Παράδοση της ολυμπιακής φλόγας
Συντονιστής: Συντονιστές
-
nikolaos-9
Παράδοση της ολυμπιακής φλόγας
Μέσα σε μία λαμπρή φιέστα, η Ελλάδα παρέδωσε την ολυμπιακή φλόγα στους Κινέζους. Σε αυτούς, που την ίδια ώρα σκοτώνουν Θιβετιανούς πολίτες, ανθρώπους που έχουν με το ζόρι υπό την κατοχή τους.
ΝΤΡΟΠΗ!
Και ντροπή περισσότερο στη ΔΟΕ, που κάτω από τα μεγαλοσυμφέροντα και το χορό των δισ. από τις πολυεθνικές, δε λέει κουβέντα γιά τις σφαγές, εν όψει (τάχα) της "ολυμπιακής εκεχειρίας"...
Ξανά ΝΤΡΟΠΗ!
ΝΤΡΟΠΗ!
Και ντροπή περισσότερο στη ΔΟΕ, που κάτω από τα μεγαλοσυμφέροντα και το χορό των δισ. από τις πολυεθνικές, δε λέει κουβέντα γιά τις σφαγές, εν όψει (τάχα) της "ολυμπιακής εκεχειρίας"...
Ξανά ΝΤΡΟΠΗ!
Re: Παράδοση της ολυμπιακής φλόγας
Αγαπητέ "nikolaos-9",nikolaos-9 έγραψε:Μέσα σε μία λαμπρή φιέστα, η Ελλάδα παρέδωσε την ολυμπιακή φλόγα στους Κινέζους. Σε αυτούς, που την ίδια ώρα σκοτώνουν Θιβετιανούς πολίτες, ανθρώπους που έχουν με το ζόρι υπό την κατοχή τους.
ΝΤΡΟΠΗ!
Ξανά ΝΤΡΟΠΗ!
έχεις την καλοσύνη να μας διευκρινήσεις τί είναι η περιβόητος "ολυμπιακή φλόγα" που αναφέρεις και πώς σχετίζεται με την Ανατολική Ορθόδοξο του Χριστού Εκκλησία της οποίας ειμαστε μέλη. :-/
Το ερώτημα μου αποσκοπεί στο να ξεκαθαρίσει εάν εμπίπτει στα θέματα που πρέπει να μας απασχολούν ώς Χριστιανους ή όχι.
-
nikolaos-9
Όχι Χρίστο, δεν είναι Χριστιανικό το ζήτημα αυτό και μπορεί να μην είναι ακόλουθο με τα θέματα που αναρτώνται.
Είναι όμως καθαρά κοινωνικό ζήτημα. Ζήτημα που -κατά τη γνώμη μου-, δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο (εκτός ίσως από αυτούς που, η έχουν συμφέροντα από την όλη φιέστα, η δεν ενδιαφέρονται γιά το τι γίνεται γύρω τους).
Όταν λοιπόν η Κίνα σφαγιάζει και καταπιέζει τους ευσεβείς (όποια και αν είναι η θρησκεία τους) κατοίκους του Θιβέτ, (επειδή η "μεγααάλη" ιδεολογία πως η "θρησκεία είναι το όπιο του λαού" -που ακόμη συντηρούν- αφ' ενός και οι εδαφικές τους διεκδικήσεις αφ' ετέρου) και η ΔΟΕ (που θα μπορούσε ακόμη και να τους ακυρώσει) και οι υπόλοιποι παγκόσμιοι οργανισμοί δεν κάνουν τίποτε, ε, βγαίνεις έξω από τα ρούχα σου!
Πέρασαν και από τη Λάρισα και δεν ήξερα την ώρα. Άμα ήξερα την ώρα, θα με βλέπατε στις ειδήσεις με μπλουζάκι και να με μαζεύει η αστυνομία!
(Γιά να με καταλάβαιναν οι φίλοι του εδώ forum ωστόσο, το μπλουζάκι θα έγραφε nikolaos-9!!!!......)
Είναι όμως καθαρά κοινωνικό ζήτημα. Ζήτημα που -κατά τη γνώμη μου-, δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο (εκτός ίσως από αυτούς που, η έχουν συμφέροντα από την όλη φιέστα, η δεν ενδιαφέρονται γιά το τι γίνεται γύρω τους).
Όταν λοιπόν η Κίνα σφαγιάζει και καταπιέζει τους ευσεβείς (όποια και αν είναι η θρησκεία τους) κατοίκους του Θιβέτ, (επειδή η "μεγααάλη" ιδεολογία πως η "θρησκεία είναι το όπιο του λαού" -που ακόμη συντηρούν- αφ' ενός και οι εδαφικές τους διεκδικήσεις αφ' ετέρου) και η ΔΟΕ (που θα μπορούσε ακόμη και να τους ακυρώσει) και οι υπόλοιποι παγκόσμιοι οργανισμοί δεν κάνουν τίποτε, ε, βγαίνεις έξω από τα ρούχα σου!
Πέρασαν και από τη Λάρισα και δεν ήξερα την ώρα. Άμα ήξερα την ώρα, θα με βλέπατε στις ειδήσεις με μπλουζάκι και να με μαζεύει η αστυνομία!
(Γιά να με καταλάβαιναν οι φίλοι του εδώ forum ωστόσο, το μπλουζάκι θα έγραφε nikolaos-9!!!!......)
lovethink έγραψε:Πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στα έθιμα και το παρελθόν μας
Δεν θα υβρίσουμε τώρα τη τελετή της Ολυμπιακής φλόγας
Ημαρτον
Θεωρείς πως σαν Χριστιανούς δεν πρέπει να μας απασχολεί αν σφάζονται σε άλλα έθνη επειδή δεν έχουν το ίδιο θρήσκευμα με εμάς ;
Αγαπητοί Μάνο και Νικόλαε μήν στεναχωριέστε! Θα τα βάλομε τα πράγματα ένα ένα στην σειρά και θα δούμε ποιός δείχνει σεβασμό στα έθιμα και την ιστορία μας και ποιός όχι και ποιός έχει κοινωνικές ευαισθησίες και ποιός όχι.nikolaos-9 έγραψε:
Οι Ολυμπιακοί αγώνες που θυμάμαι εγώ από το μάθημα της ιστορίας στο σχολείο:
1. Αφορούσαν ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ αθλητές
2. που αγωνίζοντω ΜΕ ΕΠΑΘΛΟ ΕΝΑ ΔΑΦΝΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ
3. σε μιά διοργάνωση όπου το χρήμα και τα οικονομικά συμφέροντα ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ
4. κατά την διάρκεια της οποίας σταματούσαν οι πόλεμοι των εμπλεκομένων πόλεων-κρατών της εποχής και επικρατούσε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ.
Γράψετε μου σας παρακαλώ εσείς την σημερινή Ολυμπιακή πραγματικότητα για κάθε ένα απο τους άνωθι 4 βασικούς άξονες που προανέφερα για να φανεί η σχέση που έχει με την δέουσα τάξη των πραγμάτων και να ξεκαθαρίσει το ποιός μετέχει της ασέβιας προς την Ιστορίας μας και προς το Αρχαίο Ελληνικό Ιδεώδες εις το όνομα του οποίου τελούνται σήμερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ποιός όχι.
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η ολυμπιακή φλόγα είναι ένα διεθνές γεγονός που προάγει την διεθνή συνείδηση ενότητας και συνύπαρξης και ξαναθυμίζει την ύπαρξη της Ελλάδος.
Είναι απαράδεκτο κάποιοι να εκμεταλεύονται το διεθνές αυτό γεγονός για να διαμαρτυρηθούν για μια κατάληψη ή για κάτι άλλο. Ετσι όπως το καταντήσανε ορισμένοι "διαμαρτυρόμενοι", και ένα θύμα τροχαίου ατυχήματος θα μπορούσε να είναι παρόν ή και ένας συμβασιούχος που ακόμα δεν έχει προσληφθεί ή ακόμα και ένας ζηλωτής της Εσφιγμένου.... Μπορεί και εγώ για να διαμαρτυρηθώ για το πάρκιγκ μου που μου το έχει καταλάβει ο γείτονας.
Καλά θα κάνουν οι "διαμαρτυρόμενοι" να ακολουθήσουν τις νόμιμες νομικές οδούς και να μην "μαγαρίζουν" ένα τόσο σημαντικό διεθνές γεγονός που αν μη τι άλλο έχει γεννηθει στην Ελλάδα απο τους "Αρχαίους ημών προγόνους".
Χρ.
Είναι απαράδεκτο κάποιοι να εκμεταλεύονται το διεθνές αυτό γεγονός για να διαμαρτυρηθούν για μια κατάληψη ή για κάτι άλλο. Ετσι όπως το καταντήσανε ορισμένοι "διαμαρτυρόμενοι", και ένα θύμα τροχαίου ατυχήματος θα μπορούσε να είναι παρόν ή και ένας συμβασιούχος που ακόμα δεν έχει προσληφθεί ή ακόμα και ένας ζηλωτής της Εσφιγμένου.... Μπορεί και εγώ για να διαμαρτυρηθώ για το πάρκιγκ μου που μου το έχει καταλάβει ο γείτονας.
Καλά θα κάνουν οι "διαμαρτυρόμενοι" να ακολουθήσουν τις νόμιμες νομικές οδούς και να μην "μαγαρίζουν" ένα τόσο σημαντικό διεθνές γεγονός που αν μη τι άλλο έχει γεννηθει στην Ελλάδα απο τους "Αρχαίους ημών προγόνους".
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

Christos έγραψε:
Οι Ολυμπιακοί αγώνες που θυμάμαι εγώ από το μάθημα της ιστορίας στο σχολείο:
1. Αφορούσαν ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ αθλητές
2. που αγωνίζοντω ΜΕ ΕΠΑΘΛΟ ΕΝΑ ΔΑΦΝΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ
3. σε μιά διοργάνωση όπου το χρήμα και τα οικονομικά συμφέροντα ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ
4. κατά την διάρκεια της οποίας σταματούσαν οι πόλεμοι των εμπλεκομένων πόλεων-κρατών της εποχής και επικρατούσε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ.[/color]
Γράψετε μου σας παρακαλώ εσείς την σημερινή Ολυμπιακή πραγματικότητα για κάθε ένα απο τους άνωθι 4 βασικούς άξονες που προανέφερα για να φανεί η σχέση που έχει με την δέουσα τάξη των πραγμάτων και να ξεκαθαρίσει το ποιός μετέχει της ασέβιας προς την Ιστορίας μας και προς το Αρχαίο Ελληνικό Ιδεώδες εις το όνομα του οποίου τελούνται σήμερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ποιός όχι.
Εχουν μεταλλαχθει και προσαρμοστει στις σημερινες αξιες που υποθαλπτουν την παγκοσμιοποιηση.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.