Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

theodosis79 έγραψε:Να σας ρωτήσω κάτι βρε παιδιά όλους σας και δη αυτούς που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα! Έχετε δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση απο άτομο του ιδίου φύλου? Απο πρωσοπική μου εμπειρία σας μιλάω ότι αν σας συμβεί κάτι τέτοιο, το σοκ που θα βιώσετε θα ούτε εσείς θα το πιστέυετε! Θα κάνετε πολύ καιρό να το ξεπεράσετε. Δεν θα αφήνετε μετά ούτε τους φίλους σας να σας χτυπάνε φιλικά στην πλάτη. Τότε θα νιώσετε τι πάει να πει παρά φύσην! Άσε που μπορεί και να αλλάξει η συμπεριφορά σας με τους γύρω σας.

Η αντιδραση σου ειναι ομοια με αυτη μιας γυναικας που εχει βιαστει η δεχτηκε καποιου ειδους σεξουαλικη παρενοχληση.
Η κοινωνια μας τεινει να μη δεχεται το γογονος οτι η σεξουαλικη παρενοχληση του ανδρα ειναι μια τραυματικη εμπειρια.
Ακομα και αν γινετα απο γυναικα σε ανδρα. πχ.προισταμενη ,δασκαλα κλπ.
Οι αντιδρασεις σου ειναι αποτελεσμα αυτης της τραυματικης εμπειριας του συρφετου των συναισθηματων που περικλυει.
Συνεργασου με καποιον που να εχει την εμπιστοσυμη σου και να ειναι σε θεση να σε βοηθησει να το ξεπερασεις σιγα-σιγα.Υπαρχει φως στο τελος του γεματου φοβους τουνελ ποθ περασες.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

theodosis79 έγραψε:Αδελφοί συγχωρέστε με για το απότομο του λόγου μου αλλά ήταν ότι πιο άσχημο βίωσα ποτέ. Τις νύχτες δεν μπορούσα να κοιμηθώ ακι τη μέρα φοβόμουν να βγω έξω. Και δεν μπορούσα να μιλήσω πουθενά. Φοβόμουν και ντρεπόμουν να μιλήσω και να πω τι μου συνέβη. τελικά μετά απο έντονη προσευχή και πνευματικλο αγώνα και με τη βοήθεια του Θεού το ξεπέρασα. Για πόσο καιρό φοβόμουν να μιλάω σε ανθρώπους. Αδελφή Μελπωμένη μπορεί εσυ να εξηγήσεις τι είχα πάθει? Ένιωθα ότι θα τρελενόμουν σιγά σιγά!
Συγνωμη,τωρα προσεξα αυτο που εγραψες,οτι με εντονη προσευχη και πνευματικο αγωνα το ξεπερασες.
Περασες μια τραυματικη εμπειρια,και οι αντιδρασεις σου ειναι κατανοητες.
Ακομη ενας καλος Πνευματικος Πατερας ειναι μεγαλο στηριγμα και βοηθεια.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

theodosis79 έγραψε:Να σας ρωτήσω κάτι βρε παιδιά όλους σας και δη αυτούς που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα! Έχετε δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση απο άτομο του ιδίου φύλου? Απο πρωσοπική μου εμπειρία σας μιλάω ότι αν σας συμβεί κάτι τέτοιο, το σοκ που θα βιώσετε θα ούτε εσείς θα το πιστέυετε! Θα κάνετε πολύ καιρό να το ξεπεράσετε. Δεν θα αφήνετε μετά ούτε τους φίλους σας να σας χτυπάνε φιλικά στην πλάτη. Τότε θα νιώσετε τι πάει να πει παρά φύσην! Άσε που μπορεί και να αλλάξει η συμπεριφορά σας με τους γύρω σας.
Φίλε Θεοδόση, πριν αρκετά χρόνια το έχω ζήσει και εγώ, όντως το σοκ που πέρασα ήταν ισχυρό, αλλά λόγω χαρακτήρος δεν πανικοβλήθηκα αλλά μάλλον οργίσθηκα πολύ. Περνώντας όμως ο καιρός με προβλημάτισε το θέμα το έψάξα χωρίς να βρω και απάντηση 100% που να με ικανοποιεί, έχω αρκετά ερωτήματα αναπάντητα, νομίζω ότι η απάντηση βρίσκεται στα παιδικά χρόνια και στα πρότυπα που λαμβάνει το παιδί από τους γονείς του. Αντί το αγόρι να έχει πρότυπο τον Πατέρα του γιά διαφόρους λόγους νοιώθει αποστροφή και μέσω του Πατέρα του απορρίπτει και τον ανδρικό "ρόλο" αντίστοιχα, έτσι το έχω καταλάβει χωρίς να είμαι και 100% σίγουρος γι'αυτό, αυτό θεωρώ ότι είναι η γέννεση του θέματος και όχι γονιδιακά που λένε χωρίς να έχει αποδειχθεί αυτή η θεωρία που είναι σοβαρά αμφισβητίσιμη.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

lovethink έγραψε:
Απλά η ομοφυλοφιλία υπάρχει και στη φύση
........................................................................................................
Διότι μου έχει ξανατύχει παντρεμένος άνθρωπος να μου κάνει κύρηγμα ότι ο δρόμος Του Θεού είναι μοναχικός

Μανο,που υπαρχει ομοφυλοφιλια και στη φυση ? και αν υπαρχει ,πως προστατευεται το ειδος απο εξαφανιση? η ειναι ενας τροπος ξεκαθαρισμου και εξαφανισης ειδων? Με ενδιαφερει η απαντηση.
.........................................................................................................

Δευτερον : ο δρομος του Θεου ειναι, οπου βρισκεται ο καθενας,να αγωνιζεται . Οπουδηποτε,εκτος απο τα παθη και την αμαρτια.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Πάνε σχεδόν εννιά χρόνια απο τότε. Ίσως αν μου συνέβαινε τώρα να μη με φόβιζε τόσο. Ίσως πάλι να ήταν και ένα ισχυρό χαστούκι να συνέλθω γιατί απο τότε αρχισα να έχω πμευματικό και να κάνω πνευματικό αγώνα. Τώρα όταν το σκέφτομαι δεν με απασχολεί τόσο πια αλλά όπως είπε και η Μελπωμένη ένιωσα σαν να βίασαν την ψυχή μου. Και το κακό ήταν πως δεν μορούσα να μιλήσω πουθενά τότε. Εντάξει ίσως κάποιος απο εσάς να μη πανικοβάλλονταν τόσο. Ήμουνα και πολύ πιο μικρός τότε.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

lovethink έγραψε:Εχετε στείλει ουκ ολίγους ανθρώπους στα ψυχιατρεία και στα αντικαταθλιπτικά
Δεν θα το πετύχετε αυτό με μένα πάντως :wink:
.........................................................................................................
Οι ομοφυλόφιλοι είναι πολύ πιο κοντά σας από όσο νομίζετε
Πολύ πιο μέσα στα σπίτια σας και στις οικογένειές σας απ΄όσο μπορεί να φαντάζεστε
Πολύ πιο κοντά στον εργασιακό σας χώρο από όσο νομίζετε
Και πολύ πιο κοντά στην Εκκλησία από όσο νομίζετε
Μανο, εκτος απο τις παθησεις του σωματος καμμια φορα ειναι και τα παθη που στελνουν ανθρωπους στα Ψυχιατρεια.Δεν τους στελνει η γειτονισσα που χαχανιζει...
Εχω συγγενεις που ειναι ομοφυλοφιλοι ,εχω και συγγενεις που ειναι ψυχοπαθεις ( καμμια σχεση αναμεσα τους), εχω και εναν ξαδερφο που εχασε το σπιτι του παιζοντας χαρτια. Τι παει να πει αυτο?????
Εχω και εναν ξαδερφο του αντρα μου εδω στην Αμερικη ,καλο παιδι κατα τα αλλα,που ετοιμαζεται να παντρευτει το φιλο του,και ψαχνω να βρω δικαιολογια να μην παω στο γαμο...ο ανδρας μου θα παει,για να μη στενοχωρησει τη μητερα του παιδιου...
Ντε και καλα να αλλαξω εγω τροπο ζωης και πιστευω για να αισθανονται αλλοι ανετα??? δεν το καταλαβαινω αυτο.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

Από Νέα ρύθμιση του αρθ. 8 παργρ....της Ευρωπαϊκής Σύμβασης....περνάμε
σε έναν Νέο Νόμο.
Αυτός ο Νόμος δεν θα ((σκοντάψει)) στο Εθιμικό Δίκαιο της Ελλάδας (Ανήκωμεν εις την Δύσην διατί να το κρύψωνεν άλωστε .... και δεν θα καταστή ανεφάρμοστος), οπώτε θα είναι άμεσα εφαρμόσιμος
Είπαι και ο αγαπητός σε εμάς και με απόλυτη ειλικρίνεια κύριος Βαλιανάτος
(προς Θεού δεν τον βλέπουμε ως αρνητικό προσώπο) ότι ένας Ιερέας λόγο τον ηθικών αρχών του σε δημόσιο διάλογο η το βουλώνει η τιμωρείτε σε κάθε εκτροπή του από τον Ελληνικό πια νόμο.
Και να ήταν μόνο αυτό..έχουν δημιουργηθεί ΝΕΕΣ Νομικές συνθήκες που δεν συνάδουν με τισ παλιές Ηθικές Αντιλήψεις....
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Ο Παντρεμένος δεν τιμωρείτε για Μοιχεία γιατί δεν αποτελεί αδίκημα αν μιλήσεις για αυτό το γεγονός θα φας μηνύση απο πάνω..δηλαδή ο Μοιχός δεν είναι Μοιχός και τον επιδοτείς από πάνω αν έχεις ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ αλλιώς κάνεις ((κοινωνική θητεία)).
Κανάς Δικηγόρος υπάρχει να αγορεύσει ;
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

Η Ελλάδα πρέπει να είναι Χώρα ελευθερίας αγάπης και ειρήνης
και οστις θελει..............
οπώτε .. ας συμβειώνει ο κάθε ένας όπως θέλει οχι να το επιβάλει όμως με το ζόρη στους άλλους.....
ούτε και εγώ με το ζόρη να επβάλο
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Ασθένεια της καρδίας ακόμη είναι η εσωτερική φιληδονία. Η ηδονή της καρδίας αντί να στρέφεται και τέρπεται από την αγάπη του Θεού στρέφεται και ευχαριστείται από τα σαρκικά πράγματα, από τα απαρέσκοντα στον Θεό. Μια φιλήδονη καρδία είναι φυλακή της ψυχής, ιδίως κατά την ώρα της εξόδου. Κατά τον άγιο Μάρκο τον ασκητή «φιλήδονος καρδία, ειρκτή και άλυσις τη ψυχή εν καιρώ εξόδου γίνεται»[263]. Τα πάθη της ψυχής, όσο υπάρχει το σώμα, ικανοποιούνται. Όταν όμως η ψυχή ελευθερωθή από το σώμα δεν θα μπορή να ικανοποιήται, αφού θα εκλείψουν τα υλικά πράγματα. Γι’ αυτό αυτά τα πάθη, κυρίως η φιληδονία της ψυχής, μη βρίσκοντας ικανοποίηση, θα πνίξουν την ψυχή. Και αυτά είναι τα τελώνια για τα οποία γίνεται λόγος στα πατερικά έργα. Γι’ αυτό η φιλήδονη καρδία είναι φυλακή και αλυσίδα για την ψυχή, κατά τον καιρό της εξόδου.
Η ασθενής και νεκρά ψυχή μεταδίδει την ασθένεια και την σκότωση σε όλη την ψυχοσωματική ύπαρξη του ανθρώπου. Όσα σκέπτεται και επιθυμεί ο άνθρωπος είναι νεκρά. Γι’ αυτό λέγει ο αββάς Δωρόθεος ότι όσο είμαστε εμπαθείς δεν πρέπει καθόλου να πιστεύουμε στην καρδιά. Διότι ένας κανών που είναι στραβός και τα ορθά τα κάνει στραβά[264]. Και ο όσιος Μάρκος ο ασκητής συνιστά: «Προ αναιρέσεως των κακών, μη υπακούσης τη καρδία σου»[265].
Η ασθενής καρδία πρέπει να θεραπευθή. Αν αυτή δεν θεραπευθή, τότε όλος ο οργανισμός του ανθρώπου ασθενεί.

Το παραπάνω κείμενο αφορά όλους , όσους παλεύουν με τη σάρκα και την "ηδονή"

Το "κεφάλαιο" συναίσθημα είναι άλλο θέμα , και δεν έχω διάθεση να το αναλύσω , αν δεν σας πειράζει , το βρίσκω "μάταιο" και "βάρβαρο"

Το "κεφάλαιο" δικαιώματα επίσης άλλο

(Επιστροφή στο θέμα)
Σύμφωνο συμβίωσης ανδρός γυναικός εκτός γάμου

(Αυτό είναι το θέμα)
Καλό απόγευμα
Καλή Σαρακοστή
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

Επειδή βλέπω lovethink οτι την Αγία Γραφή την μελετάς και βλέπω οτι τα Πατερικά κείμενα τα "παιζεις" στο χεράκι! (δεν το λέω ειρωνικά) χρησιμοποιεις πολυ (δηλ. στις απαντήσεις που δίνεις στους συνομιλητες εδω ) τις Γραφές.Αν έχεις δώσει απαντήσεις στον ευατό σου που σε.. καλύπτουν και σε αναπάυουν και νιώθεις οτι δεν κάνεις κάποια αμαρτία προς τι η σύγχυση? πρός τι η επίθεση στη μελπωμένη(δεν την υπερασπίζομαι..άλλωστε μπορει και μόνη της) δεν νομίζω να σε κατηγόρησε κάνεις,Πάντως δεν χρειάζεσε να είσαι στη "τσίτα"κάνε τον αγώνα σου όπως όλοι μας και στο τέλος ..όταν θα βρέθούμε στήν άλλη "όχθη" θα δούμε ποιοι θα κερδίσουν την Βασιλεία των Ουρανών!
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΚΕΙ!
O,τι έγραψα με αγάπη το έγραψα και φυσικά δίχως να κατακρίνω κάποιον αδελφό ( συμπεριλαμβανομένου και του lovethink!)
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”