κανουμε ,για να αποφυγουμε αυτες τις καταστασεις?Τελικα το παιδι ,με τη εφοδια και ποια κριτηρια ,μπορει να τα αποφυγει ολα αυτα?
Ποσοι γονεις ειναι ,που εχουν κανει το σωστο και ομως τα παιδια τους εχουν ακολουθησει αλλο δρομο.Πιστευετε οτι οι οικογενειες που ειναι ποιο κοντα στην εκκλησια ,εχουν λιγοτερα προβληματα ,απο τους αλλους γονεις?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Οι οικογένειες που είναι πιο κοντά στον Θεό,όχι στην Εκκλησία, έχουν λιγότερα προβλήματα.
Κάνε τις 3 προσευχές της ημέρας μαζί με τον άνδρα σου και τα παιδιά σου και μην ανησυχείς για τίποτα.
Υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να αποτρέψει ο Θεός?Η Παντοδυναμία του είναι επική και πολυθρύλητη.
Κάνε τις 3 προσευχές της ημέρας μαζί με τον άνδρα σου και τα παιδιά σου και μην ανησυχείς για τίποτα.
Υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να αποτρέψει ο Θεός?Η Παντοδυναμία του είναι επική και πολυθρύλητη.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Re: Πως μπορουμε να προστατευσουμε τα παιδια μας?
smarti έγραψε:Πως μπορουμε να προστατευσουμε τα παιδια μας ,απο κακες παρεες ,απο ναρκωτικα ,απο τον αλκοολισμο?????????
Μεγαλωνοντας τα κοντα στο Χριστο. Βιωνοντας ,(ολη η οικογενεια,οχι μονον τα παιδια ),την Ορθοδοξια,την Πιστη μας που δεν ειναι μια θρησκεια,αλλα τροπος ζωης. Θα μιλαμε,θα προσευχομαστε,αλλα κυριως θα ζουμε ορθοδοξα. Απλα,λιτα,ακολουθωντας το παραδειγμα των Αγιων μας,και με την καθοδηγηση του Πνευματικου. Οχι την καθοδηγηση της τηλεορασης,οχι ακολουθωντας την καταναλωτικο-υλιστικο-ειδωλολατρικη κοινωνια μας,οχι διαβαζοντας Χαρρυ Ποτερ,και καμμια φορα διαφορετικα απο οτι το σχολειο τους διδασκει,η διαφορετικα απο οτι συγγενεις η φιλοι κανουν.
Μιλωντας,προσευχομενοι αλλα κυριως δινοντας το παραδειγμα.
Ναι,παιδια που μεγαλωνουν κοντα στο Χριστο,εχουν λιγωτερα προβληματα.
Αν και κανεις δεν ειναι υπερανω πειρασμων και πτωσεων, μεγαλωνοντας κοντα στο Χριστο ,θα ξερουν τα παιδια πως να σηκωθουνοταν πεσουν. Θα εχουν εφοδιαστει με στηριγματα.
Διαφορετικα, τα πραγματα ειναι χαωδη. Ο Κυριος ειναι Ελεημων και θελει να σωθουμε ολοι μας,αλλα δεν θα μας οδηγησει με εξαναγκασμο στη σωτηρια.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας.
Φοβαμαι πολυ ,για τα παιδια και για το τι θα εχουν να αντιμετωπισουν.Η κοινωνια εχει αλλαξει και ,νομιζω πως προς το χειροτερο .Με τι αξιες να μεγαλωσουν αυτα τα παιδια?Πολυ δυσκολοι καιροι!!!!!!!Μακαρι να τα εχει ,ολα τα παιδια ,η Παναγια μας κατω απο την σκεπη τους και ο φυλακας αγγελος τους να τους συνοδευει καθε στιγμη της ζωης τους και να τα προστατευει.!!!
Φοβαμαι πολυ ,για τα παιδια και για το τι θα εχουν να αντιμετωπισουν.Η κοινωνια εχει αλλαξει και ,νομιζω πως προς το χειροτερο .Με τι αξιες να μεγαλωσουν αυτα τα παιδια?Πολυ δυσκολοι καιροι!!!!!!!Μακαρι να τα εχει ,ολα τα παιδια ,η Παναγια μας κατω απο την σκεπη τους και ο φυλακας αγγελος τους να τους συνοδευει καθε στιγμη της ζωης τους και να τα προστατευει.!!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Γέροντα σήμερα πολλοί νέοι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά γιατί σκέφτονται σε τι είδος κόσμο θα φέρουν το παιδί τους.
Μόλυνση από τα χημικά, από τα πυρηνικά, ζωή γεμάτη άγχος, άγρια κοινωνία, πόλεμοι, πεινά, σκοτωμοί, βιασμοί, αρπαγές, απαγωγές………
Αν είμαστε κιόλας στον καιρό του Αντίχριστου σκέφτομαι και εγώ μήπως δεν αξίζει κανείς να παντρεύεται και να κάνει παιδία.
Όχι, Θανάση δεν είναι έτσι!
Οι χριστιανοί στο καιρό των διωγμών δεν παντρεύονταν;
Και παντρεύονταν και παιδιά έκαναν!!
Είχαν την ελπίδα τους στηριγμένη στο Χριστό…..όχι στους ανθρώπους.
Είναι ολιγοπιστία αυτός ο λογισμός. Ο Θεός σε μια στιγμή μπορεί να τα διορθώσει όλα. Να σβήσει όλα τα στραβά. Κάνουν οι άνθρωποι σχέδια….έχει και Θεός τα δικά Του.
Να ήξερες πόσες φορές τύλιξε ο διάβολος τη γη με την ουρά του για να την καταστρέψει….
Δεν τον άφησε ο Θεός….του χαλάει τα σχέδια. Και το κακό που πάει να κάνει ο διάβολος, ο Θεός το αξιοποιεί και βγάζει μεγάλο καλό. Μην ανησυχείς!
Μόλυνση από τα χημικά, από τα πυρηνικά, ζωή γεμάτη άγχος, άγρια κοινωνία, πόλεμοι, πεινά, σκοτωμοί, βιασμοί, αρπαγές, απαγωγές………
Αν είμαστε κιόλας στον καιρό του Αντίχριστου σκέφτομαι και εγώ μήπως δεν αξίζει κανείς να παντρεύεται και να κάνει παιδία.
Όχι, Θανάση δεν είναι έτσι!
Οι χριστιανοί στο καιρό των διωγμών δεν παντρεύονταν;
Και παντρεύονταν και παιδιά έκαναν!!
Είχαν την ελπίδα τους στηριγμένη στο Χριστό…..όχι στους ανθρώπους.
Είναι ολιγοπιστία αυτός ο λογισμός. Ο Θεός σε μια στιγμή μπορεί να τα διορθώσει όλα. Να σβήσει όλα τα στραβά. Κάνουν οι άνθρωποι σχέδια….έχει και Θεός τα δικά Του.
Να ήξερες πόσες φορές τύλιξε ο διάβολος τη γη με την ουρά του για να την καταστρέψει….
Δεν τον άφησε ο Θεός….του χαλάει τα σχέδια. Και το κακό που πάει να κάνει ο διάβολος, ο Θεός το αξιοποιεί και βγάζει μεγάλο καλό. Μην ανησυχείς!
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δομνα πολυ ωραιο αυτο ,που εγραψες.Σημερα απο το πρωι αφιερωνεις!!!Μπραβο σου κοπελα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτο που εγραψες το εχω ακουσει και σε μια συζητηση και μου ειχε κανει εντυπωση.Υπαρχουν οντος καποιοι που σκεφτονται ετσι.
Αυτο που εγραψες το εχω ακουσει και σε μια συζητηση και μου ειχε κανει εντυπωση.Υπαρχουν οντος καποιοι που σκεφτονται ετσι.
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Μην στεναχωριέσαι, Σμαρώ μου, ο Θεός σκεπάζει και θα προστατεύει τα παιδιά σου :)
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
-
xalkidon
- Τακτικό Μέλος

Πολύ ωραία η συζητηση αυτη για τα παιδιά. Εγώ περιμένω σε λίγο καιρό το πρωτο μου παιδί και είχα από καιρό αυτήν την ανησυχία... Εάν έκανα καλά που φέρνω με τη γυναίκα μου σε αυτό τον κόσμό ένα παιδί?Καθημερινά βλέπουμε αρπαγες παιδιών, βιασμούς ανηλίκων,παιδική πορνογραφία κ.λ.π. και σκεφτόμαστε αυτό που αναρωτιουνται πολλοι... "Σε τι κόσμό θα φέρουμε τα παιδιά μας". Άλλα το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι να τα μεγαλώσουμε Χριστιανικά, να τα μυήσουμε στην Ελληνική παιδεία και από κει και πέρα... υπάρχει ο Θεός.
Στο κάτω κάτω ο Θεός τρέφει και φροντίζει τα φυτά και τα ζώα της γής. Δε θα προστατευσει τα παιδιά των ανθρώπων?Γι' αυτό άλλωστε δεν ήρθε ο Χριστός στη γη και σταυρώθηκε? Για όλους εμάς.
Στο κάτω κάτω ο Θεός τρέφει και φροντίζει τα φυτά και τα ζώα της γής. Δε θα προστατευσει τα παιδιά των ανθρώπων?Γι' αυτό άλλωστε δεν ήρθε ο Χριστός στη γη και σταυρώθηκε? Για όλους εμάς.
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
smarti ,xalkidon μην ανησυχείτε ο Θεός είναι φιλάνθρωπος και ελεήμων για όλους προνοεί.
Εμένα δεν μου έδωσαν από μικρό χριστιανικές αρχές και τόσα χρόνια βολόδερνα από εδώ κι εκεί ώσπου ο Θεός προνόησε κι ενήργησε ,άπλωσε το χέρι του σε μένα,εγώ το έπιασα και με έβαλε στον δρόμο Του.
Η Θεία Πρόνοια βοηθάει όλους τους ανθρώπους που χρείαζονται βοήθεια.
Εμένα δεν μου έδωσαν από μικρό χριστιανικές αρχές και τόσα χρόνια βολόδερνα από εδώ κι εκεί ώσπου ο Θεός προνόησε κι ενήργησε ,άπλωσε το χέρι του σε μένα,εγώ το έπιασα και με έβαλε στον δρόμο Του.
Η Θεία Πρόνοια βοηθάει όλους τους ανθρώπους που χρείαζονται βοήθεια.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.