Εξομολόγηση--θεία κοινωνία

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

eufrosini
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από eufrosini »

αδελφια ειρηνη ημιν
δεν υοαρχει λογος για ολο αυτο ,πραγματικα απο το τιποτα να δημιουργουνται εντασεις προστριβες και λογια
ολοι ειμαστε εδω για ενα λογο την αγαλιαση της ψυχης μας και την ταπεινοτητα
χαλαρα αδελφια
χαλαρα και ηρεμα
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

αγαπητε παρατηρητη,

σε παρακαλω ,ας μην μπουμε στη διαδικασια να αποδεικνυει ο καθενας εδω τι ειναι ή τι δεν ειναι!αν αρχισουμε και το κανουμε αυτο καθε φορα που καποιος λογισμος για καποιον μας μπαινει στο μυαλο ...καηκαμε!!!...καθενας ας κρινεται απο αυτα που λεει και εκφραζει και μονον...απο τιποτα αλλο ΑΠΟΛΥΤΩΣ!
αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη!

φυσικα και θα εχει δικαιο,πιστευω,ο Ιεροδιακονος να μην σου απαντησει στο αιτημα σου περι ...ταυτοπροσωπειας του!αυτο θα το κανει,νομιζω,μονο αν του το ζητησει η αστυνομια,το κρατος ή καποια εκκλησιαστικη αρχη!

καλον ειναι,πιστευω,να αποφευγονται οι εν θερμω χαρακτηρισμοι,που ειναι και ποινικως κολασιμοι,αλλωστε!ας μην κολλαμε τοσο ευκολα ετικετες...και ας μην προσβαλλουμε τοσο ευκολα αγιες μερες που'ρχονται...
συγχωρεστε με..εν αγαπη ηθελα να μιλησω...ευχεσθε..
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Λόγο δια την Ιερωσύνη μου δίνω μόνον στον Θεό και στον Δεσπότη μου και όχι σε εσένα κύριε μου! Όσο για τα αν είμαι ταπεινός ή όχι αυτό δεν το γνωρίζεις αγαπητέ! Και επαναλαμβάνω δεν έχω να δώσω καμία εξήγηση ιδίως σε εσένα, όσοι με έχουν γνωρίσει γνωρίζουν και ποιός είμαι και τί είμαι! Ούτε έχω προσβάλλει κανένα εδώ ούτε έθιξα κάποιον με τα γραφόμενά μου, εσύ επιτίθεσαι! Όσο για τον ιερωμένο που είπες, έχω την εντύπωση πώς και αυτός έδωσε εξηγήσεις αλλά και η Αρχιγραμματεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων έχει απαντήσει.
Να σε φωτίσει ο Θεός να σκέφτεσαι πρώτα.
Φαίνεται πώς δεν έχεις με τί να ασχοληθείς και θέλεις να δημιουργήσεις εντάσεις ιδίως μέρες που είναι! Σοβαρέψου και ταπεινώσου!
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Η δικιά μου πεποίθηση είναι οτι για μένα ο μόνος αποδεδειγμένα Ιερωμένος στο παρόν φόρουμ είναι ο πατήρ Αντώνιος και ουδείς άλλος.

Συνήθως τα νικ μας εμπεριέχουν και μια θέληση για το τι θα θέλαμε να είμασταν ή τι είμαστε στο μυαλό μας.

Εγω για παράδειγμα σε άλλο φορουμ έχω επιλέξει το athonitis αλλα σε καμιά περίπτωση δεν είμαι Αθωνίτης μοναχός. Ισως βαθειά μέσα μου...

Ποτέ όμως δεν σκέφτηκα μέσω νικ να κάνω "παραποίηση εξουσίας" η "παραποίηση ταυτότητας"

Χρ.

ΥΓ. Ισως αν με πιάσει η μεγαλομανία μου να επιλέξω και το νικ "papas" με τόνο στο πρώτο α !!!
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

μαλλον εννοεις..."αντιποιηση αρχης"
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από PRETORIAN »

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ' ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ' ΚΑΠΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ' ΚΑΘΕΤΑΙ ' ΚΑΛΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΙΕΡΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ π.χ ΑΙΡΕΤΙΚΗΣ. ΕΔΩ Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ? ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑ Κ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΕΑΝ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Κ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ Α ή Β ΛΟΓΩ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ? ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΩ....
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
paratiritis88
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από paratiritis88 »

Συγγνώμη αδελφέ άν σε πίκρανα...Αμήν, καί ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

paratiritis88
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Re: Εξομολόγηση--θεία κοινωνία

Δημοσίευση από pAntonios »

tanos έγραψε:Επαναλαμβάνω την ερώτηση που σας είχα κάνει πιο σωστά.Ο πνευματικός μου απεσύρθη σε σύνταξη κατόπιν πιέσεως,λόγω του ότι δεν μνημόνευε τον επίσκοπο και αρχιεπίσκοπο επειδή δείκτηκαν ευνοικά απέναντι στον Πάπα,ερχόμενοι αντίθετα προς τους πατέρες μας οι οποίοι ήταν ενάντια στον Παπα .Δεν τους μνημόνευε επειδή τους θεωρεί συναιρετικούς.Πολοί φύγαν απο κοντά του γιατί θεωρείτε πλέον γραφικός απο όλη τη μητρόπολη.Εγω τον θεωρώ τουλάχιστον σαν άνθρωπο σωστό.Το ερώτημά μου είναι το εξής....
Η εξομολόγηση που έκανα και η θεία κοινωνία που μετάλαβα απο τον ίδιο
σε ένα ερημικό εκλησάκι όπου λειτούργησε πιάνετε ή πρέπει να εξομολογηθώ και κοινωνήσω στην εκλησία της μητρόπολης.Πρέπει να έχω κοινωνία με τον ιερέα αυτό ή πρέπει να απευθύνομαι στην ενορία μου.
Το ερώτημα είναι συγκεκριμένο πλέον και γι αυτό δύσκολο!
Το καλό είναι ότι ο ιερέας αυτός δεν έχει από ότι φαίνεται αφορισμό από το Δεσπότη. Διότι αν τον έκρινε επικίνδυνο για την Εκκλησία θα έπρεπε να τον αφορίσει παραδειγματικά, έστω και αν είναι ηλικιωμένος.
Άρα τα μυστήρια που τελεί είναι σίγουρα έγκυρα.
Το άλλο είναι κατά πόσο ο ιερέας αυτός έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία, η είναι ένας "ιδιόρρυθμος" σε πολλά θέματα άνθρωπος...
Αν δεν το έκαμε από ιδιορρυθμία αλλά από λόγους συνείδησης, τότε μπορεί να είναι και άγιος!

Θα έλεγα να κάνεις λίγο περισσότερη προσευχή, ώστε ο Θεός να σε φωτίσει τι πρέπει να κάνεις, διότι αυτό αφορά εσένα προσωπικά και δεν είμαστε όλοι ίδιοι για να αντέξουμε μια τέτοια οριακή πνευματική κατάσταση...
Ζούμε όμως σε οριακούς καιρούς ας μην το ξεχνάμε αυτό και μπορεί κάποια στιγμή όλιοι μας να αντιμετωπίσουμε ένα παρόμοιο πρόβλημα!!!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από PRETORIAN »

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΕΡ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ή ΜΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΙΕΡΕΑ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ: ΕΑΝ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΗΤΑΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ? ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ?
ΑΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ: ΑΝ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΕΤΕΛΕΣΕ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ π.χ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ, ΚΑΘΑΙΡΕΙΤΑΙ, ή ΑΦΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ? ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ Η ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ή Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Ο εν λόγω ιερέας απ΄ότι καταλαβαίνω δεν έχει καθαιρεθεί. Προφανώς και έκανε χρήση του κατα την γνώμη μου αμφιλεγόμενου ή κακώς ερμηνευόμενου ΙΕ΄ Κανόνος της Α & Β Συνόδου.

Για το θέμα έχουμε ξαναγράψει. Γενικά οι ιερείς που ανήκουν στο Ορθόδοξο ζηλωτικό κίνημα, ένα κίνημα που παρά τα στραβά του έχει προσφέρει πολλά στην Εκκλησία, έχουν πάρει γραμμή ή έστω έχουν επηρρεαστεί προς αποφυγή μνημονεύσεως του οικείου επισκόπου, αν αυτός μνημονεύει τον Πατριάρχη, δεν ξέρω αν αυτό ίσχυε και με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.

Τέλος "Νομοκανονικώς", λάθος όρος, "Κανονικώς", λοιπόν, υπάρχουν και μια σειρά απο άλλους πολλούς λόγους για να υπάρχει καθαίρεση.....

Υ.Γ: Ο υποφαινόμενος δεν δέχεται την διακοπή μνημοσύνου σε μη Κανονικώς επιτιμητέο επίσκοπο, ακόμα και αν "βγάζουν μάτια" κάποιες κινήσεις του.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”