Το να είναι κάποιος κατά των προγαμιαίων σχέσεων είναι ΟΚ;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Δεν θα 'θελα να δεσμευτώ αλλά το πιθανότερο είναι να οδηγηθεί ο γάμος σε αποτυχία ακόμα κι αν δεσμευόμουν και μετά οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές γι΄αυτό που από τον Θεό ευλογήθηκε αλλά τα γεγονότα στην πορεία το κατέστρεψαν.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Δυο επισημάνσεις στην απάντησή σου:

1. Η αδυναμία δέσμευσης είναι πνευματική ασθένεια και χρειάζεται θεραπεία. Σημαίνει βασικά πνευματική και ψυχολογική ανωριμότητα και είναι φυσιολογική σε μικρές ηλικίες, αλλά όχι σε μεγαλύτερες.

2. Κανείς δεν μας εγγυάται την επιτυχία των επιλογών μας. Μόνο ο Θεός είναι αλάνθαστη επιλογή. Όλα τ' άλλα είναι σχετικά. Για να βελτιώσουμε την πιθανότητα επιτυχίας τους τ' αφιερώνουμε στο Θεό και ζητούμε την βοήθειά Του.
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Nαι αλλά όταν δεν θέλω να παντρευτώ είμαι υποχρεωμένος γιατί το λέει η Εκκλησία?
Ένας Χριστιανός μπορεί να μην θέλει να παντρευτεί ,είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να παντρευτούμε?
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

panagiotis2008 έγραψε:Nαι αλλά όταν δεν θέλω να παντρευτώ είμαι υποχρεωμένος γιατί το λέει η Εκκλησία?
Ευκαιρία να κόψεις το θέλημά σου, για να λάβεις μεγαλύτερο "μισθό"! Ο Γέρων Πορφύριος είχε πει να μην επιλέγουμε μόνοι μας το δρόμο που θα ακολουθήσουμε...

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Γ. Κορή «Σύγχρονες Προφητείες και θαύματα»
Να μην κολλάτε στο δίλημμα γάμος ή αγαμία. Αν προσπαθήσετε να δώσετε εσείς απάντηση για τον εαυτό σας, η προσπάθεια θα είναι μάταια και θα φθαρείτε. Γι’ αυτό προσπαθήστε να αγαπήσετε με όλη σας την καρδιά τον Χριστό και εκείνος θα σας δώσει την απάντηση που ταιριάζει στην ψυχή σας, την οποία θα δεχθείτε χωρίς βία και στενοχώρια, αλλά ήσυχα και με ευχαρίστηση.

Τώρα θα μου πεις ότι Εκείνος σου απάντησε ήδη...
Παναγιώτη, το μυαλό μου έιναι πολύ λίγο για να πιάσει το δικό σου τρόπο σκέψης.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δεν θέλω να λάβω μεγαλύτερο μισθό,κι ο μικρός μου φθάνει.Εγώ αυτό που λέω είναι οτί με τα δεδομένα που έχω τώρα,όσο και να το θέλω δεν γίνεται να παντρευτώ,είναι αδύνατον όσο κι αν το θέλω.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Κριμας, βρε panagiotis2008, και ειχα μια πολυ καλη κοπελα να σου γνωρισω για να σε αποκαταστησουμε.

Ξανασκεψου το, παντως, ο Γαμος ειναι φοβερο μοναστηρι, για υπακοη, κοψιμο θεληματος, μαρτυριο και ομολογια. Να δεις για ποτε αγιαζεις... :lol:
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Ειδικά άμα αναγκάζεσαι να κάνεις και σ... με το ζόρι :lol: :lol: :lol: .
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Αλήθεια έχεις dionysisgr,πόσων χρονών είναι?
Πάντως πρέπει να τελειώσω το στρατό πρώτα και να βρω δουλειά.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ειπαμε, filotas, δια βιου και αχρι θανατου, υπακοη στην "Ηγουμενη", αυτο τα περιλαμβανει ολα!!
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

panagiotis2008, μην βιαζεσαι, σιγα σιγα. Να τελειωσεις με τις υποχρεωσεις σου πρωτα και μετα ολα θα γινουν. Αρκει να εχεις καλο λογισμο.

Η κοπελα δεν βιαζεται, μπορει να περιμενει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”