Αναφέρει όμως τα Σόδομα και τα Γόμορρα, και δεν νομίζω ότι δεν ήξερε τον λόγο της καταδίκης τους. Εξ'αλλου είπε δεν ήρθε στον κόσμο να καταργήσει ούτε κεραία από το Νόμο αλλά να τον εκπληρώσει και και τελειοποιήσει.lovethink έγραψε:όπως σκόπιμα παραλείπεται και το γεγονός πως ο Χριστός δεν αναφέρει τίποτα για την ομοφυλοφιλία.
Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης
Συντονιστής: Συντονιστές
-
lazarr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
Αλλη μια φορά εστιάσθηκε μόνο στο σεξουαλικό κομμάτι και όχι στο ψυχολογικόlazarr έγραψε:H πορνεία, όπως και η ομοφυλοφιλία, σε αντίθεση με τα άλλα αμαρτήματα στρέφονται εναντίον του ίδιου του σώματός μας, που είναι ο ναός του Αγίου Πνεύματος.Γι αυτό είναι και σοβαρότερη από ορισμένες που προανέφερες, και βδελυκτή από το Θεό.Αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά ο απ. Παύλος.(Α' Κορινθ.6,18)lovethink έγραψε:Με ποια λογική λοιπόν μπορεί να θεωρηθεί η ομοφυλοφιλία πιο "κακιά" από την ψευτιά,
τη μέθη, την απληστία, τον έρωτα με εμμηνορροούσα γυναίκα ή το ξύρισμα ?
Οσο για τα παραπάνω και εγώ συμφωνώ , δεν μπορεί να είναι το ίδιο αμάρτημα πέντε ποτήρια κρασί από μια σεξουαλική επαφή
Καλή Σαρακοστή
-
lazarr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αδελφέ κρίνουμε το πάθος και όχι τους ανθρώπους.Σαφώς και η καθεμιά περίπτωση είναι ξεχωριστή και με τα ιδιαίτερα γνωρίσματά της και τις προϋποθέσεις της θα την κρίνει ο Θεός(πχ τον Καβάφη η μάνα του τον έντυνε κοριτσάκι και τούδινε κούκλες, κάποιος άλλος βιάστηκε από τον θείο του κλπ)Όπως επίσης και υπάρχουν στρέιτ που βαρύνονται με χειρότερα αμαρτήματα και που τους οδηγούν στην απώλεια , και ομοφυλόφιλοι που τελικά σώζονται για χ λόγους ...lovethink έγραψε:[Δηλαδή τα Σόδομα ήταν γεμάτα ομοφυλόφιλους που είχαν ευαίσθητη καρδιά και πάλευαν για αξιοπρεπή ζωή έχοντας μια συντροφιά ιδίου φύλου ? ή γεμάτα ανθρώπους που ήθελαν να κάνουν σεξ σε ότι υπήρχε και που τόλμησαν να ενοχλήσουν ακόμα και "Αγγέλους" ?
Τα Σόδομα ήταν γεμάτα από "Χατζιδάκηδες" "Καβάφηδες" "Μεγάλους ποιητές λογοτέχνες ζωγράφους ιστορικούς " ή από ανθρώπους που δεν είχαν ουδεμία σχέση με το πνεύμα και την ευαισθησία ?
Απίστευτα χιλιοειπωμένη φράσηlazarr έγραψε:
Αδελφέ κρίνουμε το πάθος και όχι τους ανθρώπους....
Τέλος πάντων επειδή εγώ θα φάω την παρατήρηση στο τέλος με κάνα pm ( όπως παλιότερα ) σταματάω εδώ
Αλλωστε το θέμα είναι ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ , κάτι που δεν έχει σχέση προς το παρών με αυτό που συζητάμε
Καλή Σαρακοστή
-
lazarr
- Κορυφαίος Αποστολέας

δηλ. η ευαισθησία και η ενασχόληση με την τέχνη δημιουργεί μια ελίτ ομοφυλόφιλων που είναι απαλλαγμένη από ενοχή γιατί λχ έχουν προσφέρει πολλά.Δηλ έχουμε καλούς και κακους ομοφυλόφιλουςlovethink έγραψε:
Αλλη μια φορά εστιάσθηκε μόνο στο σεξουαλικό κομμάτι και όχι στο ψυχολογικό
Εγώ πάλι που νομίζω πως όοοολοι είναι καλοί , απλά κάνουν κακές επιλογές
-
lazarr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αλλά σωστή...lovethink έγραψε:
Απίστευτα χιλιοειπωμένη φράση
ΥΓ Επί της ουσίας του θέματος, νομίζω πως δεν χρειάζεται γιατί υπάρχει ο πολιτικός γάμος , άρα κρύβει ίσως κάποιες σκοπιμότητες .Πάντως δεν νομίζω ότι θα κάνει από μόνο του ζημιά στο θρησκευτικό γάμο, άλλοι είναι οι λόγοι που πολλοί νέοι δεν τον επιλέγουν
Δεν διαφωνώ , κάποιοι κάνουν κακές επιλογέςlazarr έγραψε:lovethink έγραψε:
Εγώ πάλι που νομίζω πως όοοολοι είναι καλοί , απλά κάνουν κακές επιλογές
Οπως και κάποιοι ετεροφυλόφιλοι επίσης
Ο Αγνός άνθρωπος , ο εγκρατής , είτε είναι ομοφυλόφιλος στον πειρασμό είτε ετεροφυλόφιλος , παραμένει "όμορφος" όταν έχει ένα σκοπό στη ζωή του και ένα πνευματικό σκοπό
Ο σεξομανής είτε είναι ομοφυλόφιλος είτε ετεροφυλόφιλος όταν ζει για να περνά απλά καλά το ίδιο κακό θα πάθει
Υπάρχουν και οι απλοί άνθρωποι , οι καθημερινοί , οι διπλανοί μας , εσύ , εγώ ο Χ ο Ψ , που δεν είναι μήτε Παρθένοι και Αγνοί , μήτε σεξομανείς ,
απλά ζουν , και έχουν τις ίδιες ανάγκες όπως οι πολλοί για μια αγκαλιά , για αγάπη , για συντροφικότητα
Καλή Σαρακοστή