Μην τα εγγίζετε τα παιδιά...
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η Μελπωμένη - ως συνήθως - δίνει τις σωστές απαντήσεις!
Αλλά, αδελφοί μου, υπάρχουν βιβλία Χριστιανικά, σχετικά με την ανατροφή των παιδιών, για όσους δεν τα έχουν διαβάσει, που δίνουν τις σωστές κατευθύνσεις!
Όπως του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (Οι γονείς, το παιδί και η ανατροφή του), ή του Γέροντος Παϊσίου («ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Δ΄, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ»).
Αλλά, αδελφοί μου, υπάρχουν βιβλία Χριστιανικά, σχετικά με την ανατροφή των παιδιών, για όσους δεν τα έχουν διαβάσει, που δίνουν τις σωστές κατευθύνσεις!
Όπως του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (Οι γονείς, το παιδί και η ανατροφή του), ή του Γέροντος Παϊσίου («ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Δ΄, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ»).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Επειδή πάνω κάποια σχόλια νομίζω είτε αποδοκιμάζουν ή υποβαθμίζουν τη σημασία των αγώνων της νεολαίας, μήπως ξεχνάτε τι έγινε επι Πολυτεχνείου, όταν νεοι άνθρωποι κατέλαβαν με κατάληψη τόν χώρο και έμειναν εκεί μέχρι θανάτου.
Αλλά γιατί ξεχνάμε και το άλλο- στην μεταπολίτευση εγιναν πολλές προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις στο χώρο της παιδείας, οι οποίες ουσιαστικά στήριζαν είτε την ιδιωτικοποίηση είτε τα φροντιστήρια. Αλλά με τις προσπάθειες της νεολαίας- καταλήψεις , πορείες κλπ ναυάγησαν- εγώ έζησα δύο τέτοιες περιπτώσεις και επί Αρσένη και επι Γιαννάκου.
Λοιπόν;
Αλλά γιατί ξεχνάμε και το άλλο- στην μεταπολίτευση εγιναν πολλές προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις στο χώρο της παιδείας, οι οποίες ουσιαστικά στήριζαν είτε την ιδιωτικοποίηση είτε τα φροντιστήρια. Αλλά με τις προσπάθειες της νεολαίας- καταλήψεις , πορείες κλπ ναυάγησαν- εγώ έζησα δύο τέτοιες περιπτώσεις και επί Αρσένη και επι Γιαννάκου.
Λοιπόν;
Ο αγαπών τον υιόν αυτού, ενδελεχήσει μάστιγας αυτώ, ίνα ευρανθεί επ εσχάτω αυτού (Σ.Σειράχ 30,1)
Λυπάμαι τα παιδιά που θα κάνετε και θα τα σαπίσετε στο ξύλο κάποιοι
Η παιδική κακοποίηση και η βία στο σπίτι στο όνομα της "θρησκείας" επειδή έτσι αντιλήφθηκε κάποιος το "Καλό"
Γιατί νομίζετε πως το "ΚΑΛΟ" στο σπίτι υπάρχει με το ξύλο και το μαστίγιο
Ο Θεός να βοηθήσει να μην γνωρίσουν βία τα παιδιά σας και να μη καταλήξουν σε ιδρύματα προστασίας κακοποιημένων παιδιών
Μακάρι το "Χαμόγελο του παιδιού" να μην γνωρίσει άλλα παιδάκια που τρώνε ξύλο από τους γονείς τους
Και δεν μιλώ για μια ξυλιά ή ένα τράβηγμα του αυτιού
Μιλάω για ΒΙΑ να σπας στο ξύλο το παιδί σου επειδή δεν κάνει αυτό που ΕΣΥ θεωρείς σωστό για τη δική του ψυχολογία
Ο "διάλογος" και η προβολή μιας διαφορετικής ψυχολογίας από εμάς ενοχλεί
Λες και το παιδί είναι φωτοτυπία καρμπόν αντίγραφο πιστό του εαυτού μας
Λες και η "κλωνοποίηση" είναι ότι πιο καλό δημιουργήθηκε στις μέρες μας
Την ίδια στιγμή που παλεύουμε ενάντια στον παγκόσμιο φασισμό και ηλεκτρονικό χάλκευμα
Την ίδια στιγμή που λέμε "ΟΧΙ στην ηλεκτρονική παρακολούθηση"
Την ίδια στιγμή θέλουμε τα ίδια μας τα παιδιά ΡΟΜΠΟΤ υπό την απειλή του "Μαστιγίου"
Θέλετε να κάνετε το καλύτερο για τα παιδιά σας ?
Προσευχηθείτε για αυτά
Νομίζω αυτό έλεγε ο Π.Παϊσιος , και όχι να τα μαστιγώνει κάποιος
Λυπάμαι τα παιδιά που θα κάνετε και θα τα σαπίσετε στο ξύλο κάποιοι
Η παιδική κακοποίηση και η βία στο σπίτι στο όνομα της "θρησκείας" επειδή έτσι αντιλήφθηκε κάποιος το "Καλό"
Γιατί νομίζετε πως το "ΚΑΛΟ" στο σπίτι υπάρχει με το ξύλο και το μαστίγιο
Ο Θεός να βοηθήσει να μην γνωρίσουν βία τα παιδιά σας και να μη καταλήξουν σε ιδρύματα προστασίας κακοποιημένων παιδιών
Μακάρι το "Χαμόγελο του παιδιού" να μην γνωρίσει άλλα παιδάκια που τρώνε ξύλο από τους γονείς τους
Και δεν μιλώ για μια ξυλιά ή ένα τράβηγμα του αυτιού
Μιλάω για ΒΙΑ να σπας στο ξύλο το παιδί σου επειδή δεν κάνει αυτό που ΕΣΥ θεωρείς σωστό για τη δική του ψυχολογία
Ο "διάλογος" και η προβολή μιας διαφορετικής ψυχολογίας από εμάς ενοχλεί
Λες και το παιδί είναι φωτοτυπία καρμπόν αντίγραφο πιστό του εαυτού μας
Λες και η "κλωνοποίηση" είναι ότι πιο καλό δημιουργήθηκε στις μέρες μας
Την ίδια στιγμή που παλεύουμε ενάντια στον παγκόσμιο φασισμό και ηλεκτρονικό χάλκευμα
Την ίδια στιγμή που λέμε "ΟΧΙ στην ηλεκτρονική παρακολούθηση"
Την ίδια στιγμή θέλουμε τα ίδια μας τα παιδιά ΡΟΜΠΟΤ υπό την απειλή του "Μαστιγίου"
Θέλετε να κάνετε το καλύτερο για τα παιδιά σας ?
Προσευχηθείτε για αυτά
Νομίζω αυτό έλεγε ο Π.Παϊσιος , και όχι να τα μαστιγώνει κάποιος
Καλή Σαρακοστή
Α και κάτι ακόμα ......... ναι ξέρω τα μηνύματα που θα ακολουθήσουν
Οπως και με το "πόλεμο"
Κανείς δεν θέλει το πόλεμο αλλά να οι ζητοκραυγές κάποιων για πόλεμο που με χαρά περιμένουν για να σκοτωθούν άνθρωποι και γυναίκες και ορφανά για να πάρουμε πίσω "χαμένες πατρίδες"
Κανείς δεν θέλει το ξύλο στο σπίτι , αλλά να τα μαστίγια και οι "νεοελληνικές ερμηνείες" που δίνει ο καθένας σε σοφά κείμενα
Είναι τρομερό να βλέπεις Χριστιανούς να διψάνε για πόλεμο και βία
Ο Θεός να με συγχωρέσει για την βιαστική μου κρίση σε όσα διαβάζω
Οπως και με το "πόλεμο"
Κανείς δεν θέλει το πόλεμο αλλά να οι ζητοκραυγές κάποιων για πόλεμο που με χαρά περιμένουν για να σκοτωθούν άνθρωποι και γυναίκες και ορφανά για να πάρουμε πίσω "χαμένες πατρίδες"
Κανείς δεν θέλει το ξύλο στο σπίτι , αλλά να τα μαστίγια και οι "νεοελληνικές ερμηνείες" που δίνει ο καθένας σε σοφά κείμενα
Είναι τρομερό να βλέπεις Χριστιανούς να διψάνε για πόλεμο και βία
Ο Θεός να με συγχωρέσει για την βιαστική μου κρίση σε όσα διαβάζω
Καλή Σαρακοστή
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αν αναφέρεσαι σ' εμένα Βασίλη, διευκρινίζω ότι δεν θέτω θέμα επιδοκιμασίας ή αποδοκιμασίας μερίδας συνανθρώπων μας!
Αυτό το θεωρώ ρατσισμό!
Είπα ότι δεν πρέπει να κρίνουμε διεκδικήσεις (σωστές ή λάθος) επειδή προέρχονται από συγκεκριμένη ομάδα συνανθρώπων μας, και για την περίσταση τους νέους.
Το περιεχόμενο των διεκδικήσεων είναι αυτό που θα καθορίσει και τη δική μας στάση (εμεργητική ή παθητική) και όχι η προέλευσή τους.
Αυτό το θεωρώ ρατσισμό!
Είπα ότι δεν πρέπει να κρίνουμε διεκδικήσεις (σωστές ή λάθος) επειδή προέρχονται από συγκεκριμένη ομάδα συνανθρώπων μας, και για την περίσταση τους νέους.
Το περιεχόμενο των διεκδικήσεων είναι αυτό που θα καθορίσει και τη δική μας στάση (εμεργητική ή παθητική) και όχι η προέλευσή τους.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΣΙΛΗ ΑΚΡΙΒΩΣ !!!!!vasilis_m21 έγραψε:Επειδή πάνω κάποια σχόλια νομίζω είτε αποδοκιμάζουν ή υποβαθμίζουν τη σημασία των αγώνων της νεολαίας, μήπως ξεχνάτε τι έγινε επι Πολυτεχνείου, όταν νεοι άνθρωποι κατέλαβαν με κατάληψη τόν χώρο και έμειναν εκεί μέχρι θανάτου.
Λοιπόν;
Ενώ ίσως κάποιοι εδώ θα ήθελαν ίσως ακόμα να είχαμε Χούντα
Δεν το λέω για να βρίσω όχι , απλά φιλικά και ευγενικά το λέω
Καλή Σαρακοστή
Συμφωνώ απόλυτα!Melpomeni έγραψε:
Η τιμωρια πρεπει να γινεται προς διορθωση οπως τα επιτιμια μετα την εξομολογηση και οπως το καταλληλο φαρμακο για την καθε αρρωστεια. Στην καταλληλη δοση και την καταλληλη ωρα.
Προσωπικα δεν χρησιμοποιησα ποτε σωματικη τιμωρια.Δεν μου χρειαστηκε.Οταν μερικες φορες τα παιδια με εφεραν σε δυσκολη θεση και ενοιωσα το θυμο να με πνιγει ,βγηκα εξω,εκανα μια βολτα γυρω απο το σπιτι,σκεφτηκα και μετα ξαναγυρισα μεσα.
Δεν ειναι αποτελεσματικη η τιμωρια οταν το παιδι απλα αντιγραφει πραξεις των γονεων,η ειναι κουρασμενο,η πειναει,η ειναι αδιαθετο.Η η τιμωρια επισης πρεπει να γινεται οσο το δυνατον οχι μπροστα σε αλλους.
Βασιλη,μπορει να εισαι πολιτικα στρατευμενος,αλλα το θεμα ανατροφης των παιδιων ειναι διακομματικο.vasilis_m21 έγραψε:Επειδή πάνω κάποια σχόλια νομίζω είτε αποδοκιμάζουν ή υποβαθμίζουν τη σημασία των αγώνων της νεολαίας, μήπως ξεχνάτε τι έγινε επι Πολυτεχνείου, όταν νεοι άνθρωποι κατέλαβαν με κατάληψη τόν χώρο και έμειναν εκεί μέχρι θανάτου.
Λοιπόν;
Σιγουρα ο αρχηγος της δεξιας και ο αρχηγος της αριστερας οταν πεφτουν τη νυχτα να κοιμηθουν και σκεπτομενοι προβληματα των παιδιων τους δεν μπορουν να κλεισουν ματι ,αγωνιουν με την ιδια ενταση.Και η απαντηση και για τους δυο ειναι μια : Παιδεια και νουθεσια Κυριου.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
lovethink έγραψε:Δεν γνωρίζω ΚΑΝΕΝΑΝ που να τον έχει τσακίσει στο ξύλο ο γονιός του και να έχει γίνει άνθρωπος χωρίς ψυχολογικά προβλήματα
Ούτε νομίζω ότι υπάρχει παιδί που αγαπά το γονιό του όταν οι αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων είναι ως επί το πλείστον ξύλο και βία
Συμφωνω !
Μανο ποιος μιλησε για ξυλο ; Πειθαρχια θα πει μελετημενη και συγκροτημενη αγωγη.Η πειθαρχια ξεκιναει απο πριν γεννηθει το παιδι,απο τον αυτοελεγχο, την καταρτηση,την αλληλοβοηθεια των γονεων και την αγαπη τους για το αναμενομενο παιδι.
Τιμωρια ,θα πει διορθωση. Και ειναι πολλοι τροποι που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε.Πρωτος και καλυτερος η προβλεψη και η προειδιποιηση.
Πχ. τραβολογει μια μαννα το κουρασμενο και ισως πεινασμενο παιδι της στα μαγαζια. Γκρινιαζει εκεινο,τρωει ενα τραβηγμα,γκρινιαζει πιο πολυ,τρωει ενα χαστουκι, τσιριζει τωρα,τρωει ενα δευτερο,και αρχιζει και ουρλιαζει,κλωτσαει,πεφτει κατω κλπ.
Θελεις ,η χρειαζεται να πας μητερα στα μαγαζια; πηγαινε οταν το παιδι ειναι ξεκουραστο,ταισμενο, βαλτο και αυτο να σου πει τη γνωμη του, συντομευε το χρονο στα μαγαζια και μετα πηγαινε το για παγωτο.
Το ξυλο δειχνει πιο πολυ οτι ο γονεας εχει χασει τον ελεγχο της καταστασεως.
Τωρα αν φαει και καμμια φορα κανενα χαστουκι το παιδι γιατι εχει ξεπερασει καθε οριο, δεν χαλασε ο κοσμος ,ουτε το παιδι εχει τραυματιστει ανεπανορθωτα.
Μιλαμε για ξυλοδαρμο. Που σαν μεσο τιμωριας - διορθωσης, ειναι και αχρηστος και επιβλαβης.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.