[b¨Φίλε μου δίσκολο είναι όταν δώσεις μία υπόσχεση και προσπαθείς να την κράτίσεις. ¨Εχω κάνει ανασκαφές πιο πολλές από ότι κάνουν οι εργάτες που φτιάχνουν τους δρόμους, για να βρώ τις τρείς κόκκινες μηλιές. Τελικα μέχρι τώρα έχω βρεί τις δύο, και όποιος θέλει πιο πολλά μήλα υπάρχουν και οι μανάβηδες. ¨Ομως θα έχω τον νου μου και για την τρίτη γιατί είναι στο μυαλό μου ότι έχω διαβάσει για τρείς. Και γράφω.
ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ σελίς -162-
Ο εχθρός θα προχωρίσει μέχρι των εξαμηλίων. Αλλά έπειτα λαός τις Ανατολικός θα έλθει προς βοήθειαν των Ελλήνων,οίτινες συνερχόμενοι εις εαυτούς εκ της ταραχής της εισβολής θα εξέλθουν πανστρατιά και θα εκδιώξουν τους Τούρκους όχι μόνο εκ της Ελλάδος αλλά και εξ όλης της Ευρώπης, οίτινες τούρκοι ευρίσκουν άσυλον μόνον εις Μέκαν (κόκκινη Μηλιά) Η δε Κων/πολις γίνεται πάλη Ελληνική
ΡΩΜΑΪΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ -σελίς -152--
Η πιο επικίνδυνη από τις πολιορκίες αυτές ήταν εκείνη που έκαμε ο Βογιαζίτ. Η Κων/πολις μάλλον θα έπευτε, αν ο Βογιαζίτ δεν αποτραβιόταν στο εσωτερικό της Μ. Ασίας, γιανα αντιμετωπίσει τον Ταμερλάνο. Η συντριβή και ο θάνατος του Βογιαζίτ έδωσαν την ευκαιρία στον Μανουήλ Παλαιολόγο να ανακτίσει μερικά εδάφη και τη Θεσσαλονίκη.
Αλλά σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι συνέχισαν τις κατακτήσεις τους με ανανεωμένη την ορμή τους. Ο Μουράτ-¨Β-έγινε κύριος της Θεσσαλονίκης (1430) και των Ιωαννίνων -(1431) Έπειτα κατέβηκε στη νότια Ελλάδα και στο ΕΞΑΜΙΛΙ του ΙΣΘΜΟΎ Διάλησε το στρατό του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που ήταν τότε Δεσπότης του Μιστρά.
¨Οταν βρω και το τρίτο θα ξανα έρθω ¨Αν αργίσω θα το φέρω ως νέο θέμα.[/b]
Υπάρχει χωριο στην Κορινθο που ονομάζετε Εξαμηλια.Πολλοί το συνεδεσαν με την προφειτεια του Αγιου Κοσμα του Αιτωλου(οτι οι Τουρκοι θα φτάσουν μέχρι εκεί).Ο γέροντας Παίσιος όμως εξήγησε οτι ενοούσε ο Αγιος τα 6 μήλια της υφαλοκριπιδας του αιγαίου