Συναντηση ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ-ΠΑΠΑ στις 6 Μαρτιου
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει διαδοχή ή όχι, συγχωρέστε με, αλλά θα πρέπει να τονίζουμε ότι οι παλαιοημερολογίτες είναι τα αδέλφια μας που έφυγαν από το σπίτι, γιατί διαφώνησαν με τον πατέρα της οικογένειας, ζούνε χωρίς να επικοινωνούν μαζί μας - κι αυτό μας πληγώνει - και περιμένουμε πως και πως την επιστροφή τους.
Δεν διαφωνούμε ότι ο πατέρας παίρνει αποφάσεις που, κάποιες φορές, δεν αρέσουν σε κανένα, αλλά εμείς θεωρούμε αυτό δεν είναι επαρκής λόγος για να θέσουμε εαυτόν εκτός οικογένειας.
Δεν διαφωνούμε ότι ο πατέρας παίρνει αποφάσεις που, κάποιες φορές, δεν αρέσουν σε κανένα, αλλά εμείς θεωρούμε αυτό δεν είναι επαρκής λόγος για να θέσουμε εαυτόν εκτός οικογένειας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Κατ'αρχήν τί εννοείς "να τον νουθετήσουμε" με ποιόν τρόπο; αν ξέρεις τρόπο να νουθετήσουμε τον πατριάρχη πέστον μας να τον ξέρουμε να τελειώσει το πρόβλημα και να είμαστε όλοι μαζί. Εδώ από ορισμένους απαγορεύεται και η στοιχειώδης κριτική όχι στο πρόσωπο του βέβαια αλλά στις εκτροπές του περί την πίστιν. Πώς λοιπόν θα τον νουθετήσουμε;!!!ser έγραψε:Αν πιστεύουμε ότι έχει πέσει σε πλάνη, πριν τον καταδικάσουμε δεν θα έπρεπε πρώτα να τον νουθετήσουμε;
(Λεξικό νεοελληνικής όπου φαίνεται η ακριβής σημασία της λέξης "νουθετώ": http://www.komvos.edu.gr/dictionaries/d ... ineTri.htm).
Όσον αφορά την έκφρασή σου:
αδερφέ μου νομίζω ότι έχεις πέσει σε πλάνη.Thomas15n έγραψε:"Ναί μόνο που ο Χριστός δεν κατέβηκε να σώσει την Εκκλησία κάθε λίγο και λιγάκι που υπήρχε πρόβλημα"
Και κατά δεύτερον μιά και κρίνεις εσύ ότι έχω πέσει σε πλάνη.
Μήπως έχει γίνει η δευτέρα παρουσία και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι γιατί αν ναι πέστο να το γνωρίζουμε κι'αυτό, γιατί ως φαίνεται γνωρίζεις πάρα πολλά που όλοι εμείς τα αγνοούμε.
Καλά έγραψες από λαθος ΔΙΑΟΛΟΓΟΣ αυτό ακριβώς είναι λόγος του Διαόλου "γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια"giannisxr έγραψε:ΝΑΙ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΕΦΕΣΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΕΚΤΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΗΣΤΑΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΗΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΔΙΑΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ
ΕΓΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΗΓΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΟΥΘΗΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΒΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΛΟΥΘΗΡΑΝΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΚΕΙ
ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΔΙΑΟΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ
Μετά αφού σταματήσατε τον διάλογο με τους παπικούς και τους λουθηρανούς, μήπως είδες εσύ να έχει σταματήσει και ο Βαρθολομαίος να έχει σχέσεις και επαφές μαζί τους; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, άρα τί έχουμε; εσύ ο ίδιος αποδεικνύεις ότι ο διάλογος δεν γίνεται με κάποιο όριο αλλά γίνεται γιά να βρεθεί "λύση" και να γίνει η περιπόθητη "ένωση των εκκλησιών" με οποιοδήποτε κόστος και εις βάρος πάντα των ορθοδόξων. Άρα μην κατηγορείς κανέναν εδώ ή αλλού αλλά τον ίδιο τον οικουμενικό πατριάρχη και την συνοδεία του που επιμένει αγνοώντας τα πάντα και τους πάντες. Εσείς (οι θεολόγοι) σταματήσατε και αυτός επιμένει ξανά και ξανά μέχρι να τα καταφέρει. Πρόσφατη είναι η επίσκεψη του καρδινάλιου Casper στο Φανάρι γιά την θρονική εορτή του πατριαρχείου οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις και οι αγκαλιές πάλι και πάλι. Λοιπόν, τώρα ποιός είναι υπεύθυνος γιά την όλη κατάσταση εμείς που τα λέμε ή ο ίδιος ο πατριάρχης και όσοι τον ακολουθούν;
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕΙ Η ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΑΣ ΔΡΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΜΑΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ;
Η ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΕΗΣΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ;
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΣ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΟΝ ΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΗΣΑΝ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΙΩΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ Ε ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΠΑΕΙ
ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΗΣΤΑΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ...
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΟΝ ΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΗΣΑΝ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΙΩΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ Ε ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΠΑΕΙ
ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΗΣΤΑΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ...
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
Τα περί αντιχριστιανικής δράσης τα αντιπαρέρχομαι τα έχω ξανακούσει κι'αυτοί που μου τα είπαν κατόπιν ζήτησαν συγγνώμη, περί αγραμματοσύνης όμως τί το'θελες, βλέπεις τα λάθη σου ή όχι.giannisxr έγραψε:ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕΙ Η ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΑΣ ΔΡΑΣΗ
Εσείς που είσαστε υπέρ του συνεχόμενου διαλόγου άνευ ορίου μπορείτε να τον συνεχίσετε, κάποιοι όμως ευχαριστούμε άλλα δεν θα πάρουμε να λείπει το βύσσινο. Και το τί λέει ο παπάς εγώ το ακούω, εσείς ακούτε ότι εύχεται υπέρ των Ορθοδόξων και όχι των αιρετικών, να ακούσετε πρώτα εσείς τί λέει ο παπάς και μετά να δίνετε συμβουλές στους άλλους. Αυτά και μην χάνεις την ψυχραιμία σου διότι δεν πείθεις μετά.
Έχει και συμπλήρωμα γιά την αγραμματοσύνη. Ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός είχε προφητεύσει ότι από τους γραμματισμένους θα έρθει το κακό.
Μεγάλος Άγιος και Εθναπόστολος, γιά να το είπε τότε μάλλον τον φώτισε ο Θεός και το είπε, λες να ήταν κι'αυτός αγράμματος και να είχε ασκήσει αντιχριστιανική δράση γιατί μεταξύ των άλλων είπε "τον πάπα να καταράσθε" γιατί θα είναι αίτιος του κακού. Καμμιά νέα Μακρόνησο πρέπει να ξαναστήσετε να στέλνετε όσους δεν συμφωνούν με τον οικουμενισμό.
Πώ! πώ! αυτή η χριστιανική σας αγάπη προς τους αιρετικούς με συγκινεί βαθύτατα. "Οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες!" Ματθ. κεφ.κγ΄στιχ.24
Μεγάλος Άγιος και Εθναπόστολος, γιά να το είπε τότε μάλλον τον φώτισε ο Θεός και το είπε, λες να ήταν κι'αυτός αγράμματος και να είχε ασκήσει αντιχριστιανική δράση γιατί μεταξύ των άλλων είπε "τον πάπα να καταράσθε" γιατί θα είναι αίτιος του κακού. Καμμιά νέα Μακρόνησο πρέπει να ξαναστήσετε να στέλνετε όσους δεν συμφωνούν με τον οικουμενισμό.
Πώ! πώ! αυτή η χριστιανική σας αγάπη προς τους αιρετικούς με συγκινεί βαθύτατα. "Οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες!" Ματθ. κεφ.κγ΄στιχ.24
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν καταλαβαίνω γιατί βγάζουμε τόση ένταση μεταξύ μας! Δεν είμαστε όλοι αδέλφια; Δεν μας έπλασε ο Ίδιος Θεός; Αν κάποιος έχει την χ άποψη κι εγώ την ψ, δεν χρειάζεται να του επιτεθώ (λεκτικά), γιατί αυτό δεν νομίζω ότι θα το επιδοκίμαζε ο Δημιουργός μας!
Μήπως θεωρούμε τον εαυτό μου ως τον μόνο κομιστή της αλήθειας; Τι εγωισμός είναι αυτός; Και βλασφήμια μαζί! Γιατί είναι σαν να θεωρούμε τον εαυτό μας ως Θεό, αφού Εκείνος είναι η αλήθεια!
Όπως είπε κάποιος μέλος του forum (κρίμα που δεν θυμάμαι ποιος) στον διάλογο πρέπει να μπαίνουμε με αγάπη προς τον συζητητή μας και όχι με την ιδέα ότι είμαστε οι μόνοι κάτοχοι της αλήθειας!
Το αν κάποιος είναι υπέρ του διαλόγου, ή υπέρ των αγραμμάτων δεν τον κάνει ούτε καλύτερο, αλλά ούτε και χειρότερο! Είναι απλά μια άποψη! Άλλα είναι αυτά από τα οποία κρινόμαστε και μάλλον μας ξεφεύγουν (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) ορισμένες φορές, πάνω στην ένταση της συζήτησης.
Μήπως θεωρούμε τον εαυτό μου ως τον μόνο κομιστή της αλήθειας; Τι εγωισμός είναι αυτός; Και βλασφήμια μαζί! Γιατί είναι σαν να θεωρούμε τον εαυτό μας ως Θεό, αφού Εκείνος είναι η αλήθεια!
Όπως είπε κάποιος μέλος του forum (κρίμα που δεν θυμάμαι ποιος) στον διάλογο πρέπει να μπαίνουμε με αγάπη προς τον συζητητή μας και όχι με την ιδέα ότι είμαστε οι μόνοι κάτοχοι της αλήθειας!
Το αν κάποιος είναι υπέρ του διαλόγου, ή υπέρ των αγραμμάτων δεν τον κάνει ούτε καλύτερο, αλλά ούτε και χειρότερο! Είναι απλά μια άποψη! Άλλα είναι αυτά από τα οποία κρινόμαστε και μάλλον μας ξεφεύγουν (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) ορισμένες φορές, πάνω στην ένταση της συζήτησης.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Καλή προσπάθεια αλλά μη τα ισοπεδώνεις, διότι εγώ είχα όλη την καλή διάθεση και είχα σκοπό να τον ρωτήσω κάποια πράγματα γιά τους διαλόγους προς ενημέρωσή μου και να σχηματίσω μιά πιό πλήρη γνώμη, και πριν προλάβω οι παλιές συνταγές είσαι έτσι είσαι αλλιώς. Όχι την ίδια αντιμετώπιση επί δικαίων και αδίκων. Άκου, την αντιχριστιανική δράση σας, ώπα σιγά μη μας πουν και φράξια στο τέλος.aposal έγραψε:Δεν καταλαβαίνω γιατί βγάζουμε τόση ένταση μεταξύ μας! Δεν είμαστε όλοι αδέλφια; Δεν μας έπλασε ο Ίδιος Θεός; Αν κάποιος έχει την χ άποψη κι εγώ την ψ, δεν χρειάζεται να του επιτεθώ (λεκτικά),
ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΜΝΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΕΙ !
http://www.youtube.com/watch?v=YYG6Q4O8 ... re=related
ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΕΣΕΙΣ !
http://www.youtube.com/watch?v=YYG6Q4O8 ... re=related
ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΕΣΕΙΣ !
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αφού αδελφέ μου απαντάς σ' εμένα, γιατί χρησιμοποιείς τον πληθυντικό;Thomas15n έγραψε: Άκου, την αντιχριστιανική δράση σας, ώπα σιγά μη μας πουν και φράξια στο τέλος.
Γιατί χωρίζεις τους αδελφούς σου, με τα "σας" και τα "μας"; Την αντιχριστιανική δράση, όταν την βλέπεις, να την αναφέρεις στον αδελφό σου που την υιοθετεί, επεξηγώντας του γιατί είναι τέτοια, ώστε να μην το επαναλάβει. Χωρίς όμως θυμό! Στο κάτω-κάτω αυτός σφάλλει, εσύ γιατί να εκνευρίζεσαι;