lazarr έγραψε:lovethink έγραψε:[, δεν είναι κάτι που μπορούμε να γνωρίζουμε αν δεν το βιώσουμε
Είναι σαν να προσπαθείς να ζητάς από κάποιον να απολογηθεί που του έρχετε να κάνει εμμετό αν φάει πχ όστρακα
Αδελφέ, όμως βιώνουμε άλλα πράγματα που μας έρχονται και πιέζουμε τον εαυτό μας, τον βιάζουμε(μας θυμίζει τίποτε;) για να τα θάψουμε και να τα ξεριζώσουμε.Τι πάει να πει μου έρχεται;ότι είναι στη φύση μου;Δεν το νομίζω , δεν το δέχομαι .Δεν φταίνε για όλα τα γονίδια.Πολύ απλά είναι επιθυμία(άλογη)που καλείται ως άνθρωπος (πολύ περισσότερο ως αγωνιστής) να την ελέγξει.Αν αποδεχθεί ότι είναι λάθος δεν έχει λόγους να μην το παλέψει.Αν χρειαστεί ο άνθρωπος και όστρακα θα φάει , ακόμα και κατσαρίδες , ποντίκια ή περιττώματα.Άρα το ζήτημα είναι αν κάνω αυτό που με ικανοποιεί(το θέλω μου) ή αυτό που με οδηγεί στο Θεό.
ΥΓ θυμίσου γιατί καταστράφηκαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα
στο Λευτικό η ομοφυλοφιλία συμπεριλαμβάνεται σε ένα κατάλογο με
αμαρτίες σχετικές με αιμομιξία, με θυσίες παιδιών, συνεύρεση με γυναίκα σε εμμηνόρροια, το
ξύρισμα, ναι το ξύρισμα, αμάρτημα ισότιμο με την
ομοφυλοφιλία ?
Προφανώς, την εποχή που γράφτηκε το Λευιτικό, φαίνεται ότι αυτές ήταν οι σπουδαιότερες
"ενοχλητικές" ανθρώπινες συνήθειες ..
Αλλά κανένας από τους θρησκευόμενους διώκτες μας σήμερα δεν εξανίσταται και δεν
κατατρέχει όσους ξυρίζονται μαζί με μας, όπως θα ήταν λογικό. Ούτε δηλώνει ότι τους δέχεται
στην εκκλησιά "του" αποκλειστικά και μόνον εφόσον με τον όρο να "απέχουν" ..
από το ξύρισμα φυσικά.
Στον κατάλογο της 1ης προς Κορινθίους συμπεριλαμβάνονται οι πόρνοι, οι κλέφτες,
οι άπληστοι κι οι μέθυσοι.
Η πρώτη προς Τιμόθεο αναφέρει, μεταξύ άλλων, τους ψεύτες και τους επίορκους (με αφορμή
την οποία φαίνεται ότι ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος παραπονείται στο θεό .. που τον βάζει "..
με τους χαφιέδες").
Με ποια λογική λοιπόν μπορεί να θεωρηθεί η ομοφυλοφιλία πιο "κακιά" από την ψευτιά,
τη μέθη, την απληστία, τον έρωτα με εμμηνορροούσα γυναίκα ή το ξύρισμα ?
οι ομοφυλόφιλοι υποτίθεται ότι αμαρτάνουν και ότι θα πρέπει να μετανοήσουν,
αλλά μόνο μέσα στα ευρύτατα πλαίσια της εκκλησιαστικής αποστροφής προς κάθε άλλη
αμαρτία και ανθρώπινη αδυναμία.
Ας μετρήσουμε λοιπόν τους αξύριστους μη-άπληστους, που ποτέ δεν μέθυσαν και που ποτέ
δεν είπαν ψέματα ούτε έκλεψαν, ούτε σκότωσαν, ούτε παράφαγαν, και που ποτέ δεν πόθησαν
τη γυναίκα τους τη λάθος μέρα του μήνα.. κι ας τους ρωτήσουμε την ειλικρινή θρησκευόμενη
γνώμη τους για τους ομοφυλόφιλους και για όλους τους άλλους "αμαρτωλούς".
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μεταφράζει την Βίβλο έτσι όπως τον βολεύει είτε για να προστατεύσει τα πολιτικά του δικαιώματα ή την περιουσία του ή να αποκλείσει μια μερίδα πολιτών από τους κόλπους της Εκκλησίας γιατί οι πεποιθήσεις του έρχονται σε αντίθεση με όσα πρεσβεύει ή και για να υποδουλώσει άλλους λαούς. Η ιστορία έχει πολλά να μας διδάξει. Για παράδειγμα, οι δουλέμποροι χρησιμοποίησαν την Βίβλο για να υπερασπίσουν το δικαίωμα τους να εκμεταλλεύονται τους μαύρους και οι μαύροι βασίστηκαν σε εδάφια της ίδιας πηγής για να επαναστατήσουν κατά της δουλείας και των εκφραστών της – αποκτώντας έτσι ελευθερία και δικαιώματα. Ήταν η ίδια Βίβλος που χρησιμοποίησαν οι αντιφεμινιστές για να αναγκάσουν τις γυναίκες να μην εκφέρουν καμία άποψη για θέματα που αφορούσαν την Εκκλησία, αλλά και τα κοινά. Φυσικά, παρέλειψαν, σκόπιμα, το γεγονός πως ο Χριστός θεωρούσε όλους (γυναίκες και άντρες, δούλους και ελεύθερους) ίσους απέναντι στον Λόγο του Θεού, όπως σκόπιμα παραλείπεται και το γεγονός πως ο Χριστός δεν αναφέρει τίποτα για την ομοφυλοφιλία.