Λείπουν 1137 ιερείς και στα χωριά δεν θα κτυπάει καμπάνα!!!

Συντονιστής: Συντονιστές

filotheitis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από filotheitis »

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΟΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΘΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.
ester
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ester »

Η κατάσταση μου θυμίζει την κατάσταση στο Αγιον όρος.!
Δηλαδή κατά τις δεκαετίες '50, '60 είχε μεγάλη έλλειψη μοναχών και
μάλιστα όσοι ήταν εκεί ήταν ταλαιπωρημένοι και ολιγοράμματοι.

Τι δεκαετίες '70, '80 και '90 έδωσε ο θεός και πολλαπλασιαστηκαν και
μάλιστα είχαμε πολλούς νέους μοναχούς με διάφορα πτυχία.

Ας ελπίσουμε ότι θα δώσει ο θεός κατά τον ίδιο τρόπο το ίδιο και για τους Ιερείς.
Εμείς βέβαια δεν μπορούμε να φανταστούμε το πώς.
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

lazarr έγραψε:
alithis έγραψε:

kala sas leei o despotis sas...
Το παραβλέπω αυτό γιατί άν σοβαρολογείς νά γίνεις εσύ και να έρθεις.Η ιεροσύνη είναι κλίση, δεν γίνεται κατά παραγγελίαν.[/quote]

αγαπητε,

παραβλεψε το οσο θες...αλλα μην γινόμαστε κ εμεις σαν αυτο που λεει το ανεκδοτο"καποτε καποιος πνιγοταν εξ αιτιας ενος ναυαγιου στη θαλασσα κ προσευχομενος ειπε προς τον Αγιο Νικολαο"Αγιε μου Νικολα, σωσε με κ εγω.... θα σου στειλω...τον αδελφο μου καλογερο!!!!!!! :lol: :lol: :lol: "
ολοι θελουμε να εχουμε ιερεα ,αλλα και ολοι τον περιμενουμε να μας τον φερουν(ο Θεος,ο δεσποτης,η Ι.Συνοδος κ εν γενει καποιος αλλος ,εκτος απο εμας) ετοιμο!ποτε βοηθησαμε εμεις να γινει καποιος αλλος ιερεας τουλαχιστον ,αφου εμεις δεν ειμαστε αξιοι???
και μαλιστα οχι μονο δεν γινομαστε εμεις ιερεις,ενω εχουμε κ καποια κλιση κ κληση απο τον Θεο-η οποια μενουσα ανενεργος,παει χαμενη παααααααρα πολλες φορες-αλλα κ οταν καποιος νεος γινει κληρικος,αντι να δουμε ψηλα τον θεο,να κανουμε το σταυρο μας κ να πουμε "δοξα τω Θεω"που εχουμε ενα παπα τουλαχιστον να μας λειτουργαει κ να μας διαβαζει κ καμμια ευχη,εμεις του βαζουμε χιλιες δυο δυσκολιες στο εργο του κ χιλια δυο εμποδια με τις ιδιορρυθμιες μας,τα κουτσομπολια,τις παραξενιες μας,την παγεροτητα μας ,την ελλειψη του σεβασμου μας !!!κοιταμε να του παρουμε το κεφαλι!! :( :( :(
πουθενα δεν πιανομαστε μου φαινεται...!!!στο κοφινι δε χωρουμε κ στο καλαθι περισσευουμε,γι'αυτο ειμαστε αξιοι της τυχης μας...!μακαρι να κανω λαθος.....!
lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lazarr »

Δεν μπορεί να ζητά κανείς επίμονα ιερέα και πνευματικό πατέρα και να μην κάνει ότι μπορεί για να έχει, ή να μη λέει δόξα τω Θεώ όταν αποκτήσει..Και έπειτα εδώ λέμε ότι υπάρχουν πλεονάζοντες αγαπητέ.Εδώ ακούσαμε βρείτε νύφη στον τάδε που θέλει να γίνει παπάς ,αλλά να είναι και έγγαμος, και σας τον φέρνουμε..Σίγουρα ευθύνες έχουμε όλοι και χρειάζεται αυτοκριτική , αλλά, την πρώτη ευθύνη την έχει η διοίκηση της τοπικής Εκκλησίας.Ο λαός δεν πρέπει να περιπαίζεται και να ακούν τέτοια πράγματα αυτοί που ενδιαφέρονται.Εν πάσει περιπτώσει , σήμερα μόλις έμαθα πως αποφάσισε ο δεσπότης έναν από τους περιπλανώμενους να τον τοποθετήσει εκεί μετά από 2 χρόνια.Αυτός ο ιερέας δεν ήταν εφημέριος κάπου.Γιατί θα έπρεπε να γίνει τώρα η τοποθέτηση και όχι πριν;
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
kolpan
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Σε ολους εσας που γράφετε για τις κενές θέσεις ιερέων.

Δημοσίευση από kolpan »

Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν σας, το πρώτον ομιλείτε σαν τρίτοι.και κατά το δεύτερον δεν γνωρίζετε τι πάει να πει να είσαι ιερέας σε χωριό. έχω τελειώσει την Ριζάρειο το 1974. Σε μια πόλι τότε των 4000 κατ.μόνο οι κουτσές δεχόντουσαν να γίνουν πρεσβυτέρες,και δεν είμαι κανένας άσχημος.Γυρίζω στα χωριά σαν ψάλτης από 14 ετών ενώ σήμερα είμαι 54. όλοι θέλουν τον παπά κ τόν ψάλτη τις μεγάλες μέρες. Τις υπόλοιπες του έτους θα δεις 5 γριές. Η απογοήτευση δε λέγεται.Τα έσοδα δεν καλύπτουν τα έξοδα.Τυχερά? ίσως καμιά βάπτιση το χρόνο. Γάμος δεν το συζητάμε.Ξέρετε όλοι εσείς πώς ζούν αυτοί οι Ιερείς? Μέ αγροτικές εργασίες.Εχω ζήσει πολλούς απο τούς παλιούς ιερείς. Ηταν πραγματικοί Ιερείς, κι ας ηταν αγράμματοι.Οι σημερινοί ειναι , τα καλά και συμφέροντα.Εχει εκλείψει η αγάπη του να θέλω να σώσω τον πλησίον μου.Θα έλεγα οτι σήμερα οι περισσότεροι το βλέπουν σαν βιοποριστικό επάγγελμα.Το θέμα δε της πρεσβυτέρας?Ας μην το πιάσω καλύτερα. Να ξέρετε πάντως οτι το θέμα αυτό ξεκινάει απο την οικογένεια.Πόσες μητέρες σήμερα όταν είναι έγγειες κρατούν κομποσχοίνη, η πόσες γιαγιές?Δέν υπάρχουν πλέων ΝΌΝΕΣ. Λυπάμαι κάθε μέρακαι περισσότερο.Είθε ο Θεός να δώσει.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Σε ολους εσας που γράφετε για τις κενές θέσεις ιερέων.

Δημοσίευση από Melpomeni »

kolpan έγραψε:
... Να ξέρετε πάντως οτι το θέμα αυτό ξεκινάει απο την οικογένεια.Πόσες μητέρες σήμερα όταν είναι έγγειες κρατούν κομποσχοίνη, η πόσες γιαγιές?Δέν υπάρχουν πλέων ΝΌΝΕΣ. Λυπάμαι κάθε μέρακαι περισσότερο.Είθε ο Θεός να δώσει.
Πολυ σωστα ! απο εκει ξεκινουν ολα και εκει οφειλονται ολα.
Ποσοι εκκλησιαζονται στις εκκλησιες που υπαρχουν παπαδες ? και τι ωρα πανε στην Εκκλησια ? ποσοι πανε στον εσπερινο ?
Σε πολλες ακολουθιες,ειναι μονο ο παπας,που μπαινοβγαινει απο το ιερο κανοντας και τον ψαλτη, η καντηλαναφτισσα , καμμια γρια...
και ο παπας λιβανιζει τα αδεια στασιδια...
Αλλα οταν χρειαστουμε τιποτα και θυμηθουμε τι ειναι παπας και Εκκλησια,τοτε φριττουμε και σχιζουμε τα ιματια μας !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Όλα τα φαινόμενα δείχνουν μία κοινωνία που φθίνει και διαλύεται, όλα το δείχνουν τί να πρωτοπούμε πιά. Όποιος έχει μάτια βλέπει και μυαλό και καταλαβαίνει τα υπόλοιπα είναι άνευ ουσίας. Προσευχή μήπως και μας λυπηθεί ο Θεός.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”