Περί άθεου
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αν το βλέπεις σαν καμπάνα, τότε φταίω εγώ που δεν ξέρω να γράφω! Εγώ το έγραψα για κουράγιο,γιατί η φράση σου μου έδωσε την εντύπωση κάποιας απογοήτευσης, κάποιας απελπισίας!smarti έγραψε:Παντου ακουω Καμπανες
Να με συγχωρείς!
Το νόημα είναι "τα αδύνατα παρ' ανθρώποις, δυνατά παρά τω Θεώ εισί".
Δεν υπάρχει τίποτε δύσκολο, τίποτε αδύνατο! Έτσι μας τα παρουσιάζει - παραπλανητικά - ο πονηρός για να μας εξουθενώσει ψυχικά και να σταματήσουμε τον αγώνα μας, που τόσο τον ταλαιπωρεί. Αυτός κάνει τη δουλειά του, αλλά κι εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Re: Περί άθεου
Θα του λεγαnektarios73 έγραψε:Τι θα απαντούσατε σε κάποιον που σας δηλώνει ότι είναι άθεος;
Την κουζουλή σου κεφαλή
ταγή θα τηνε σπείρω
να βάλω το βολόσυρο
να τηνε βολοσύρω

Δανειζόμενος και παραφράζοντας λόγια μοναχού θα του έλεγα: Αν είσαι φλογερός άθεος τότε είσαι πολύ κοντύτερα στο Θεό απ' όσο νομίζεις. Ο Θεός έχει ελπίδες για αυτούς σε αντίθεση με τους χλιαρούς κάθε είδους.
Για το Νίτσε, που αναφέρθηκε από τον διαχειριστή, έχω διαβάσει από νεοέλληνες στοχαστές ότι είναι ένας από τους κυριότερους ανανεωτές της Ορθοδοξίας, με την έννοια ότι αυτό που πολέμησε και ξεμπρόστιασε ήταν ουσιαστικά η δυτική έκδοση του Χριστιανισμού. Τείνω να συμφωνώ με αυτήν τη θεώρηση.
Σπύρος.
Για το Νίτσε, που αναφέρθηκε από τον διαχειριστή, έχω διαβάσει από νεοέλληνες στοχαστές ότι είναι ένας από τους κυριότερους ανανεωτές της Ορθοδοξίας, με την έννοια ότι αυτό που πολέμησε και ξεμπρόστιασε ήταν ουσιαστικά η δυτική έκδοση του Χριστιανισμού. Τείνω να συμφωνώ με αυτήν τη θεώρηση.
Σπύρος.
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Περί άθεου
Sfakianos έγραψε:Θα του λεγαnektarios73 έγραψε:Τι θα απαντούσατε σε κάποιον που σας δηλώνει ότι είναι άθεος;
Την κουζουλή σου κεφαλή
ταγή θα τηνε σπείρω
να βάλω το βολόσυρο
να τηνε βολοσύρω
Απλό, περιεκτικό, μεστό σοφίας! Εύγε!
=D> =D> =D>