Η 40μερη Νηστεία Του Χριστού στην έρημο

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
ser
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Η 40μερη Νηστεία Του Χριστού στην έρημο

Δημοσίευση από ser »

Κάποιος γνωστός μου που πηγαίνει τακτικά στο Άγιο Όρος (εγώ δεν έχω πάει μέχρι τώρα), μου είπε ότι Ο Χριστός Νήστευσε 40 ημέρες και από φαγητό και από νερό, και έτσι κάποιοι Πατέρες εκεί νηστεύουν και αυτοί όσο μπορεί ο καθένας τους και από φαγητό και από νερό.

Στη νεοελληνική απόδοση της Αγίας Γραφής που κοίταξα, δεν διάβασα πουθενά ότι Ο Χριστός Νήστευσε και από νερό. Αυτή η 40ήμερη Νηστεία Του Θεανθρώπου Χριστού από το νερό, αποτελεί μέρος της Ιεράς Παράδοσης και δεν αναφέρεται ρητά στην Αγία Γραφή;
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Οπως λες η Γραφη λεγει
και δεν έφαγεν ουδέν τας ημέρας εκείνας· αφού δε αύται ετελείωσαν, ύστερον επείνασε.
Αφου επεινασε και δεν "εδιψασε" μαλλον επινε νερο :D :D :D :D
Εχω ακουσει και εγω οτι νηστευουν το νερο μερικοι οχι μονο μοναχοι αλλα ποσο δεν ξερω.
Εαν ξερει κανεις ας μας πει.

Πληροφοριακα στους 27c σε 9 ημερες πεθαινεις χωρις νερο, σε 7 στους 32c. Σε καυσωνα ανω των 40c σε 4 ημερες εχεις "φυγει" ενω περιπου 10 ημερες, το οποιο ειναι και το ανωτερο, ζεις σε θερμοκρασιες κατω των 21c.
Αυτα οταν ισχυουν οι φυσικοι νομοι, οταν πανε περιπατο τοτε ζεις οσο θες.
geonutr
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από geonutr »

panos0 "Αυτα οταν ισχυουν οι φυσικοι νομοι, οταν πανε περιπατο τοτε ζεις οσο θες."

:lmao: :lmao: :lmao: :lmao: :)) :)) :)) :)) :)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))
Αν πεθανεις πριν πεθανεις, δε θα πεθανεις οταν πεθανεις...
ser
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ser »

panos0 έγραψε:Οπως λες η Γραφη λεγει
και δεν έφαγεν ουδέν τας ημέρας εκείνας· αφού δε αύται ετελείωσαν, ύστερον επείνασε.
Αφου επεινασε και δεν "εδιψασε" μαλλον επινε νερο :D :D :D :D
Εχω ακουσει και εγω οτι νηστευουν το νερο μερικοι οχι μονο μοναχοι αλλα ποσο δεν ξερω.
Εαν ξερει κανεις ας μας πει.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι Ο Χριστός Νήστευσε στην έρημο. Για το νερό μπορεί να το διευκρινίζει η Ιερά Παράδοση, οπότε αν το λέει ισχύει.

panos0 έγραψε: Πληροφοριακα στους 27c σε 9 ημερες πεθαινεις χωρις νερο, σε 7 στους 32c. Σε καυσωνα ανω των 40c σε 4 ημερες εχεις "φυγει" ενω περιπου 10 ημερες, το οποιο ειναι και το ανωτερο, ζεις σε θερμοκρασιες κατω των 21c.
Αυτα οταν ισχυουν οι φυσικοι νομοι, οταν πανε περιπατο τοτε ζεις οσο θες.
Από ότι έχω ακούσει, αν θυμάμαι καλά, ένας Γέροντας, Με Την Βοήθεια Του Θεού, ξεπέρασε τις 14 ημέρες νηστείας χωρίς φαγητό και νερό, δεν θυμάμαι πόσες ακριβώς μέρες νήστευσε από νερό με Την Βοήθεια Του Θεού.
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Δε ξερω ακριβως τι λεει η Ιερα Παραδοση μπορει να μην ηπιε νερο ο Κυριος.
Νηστευω σημαινει δεν τρωγω τιποτα, εαν ξερει κανεις ας πει.

Οπως ειπα η επιστημη λεει αυτα, εξαρτατε και απο το ατομο καποιος μπορει να ζηση 9 καποιος 11 μερες.

Τωρα, σιγουρα θα υπηρξαν Γεροντες πληρεις Πνευματος Αγιου που μετα απο 2,3 μηνες νηστειας απο τα παντα θα ειπαν, αλοιμονο μου διψαω, ειμαι αμαρτωλος, ειναι κιολας η πεμπτη μερα νηστειας...
Ποσο μαλλον ο ιδιος ο Κυριος που ηταν Θεανθρωπος.
Οι Αββαδες της ερημου, εμφανιζονταν απο το ενα μερος στο αλλο στην στιγμη, εβλεπαν 100χλμ μακρια, την περναγαν με ενα ξερο ψωμι 2,3 χρονια, ζουσαν με 45 βαθμους θερμοκρασια, και αλλα τετοια ωραια...
Σε αυτα τα ατομα υπαρχει διακοπτης για τους φυσικους νομους και μπαινει στο OFF συχνα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”