Συναντηση ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ-ΠΑΠΑ στις 6 Μαρτιου
Συντονιστής: Συντονιστές
επειδη τομας το αυγο δεν ειναι ιδιο με εναν ανθρωπο
εγω μιλαω συχνα με ρωμαιοκαθολικους ιερεις
και οτι αποψη περι των δογματων της ρωμης εχω διαμορφωσει την εχω διαμορφωσει πανω σε συζητηση που εχω μαζι τους και βλεποντας τον τροπο ζωης τους
εδω το θεμα δεν σηκωνει θεωρητικολογιες
πραξη θελει
και οτι αποψη περι των δογματων της ρωμης εχω διαμορφωσει την εχω διαμορφωσει πανω σε συζητηση που εχω μαζι τους και βλεποντας τον τροπο ζωης τους
πραξη θελει
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
-
Dimokratis
- Συστηματικός Αποστολέας

Κ.Romfea κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν μας παραθέτεις.δώσε μας αναλυτικά όλες τις παραπομπές για δούμε το ζήτημα πιο επιστημονικά.ROMFAIA έγραψε:Μα και βέβαια γνωρίζουμε τι λέει η καρδιά του...
Το διευκρίνησε όταν αποκάλεσε "τείχη του αίσχους" τους Ιερούς Κανόνες στις 29-6-1989 (Επίσκεψις 15-7-1989)
Το δήλωσε ο ίδιος όταν είπε το καταπληκτικό
"οι προπάτορες οι οποίοι μας εκληρονόμησαν το σχίσμα έπεσαν θύματα του αρχέκακου όφεως, και τώρα βρίσκονται εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού..." (Επίσκεψις, αρ.563-30,11,98 σελ.6).
Θύματα του διαβόλου απεκάλεσε τους Μάρκο Ευγενικό, Μέγα Φώτιο, Νικόδημο Αγιορείτη, και όλους τους υπολοίπους Αγίους Πατέρες μας.
Και ήρθε αυτός λέει και οι όμοιοί του να διορθώσουν τα λάθη των προγενεστέρων....
Να έχετε τις ευλογίες του μαζί και του αγιώτατου αδελφού του....
Εγώ ευχαριστώ δεν θα πάρω....
Επίσης και τα ονόματα που υπογράφουν αυτά τα άρθρα.
Διαφορετικά τα λόγια σου δεν θα έχουν κανένα νόημα.
Αυτό το Επίσκεψις τι είναι,εφημερίδα;περιοδικό;ποιος το εκδίδει;
Δίνε τα στοιχεία σου ολοκληρωμένα.
Και το ζουμί της υπόθεσης ποιό είναι;giannisxr έγραψε:επειδη τομας το αυγο δεν ειναι ιδιο με εναν ανθρωπο
πραξη θελει
Είμαστε όλοι σωστοί ή λάθος, ή πάλι κάποιος είναι στον σωστό δρόμο και κάποιος όχι. Εγώ δεν λέω ότι οι άλλοι άνθρωποι που δεν είναι ορθόδοξοι είναι "τέρατα" έχουν κέρατα και μεγάλα νύχια και ξεχωρίζουν από τους ορθοδόξους, κι'αυτοί άνθρωποι είναι απλά είναι σε λάθος δρόμο, τί να κάνουμε τώρα να λέμε "εντάξει όλα καλά δεν υπάρχει πρόβλημα", ή να πούμε την αλήθεια όπως την πιστεύουμε;
Αφού μιλάς γιά πράξη και όχι γιά θεωρία, εσύ τί κάνεις που συναντάς τους παπικούς και τους προτεστάντες; τους λες εντάξει όλοι είμαστε το ίδιο ή τους επισημαίνεις τον λάθος δρόμο τους. Και όσο γιά τον τρόπο ζωής τους έχω συναντήσει μουσουλμάνους που είναι πολύ πιό σωστοί από εμάς σε σχέση με αυτά που πιστεύουν, τότε να πάω και εγώ να γίνω μουσουλμάνος έτσι δεν είναι; Ο τρόπος ζωής τους δεν μου λέει τίποτε, γιατί πρέπει να ξέρεις ότι όσους βρίσκωνται στην πλάνη ο διάβολος τους αφήνει διότι δεν έχει λόγο να ασχοληθεί μαζί τους εκεί που τον πολεμούν πηγαίνει και χτυπάει, και η Ορθοδοξία τον ενοχλεί γιατί γνωρίζει ποιά είναι η πραγματική Εκκλησία του Χριστού και ποιές οι απομιμήσεις της.
Κύριε Δημοκράτη, το περιοδικό "Επίσκεψις" εκδίδεται από το Πατριαρχείο. Τα σχόλια που παραθέτω από αυτό έχουν αναδημοσιευτεί δε, σε ενα σωρό εκκλησιαστικά περιοδικά και εφημερίδες εκείνης της εποχής, και εξ αιτίας αυτού είχε γίνει "ψιλοχαμός" μεταξύ των ορθοδόξων. Προφανώς είσασταν μικρός τότε και δεν ενθυμήστε.... Κάτι άλλο θέλετε για την επιστημονική σας έρευνα..?...
Αν έχουν νόημα ή όχι για σας τα λόγια μου ποσώς με ενδιαφέρει...ο έχων, γαρ, ώτα ακούειν ακουέτω. Και ακουέτω όντινα θέλει ... άλλος τον πάπα, άλλος το παπάκι και άλλος τον λογισμό του... Εγω επιλέγω να ακούω τους Αγιους Πατέρες αν και δεν καταφέρνω ουδόλως να τους ομοιάσω.
Εσείς όμως με ποιόν επιστημονικό τρόπο μπορείτε να αποδείξετε να δικά σας γραφόμενα ...? Εκτός αν μου πείτε πως το προορατικό σας χάρισμα σας πληροφορεί περί των σκέψεων και σκοπων του Θειοτάτου Πατριάρχη σας.
Αν έχουν νόημα ή όχι για σας τα λόγια μου ποσώς με ενδιαφέρει...ο έχων, γαρ, ώτα ακούειν ακουέτω. Και ακουέτω όντινα θέλει ... άλλος τον πάπα, άλλος το παπάκι και άλλος τον λογισμό του... Εγω επιλέγω να ακούω τους Αγιους Πατέρες αν και δεν καταφέρνω ουδόλως να τους ομοιάσω.
Εσείς όμως με ποιόν επιστημονικό τρόπο μπορείτε να αποδείξετε να δικά σας γραφόμενα ...? Εκτός αν μου πείτε πως το προορατικό σας χάρισμα σας πληροφορεί περί των σκέψεων και σκοπων του Θειοτάτου Πατριάρχη σας.
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
-
Dimokratis
- Συστηματικός Αποστολέας

Κ. Romfea.Πράγματι μικρός ήμουν και ακόμα μικρότερος είμαι τώρα.ROMFAIA έγραψε:Κύριε Δημοκράτη, το περιοδικό "Επίσκεψις" εκδίδεται από το Πατριαρχείο. Τα σχόλια που παραθέτω από αυτό έχουν αναδημοσιευτεί δε, σε ενα σωρό εκκλησιαστικά περιοδικά και εφημερίδες εκείνης της εποχής, και εξ αιτίας αυτού είχε γίνει "ψιλοχαμός" μεταξύ των ορθοδόξων. Προφανώς είσασταν μικρός τότε και δεν ενθυμήστε.... Κάτι άλλο θέλετε για την επιστημονική σας έρευνα..?...
Απάντησε λοιπόν σε έναν μικρό δίνοντας το καλό παράδειγμα κάνοντας πέρα τις αοριστολογίες.
Αν έχεις στα χέρια σου το περιοδικό κάνε σκανάρισμα το άρθρο.Αλλιώς δώσε μας κάποια διεύθυνση ιστοσελίδας.Επίσης μην ξεχάσεις το όνομα αυτού που υπογράφει το άρθρο.
Όχι όπως στην περίπτωση του Γ.Παίσιου που μας παρέπεπψες σε ανυπόγραφο άρθρο.
Επιτέλους απόδειξε οτί λες αλήθεια σε κάποιον μη γνώστη της εκκλησιαστικής πραγματικότητος.Κάνε τα λόγια σου πράξη.
Και αν τίποτα από όλα αυτά δεν έχεις την διάθεση να κάνεις τουλάχιστον πάψε να μιλάς άσχημα για έναν μελλοντικό μάρτυρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού( τον Πατριάρχη μας εννοώ).
τι χρειαζεται η πραξη;
λοιπον μελετη προσευχη και πιστη
και αν σας φερω ενα θεολογικο παραδειγμα πως οι ρωμαιοκαθολικοι μπορουν να μας βουλωσουν τα στοματα ολων ημων εδω μεσα που κανουμε τοσες θεωρητικολογιες.....;
θα θελατε; και να δειτε μετα που θα τρεχουμε και δεν θα φτανουμε...
και οταν το πατριαρχειο κανει οτι κανει το κανει με θεολογους που ειναι αριστοι γνωστες των πραγματων οχι με φωνες και ακροτητες
λοιπον μελετη προσευχη και πιστη
και αν σας φερω ενα θεολογικο παραδειγμα πως οι ρωμαιοκαθολικοι μπορουν να μας βουλωσουν τα στοματα ολων ημων εδω μεσα που κανουμε τοσες θεωρητικολογιες.....;
θα θελατε; και να δειτε μετα που θα τρεχουμε και δεν θα φτανουμε...
και οταν το πατριαρχειο κανει οτι κανει το κανει με θεολογους που ειναι αριστοι γνωστες των πραγματων οχι με φωνες και ακροτητες
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
giannisxr έγραψε:επειδη προσφατα συμμετειχα σε διαλογο με προτεσταντεςalithis έγραψε:giannisxr έγραψε:ο αγιος γρηγοριος ο παλαμας οταν το 1350 εως το 1355 ηταν αιχμαλωτος των τουρκων ανοιξε διαλογο με τους Χιονιτες με βαση τον ορθοδοξο δρομο
εσυ που ξερεις οτι ο πατριαρχης δεν κανει το ιδιο;
νομιζω οτι οτι ο παραλληλισμος ηταν ατυχης...εχουμε εδω να κανουμε με διαφορετικα πραγματα....
μας δινουνε ενα ποτηρι νερο για να μας ...πιουνε 3 φιαλες αιμα...τεσπα..
προσωπικως κατανοω καποις καταστασεις,αλλα σε τελικη αναλυση βρε αδελφε ξερουμε γιατι θελουν να πηγαινουν οι δικοι μας στους διαλογους...κανουν τσαμπα τα ταξιδακια τους,μενουν σε ωραια ξενοδοχεια τσαμπα,τρωνε 500 φορες την ημερα,πινουν τα εσπρεσακια τους,κανουν τις επαφουλες τους και δεν ξερω κ εγω τι αλλο κανουν...προσωπικως -αν και,ξαναλεω,ξερω τις βοηθειες που αναγκαζομαστε να ζητησουμε απο δαυτους στο εξωτερικο-δεν θελω να βλεπω τον παπα ουτε ζωγραφιστο,ουτε να τον ακουω...
δεν εφαγα τιποτα
αντιθετα δυο depon ηθελα μετα
αλλα το φχαριστηθηκα που τους εκανα ρεζιλι
αααααχ
εγω παλι σε διαλογο με τους ρ/καθολικους , στους οποους επισκοπευε η οικογενεια σας...κ εγω διαρκως τρωω το βατικανο να βρω νερο μη ανθρακουχο...μαλλον για την χωνεψη μας το δινουν...ατυχησατε αδελφε μαλλον εσεις....τι να πω?!