Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης
Συντονιστής: Συντονιστές
Μάνο σε παρακαλώ δώσε προσοχή σ'αυτό που θα γράψω. Από αυτά που λες βλέπω ότι έχεις διάθεση γιά πνευματικό αγώνα το οποίο το βρίσκω βασικό και θετικό γιά όλους. Ταυτόχρονα βλέπω όμως ότι έχεις και κάποια στερεότυπα που υπάρχουν στον χώρο των ομοφυλοφίλων και τα επαναλαμβάνεις, ψάξε λίγο παραπάνω σ'αυτά. Δεν το λέω να σε πείσω ντε και καλά απλά σου λέω ψάξε λίγο παραπάνω σ'αυτά να δεις και κάποιες άλλες όψεις που ίσως δεν τις γνωρίζεις ή δεν τους έχεις δώσει την απαιτούμενη προσοχή. Υπάρχουν κάποιες απόψεις που έχουν παγιωθεί σ'αυτόν τον χώρο ως "δόγματα", που δεν τα αγγίζει κανείς, δηλαδή δογματισμός υπάρχει και εκεί, και όσοι είναι ομοφυλόφιλοι δεν είναι όλοι "ανοιχτά" μυαλά υπάρχουν και εκεί πολλοί κολλημένοι όπως υπάρχουν και προβληματισμένοι που ψάχνουν. Και κατά την γνώμη μου ψάξτο τώρα την περίοδο της Σαρακοστής με ηρεμία και νηφαλιότητα, κάτι θετικό θα βγεί, αυτή είναι η γνώμη μου αν θέλεις την ακούς.
Τι σημαίνει "μαλακός" ;
Ο Ξενοφών χρησιμοποιεί τον όρο για το «οκνηρός», ο Επίκτητος για αυτόν που προτιμά την εύκολη ζωή και αποφεύγει τις δυσκολίες της φιλοσοφίας, ο Πλούταρχος, ο Ιώσηφος Φλάβιος και ο Δίων Κάσσιος για το «δειλός» (και οι τρεις έζησαν την γύρω στην εποχή που γράφτηκαν οι επιστολές του Παύλου). Στην αρχαία λογοτεχνία «μαλακοί» είναι οι άντρες που ζουν μέσα στον πλούτο και τη πολυτέλεια, αυτοί που κάνουν έκλυτη ζωή. Πουθενά δεν αναφέρεται ούτε υπονοείται η παθητική ομοφυλόφιλη επαφή.
Ο Ξενοφών χρησιμοποιεί τον όρο για το «οκνηρός», ο Επίκτητος για αυτόν που προτιμά την εύκολη ζωή και αποφεύγει τις δυσκολίες της φιλοσοφίας, ο Πλούταρχος, ο Ιώσηφος Φλάβιος και ο Δίων Κάσσιος για το «δειλός» (και οι τρεις έζησαν την γύρω στην εποχή που γράφτηκαν οι επιστολές του Παύλου). Στην αρχαία λογοτεχνία «μαλακοί» είναι οι άντρες που ζουν μέσα στον πλούτο και τη πολυτέλεια, αυτοί που κάνουν έκλυτη ζωή. Πουθενά δεν αναφέρεται ούτε υπονοείται η παθητική ομοφυλόφιλη επαφή.
Καλή Σαρακοστή
Θα αναφέρω κάτι περί του θέματος, ο αυνανισμός κανονίζεται με 40 ημέρες αποχής από την Θεία Κοινωνία, ενώ η πορνεία, η μοιχεία, η αρσενοκοιτία είτε προς άνδρα είτε προς γυναίκα κλπ κανονίζονται με χρόνια αποχής, από 3 έως 9 και 11 ανάλογα με τον κανόνα.
Δηλαδή η διαφορά είναι πολύ μεγάλη, ας το αξιολογήσει ο καθένας.
Δεν σε πιάνω τι θες να πειςThomas15n έγραψε:Μάνο σε παρακαλώ δώσε προσοχή σ'αυτό που θα γράψω. Από αυτά που λες βλέπω ότι έχεις διάθεση γιά πνευματικό αγώνα το οποίο το βρίσκω βασικό και θετικό γιά όλους. Ταυτόχρονα βλέπω όμως ότι έχεις και κάποια στερεότυπα που υπάρχουν στον χώρο των ομοφυλοφίλων και τα επαναλαμβάνεις, ψάξε λίγο παραπάνω σ'αυτά. Δεν το λέω να σε πείσω ντε και καλά απλά σου λέω ψάξε λίγο παραπάνω σ'αυτά να δεις και κάποιες άλλες όψεις που ίσως δεν τις γνωρίζεις ή δεν τους έχεις δώσει την απαιτούμενη προσοχή. Υπάρχουν κάποιες απόψεις που έχουν παγιωθεί σ'αυτόν τον χώρο ως "δόγματα", που δεν τα αγγίζει κανείς, δηλαδή δογματισμός υπάρχει και εκεί, και όσοι είναι ομοφυλόφιλοι δεν είναι όλοι "ανοιχτά" μυαλά υπάρχουν και εκεί πολλοί κολλημένοι όπως υπάρχουν και προβληματισμένοι που ψάχνουν. Και κατά την γνώμη μου ψάξτο τώρα την περίοδο της Σαρακοστής με ηρεμία και νηφαλιότητα, κάτι θετικό θα βγεί, αυτή είναι η γνώμη μου αν θέλεις την ακούς.
Η Σαρρακοστή ξεκινά για πολλοστή φορά στη ζωή μου , ξέρεις , δεν είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που ξεκινά η Σαρρακοστή , ούτε η πρώτη φορά που θα προετοιμαστώ όσο μπορώ καλύτερα και όσο επιτρέπουν οι δυνάμεις μου
Δεν αντιλέγω ότι παντού υπάρχουν κολλημένοι και ακραίοι , σε όποιαδήποτε μεριά κοινωνικών ομάδων ,ούτε ανήκω σε καμμιά ομάδα , ούτε υποστηρίζω καμμία οργάνωση
Και δεν είναι προσωπικό μου το "πρόβλημα" και όποτε γράφω εδώ ( που είχα να γράψω μήνες ) δεν το κάνω για να υπερασπίσω τον εαυτό μου γιατί έτσι κι αλλιώς το κράτος έχει αναλάβει αυτή την διαδικασία
Οτι γράφω το γράφω γιατί και ΕΝΑΣ να προβληματισθεί λίγο , πάλι κέρδος είναι
Και μόνο που κάποιος καταλάβει πως ομοφυλόφιλος/η δεν σημαίνει απαραίτητα "σαχλοκούδουνο" που γελάμε μαζί του , κέρδος είναι
Σε 3600 ποστ μου δεν θα βρεις ένα να υποστηρίζει την σεξουαλική πράξη ως φυσιολογική
Καλή Σαρακοστή
-
gol
- Έμπειρος Αποστολέας

Thomas15n έγραψε:Μάνο σε παρακαλώ δώσε προσοχή σ'αυτό που θα γράψω. Από αυτά που λες βλέπω ότι έχεις διάθεση γιά πνευματικό αγώνα το οποίο το βρίσκω βασικό και θετικό γιά όλους. Ταυτόχρονα βλέπω όμως ότι έχεις και κάποια στερεότυπα που υπάρχουν στον χώρο των ομοφυλοφίλων και τα επαναλαμβάνεις, ψάξε λίγο παραπάνω σ'αυτά. Δεν το λέω να σε πείσω ντε και καλά απλά σου λέω ψάξε λίγο παραπάνω σ'αυτά να δεις και κάποιες άλλες όψεις που ίσως δεν τις γνωρίζεις ή δεν τους έχεις δώσει την απαιτούμενη προσοχή. Υπάρχουν κάποιες απόψεις που έχουν παγιωθεί σ'αυτόν τον χώρο ως "δόγματα", που δεν τα αγγίζει κανείς, δηλαδή δογματισμός υπάρχει και εκεί, και όσοι είναι ομοφυλόφιλοι δεν είναι όλοι "ανοιχτά" μυαλά υπάρχουν και εκεί πολλοί κολλημένοι όπως υπάρχουν και προβληματισμένοι που ψάχνουν. Και κατά την γνώμη μου ψάξτο τώρα την περίοδο της Σαρακοστής με ηρεμία και νηφαλιότητα, κάτι θετικό θα βγεί, αυτή είναι η γνώμη μου αν θέλεις την ακούς.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ !
Βλέπω απόψεις που υπάρχουν σ'αυτόν τον χώρο και τις θεωρώ ότι δεν μπορούν να λαμβάνονται ως αυταπόδεικτες αλήθειες αλλά επίδέχονται και κριτική και συζήτηση και περαιτέρω αναζήτηση αν θέλεις.lovethink έγραψε:Δεν σε πιάνω τι θες να πεις...
Σε 3600 ποστ μου δεν θα βρεις ένα να υποστηρίζει την σεξουαλική πράξη ως φυσιολογική
Το τελευταίο που γράφεις δεν το κατάλαβα.
Ευτυχώς που για Τον Θεό αρκεί μια στιγμούλα μόνο ανοίγματος ψυχήςThomas15n έγραψε:Θα αναφέρω κάτι περί του θέματος, ο αυνανισμός κανονίζεται με 40 ημέρες αποχής από την Θεία Κοινωνία, ενώ η πορνεία, η μοιχεία, η αρσενοκοιτία είτε προς άνδρα είτε προς γυναίκα κλπ κανονίζονται με χρόνια αποχής, από 3 έως 9 και 11 ανάλογα με τον κανόνα.
και ένα δάκρυ αληθινό
Καλή Σαρακοστή
Thomas15n έγραψε:Κι'όμως Μελπομένη είσαστε στο ίδιο στρατόπεδο, και ξέρεις γιατί, επειδή ξεκινήσατε από άλλη αφετηρία αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα φτάσετε στο ίδιο τέρμα, θέλω να πω όλοι μας είμαστε "άσωτοι υιοί" άλλος γιά τον ένα λόγο άλλος γιά κάτι άλλο, όλοι είμαστε σε μιά πορεία, κανείς μας δεν γνωρίζει την κατάληξή της. Κάποιοι ξεκινούν καλά και στον δρόμο μπορεί να χαθούν κάποιοι ξεκινούν χαμένοι και μετά μπορεί να βρουν τον δρόμο.Melpomeni έγραψε:Θαυμαζω την αγωνιστικοτητα σου ,που ξεπερνα τα ορια μιας απλης επιθυμιας για συντροφια.
Εισαι στρατευμενος και μαχεσαι γι αυτο που εσυ θεωρεις σωστο,και την επιβολη του.Δυστυχως,δεν μπορω να σου ευχηθω καλη επιτυχια,γιατι
δεν αγωνιζομαστε στο ιδιο στρατοπεδο.
Γνωρίζει κανείς μας τον αγώνα του άλλου και την πορεία του; φυσικά όχι τα δικά μας γνωρίζουμε και όχι πάντα, μιλάμε γιά ένα στιγμιότυπο ζωής αύριο κάτι θα έχει αλλάξει σε όλους μας, αλλάζουμε κάθε μέρα λίγο λίγο.
Αν γνωρίζεις κάτι πές το και άσε τον άλλο να το δουλέψει μέσα του κάτι θα βγάλει ακόμη και αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι είναι κατασταλαγμένος.
Δεν μπορούμε να πιέσουμε κανέναν ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του ρυθμούς και τρόπους να αντιλαμβάνεται και να επεξεργάζεται καταστάσεις και απόψεις. Είμαι υπέρ αυτού που είπε ο απόστολος Παύλος "έγινα τα πάντα γιά τους πάντες ώστε να κερδηθούν ψυχές γιά τον Χριστό".
Ισως δεν επεξεργαστηκα την θεση μου οσο θα επρεπε και γι αυτο παρευρμηνευτηκα.
Δεν εννοουσα καθολου στρατοπεδο πνευματικου αγωνα.Εννοουσα στρατοπεδο κοινωνικο -πολιτιστικο στην Ελλαδα,και νομους οι οποιοι αλλοιωνουν η και καταστρεφουν τη δομη της κοινωνιας,οπως την εχουμε γνωρισει και βιωσει μεχρι σημερα. Καλουμεθα να διορθωσουμε τα τρωτα,οχι να καταστρεψουμε απο τα θεμελια.
Οταν εγραψα οτι ο Μανος ειναι στρατευμενος,εννοουσα στο στρατοπεδο της αναγνωρισεως της ομοφυλοφυλιας σαν κανονικου τροπου ζωης.
Αυτο αντιτιθεται στη φυση, και στο θελημα του Θεου.
Οταν ειπα οτι εγω ανηκω σε αλλο στρατοπεδο,εννοουσα οτι ,(αναγνωριζοντας μεν και προστατευοντας τα δικαιωματα τους), θα αγωνιστω, οσο,οπως και οπου μπορω,και δεν θα αφησω να περασουν τις ιδεες τους και τον δικο τους τροπο ζωης ,στα σχολεια, στα ΜΜΕ ,στην πολιτικη και στη νομοθεσια.
Ειδικα στα σχολεια,και ειδικα σε ηλικια που αρκετα παιδια περνανε μια καποια δυσκολια στην ανευρεση της ταυτοτητας τους.Εκει δεχονται πλυση εγκεφαλου,οτι ειναι ομοφυλοφιλοι και οτι πρεπει να "βγουνε εξω" και να το αναγνωρισουνε.
Ηδη τα παιδια εχουν συγχιση για το τι ειναι οικογενεια,ερχοντα και οι πασης φυσεως "διαφορετικοι" να διδαξουν και να τους πουν πως θα σκεπτωνται.
Δεν ειμαι πνευματικος κανενος,ουτε καν πνευματικος ανθρωπος,ουτε (προς Θεου ! ) περασε ποτε απο το μυαλο μου να κρινω τον πνευματικο αγωνα του καθενος.Την καρδια των ανθρωπων την ξερει μονον ο Κυριος!
Ο Μανος ειναι στρατευμενος σε στρτοπεδο κοινωνικων μεταρρυθμισεων
Εγω ειμαι στρατευμενη σε στρατοπεδο προστασιας της οικογενειας,της αθωοτητας των παιδιων μας και ιδανικων που καποτε ηταν σεβαστα στον τοπο μας.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.