Η ευχή
Συντονιστής: Συντονιστές
Αγαπητή Θεοδώρα
Η προσευχή (το λέω για να το ακούσω και εγώ) θέλει προσοχή, δηλαδή ότι απασχόληση, ακόμη και η ανάγνωση πνευματικών βιβλίων μας αποσπά απο την ευχή, αλλά δεν μπορούμε εμείς να την λέμε αδιάλειπτα για αυτό για να ξεκουραστεί ο νούς μας έχουμε τα άλλα. Δεν ξέρω πως μπορούμε να βλέπουμε μπάσκετ η να ακούμε μουσική και να λέμε την ευχή
Η προσευχή (το λέω για να το ακούσω και εγώ) θέλει προσοχή, δηλαδή ότι απασχόληση, ακόμη και η ανάγνωση πνευματικών βιβλίων μας αποσπά απο την ευχή, αλλά δεν μπορούμε εμείς να την λέμε αδιάλειπτα για αυτό για να ξεκουραστεί ο νούς μας έχουμε τα άλλα. Δεν ξέρω πως μπορούμε να βλέπουμε μπάσκετ η να ακούμε μουσική και να λέμε την ευχή
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Με εβαλες σε μεγαλη σκεψη!!!!!!Πως το καταφερνεις ,να λες την ευχη συνεχεια?theodora έγραψε:Έχω μία απορία............ κοιμάμαι λέω την ευχή, παρακολουθώ τον αγώνα μπάσκετ λέω την ευχή, είμαι με παρέα και ακούμε μουσική τρώγωντας και συζητώντας λέω την ευχή.
Το ταγκαλάκι αφού δεν γνωρίζει τις σκέψεις μας ........ πως ξέρει ότι λέμε την ευχή και μας την πέφτει με μεγαλύτερη ορμή?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η απορία μου είναι η εξής : Πως γνωρίζει το ταγκαλάκι ότι προσευχόμαστε, ή λέμε την ευχή, αφού δεν μπορεί να γνωρίζει τις σκέψεις μας. (εννοώ όταν δεν βρισκόμαστε σε στάση προσευχής ή να κρατάμε ένα κομποσχοίνι)
Τώρα αυτό με την ευχή το είπα για παράδειγμα. Δεν είπα πως ισχύει. Από την άλλη όμως η ευχή του Ιησού λέγεται με την καρδούλα μας. Δεν λέγεται με τα μάτια, τα αυτιά, το μυαλό...... Πάει πακέτο με την αναπνοή μας φαντάζομαι...
Τώρα αυτό με την ευχή το είπα για παράδειγμα. Δεν είπα πως ισχύει. Από την άλλη όμως η ευχή του Ιησού λέγεται με την καρδούλα μας. Δεν λέγεται με τα μάτια, τα αυτιά, το μυαλό...... Πάει πακέτο με την αναπνοή μας φαντάζομαι...
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Μπορεί ενδεχομένως να το μάθει.Αν πάει να σου περάσει έναν ακάθαρτο λογισμό ή οποιαδήποτε προσβολή μες στο μυαλό και εσύ λες την Ευχή,τότε αυτός καίγεται από την δύναμη της Ευχής και εκδιώκεται νικημένος από την επίκληση του Αγίου ονόματος του Ιησού.
Το μόνο που τον καίει και τον διώχνει είναι η προσ(ευχή),έτσι αντιλαμβάνεται την προσευχή που γίνεται καρδιακά εσωτερικά.
Το μόνο που τον καίει και τον διώχνει είναι η προσ(ευχή),έτσι αντιλαμβάνεται την προσευχή που γίνεται καρδιακά εσωτερικά.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Νομίζω ότι θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη! Πράγματι ο πονηρός δεν γνωρίζει τις σκέψεις μας, εκτός και αν αυτές προέρχονται από εκείνον. Εφόσον λοιπόν βλέπει πως δεν υπάρχει επεξεργασία (από το μυαλό μας) των εικόνων που προσπαθεί να μας στείλει, συμπεραίνει ότι πρέπει να προσευχόμαστε εκείνη την ώρα και "έχουμε κατεβάσει άμυνες". Θυμώνει και προσπαθεί να χαλάσει την ηρεμία μας και να σταματήσει την προσευχή μας. Γι' αυτό επιτίθεται με περισσότερη μανία. Κι αυτός είναι ο λόγος που διακόπτεται η προσευχή μας, παρά τη θέλησή μας, ή που νιώθουμε άσχημα όταν προσευχόμαστε. Εκείνη τη στιγμή εξελίσσεται η επίθεσή του. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε, αλλά αυτό δεν το καταφέρνουμε συνήθως, αντίθετα, γινόμαστε πιο νευρικοί, σφιγγόμαστε και τελικά παίζουμε το παιχνίδι του, γιατί δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε στη προσευχή και να ωφεληθούμε απ' αυτήν. Πρέπει να ηρεμήσουμε λίγο και να επανέλθουμε. Με καθαρή διάθεση και πίστη στον Δημιουργό μας. Και τότε, όσο και να αφρίζει ο πονηρός, εμείς θα νικήσουμε. Γιατί, άσχετα με την προσπάθεια που καταβάλλει ο ίδιος (με την προσθήκη πολλών δαιμόνων ενδεχομένως στο πλευρό του), ξεχνάει ότι εμείς, αν έχουμε εκείνη τη στιγμή καθαρή καρδιά και διάθεση, έχουμε σύμμαχο ΑΠΕΙΡΩΣ ισχυρότερο από εκείνον.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Νομίζω ότι μπορεί και "βλέπει" μέσα στο μυαλό μας, μόνον αν υπάρχει εγωισμός και περηφάνια στις σκέψεις μας. Αν υπάρχει ταπείνωση δεν μπορεί να καταλάβει τι σκεπτόμαστε.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η ΕΥΧΗ
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ!!!!ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ <<Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΙΩΣΗΦ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΠΗΛΑΙΩΤΗΣ>> ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΗΣΥΧΑΣΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΓΙΩΝ.Ο ΙΩΣΗΦ Ο ΣΠΗΛΑΙΩΤΗΣ ΕΠΕΜΕΝΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΚΟΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εχθες αυθορμητα μου βγηκαν αυτα τα λογια , απο την πολυ ευγνωμοσυνη που ενιωθα για τον Κυριο μας , για ον Χριστο μας, για την Παναγια μας και τους Αγιους μας.
Μας εχουν εφοδιασει με τοσους πολλους τροπους να μπορουμε να σωσουμε την ψυχη μης, να νιωσουμε την αμαρτωλοτητα μας.
Η ευχη.... που εμεις σαν ανθρωποι συνεχεια πεφτουμε , ειμαστε μεσα στην αμαρτια και ομως ο Χριστος μας μας λεει να φωναζουμε νυχτα και μερα την ευχη και αυτη κανει καθε φορα το θαυμα της .....οι 10 εντολες.....η παράκληση της Παναγιας που οτι δυσκολια και να εχουμε ..το ονομα της ειναι παντα μεσα στη καρδια μας και στο στομα μας...ποσες φορες δεν εχουμε πει Παναγια μου βοηθαμε..Και η Παναγια μας βοηθαει.....οι Αγιοι μας ...παντου υπαρχει αγιασμα...ποσος κοσμος εχει βοηθηθει......Ολα αυτα δεν μας τα εχουν δωσει απο αγαπη?
Ενας ανεκτιμητος θυσαυρος ..............μας τα εχουν δωσει ολα...και εμεις σκονταφτουμε...απελπιζομαστε.....υπερηφανευομαστε....αγωνιουμε...........γιατι?
Μας ζητανε μονο να νιωσουμε την αμαρτολοτητα μας, να αγαπαμε ολο το κοσμο, να προσευχομαστε για τους εχθρους μας, να κανουμε ελεημοσυνες, να συμποναμε....ολα παλι εχουν να κανουν με την αγαπη......να μην κατακρινουμε....τοσο αγαπη..τοσο μεγαλη για να μας σωσουν την ψυχη..χωρις αναταλαγματα.Ειναι δυσκολο με ολα αυτα που μας χαρισαν , εμεις να προσπαθησουμε να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι?
Ευχαριστω τον Χριστο μας , που μου επετρεψε να τον γνωρισω, ευχαριστω την Παναγια μας που παντα εχει την αγκαλια της ανοιχτη για μενα την αμαρτωλη, ευχαριστω ολους τους Αγιους , ευχαριστω τον φυλακα αγγελο μου..που εχω πολλες φορες με τις πραξεις μου τον κανω και λυπατε και αυτος παρολα αυτα ειναι παντα διπλα μου.....Ευχαριστω για ολα Κυριε.Ευχαρστω και ολους εσας που μου επιτρεψατε να σας γνωρισω και να μαθω τοσα πολλα πραγματα...εχαριστω που μου ομορφαινετε τις ημερες μου .....ευχαριστω για ολα!!
Τωρα αν θελετε μπορειτε να αρχισετε να βαρατε!!
Σας ευχαριστω που μου επιτρεπετε να ειμαι μαζι σας...........
Μας εχουν εφοδιασει με τοσους πολλους τροπους να μπορουμε να σωσουμε την ψυχη μης, να νιωσουμε την αμαρτωλοτητα μας.
Η ευχη.... που εμεις σαν ανθρωποι συνεχεια πεφτουμε , ειμαστε μεσα στην αμαρτια και ομως ο Χριστος μας μας λεει να φωναζουμε νυχτα και μερα την ευχη και αυτη κανει καθε φορα το θαυμα της .....οι 10 εντολες.....η παράκληση της Παναγιας που οτι δυσκολια και να εχουμε ..το ονομα της ειναι παντα μεσα στη καρδια μας και στο στομα μας...ποσες φορες δεν εχουμε πει Παναγια μου βοηθαμε..Και η Παναγια μας βοηθαει.....οι Αγιοι μας ...παντου υπαρχει αγιασμα...ποσος κοσμος εχει βοηθηθει......Ολα αυτα δεν μας τα εχουν δωσει απο αγαπη?
Ενας ανεκτιμητος θυσαυρος ..............μας τα εχουν δωσει ολα...και εμεις σκονταφτουμε...απελπιζομαστε.....υπερηφανευομαστε....αγωνιουμε...........γιατι?
Μας ζητανε μονο να νιωσουμε την αμαρτολοτητα μας, να αγαπαμε ολο το κοσμο, να προσευχομαστε για τους εχθρους μας, να κανουμε ελεημοσυνες, να συμποναμε....ολα παλι εχουν να κανουν με την αγαπη......να μην κατακρινουμε....τοσο αγαπη..τοσο μεγαλη για να μας σωσουν την ψυχη..χωρις αναταλαγματα.Ειναι δυσκολο με ολα αυτα που μας χαρισαν , εμεις να προσπαθησουμε να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι?
Ευχαριστω τον Χριστο μας , που μου επετρεψε να τον γνωρισω, ευχαριστω την Παναγια μας που παντα εχει την αγκαλια της ανοιχτη για μενα την αμαρτωλη, ευχαριστω ολους τους Αγιους , ευχαριστω τον φυλακα αγγελο μου..που εχω πολλες φορες με τις πραξεις μου τον κανω και λυπατε και αυτος παρολα αυτα ειναι παντα διπλα μου.....Ευχαριστω για ολα Κυριε.Ευχαρστω και ολους εσας που μου επιτρεψατε να σας γνωρισω και να μαθω τοσα πολλα πραγματα...εχαριστω που μου ομορφαινετε τις ημερες μου .....ευχαριστω για ολα!!
Τωρα αν θελετε μπορειτε να αρχισετε να βαρατε!!
Σας ευχαριστω που μου επιτρεπετε να ειμαι μαζι σας...........