Νομίζω ότι ο Γέροντας ήταν σαφής : Να επιδιώκουμε να έχουμε ταπείνωση και τίποτε άλλο! Τα υπόλοιπα θα αρχίσουν να έρχονται μόνα τους, εφόσον αρχίσουμε να προοδεύουμε στην ταπείνωση.smarti έγραψε:Για να αγαπησουμε πρεπει να ταπεινωθουμε η για να ταπεινωθουμε πρεπει να αγαπησουμε;Καταλαβε κανεις τιποτα;Ολα ειναι σαν μια αλυσιδα,ο ενας κρικος κραταει τον αλλον,αντε και εμεις να βρουμε την αρχη.................
Αγάπη
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Οταν λετε Ταπεινωση εννοειτε να λεμε ,,οτι ειμαι ο ποιο αχρηστος στο κοσμο;
Καπου διαβασα ,δεν θυμαμαι που ,ενος γεροντας ειπε για να δουλεψουμε την ταπεινωση ,θα μπορουμε να λεμε στην προσευχη μας,,Χριστε μου φωτισε τον ταδε να αποκτησει αρετες ,να φτασει ψηλα και βοηθησε με εμενα τον αναξιο να φτασω μετα εγω αυτον.,,Αν το πουμε αυτο για καποιον που δεν τα παμε τοσο καλα ,αυτο δεν θα μας βοηθησει να ταπεινωθουμε;
Καπου διαβασα ,δεν θυμαμαι που ,ενος γεροντας ειπε για να δουλεψουμε την ταπεινωση ,θα μπορουμε να λεμε στην προσευχη μας,,Χριστε μου φωτισε τον ταδε να αποκτησει αρετες ,να φτασει ψηλα και βοηθησε με εμενα τον αναξιο να φτασω μετα εγω αυτον.,,Αν το πουμε αυτο για καποιον που δεν τα παμε τοσο καλα ,αυτο δεν θα μας βοηθησει να ταπεινωθουμε;
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αποστολε μηπως χτυπαει καμια καμπανα για μενα και δεν το πηρα ειδηση;aposal έγραψε:Νομίζω ότι ο Γέροντας ήταν σαφής : Να επιδιώκουμε να έχουμε ταπείνωση και τίποτε άλλο! Τα υπόλοιπα θα αρχίσουν να έρχονται μόνα τους, εφόσον αρχίσουμε να προοδεύουμε στην ταπείνωση.smarti έγραψε:Για να αγαπησουμε πρεπει να ταπεινωθουμε η για να ταπεινωθουμε πρεπει να αγαπησουμε;Καταλαβε κανεις τιποτα;Ολα ειναι σαν μια αλυσιδα,ο ενας κρικος κραταει τον αλλον,αντε και εμεις να βρουμε την αρχη.................
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η καμπάνα, θεωρώ, δεν είναι προσωπική, αλλά αφορά όλους μας. Επίσης όταν έχω ταπεινούς λογισμούς (όπως εγώ πχ που λέω ότι είμαι ανάξιος και αμαρτωλός) δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι έχω και ταπείνωση! Διότι αν την έχω φαίνεται σε όλες μου τις δραστηριότητες και όχι μόνο σε όσες μπορώ να υιοθετώ συγκεκριμένη συμπεριφορά!smarti έγραψε:Αποστολε μηπως χτυπαει καμια καμπανα για μενα και δεν το πηρα ειδηση;aposal έγραψε:Νομίζω ότι ο Γέροντας ήταν σαφής : Να επιδιώκουμε να έχουμε ταπείνωση και τίποτε άλλο! Τα υπόλοιπα θα αρχίσουν να έρχονται μόνα τους, εφόσον αρχίσουμε να προοδεύουμε στην ταπείνωση.smarti έγραψε:Για να αγαπησουμε πρεπει να ταπεινωθουμε η για να ταπεινωθουμε πρεπει να αγαπησουμε;Καταλαβε κανεις τιποτα;Ολα ειναι σαν μια αλυσιδα,ο ενας κρικος κραταει τον αλλον,αντε και εμεις να βρουμε την αρχη.................
Ο πνευματικός είναι πάντα αυτός που μπορεί να σε καταλάβει και να σου πει τι πρέπει να κάνεις.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η ταπείνωση βοηθά πολύ, αλλά δεν αρκεί. Η αγάπη είναι ενεργητική στάση κι όχι παθητική.filotas έγραψε:η αληθινή Αγάπη, αυτή που οδηγεί στην αναστάσιμη Ζωή, είναι αυτή που θυσιάζει το εγώ στο εσύ, είναι αυτή που χαμηλώνει το εγώ για πλησιάσει το εσύ, είναι αυτή που πλαταίνει την καρδιά του ανθρώπου για να χωρέσει όλους τους άλλους.