Δυστυχώς έτσι είναι φίλε μου. Δεν είπε κανείς βέβαια να σταματίσει κανένα παιδί το σχολείο για να πάει να δουλευει σε χωράφια ή οτιδήποτε αλλο άλλα πολλοι γονείς στερουνται αρκετες απο τις απολαυσεις τους για να προσφερουν στα παιδιά τους οτι χρειάζεται. Και οσοι μαλιστα δεν εχουν μεγάλη οικονομική άνεση κανουν και παρα πολλές θυσίες. Απλά οι θυσίες αυτές τους ικανοποιούν περισσότερο όταν ξερουν ότι τις κάνουν για τα αγαπημένα τους πρώσοπα και για να εφοδιάσουν τα παιδια τους με στοιχεία θετικά για το μέλλον τους. Τωρα αν πεις σε καποιον να στερηθεί κάτι(πχ τις διακοπές του για 2 χρόνια) θα σε πάρει για τρελό. Και απο την άλλη εμείς σαν πιστοι μην χανουμε την ελπιδα και το κουράγιο μας. Τουλάχιστον τα απαραίτητα ο Θεός δεν μας τα στερεί.eikonikos έγραψε:theodosis79 έγραψε: Και ας μην είχαν ούτε πολυτελή διαμερίσματα,ούτε αμαξια υπερσύγχρονα,ούτα κινητα και laptοp τελευταίας τεχνολογίας ούτε κάρτες αγορών.Μονο την εργατηκότητα τους είχαν και την πίστη τους στον καλό Θεούλη!
Εντάξει όμως αναφέρεσαι σε άλλες εποχές. Τότε ήταν όλοι πολύ φτωχοί και έτσι πολλοί δεν πήγαιναν σχολεία και φροντιστήρια και ήταν αγράμματοι και από τα 15 τους παρατούσαν το σχολείο και έβγαιναν εργάτες και αγρότες. Με στερήσεις και με απλή ζωή κατάφερναν να στήσουν οικογένειες. Άλλοι πήγαιναν μετανάστες. Σήμερα όμως αν στειλει κάποιος το παιδί του στο σχολείο δεν μπορεί να το στείλει ξυπόλητο. Ούτε ο γονιός θα πει στο παιδί εσύ δεν θα μορφωθείς και θα δουλεύεις στα χωράφια. Άρα τι θα κάνει, θα πάρει φροντιστηριο-δάνειο? μουσικο-δάνειο? γυμναστηριο-δάνειο? και μόλις θα του τελειώσουν τα λεφτά θα έρθει η τράπεζα και θα του πάρει και το σπίτι.
Γιατί όλο και περισσότερες νέες και νέοι δεν παντρεύονται;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.mariagr έγραψε: Ο καθένας κάνει το δικό του και αν δεν υπάρχει συνενόηση και συντροφικότητα επέρχεται ο χωρισμός.
....................................................................................................
Μεγαλώσανε οι απαιτήσεις των ανθρώπων που κάποτε δούλευαν για το αλεύρι και το λάδι τους και ήταν ευτυχισμένοι.
Σήμερα δουλεύουμε για το δαχτυλίδι που θα φορέσουμε και για το ρούχο που θα είναι επώνυμο και ας μην έχουμε να φάμε .......δυστυχώς αυτά κυριαρχούν σήμερα μέσα μας και όχι το να κάνουμε οικογένεια και παιδιά και να τα γαλουχήσουμε να γίνουν καλοί χριστιανοί.
Αυτό που θέλουμε όλοι μας είναι τα υλικά αγάθά δυστυχώς ,..το σπίτι μας το πολυτελές αυτοκίνητο μας, τα υπέροχα ρούχα μας και το πως θα μπούμε στο μάτι των άλλων για τα υπάρχοντά μας.
Ο εγωισμός έχει γίνει το Α και το Ω της σημερινής κοινωνίας. Και ο εγωισμός είναι πολύ κοντά στον υλισμό. Γι αυτό και οι απαιτήσεις των ανθρώπων είναι υλικές κι όχι πνευματικές! Γι αυτό νοιάζονται για το λούσο, τη φιγούρα, την καριέρα, την καλοπέραση, τον εαυτούλη τους. Κι όταν αποφασίσουν να κάνουν παιδιά το κάνουν πάλι από εγωισμό, να καλύψουν δικά τους κενά, ν' αφήσουν έναν απόγονό τους....
ΑΛΛΑ, παντού υπάρχει και η άλλη πλευρά! Υπάρχουν κι εκείνοι που εμπιστεύονται τη ζωή τους στο Θεό και δε νοιάζονται για τα υλικά και να δείτε που δε τα στερούνται κιόλας! Οικονομεί ο Θεός!
http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... pic&t=6184
Το θέμα είναι εμείς που ήδη παντρευτήκαμε κι έχουμε παιδιά ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Με λόγια δε θα μάθουν τίποτα!!!!!
Με το παράδειγμά μας πολλά!!!!
Να η πρόκληση.
-
gol
- Έμπειρος Αποστολέας

θα συμφωνήσω με τους αδελφους! αυτο που ενδιαφερει στις μερες μας ειναι να περναμε καλα και τιποτα αλλο! ειμαστε μια γενια (οι 30ηδες) καλομαθημενοι,ζορια δεν θελουμε,υποχρεωσεις..ουτε να το συζηταμε!!!εδω ζευγαρια που εχουν δουλεια (και καλη)μενουν μαζι και δεν συζητανε για γαμο!ευθυνοφοβοι ειμαστε!
και απο την αλλη γνωριζω κοπελες που θελουν να παντρευτουν και δεν βρησκουν αντρες για γαμο!!!!(και μιλαμε για σοβαρες κοπελες,πνευματικες..)για αντρες αδελφοι (συγνωμη που θα διαχωρισω τα φυλα)δεν εχω συναντησει να θελουν να παντρευτουν!δεν ξερω ποιος ειναι ο λογος ας ακουσουμε καποιες αποψεις αντρων εδω στο forum..
και απο την αλλη γνωριζω κοπελες που θελουν να παντρευτουν και δεν βρησκουν αντρες για γαμο!!!!(και μιλαμε για σοβαρες κοπελες,πνευματικες..)για αντρες αδελφοι (συγνωμη που θα διαχωρισω τα φυλα)δεν εχω συναντησει να θελουν να παντρευτουν!δεν ξερω ποιος ειναι ο λογος ας ακουσουμε καποιες αποψεις αντρων εδω στο forum..
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
(Γέροντας Επιφάνιος)
-
andronikos
- Έμπειρος Αποστολέας

Γυναίκες (για τους άνδρες) και Άνδρες (για τις γυναίκες) για τα παντρευτούν και οι μεν και οι δε υπάρχουν και είναι πολύ ευκολο να γίνει .ΣΥΖΥΓΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;;;;;; (ΑΝΔΡΕΣ ¨Η ΓΥΝΑΙΚΕΣ) ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ :-k :-k #-o #-o
Αββά Ισαάκ του Σύρου
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>gol έγραψε:θα συμφωνήσω με τους αδελφους! αυτο που ενδιαφερει στις μερες μας ειναι να περναμε καλα και τιποτα αλλο! ειμαστε μια γενια (οι 30ηδες) καλομαθημενοι,ζορια δεν θελουμε,υποχρεωσεις..ουτε να το συζηταμε!!!εδω ζευγαρια που εχουν δουλεια (και καλη)μενουν μαζι και δεν συζητανε για γαμο!ευθυνοφοβοι ειμαστε!
:-k Μήπως εμείς οι Ελληνίδες κοπέλλες όταν γινόμαστε μαμάδες και γιαγιάδες μεγαλώνουμε τους κανακάρηδές μας (χρόνια τώρα) κάπως διαφορετικά από το μοντέλο του ιδανικού συζύγου που έχουμε στο μυαλό μας;;;gol έγραψε:και απο την αλλη γνωριζω κοπελες που θελουν να παντρευτουν και δεν βρησκουν αντρες για γαμο!!!!(και μιλαμε για σοβαρες κοπελες,πνευματικες..)για αντρες αδελφοι (συγνωμη που θα διαχωρισω τα φυλα)δεν εχω συναντησει να θελουν να παντρευτουν!δεν ξερω ποιος ειναι ο λογος ας ακουσουμε καποιες αποψεις αντρων εδω στο forum..
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Γιατί όλο και περισσότερες νέες και νέοι δεν παντρεύοντα
Φίλε μου θα σου απαντήσω εγώ, γιατί είμαι βέβαιος ότι πολλά νέα παιδιά τα βασανίζουν αυτά τα ερωτήματα.eikonikos έγραψε:Ένσταση. Στέκομαι σε δύο σημεία. Είναι δυνατόν ένας άντρας να
επιλέξει να χρεωθεί στις τράπεζες και στα δάνεια προκειμένου να χτίσει
σπίτι? Επίσης αν ο ανδρας είναι άνεργος η γυναίκα τον δέχεται?
Και εργαζόμενος να είναι, πως θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα στη γυναίκα
και στα παιδιά? Με το χαμηλό μισθό του?Άλλο σημείο. Ο άντρας και η γυναίκα επιλέγουν την <<καριέρα>>? Είναι δυνατόν κάποιοςDomna έγραψε:Του : ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ***
4. Άλλη αιτία είναι, <<πως πρέπει οι άνθρωποι, όταν παντρεύονται, να είναι αποκατεστημένοι>>, με δουλειές καλές και σπίτια έτοιμα! Πω πω πλάνη!
να πει ότι θα κάνω οικογενειακή ζωή
και δεν θα κάνω καριέρα ?
και μετά τι θα κάνει αυτός ?
αντε να πεινάσει μόνος του εντάξει.
Αλλά να πάρει στο λαιμό του και την οικογένεια?
Και η γυναίκα θα ήθελε να παντρευτεί με έναν άνεργο?
Και ποιος είπε ότι ο άνθρωπος επιλέγει να κάνει καριέρα.
Κανείς δεν επιλέγει.Αυτά γίνονται από μόνα τους.
Και φυσικά, ένας που κάνει καριέρα αποκλείεται
να το μετανιώσει αργότερα διότι
δεν μπορούσε να κάνει
διαφορετικά. Δεν το επέλεξε.
Ίσως να μην ισχύουν αυτά που λέω για άλλους
Εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις εδώ.
Domna έγραψε:
βασικές επιλογές υπάρχουν- κατά τη γνώμη μου- για τους ενήλικες. Μία είναι η όμορφη οικογενειακή ζωή, με τις απολαύσεις και τις στενοχώριες της και δεύτερη η <<καριέρα>>, που στα μάτια ενός νέου ανθρώπου δεν είναι εντελώς ξεκαθαρισμένο, τι ακριβώς σημαίνει και τι θυσίες συνεπάγεται.
Όταν λοιπόν ο πρώην νέος(χαριτολογώντας το λέω, όχι ειρωνικά), που επέτυχε να αποκτήσει ..πτυχία, πλούτη ή(και) αξιώματα, αντιληφθεί κάποια στιγμή, πως έκανε λάθος επιλογή...
Παρακαλώ απαντήστε μου
Η όλη φιλοσοφία των ερωτημάτων σου βασίζεται σε λάθος θεώρηση. Βασίζεται στη θεώρηση ότι εμείς κάνουμε να συμβεί, ότι πρόκειται να συμβεί στη ζωή μας. Δηλαδή, ότι με τις δικές μας δυνάμεις και χωρίς τη βοήθεια του Θεού, σπουδάζουμε, βρίσκουμε δουλειά, βρίσκουμε σύντροφο, κάνουμε παιδιά, σπίτι κλπ. Αυτός είναι ο τρόπος που μας μαθαίνουν, αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτονται οι άνθρωποι του κόσμου, όχι όμως οι αληθινοί Χριστιανοί. Ο Χριστιανός ξέρει ότι κάθε καλό στη ζωή του γίνεται με τη βοήθεια και την ευλογία του Θεού, επειδή χωρίς αυτή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε σωστό. Έτσι από τη μια ζητά πάντοτε τη βοήθεια του Θεού σε κάθε του βήμα (σπουδές, γάμο, παιδιά κλπ), κι απ΄τη άλλη όλες του τις επιτυχίες τις αφιερώνει σ' Αυτόν. Έτσι δεν κινδυνεύει από το δαίμονα της υπερηφάνειας, που βάζει κάθε τι που κάνουμε σε κίνδυνο αποτυχίας.
Ο άνδρας σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, είναι αυτός που προετοιμάζεται να γίνει καλός σύζυγος και καλός πατέρας, που θα φροντίζει με αγάπη, να μη λείψει τίποτε από την οικογένειά του και να βοηθήσει τη σύζυγό του στην ανατροφή των παιδιών, που θα τους δώσει ο Θεός. Η γυναίκα από την άλλη προετοιμάζεται να γίνει καλή σύζυγος και καλή μητέρα, που θα φροντίζει με αγάπη να στηρίζει και να συμπαρίσταται στον άντρα της, θα γεννήσει και θα μεγαλώσει με τη βοήθεια του συζύγου της τα παιδιά, που θα τους δώσει ο Θεός. Αυτοί οι ρόλοι δόθηκαν από το Θεό στον άνδρα και τη γυναίκα για να τους βοηθήσουν στη σωτηρία της ψυχής τους. Όταν το ανδρόγυνο ζει μα τον τρόπο αυτό έχει βρει σίγουρο δρόμο για τη Βασιλεία των Ουρανών.
Η καριέρα για τον άντρα είναι απαραίτητη, ως προς το σκέλος της οικονομικής στήριξης της οικογένειας, κι όχι ως προς το σκέλος της απόκτησης πλούτου ή δόξας. Η εργασία που γίνεται για το σωστό σκοπό και με το σωστό τρόπο ευλογείται από το Θεό. Η καριέρα που αποσκοπεί στην απόκτηση πλούτου ή δόξας δεν ευλογείται από το Θεό και μπορεί να καταλήξει να καταδυναστεύει τον άνθρωπο, αντί να τον βοηθά στη σωτηρία του.
Η καριέρα για τη γυναίκα δεν είναι απαραίτητη. Είναι επιβοηθητική, εφ' όσον είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση των αναγκαίων για την οικογένεια, αλλά δεν αποτελεί το κύριο έργο και τον προορισμό της γυναίκας. Όταν η γυναίκα δεν το καταλάβει αυτό και δώσει λανθασμένη προτεραιότητα στην εκτός σπιτιού εργασία, απ' ότι στην οικογένεια, τότε και τον εαυτό της καταστρέφει και την οικογένεια. Η οικογένεια δεν μπορεί να στηριχτεί χωρίς τον κεντρικό ρόλο της μητέρας.
Σήμερα τα ανδρόγυνα αναλώνουν το χρόνο τους και το σύνολο σχεδόν της δραστηριότητάς τους εκτός σπιτιού, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν πλούτο και δόξα και απλώς συναντιόνται μερικές ώρες και έχουν κάποιες κοινές δραστηριότητες, όπως κοινωνικές συναναστροφές, διασκέδαση, σεξ και παρεμπιπτόντως μπορεί να μεγαλώσουν και κανένα παιδί, σαν προέκταση του εγώ τους, για να του δώσουν τ' όνομά τους και την περιουσία τους.
Αυτού του είδους η σχέση δεν οδηγεί απαραίτητα στο γάμο, δεν προϋποθέτει αγάπη μεταξύ των συντρόφων και διαλύεται στο παραμικρό φύσημα του ανέμου. Επίσης δημιουργεί προβληματικά παιδιά και αυριανούς ενήλικες και σίγουρα δεν οδηγεί τα μέλη της οικογένειας στη Βασιλεία των Ουρανών.
Δες τα σημερινά αδιέξοδα των κοσμικών ανθρώπων και αποφάσισε, τι είδους ζωή σε εκφράζει και θα ήθελε να ζήσεις, την εν Χριστώ ζωή ή την κοσμική;
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
-
ktistos
- Έμπειρος Αποστολέας

Το παράξενο Παναγιώτη είναι ότι ο γέροντας Παΐσιος όταν ρωτήθηκε αν θα άλλαζε κάτι στην ζωή του αν θα ξαναζούσε από την αρχή ξέρεις τι απάντησε;
Θα πήγαινα στους Αγίους τόπους με μια καπαρντίνα, χωρίς να γίνω μοναχός και θα γινόμουνα το αλητάκι του Θεού. Όλη την μέρα και την νύχτα θα προσευχόμουνα κρυφά χωρίς κανείς να με ξέρει. Τόσο του στοίχησε που τον θαύμαζαν οι άνθρωποι και δεν τον άφηναν στην ησυχία του.
Όταν τον επισκεφθήκαμε μια παρέα φοιτητών κάποιος τον ρώτησε με αφέλεια: «Γέροντα εσύ εδώ στο καλύβι σου έχεις κανένα ζώο καμιά κότα να σου δίνει αυγά, καμία κατσίκα να σου δίνει γάλα; Κι ο γέροντας απάντησε: «Όχι παιδάκι μου το μοναδικό ζώο εδώ πέρα είμαι εγώ». Ο φοιτητής όμως αντέδρασε πολύ έντονα: «Ε όχι και ζώο ρε γέροντα. Εσύ είσαι άνθρωπος του Θεού». «Όχι παιδάκι μου. Θέλω να γίνω άνθρωπος του Θεού αλλά ακόμα ζώο είμαι». Και όλοι γνωρίζουμε, ότι και τα χαρίσματα του Θεού είχε και θαύματα έκανε και χιλιάδες ψυχές ανέπαυε και αναπαύει με τον λόγο του. Και ποτέ του δεν πίστεψε ότι κάποιος είναι.
Απορώ με την στάση σου ότι ο Θεός και τα πάθη σου τα σαρκικά καθάρισε και ότι μείωσε τις ορμές σου. Γνωρίζεις πως ο διάβολος δεν ρίχνει τον άνθρωπο στην αμαρτία όταν διαπιστώσει ότι υπάρχει απέραντη υπερηφάνεια και εγωισμός γιατί αυτά είναι η πηγή όλων των αμαρτιών;
Εκτός αν μας δουλέυεις όλους εδώ μέσα και γράφεις για να γράφεις. :D
Θα πήγαινα στους Αγίους τόπους με μια καπαρντίνα, χωρίς να γίνω μοναχός και θα γινόμουνα το αλητάκι του Θεού. Όλη την μέρα και την νύχτα θα προσευχόμουνα κρυφά χωρίς κανείς να με ξέρει. Τόσο του στοίχησε που τον θαύμαζαν οι άνθρωποι και δεν τον άφηναν στην ησυχία του.
Όταν τον επισκεφθήκαμε μια παρέα φοιτητών κάποιος τον ρώτησε με αφέλεια: «Γέροντα εσύ εδώ στο καλύβι σου έχεις κανένα ζώο καμιά κότα να σου δίνει αυγά, καμία κατσίκα να σου δίνει γάλα; Κι ο γέροντας απάντησε: «Όχι παιδάκι μου το μοναδικό ζώο εδώ πέρα είμαι εγώ». Ο φοιτητής όμως αντέδρασε πολύ έντονα: «Ε όχι και ζώο ρε γέροντα. Εσύ είσαι άνθρωπος του Θεού». «Όχι παιδάκι μου. Θέλω να γίνω άνθρωπος του Θεού αλλά ακόμα ζώο είμαι». Και όλοι γνωρίζουμε, ότι και τα χαρίσματα του Θεού είχε και θαύματα έκανε και χιλιάδες ψυχές ανέπαυε και αναπαύει με τον λόγο του. Και ποτέ του δεν πίστεψε ότι κάποιος είναι.
Απορώ με την στάση σου ότι ο Θεός και τα πάθη σου τα σαρκικά καθάρισε και ότι μείωσε τις ορμές σου. Γνωρίζεις πως ο διάβολος δεν ρίχνει τον άνθρωπο στην αμαρτία όταν διαπιστώσει ότι υπάρχει απέραντη υπερηφάνεια και εγωισμός γιατί αυτά είναι η πηγή όλων των αμαρτιών;
Εκτός αν μας δουλέυεις όλους εδώ μέσα και γράφεις για να γράφεις. :D
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Παναγιώτη, μάλλον τον filotas είχες στο μυαλό σου όταν ανέφερες εμένα! Πάντως κι εγώ βρίσκω τα λεγόμενά σου επικίνδυνα, εκτός και αν έχεις τη έγκριση του πνευματικού σου, οπότε η δική μου γνώμη δεν μετράει.panagiotis2008 έγραψε:Aposal θέλω να μείνω στον κόσμο μόνος να βοηθήσω στην σωτηρία των ψυχών όλων των ανθρώπων (ή όσο πιο πολλών μπορώ).
Εγώ αγαπώ τις γυναίκες όλου του κόσμου γι'αυτό δεν μπορώ να περιοριστώ να αγαπάω και να φροντίζω και να περνάω όλη μου την ζωή με μία.
Επίσης παιδιά μου είναι τα παιδιά όλου του κόσμου (γι'αυτό δεν θέλω να κάνω δικά μου).
:) :) Και στο τελευταίο,Ο Θεός έστειλε την θαυματουργική Χάρη του ήδη και καθάρισε την ψυχή μου από τα σαρκικά πάθη μου και μείωσε σε μηδαμινό επίπεδο τις ορμές μου (δεν κάνω πλάκα και είμαι 24 χρονών),και να παντρευόμουν αύριο δεν θα μπορούσα να ικανοποιήσω την γυναίκα μου.
Το ότι οι νέοι δεν παντρεύονται νομίζω ότι είναι μία από τις φυσιολογικές συνέπειες της απομάκρυνσής μας από τον Θεό!
Εφ' όσον ο προορισμός του ανθρώπου έχει καταντήσει να είναι :
1. Να γίνει το Νο 1 επαγγελματικά,
2. Να έχει πολλά σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη κλπ
3. Να αλλάζει συχνά ερωτικούς συντρόφους, διότι έτσι αυξάνει τις ερωτικές εμπειρίες και απολαμβάνει περισσότερο το σεξ, το οποίο είναι το υπέρτατο ιδανικό,
ποιός ο λόγος να παντρευτεί; Ειδικά όσο είναι νέος και θεωρεί τον εαυτό του παντοδύναμο, δεν νιώθει την ανάγκη μόνιμου συντρόφου!
Του αρκεί να έχει λεφτά (παντί τρόπω) και ερωτική απόλαυση (παντί τρόπω).
Άλλωστε η - απομακρυσμένη από τον Θεό - κοινωνία μας θεωρεί το προγαμιαίο σεξ εκ των ων ουκ άνευ, όπως άλλωστε και την και την επιδίωξη ερωτικής εμπειρίας! Κι όσο μεγαλώνουμε ανύπαντροι, τόσο μαθαίνουμε να ικανοποιούμε μόνο τον εαυτό μας.
Κι όταν έρθει η ώρα του συμβιβασμού (γάμου) έχουμε γίνει τόσο εγωιστές, που δεν μπορούμε να συμβιώσουμε με κανέναν! Γι' αυτό μετά από λίγο, ή χωρίζουμε, ή κρατάμε τον γάμο μόνο για τα προσχήματα!
Το κείμενο που παρέθεσε η gkou, το βρίσκω εξαιρετικό!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.