Τι ζητάμε από το Θεό;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Τι ζητάμε από το Θεό;

Δημοσίευση από smarti »

Καλημερα :sunny: :sunny: :sunny: :sunny: :sunny:

Μου εκαναν εντυπωση τα λογια ενος γεροντα που μου ειπε,,να ζηταμε για οτιδηποτε την βοηθεια του θεου.,,Εστω και για το ποιο μικρο ,απλα να λεμε ,,Χριστε μου βοηθαμε σε αυτο και ααυτο,,
Πως ομως εμεις, σκεφτομενη ετσι για χρονια ,μπορουμε να ζητησουμε για οτιδηποτε απλο ,τη βοηθεια του Χριστου,οταν υπαρχουν αλλοι ανθρωποι με πολυ σοβαρα προβληματα,πολλα ταλαιπωρημενα παιδια ,φτωχοι ανθρωποι,αρρωστοι...............Και ντρεπομουν να ζητησω βοηθεια γιατι σκεφτηκα ,,αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν μεγαλυτερη αναγκη να ζητησουν;,,
Αρα μπορουμε να ζητησουμε με προσευχη οτι θελουμε;Kαι αν τα δικα μας προβληματα ειναι ανουσια μπροστα του αλλον,ειναι αναγκαιο να σπαταλαμε το χρονο του θεου.;
Eσεις πως το βλεπετε,μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας; :-k
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Μήπως απλά ήθελε να σου δείξει ότι το επίκεντρο όλων των πράξεων μας είναι ο Κύριος; Τίποτα δε γίνεται χωρίς το θέλημά Του, ακόμα και η άδηλη αναπνοή που έχει ο καθένας μας δικό Του δώρο είναι.
Συνεπώς , αφού όλα μέσα από τη Θεία Χάρη προέρχονται γιατί να μην αποζητάς συνέχεια τη βοήθειά Του; Και η ευχή κάτι τέτοιο δεν είναι;

Δεν είμαι θεολόγος και απέχω μακράν από το να έχω έγκριτη γνώμη σε τέτοια ζητήματα. (Ζήτησες όμως τη γνώμη όλων μας....) Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις απόψεις των άλλων ,πολύ πιο άξιων, μελών!

:) :) :)
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Όταν ζητάμε από το Θεό να είμαστε καλοί και όχι να είμαστε καλά, τότε είμαστε στο σωστό δρόμο.
PerlMaster
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από PerlMaster »

ζήτα smarti , συνέχεια , μη φοβάσαι , τα λεφτά του Θεού δε τελειώνουν ποτέ , έχει και για τους ανίατους ασθενείς , για τους μάρτυρες , τους άγιους , τους ειδωλολάτρες , για μένα , για σένα , μόνο να μη ξεχνάμε να τον δοξάζουμε.
stavrosko
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από stavrosko »

Αν ο Κύριος μας είπε ότι μέχρι και οι τρίχες της κεφαλής μας είναι μετρημένες.....πόσο μάλλον θέλει να Του εμπιστευόμαστε όλη μας τη ζωή.....ακόμα και τα πιο ασήμαντα πράγματα.

Αρκεί να μην χάνουμε τα μεγάλα για χάριν των μικρών.

"ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν του θεού και την δικαιοσύνην αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν"
O Θεός ιλάσθητοί μοι τω αμαρτωλώ
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

smarti νομίζεις πως ο Θεός αδυνατεί να εργαστεί για να ικανοποιήσει και τα δικά σου αιτήματα αλλά και τα αιτήματα όλων αυτών των ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη απο σένα ταυτόχρονα?
Αν θες μνημόνευσε μαζί με τα δικά σου αιτήματα στην Προσευχή σου και αυτούς τους ταλαίπωρους αρρώστους που έχουν πολύ πιο μεγάλη από σένα πες "Χριστέ μου όλους τους ασθενείς που υποφέρουν πάρε τους τον πόνο και κάνε καλά όλους αυτούς τους ταλαίπωρους) ή "οικονόμησε όλους τους φτωχούς και κάνε ώστε να βρούνε τροφή να φάνε και οκονόμησε και τα παιδιά στην Αφρική που πεθαίνουν της πείνας και όλουs αυτούς που ταλαιπωρούνται από το ΑΙDS και τον καρκίνο κάνε τους να μην πονούν και κάλεσε τους κοντά σου όταν θα ναι έτοιμοι για να σωθούν."
Ο Άγιος Αθανάσιος είπε πως όσα μπορούμε να κάνουμε τα κάνουμε εμείς και όσα δεν μπορούμε να κάνουμε τα ζητάμε από τον Θεό.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Η προσευχή είναι συγχρόνως το πιο απλό και το πιο δύσκολο πράγμα.

Πως να προσευχόμαστε; Ο Κύριος όταν τον ρώτησαν οι Απότολοι τους είπε το "Πάτερ Ημών".

Τι δείχνει αυτή η προσευχή; Πρώτα ότι ο Θεός είναι Πατέρας μας, άρα του μιλάμε με σεβασμό αλλά ταυτόχρονα με αγάπη και οικειότητα.

Πρώτα η δοξολογία. Έπειτα παρακαλούμε να γίνει το θέλημά του, επειδή πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι το καλύτερο, που μπορεί να μας συμβεί.

Ύστερα ζητούμε αυτά που μας είναι αναγκαία, όχι μόνο για μας αλλά και για τους άλλους. Μόνο τ' αναγκαία όμως δεν φλυαρούμε. Τα γνωρίζει ο Θεός και μάλιστα καλύτερα από μας, αλλά είπε να τα ζητάμε.

Ύστερα την επιβίωση της ψυχής μας, "μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν...". Παραδεχόμαστε ότι δεν μπορούμε να τα βάλουμε μόνοι μας με τις επιθέσεις των περιρασμών και ζητούμε τη βοήθεια και την προστασία Του.

Αυτό είναι μάλλον το εσώτατο κομμάτι της προσευχής. Η προσωπική μας προσευχή.

Για να το καταφέρουμε όμως χρειάζεται συγκέντρωση και κατάνυξη. Χρειάζεται ν' απομακρύνουμε τους "θορύβους" από το περιβάλλον. Σ' αυτό βοηθάει μια από τις τυπικές ακολουθίες της Εκκλησίας μας, όπως το Απόδειπνο ή το Μεσονυκτικό. Συζητήστε το με τον Πνευματικό σας, εκείνος ξέρει.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Ομολογώ ότι κι εγω έχω αισθανθεί ντροπή με το να ζητώ πράγματα τα οποία είναι σίγουρα μηδαμινά μπροστά στα προβλήματα ή στα σοβαρότερα αιτήματα κάποιων άλλων ανθρώπων.
Απο την άλλη, έχω απορήσει επίσης με κάποιους που φτιάχνουν ας πούμε μία Φανουρόπιτα για να τους φανερώσει ο Άγιος τα κλειδιά τους ας πούμε...
Δε ξέρω.
Μάλλον είμαι μπερδεμένη κι εγω με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ας δούμε τι θα πούν και οι υπόλοιποι.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”