Συμφωνώ απόλυτα! Η αγία Ορθοδοξία μας κατέχει το ΠΛΗΡΩΜΑ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και ό,τι είναι πλήρωμα ΔΕΝ έχει ανάγκη από ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ (αιρετικών)! Ας μετανοήσει ειλικρινώς και εμπράκτως πρώτα ο Πάπας για όλες τις ασεβείς και βλάσφημες προσθήκες του και εμείς θα τον δεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες... Δια την μετάνοιαν του αυτή όμως δεν νομίζω ότι απαιτούνται συμπροσευχές κτλ. (όπως πολύ ορθά αναφέρουν πολλοί αδελφοί σ'αυτό το φόρουμ)!!!! Γνωρίζει λίαν καλώς που έχει διολισθίσει..... Ας είμαστε όμως και εμείς οι Ορθόδοξοι ενωμένοι και αγαπημένοι για να είμαστε πρότυπο και υπόδειγμα για τους λοιπούς συνανθρώπους μας και να δοξάζεται το πανάγιον και μεγαλοπρεπές όνομα του Αγίου και Αληθινού Τριαδικού Θεού μας.Melpomeni έγραψε:Τοσο δυσνοητο ειναι πια οτι Οικουμενιστης και Ορθοδοξος ειναι οξυμωρο ;
Συναντηση ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ-ΠΑΠΑ στις 6 Μαρτιου
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Labadarios
- Νέο Μέλος

Ψαλώ τω Θεώ μου έως υπάρχω!
Μουσική ελληνική
είναι η βυζαντινή,
κι η Ελλάδα τραγουδά
πάντοτε βυζαντινά!!!
Μουσική ελληνική
είναι η βυζαντινή,
κι η Ελλάδα τραγουδά
πάντοτε βυζαντινά!!!
Οποιοσδήποτε έχει βγει απο Τον Δρόμο Του Θεού βρίσκεται σε πλάνη.Thomas15n έγραψε:Όπως βλέπω από ότι γράφεις έχεις μπερδέψει τα πράγματα και τις έννοιες τους.ser έγραψε:Εννοώ προσπάθησες να του στείλεις κάποιο γράμμα; Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι έχει πέσει σε πλάνη, αλλά η απόσταση μέχρι το να θέλουμε να τον κρεμάσουμε είναι τεράστια.
Η φράση "Ναί μόνο που ο Χριστός δεν κατέβηκε να σώσει την Εκκλησία κάθε λίγο και λιγάκι που υπήρχε πρόβλημα" νομίζω ότι είναι προσβλητική για Τον Πατέρα μας Τον Θεό. Ο Θεός μας Ο Ιησούς Χριστός Έχει Επέμβει αναρίθμητες φορές υπέρ Της Εκκλησίας Του και της ανθρωπότητας,
Όσον αφορά τον Πατριάρχη, ο λογισμός μου, μου λέει να έχουμε πίστη και εμπιστοσύνη στον Θεό και όλα θα πάνε καλά. Και να προσευχόμαστε για τον Πατριάρχη να τον Βοηθάει και να τον Φωτίζει Ο Θεός να είναι πάντα στον Σωστό Δρόμο Του.
α) Ο πατριάρχης δεν έχει πέσει σε πλάνη συνειδητά έχει αυτή την γραμμή, δεν είναι ότι δεν γνωρίζει τί κάνει, γνωρίζει και πολύ καλά μάλιστα.
Συμφωνώ ότι ο Πατριάρχης έχει πλανηθεί, μπορεί να πιστεύει ότι είναι ο διάδοχος κάποιου μαθητή του Χριστού όπως πιστεύει ο πάπας ότι είναι διάδοχος του Αγίου Πέτρου. Όταν κάποιος βρίσκεται σε πλάνη, πολλά άσχημα μπορεί να κάνει. Μπορεί στο μέλλον να νομίζει ότι είναι αλάθητος.Thomas15n έγραψε: (Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Εφημερίς «Εκκλησιαστική Αλήθεια»
«Εκκλησιαστική Αλήθεια» (16-2-1998): «Η μετάνοια ημών δια το παρελθόν είναι απαραίτητος. Δεν πρέπει να σπαταλήσωμεν τον χρόνον εις αναζήτησιν ευθυνών. Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού. Αιτούμεθα υπέρ αυτών το έλεος του Θεού, αλλά οφείλομεν ενώπιον αυτού, όπως επανορθώσωμεν τα σφάλματα εκείνων».)
γ) Λες "Και να προσευχόμαστε για τον Πατριάρχη να τον Βοηθάει και να τον Φωτίζει Ο Θεός να είναι πάντα στον Σωστό Δρόμο Του" Μα εδώ είναι το θέμα ότι δεν στον Σωστό Δρόμο Του και μάλιστα πάντα. Αν ήταν στο σωστό δρόμο δεν υπήρχε λόγος γιά συζήτηση.
Το θέμα είναι τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει;
Μίλησες προσβλητικά για Τον Θεό, άρα ήσουν σε πλάνη.Thomas15n έγραψε: Και τέλος μην βγάζεις τόσο εύκολα όλους πλανεμένους.