"Κλαίγονται" οι Άγιοι;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
apelpis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

"Κλαίγονται" οι Άγιοι;

Δημοσίευση από apelpis »

Μια απορία.

Τυχαίνει να είμαι ευαίσθητο άτομο (η πολλή ευαισθησία είναι εγωισμός;) και κάποες φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να εξωτερικεύει σε άλλους αδυναμίες ή προβλήματα με τρόπο που εκ των υστέρων (σκεπτόμενος το περιστατικό) δεν μου αρέσει ο εαυτός μου.

Θα ήθελα να ρωτήσω. Οι Άγιοι, οι Γέροντες οι γνωστοί, αναφερόντουσαν ποτέ σε τρίτους για προβλήματά τους ή ήταν άνθρωποι απόλυτα στηρίγματα για τους άλλους; "Κλαιγόντουσαν" ποτέ;

Το να "κλαφτεί" κάποιος σε κάποια στιγμή της ζωής του είναι εκτός της πνευματικής ζωής;
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Χαχαχαχαχαχα ωραιο αυτο το κλαιγονται :D :D :D :D :D :D

Εξαρταται απο το τι εννοια δινεις στο "κλαίγονταν".

Σαν ανθρωποι ειναι λογικο να στεναχωριομαστε, να λεμε στον αλλο τον πονο μας, να θελουμε να μοιραστουμε το προβλημα μας, να αναζηταμε την παρηγορια ειτε την εξ υψους ειτε την εξ αδελφων, και οι Αγιοι στα δυσκολα(&οχι μονο) προσετρεχαν στον Κυριο, στην Παναγια αυτο δεν ειναι κλαψιμο.
Αρα το να κανει κατι τετοιο καποιος σε καποια στιγμη της ζωης του δεν ειναι κακο εαν αυτο εννοεις.
Λεγει ο Δαυιδ, "Εκχεώ ενώπιον αυτού την δέησιν μου· την θλίψιν μου ενώπιον αυτού απαγγελώ" Ψαλμός ΡΜΑ'(141) φυσικα δεν κλαιγετε ο Προφητης.
"αλληλων τα βαρη βασταζετε" Προς Γαλατες 6,2
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Συμφωνώ με τον Πάνο,δε νομίζω οτί είναι κακό.Αν δεν κλαίγονταν οι Άγιοι σε άλλους έχεις φτάσει στο πνευματικό επίπεδο όπου έφτασαν αυτοί οι Άγιοι άνθρωποι ωστέ να συγκρίνεις τις αντιδράσεις σου με αυτών και να νομίζεις οτί αφού κλαίγεσαι είσαι λάθος?
Το θέμα είναι να μην φτάνεις στην απελπισία,εάν έχεις αυτομεμψία μέσα στα λεγόμενα σου τότε όχι μόνο δεν κάνεις κάτι κακό αλλά είσαι σε καλό δρόμο.
Αν τώρα κλαίγεσαι για ασήμαντα ζητήματα που σε επηρρεάζουν επειδή είσαι ευαίσθητος θα πρέπει να μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς και να ηρεμήσεις και να μην στενοχωριέσαι για τόσο ασήμαντα ζητήματα.
Δεν έχω καταλάβει για τι είδους ζητήματα πάνω-κάτω στενοχωριέσαι και "κλαίγεσαι" στους άλλους.
Η υπερβολική λύπη κρύβει εγωισμό λένε οι Άγιοι Πατέρες,αλλά η ευαισθησία κι αυτή προκαλεί το άτομο εύκολα να στενοχωριέται για κάποια πράγματα χωρίς να σημαίνει οτί είναι απαραίτητα πολύ εγωιστής.
Εγώ θα σου 'λεγα να το συζητήσεις καλύτερα με τον πνευματικό σου που σε ξέρει καλά και μπορεί να καταλάβει γιατί εμεις δεν σε ξέρουμε και κρίνουμε κατ'όψιν,αυτός θα σου δώσει οριστικές απαντήσεις και λύσεις στο θέμα αυτό που έθεσες.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”