Δε πάμε καλά
Συντονιστής: Συντονιστές
-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η Ελλάς διακρίνονταν απο τα κλασσικά τουλάχιστον χρόνια για την απόδοση των πρεπουσών τιμών που αρμόζουν σε κάθε άνθρωπο.
Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορούσε να υποστηριχθεί έως θανάτου αν κρίνουμε απο την περίπτωση της τραγικής Αντογόνης.
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος υπήρξε χαρισματικός σε πολλά πράγματα και σίγουρα πολύ επικοινωνιακός. Υπήρξε βέβαια και τρωτός. Σίγουρα δεν ήταν καθολικά αποδεκτός στον εκκλησιαστικό και ενεργό κόσμο.
Ωστόσο αυτήν την στιγμή, η ψυχή του βρίσκεται στην αγκαλιά του Κυρίου. Το να μιλάμε με μένος σχεδόν πριν καν θαφτεί ή ενώ ακόμα είναι φρέσκο το χώμα της Αττικής γης που τον σκέπασε, μας φέρνει στη θέση του Κρέοντος και όχι της Αντιγόνης.
Όχι ότι δεν αγγίζει τα όρια της Κρεοντείου συμπεριφοράς, το γεγονός ότι τουλάχιστον απο τις αρχές του 2007 βοά το παρασκήνιο για εκλογή διαδόχου και δη του Σπάρτης.............................
Μοιραία ήρθαν συγκρίσεις στο μυαλό, όταν 2 ώρες πριν, αναλογιζόμενος τις δικές μου αμαρτίες καθόμουν στο σκαλί του τάφου, ενός όπως φαίνεται Αγίου Ιεράρχου πρόσφατα κεκοιμημένου του Αντωνίου Σιατίστης.
Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορούσε να υποστηριχθεί έως θανάτου αν κρίνουμε απο την περίπτωση της τραγικής Αντογόνης.
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος υπήρξε χαρισματικός σε πολλά πράγματα και σίγουρα πολύ επικοινωνιακός. Υπήρξε βέβαια και τρωτός. Σίγουρα δεν ήταν καθολικά αποδεκτός στον εκκλησιαστικό και ενεργό κόσμο.
Ωστόσο αυτήν την στιγμή, η ψυχή του βρίσκεται στην αγκαλιά του Κυρίου. Το να μιλάμε με μένος σχεδόν πριν καν θαφτεί ή ενώ ακόμα είναι φρέσκο το χώμα της Αττικής γης που τον σκέπασε, μας φέρνει στη θέση του Κρέοντος και όχι της Αντιγόνης.
Όχι ότι δεν αγγίζει τα όρια της Κρεοντείου συμπεριφοράς, το γεγονός ότι τουλάχιστον απο τις αρχές του 2007 βοά το παρασκήνιο για εκλογή διαδόχου και δη του Σπάρτης.............................
Μοιραία ήρθαν συγκρίσεις στο μυαλό, όταν 2 ώρες πριν, αναλογιζόμενος τις δικές μου αμαρτίες καθόμουν στο σκαλί του τάφου, ενός όπως φαίνεται Αγίου Ιεράρχου πρόσφατα κεκοιμημένου του Αντωνίου Σιατίστης.
Δε παει να ερθει τι να μου πει ;Melpomeni έγραψε:Ακουσε Νικο,την Δευτερα που θα ελθει η Ρομφαια στο φορουμ,πιστευω αν θελησει,θα σου απαντησει αυτη για τα μηνυματα της.
Οτι με μισει οπως μισει και ολους τους νεοημερολογιτες ;
Αυτα να μου πει μελπομενη ;
Κρα κανει απο μακρια το θεμα !
Για τον ΧΛΕΥΑΣΜΟ-ΑΣΕΒΕΙΑ προς τον νεκρο οφειλες να παρεις θεση !Melpomeni έγραψε:Εγω διαλεγω τι διαβαζω και συνηθως οταν βλεπω μηνυματα με παθος δεν τα διαβαζω απο οποιο ημερολογιο και αν προερχονται,γιατι συνηθως χανουν την αντικειμενικη αντιμετωπιση του θεματος.
Ετσι ετσι αντε να φυγουνε και οι μασκες !Melpomeni έγραψε:Θεωρω τραγωδια την διαιρεση των Ορθοδοξων και οτι θεμα αλλαγης του ημερολογιου δεν επρεπε καν να ειχε ξεκινησει.
Δεν εχω προσχωρησει στο Παλαιο,αλλα ομολογω οτι θα βρεθω σε αγωνιωδες διλημμα αν συνεχισουν τα Οικουμενιστικα ανοιγματα και παραχωρησεις ειδικα οταν ειναι εις βαρος της Αληθειας της Πιστης μας και της Παραδοσης.
Σ'ευχαριστω για τις συμβουλες σου !Melpomeni έγραψε:Τελος,Νικο,σε προσωπικο επιπεδο, σου λεω οτι καταλαβαινω την αντιδραση σου,εισαι ευαισθητος πονας βαθεια,και αντιδρας με θυμο. Θυμασαι τοτε με τις φωτιες? Ο πονος σε ειχε εξουθενωσει.
Συγκεντρωσε τις δυναμεις σου αδελφε μου,στηριξου στην Πιστη σου,θα ερθουν και αλλα κτυπηματα ,οι καιροι που περναμε ειναι δυσκολοι,και ο διαβολος ανελεητος. Θα χτυπησει τον καθεναν απο μας εκει που εχουμε αδυναμια η ευαισθησια. Αλλον με απογοητευση,αλλον με θυμο,αλλον με χασιμο της αντικειμενικοτητας , αλλον με αρνηση κατανοησης και συγνωμης.
Δεν θα του περασει. Ει ο Θεος μεθ`υμων ,ουδεις καθ` ημων. Οσο για τους κοιμηθεντες γεροντες ασκητες,εμεις εχουμε την αναγκη τους,οχι αυτοι τη δικη μας.
Η κακια,το μισος η ελλειψη ευαισθητων ψυχων
και ο σεβασμος σε θεσμους αλλα σε ανθρωπους που εχουν
παραδοθει στα χερια του Κυριου μας με ενοχλουν
και δεν τα χωραει η καρδια μου
πως να το κανουμε και γιαυτο εξεγειρομαι !
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ !
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μομφές και προσωπικού επιπέδου κατα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου ανέβηκαν και εδω.
"....πολλά ακούγονται" αν θυμάμαι καλά.
Σε ένα topic που ουσιαστικά λόγω θέματος και επικαιρότητος είναι ουσιαστικά ένα είδος τραπέζης μνημοσύνου, σκέψου αντί για καλό παράδεισο και προσευχή υπερ αναπαύσεως, να αλλάζουμε τα πετρέλαια στον τεθνεώτα.
Και το σχόλιο για όλα αυτά εν μέσω μνημοσύνου ουσιαστικά είναι "δεν ήταν απαραίτητο;" Κρίνεις κατ΄όψιν λόγω κοινής ομολογίας ή μου φαίνεται αδερφέ; Προσωποληψία λοιπόν;
Όσο για το ότι "Αυτό που λέει ο εν λόγω Ιερέας δεν αποτελεί ένα καθολικό πιστεύω παντός αποτειχισμένου πιστού. Είναι η τοποθέτηση ενός συγκεκριμένου Ιερέως. Να μην το εκθέτουμε λοιπόν ως κοινή πεποίθηση πάντων".
Πότε ομάδα, ομολογία ή οργανισμοί ή ότι όρο προτιμάς "αποτειχισμένων", έπεισε έμπρακτα ότι αρνείται τα καραγκιοζιλίκια περι μαγείας και΄άλλων τινών μαργαριτών εναντίον των μακαριστών και Αγίων γερόντων, όχι με το να διαχωρίζει και καλά τη θέση τους αλλά με το να πολεμήσει εγγράφως και όχι μόνο αυτές τις κατα τα άλλα μεμονωμένες φωνές;
Θυμήθηκα το θέρος του 2005. Τα έφερε έτσι ο Θεός και αντί να φιλοξενηθούμε στην Λαύρα μείναμε 4 ημέρες σε καλύβη της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος. Ο γέρων εκεί, "αποτειχισμένος/ ζηλωτής" και οπωσδήποτε σεβάσμιος, ψυχούλα, κι΄όμως. Όταν τον ρώτησα για τον γείτονά του γέροντα ( sic ) Παΐσιο, μου είπε: "Ένας συμμαζεμένος μοναχός όπως πρέπει να είναι ένας μοναχός αλλα γι΄αυτά που λέγονται δεν διαπιστώσαμε τίποτα".
"τετύφλωκεν αυτών τους οφθαλμούς και πεπώρωκεν αυτων την καρδίαν ίνα μη ίδωσιν τοις οφθαλμοίς και νοήσωσιν τη καρδία και επιστραφώσιν και ιάσωμαι αυτούς . ..." λέει ο Ησαΐας. Μην ταιριάζει και στην περίπτωση πολλών μας εδώ διαδικτυακών "Αθωνιτών";
Ας αναλογιστούμε λοιπόν τουλάχιστον μεθέορτα το που μπορεί ο πονηρός να μας ρίξει.
"....πολλά ακούγονται" αν θυμάμαι καλά.
Σε ένα topic που ουσιαστικά λόγω θέματος και επικαιρότητος είναι ουσιαστικά ένα είδος τραπέζης μνημοσύνου, σκέψου αντί για καλό παράδεισο και προσευχή υπερ αναπαύσεως, να αλλάζουμε τα πετρέλαια στον τεθνεώτα.
Και το σχόλιο για όλα αυτά εν μέσω μνημοσύνου ουσιαστικά είναι "δεν ήταν απαραίτητο;" Κρίνεις κατ΄όψιν λόγω κοινής ομολογίας ή μου φαίνεται αδερφέ; Προσωποληψία λοιπόν;
Όσο για το ότι "Αυτό που λέει ο εν λόγω Ιερέας δεν αποτελεί ένα καθολικό πιστεύω παντός αποτειχισμένου πιστού. Είναι η τοποθέτηση ενός συγκεκριμένου Ιερέως. Να μην το εκθέτουμε λοιπόν ως κοινή πεποίθηση πάντων".
Πότε ομάδα, ομολογία ή οργανισμοί ή ότι όρο προτιμάς "αποτειχισμένων", έπεισε έμπρακτα ότι αρνείται τα καραγκιοζιλίκια περι μαγείας και΄άλλων τινών μαργαριτών εναντίον των μακαριστών και Αγίων γερόντων, όχι με το να διαχωρίζει και καλά τη θέση τους αλλά με το να πολεμήσει εγγράφως και όχι μόνο αυτές τις κατα τα άλλα μεμονωμένες φωνές;
Θυμήθηκα το θέρος του 2005. Τα έφερε έτσι ο Θεός και αντί να φιλοξενηθούμε στην Λαύρα μείναμε 4 ημέρες σε καλύβη της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος. Ο γέρων εκεί, "αποτειχισμένος/ ζηλωτής" και οπωσδήποτε σεβάσμιος, ψυχούλα, κι΄όμως. Όταν τον ρώτησα για τον γείτονά του γέροντα ( sic ) Παΐσιο, μου είπε: "Ένας συμμαζεμένος μοναχός όπως πρέπει να είναι ένας μοναχός αλλα γι΄αυτά που λέγονται δεν διαπιστώσαμε τίποτα".
"τετύφλωκεν αυτών τους οφθαλμούς και πεπώρωκεν αυτων την καρδίαν ίνα μη ίδωσιν τοις οφθαλμοίς και νοήσωσιν τη καρδία και επιστραφώσιν και ιάσωμαι αυτούς . ..." λέει ο Ησαΐας. Μην ταιριάζει και στην περίπτωση πολλών μας εδώ διαδικτυακών "Αθωνιτών";
Ας αναλογιστούμε λοιπόν τουλάχιστον μεθέορτα το που μπορεί ο πονηρός να μας ρίξει.
-
l_katerina
- Απλό Μέλος

Δεν το κατάλαβα...Τι εννοούσε ο μοναχός για τον γέροντα Παΐσιο::: Ότι δεν είναι άγιος; :-Okonstantinoupolitis έγραψε: Θυμήθηκα το θέρος του 2005. Τα έφερε έτσι ο Θεός και αντί να φιλοξενηθούμε στην Λαύρα μείναμε 4 ημέρες σε καλύβη της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος. Ο γέρων εκεί, "αποτειχισμένος/ ζηλωτής" και οπωσδήποτε σεβάσμιος, ψυχούλα, κι΄όμως. Όταν τον ρώτησα για τον γείτονά του γέροντα ( sic ) Παΐσιο, μου είπε: "Ένας συμμαζεμένος μοναχός όπως πρέπει να είναι ένας μοναχός αλλα γι΄αυτά που λέγονται δεν διαπιστώσαμε τίποτα".
-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
l_katerina
- Απλό Μέλος

Ίσως σημαίνει ότι ζούσε διακριτικά. Δε νομίζω να γυρίζουν οι άγιοι και να φωνάζουν "Είμαι άγιος!!!". Έχω διαβάσει βιβλία με τη ζωή και με τους λόγους του Γέροντος Παϊσίου και πραγματικά έχουν τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει τα βιβλία με τους λόγους του από το Ιερό Ησυχαστήριον Ευαγγελιστής Ιωαννής ο Θεολόγος Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Σκέψου ότι είχαν κοντά τους έναν Άγιο Σιλουανό και κανένας δεν τον πήρε χαμπάρι τι άγιος ήταν.
-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν γνώρισα τον γέροντα Παΐσιο προσωπικά. Γνωρίζω όμως προσωπικά πολύ κόσμο που τον γνώρισε και μπορούν γι΄αυτόν να μιλάνε με τις ώρες. Δεν τίθεται θέμα για το ότι ήταν εκλεκτός άνθρωπος, αγιασμένη μορφή. Είδικα όμως η φήμη του ήδη απο την δεκαετία του 80΄ και ειδικά το προορατικό του χάρισμα ήταν γνωστό τοις πάσι έστω και σαν φήμη "άκουσα ότι υπάρχει ένας που πριν συστηθήτε και χωρίς να σε ξέρει σου απευθύνεται με το όνομά σου."
Οι Άγιοι σαφώς δεν φωνάζουν την Αγιότητα τους, ωστόσο βοά η ίδια η Αγιότητά τους. Και ναί μεν κάποιοι βιώνουν την Αγιότητα διακριτικά, κάποιοι άλλοι ωστόσο έχουν ευλογία και Θεία Αποστολή το δημόσιο έργο. Και τουλάχιστον οι γέροντες Παΐσιος, Πορφύριος και Ιάκωβος ήταν του δημοσίου έργου.
Δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονταν ο γείτονάς του το προφανές........
Οι Άγιοι σαφώς δεν φωνάζουν την Αγιότητα τους, ωστόσο βοά η ίδια η Αγιότητά τους. Και ναί μεν κάποιοι βιώνουν την Αγιότητα διακριτικά, κάποιοι άλλοι ωστόσο έχουν ευλογία και Θεία Αποστολή το δημόσιο έργο. Και τουλάχιστον οι γέροντες Παΐσιος, Πορφύριος και Ιάκωβος ήταν του δημοσίου έργου.
Δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονταν ο γείτονάς του το προφανές........
-
stratos
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αυτο που εβαλα τό διαβασα πρωτα σε ενα περιοδικο <Αγιος Αγαθαγγελος ο Εσφιγμενιτης > στο πλοιο πηγαινοντας για Ορος.konstantinoupolitis έγραψε:Αυτό που λέει ο εν λόγω Ιερέας δεν αποτελεί ένα καθολικό πιστεύω παντός αποτειχισμένου πιστού. Είναι η τοποθέτηση ενός συγκεκριμένου Ιερέως. Να μην το εκθέτουμε λοιπόν ως κοινή πεποίθηση πάντων"
Ειναι γενικη αποψη αυτη και οχι μια αποψη ενος οπως θελει νά μάς παρουσιασει ο john1984.
Τό ξέρει και το ξερω ακομα καλύτερα