Συναντηση ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ-ΠΑΠΑ στις 6 Μαρτιου

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

δεν κατηγορεισε κανενας ουτε την πιστη ,ουτε βεβαιως τον Θεο...θα ειμαστε πολυ αχαριστοι αν το κανουμε!καποιοι ανθρωποι φταιμε
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

ΑΦΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΙΛΑΤΕΥΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

giannisxr έγραψε:προσπαθουμε να βρουμε απο κει και κατω πως θα εξαληφθουν οι διαφορες
και για να ηρεμισουμε λιγο σας λεω πως οσοι απο τους θεολογους μας λαμβανουν μερος στον διαλογο δεν κανουν βημα πισω αντιθετα αρκετοι εκ των ρωμαιων θεολογων εχουν παραδεχτοι αρκετα λαθη των αλλα οψεσθαι εν ω εξεκεντισαν
Μία ερώτηση που θα επιθυμούσα να μου απαντήσεις όχι εν θερμω αλλά κατόπιν σκέψεως μετά από ημέρες. Κι'αυτό το λέω γιατί νομίζω ότι εν θερμω γίνονται λάθη και παραλήψεις που τις βλέπουμε μετά συνήθως.
Από ότι διαβάζω στις εγγραφές σου μετέχεις ενεργά στους διαλόγους ή κάνω λάθος; Μετά γιά να επανέλθω στο ερώτημά μου, μέσω εσού σε όλους όσους συμμετέχουν στους διαλόγους. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω γιά εσάς και όσους συμφωνούν με τους διαλόγους όπως γίνονται, υπάρχει κάποιο όριο που να λέει "μέχρι εδώ σταματάμε τον διάλογο διότι δεν βγαίνει αποτέλεσμα άξιο λόγου" ή δεν υπάρχει όριο και θα πηγαίνουμε ξανά και ξανά μέχρι νεωτέρας σε άπειρους διαλόγους και αν βγεί κάτι έχει καλώς αν πάλι δεν βγεί εμείς συνεχίζουμε επ'αόριστον.
Στο ζητάω διότι οι διάλογοι έχουν ξεκινήσει δειλά από τις αρχές του 20ου αιώνα μέσω της αποδοχής των παπικών και προτεσταντών ως "εκκλησίες" στην αρχή και μετά με την πάροδο του χρόνου πιό ενεργά, με όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα που τα γνωρίζουμε λίγο πολύ όλοι μας.
Και μη μου πείς ότι η παραδοχή των αλλοδόξων ως "εκκλησίες" δεν είναι διάλογος διότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός όπως λέγεται, από αυτήν την παραδοχή ξεκινάει ουσιαστικά ο διάλογος. Δηλαδή μετράμε έναν αιώνα και από τους αλλόδοξους δεν έχουμε δεί ουσιαστικά κάποιο θετικό αποτέλεσμα αλλά επίσημα τουλάχιστον μένουν στις θέσεις τους και αυτοί που κάνουν πίσω είμαστε συνέχεια οι Ορθόδοξοι. Πρόσφατα ο νυν πάπας Βενέδικτος 16ος είπε ότι η "εκκλησία" του είναι η πραγματική και ότι οι ορθόδοξες εκκλησίες είναι ελλειματικές διότι δεν τον αναγνωρίζουν ως κεφαλή της Εκκλησίας, αυτό μας δείχνει ότι πέραν του τι λέγεται ουσιαστικά δεν έχει γίνει ούτε βήμα πίσω από τους παπικούς. Με αμετανόητους παπικούς που τί να το κάνω κατ'ιδίαν αν λένε ότι είναι λάθος, και όταν έλθει η κρίσιμη στιγμή υποστηρίζουν αυτά που λέει ο πάπας, αποτέλεσμα μηδέν. Και πάλι αν γίνει με τρόπο διπλωματικό κατά τον τρόπο του Ζηζιούλα η αποδοχή του πάπα μέσω μίας υποτιθέμενης συνόδου του, χωρίς εγκατάλειψη των αιρέσεων του παπισμού εμείς ως Ορθόδοξοι θα πάμε να ενωθούμε με τους παπικούς άσχετα αν δεν συμφωνούμε ως προς την πίστη. Και τί θα δώσει μία τέτοια ένωση εκτός από σύγχυση στο ποίμνιο και εδώ και εκεί με καταστροφικές επιπτώσεις στους Ορθοδόξους. Γιατί αν υπάρξει ένωση χωρίς την αλήθεια τότε δεν κερδίζουμε τίποτε αλλά χάνουμε την αλήθεια της Ορθοδοξίας που την ανακατεύουμε με το ψέμμα των αλλοδόξων.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Οταν ρώτησαν τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης κο Ανδριανό τι θα κάνει αν ο Εισαγγελέας του ζητήσει να κατονομάσει τον δημοσιογράφο ο οποίος του έδωσε το γνωστό ρόζ DVD απάντησε :

"σε υποθετικά σενάρια δεν απαντώ"

Αφηστε να δούμε την εξέλιξη λοιπόν και μετά θεωρούμε δεδομένο ότι προκύψει. Μέχρι να γίνει κατι δεδομένο όλα παίζονται.

Η διαρκής αμφισβήτηση των ηγετών του Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος άρχισε να μου την δίνει κανονικά.

Επιτέλους αδελφοί μου προς τι η διαρκής αυτη αναμόχλευση των ιδίων θεμάτων ξανα και ξανά και ξανά ?

Αλλη δουλειά δεν έχετε να κάνετε ?

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
jimysn
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από jimysn »

Ένας ιερέας καθηγητής πανεπιστημίου στη Θεολογική σχολή του πανεπιστημίου Θεσ/νίκης...όταν επισκέφτηκε ο πάπας την Αθήνα...(θα το θυμάστε...), ήταν λάβρος και άκρως επιθετικός προς τον Αρχιεπίσκοπο. Παρουσιαζόταν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και από άμβωνος βέβαια...ύψωνε τη σημαία της μαχόμενης Ορθοδοξίας.
Τώρα που γίνονται συναντήσεις με τον Πατριάρχη και στην Πόλη και στη Ρώμη ποιεί....τη νήσσαν... Γιατί άραγε???
Άβαταρ μέλους
kokostur
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από kokostur »

Διαβάζοντας τις απόψεις όλων σας παρατηρώ ότι ΟΛΟΙ έχετε δίκιο. Όμως αν θα μου επιτρέπατε και τη δική μου άποψη θα πρότεινα να μην κατηγορούμε κανέναν πατριάρχη όσο λάθος κι αν μας φαίνονται κάποιες κινήσεις του. Θα πρέπει επίσης να σκεφτόμαστε ότι όλοι είμαστε άνθρωποι με ατέλειες που συνεχώς πέφτουμε σε λάθη. Επίσης από τη στιγμή που στην εκκλησία μας δεν αλλάζει κάτι προς την αιρετική πλευρά αλλά παραμένουν όλα στο σωστό δρόμο θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πού θα βγάλουν όλοι αυτοί οι "διάλογοι". Αν θα πρέπει πάντως να βοηθήσουμε τους ιεράρχες μας με κάποιον τρόπο, σίγουρα ο ενδεδειγμένος δεν είναι ο δρόμος της έντασης και της ακραιότητας αλλά ο δρόμος της προσευχής.
Να θέσω μια ερώτηση προς όλους μας. Έχουμε ποτέ ικετεύσει τον Θεό στην προσευχή μας να φωτίσει τους ιεράρχες μας;
Ου γαρ εισι δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμι εν μέσω αυτών. (Ματθ.18,20)
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

eortologio_gr έγραψε:Επιτέλους αδελφοί μου προς τι η διαρκής αυτη αναμόχλευση των ιδίων θεμάτων ξανα και ξανά και ξανά ?

Αλλη δουλειά δεν έχετε να κάνετε ?

Χρ.
Τί λες τώρα, το θεωρείς μικρό ζήτημα την ιστορία που άνοιξε εδώ και έναν αιώνα. Αν αλλάξει το ποντίκι του υπολογιστή μπορεί να έχει αποτέλεσμα κάποτε στην δουλειά μου γιά παράδειγμα. Η αλλαγή της πίστεως όμως και του δόγματος της Εκκλησίας που είμαι μέλος έχει συνέπειες υπαρξιακές και γιά μένα ως άτομο και γιά το σύνολο. Αν ήταν αλλιώς πολλά στην ιστορία που έγιναν δεν θα είχαν γίνει, δεν είναι θέμα αν έχει κάποιος δουλειά ή δεν έχει, το εν λόγω θέμα από μόνο του γιά όποιον πιστεύει είναι όχι απλά σημαντικό αλλά καθοριστικό. Κανείς δεν έχει όρεξη να αναμοχλεύει τέτοια θέματα, οι συγκεκριμένοι που αναφέρεις το κάνουν ξανά και ξανά και όχι όσοι πιστεύουν στην Εκκλησία και την παράδοση των Πατέρων της.
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Dimokratis έγραψε:
Επιτέλους απόδειξε οτί λες αλήθεια σε κάποιον μη γνώστη της εκκλησιαστικής πραγματικότητος.Κάνε τα λόγια σου πράξη.
Και αν τίποτα από όλα αυτά δεν έχεις την διάθεση να κάνεις τουλάχιστον πάψε να μιλάς άσχημα για έναν μελλοντικό μάρτυρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού( τον Πατριάρχη μας εννοώ).

Καλά λοιπόν μίλησα για προορατικό ....Του φόρεσες και τον στεφανο του μαρτυρίου...Μένει να δούμε την προφητεία σου να εκπληρώνεται...

Μέχρι τότε, και μάρτυς μου ο Θεός αν δεν το θέλω, είναι οικουμενιστής άρα αιρετικός εργω και λόγω, και σαν τέτοιον τον αντιμετωπίζω....
Και κάτι ακόμα. Ουδόλως με απασχολεί να πείσω κάποιον για το αυταπόδεικτο. Ουδόλως.... Την Ομολογία μου σαν Ορθόδοξη Χριστιανή κάνω και μακάρι να μου δίνει την δύναμη να συνεχίσω.

Και κάτι για τους υπολοίπους....

Είτε σας αρέσει, είτε όχι η ένωση των εκκλησιών έχει γίνει από το 1965 και την άρση της "ακοινωνησίας" μεταξύ ορθοδόξων και παπικών, και απλά προσπαθούν να το περάσουν σιγά σιγά για να το αποδεχθείτε. Καλή και έξυπνη τακτική αν κρίνω από τα αποτελέσματα που βλέπω.

Παραθέτω το ιστορικό της όλης διαδικασίας:

Το 1963, παραμονές Χριστουγέννων, ο Αθηναγόρας, για πρώτη φορά μετά το σχίσμα, σπεύδει και συναντάται στα Ιεροσόλυμα με τον πάπα Παύλο 6ο. Το γεγονός αυτό ανάγκασε «τω καιρώ εκείνω» τον αγιορείτη μοναχό Θεόκλητο Διονυσιάτη να γράψει:

Εγώ παραμένω εμβρόντητος ακόμη. Η τολμηροτέρα φαντασία ουδέποτε θα μπορούσε να συλλάβη τα γεγονότα της Ιερουσαλήμ κατά τας ημέρας των Χριστουγέννων. Αλλά μαζί μου θα είναι εμβρόντητοι και πάντες οι Ορθοδόξως σκεπτόμενοι….»![1][1]

Στις 7.12. 1965 ο Αθηναγόρας υπογράφει την άρση του αναθέματος κατά των Φράγκων, που έγινε το 1053! Οι Φράγκοι όμως, είχαν αναθεματιστεί προηγουμένως, από την 8η Οικουμενική Σύνοδο το 879 επί Μεγάλου Φωτίου! Ο Αθηναγόρας κατάργησε και αυτά τα αναθέματα;

Στις 25.7. 1967 ο πάπας Παύλος 6ος πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη. Τον υποδέχεται στο Πατριαρχείο ο Αθηναγόρας. Τον εισάγει στον Πατριαρχικό ναό. Εκεί τελείται ειδική ακολουθία. Ο διάκονος του Πατριαρχείου αναπέμπει τη δέηση « Έτι δεόμεθα υπέρ του Αγιωτάτου πάπα Ρώμης και του Αρχιεπισκόπου και Πατριάρχου ημών Αθηναγόρα..»! Όταν ο Πατριάρχης του πρόσφερε ένα επιτραχείλι του 16ου αιώνα, οι παριστάμενοι φώναζαν «άξιος, άξιος»!

Τον Οκτώβριο 1967 ο Αθηναγόρας ανταποδίδει την επίσκεψη του πάπα στο Βατικανό! Στο ναό του Αγίου Πέτρου, πάπας και Αθηναγόρας έλαβαν μέρος σε θεαματική ελλειπή λειτουργία, χωρίς προσκομιδή, καθαγιασμό και κοινωνία! Κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό ο Αθηναγόρας είπε στον πάπα, ότι είναι «φορεύς αποστολικής χάριτος και διάδοχος πλειάδος αγίων ανδρών»!

Στις 21.3.1971 ο Αθηναγόρας με μήνυμά του στον πάπα αναγνωρίζει ως έγκυρα τα μυστήριά του!

Στις 15.7.1972 επί πατριαρχίας Δημητρίου ο ιερεύς του πατριαρχικού ναού κοινωνεί ομάδα τουριστών από Γαλλία και Βέλγιο!

Στις 29.11.1979 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη. Τον υποδέχεται στο αεροδρόμιο ο πατριάρχης Δημήτριος. Στο πατριαρχείο τελέσθηκε δοξολογία. Πάπας και πατριάρχης απήγγειλαν από κοινού το «Πάτερ ημών»! Εψάλησαν οι «φήμες» και των δύο!

Στις 6.12.1987 ο πατριάρχης Δημήτριος μετέβη στο Βατικανό, όπου «συλλειτούργησε» με τον πάπα!

Το 1990 στο Σαμπεζύ της Ελβετίας υπογράφηκε συμφωνία των εκπροσώπων των Πατριαρχείων και άλλων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, ότι οι Μονοφυσίτες είναι Ορθόδοξοι, με αποτέλεσμα να επέλθη «κοινωνία» τους με το Πατριαρχείο Αντιόχειας και εν μέρει με το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας!

Τον Φεβρουάριο 1991 ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός Χαρκιανάκης χοροστατεί σε οικουμενιστική λειτουργία στην Καμπέρα Αυστραλίας!

Στις 2.11.1991 στην ενθρόνισή του ο νέος πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε, ότι θα συνεχίσει τη γραμμή των προκατόχων του Μελέτιου Μεταξάκη, Αθηναγόρα και Δημητρίου!

Το 1993 υπογράφηκε με τους Παπικούς η Συμφωνία του Μπελεμέντ του Λιβάνου, που τα Πατριαρχεία αναγνώρισαν ότι οι Παπικοί ήταν πάντα Ορθόδοξοι!

Το 2001 Η Νεοημερολογίτικη Εκκλησία της Ελλάδος υποδέχτηκε τον Πάπα στην Ελλάδα! Η δήλωση του αρχιεπισκόπου είναι ξεκαθαρη: "ήρθησαν τα αναθέματα χάριτι Κυρίου, χωρίς να αρθούν οι αιτίες που τα προκάλεσαν"

Το 2005 ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με Νεοημερολογίτες επισκόπους παρέστη στην κηδεία του πάπα στο Βατικανό!

Η συνέχεια είναι δυστυχώς πολύ χειρότερη και γνωστή σε όλους. Σχολιάζεται δε εκτενέστατα σε πολλές δημοσιεύσεις του παρόντος ιστοχώρου....
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Αντε να φροντίσω λίγο περισσότερο για σας...
Δείτε το φιλμάκι από την μέση και μετα....έχει απίστευτο ενδιαφέρον. Και ....δημοκράτη, δεν έκανα κανένα μονταζ έχε υπόψη σου γιατί ετσι όπως καταντησαμε δεν θα μου κάνει εντυπωση να το ακούσω και αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=3mvdiVS7 ... re=related
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

giannisxr έγραψε:
Melpomeni έγραψε:
Thomas15n έγραψε: Οι λατίνοι έχουν πάρει εδώ και αιώνες τον δρόμο τους και θα δώσουν λόγο γι'αυτό δεν είναι ανάγκη να τους ακολουθήσουμε και εμείς στον στραβό δρόμο που έχουν πάρει και να χαθούμε μαζί τους. Η απομάκρυνσή μας ίσως σε όσους έχουν αγαθή προαίρεση τους προβληματίσει και σκεφθούν αν όμως συνομιλούμε μαζί τους ως να έχουμε και οι δύο δίκιο σε κάποιο βαθμό ή και λάθος τους καθησυχάζουμε και τους βοηθάμε να συνεχίσουν το λάθος τους, και γι'αυτό μετά εμείς θα δώσουμε λόγο και θα κατακριθούμε από τον Κύριο.
Πολυ σωστα !

οσον αφορα αυτο που λες εσυ μελπομενη εμεις νομιζεις πως δεν θα δωσουμε λογο; και ποιους νομιζεις οτι θα κρινει αυστηροτερα ο θεος εμας η αυτους; αλλωστε το θεμα του διαλογου δεν ξεκιναει απο τωρα ξεκιναει απο τι εχουμε κοινο στην πιστη και προσπαθουμε να βρουμε απο κει και κατω πως θα εξαληφθουν οι διαφορες
Ολοι θα δωσουμε λογο και ολους θα κρινει ο Κυριος. Τι απαντηση θα δωσουμε αν αποδεχτουμε καινουριο ευαγγελιο , συμβιβασουμε η αλλοιωσουμε την Αληθεια της Πιστης μας προς χαρην ενωσης και αγαπολογιας;
τι απαντηση θα δωσουμε αν προσευχομαστε με ειδωλολατρες η με αυτους που προσευχονται με ειδωλολατρες;
Ο διαλογος γινεται δεκαετιες τωρα. Σε παρακαλω πες μου : ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ οι Λατινοι ;
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”