Συναντηση ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ-ΠΑΠΑ στις 6 Μαρτιου

Συντονιστής: Συντονιστές

giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

συγγνωμη εφεσου
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

aposal έγραψε:
andriyian έγραψε:Σε βιβλια που βγαζει ο καθενας, μπορει να γραφει οτι θελει και οπως τα θελει προκειμενου να επηρεασει.
Σύμφωνοι, αλλά αν διαβάσεις αρκετά βιβλία για κάποιον μπορείς σιγά-σιγά να μπεις στην φιλοσοφία των θέσεών του και να κρίνεις (όχι με 100% σιγουριά, αλλά πάντως σε ικανοποιητικό ποσοστό) κατά πόσον μπορεί κάποια δήλωσή του να είναι σωστή, ή όχι.
Αυτές που έγραψα εγώ, προέρχονται από δύο πηγές που καμιά ασχέση δεν έχουν μεταξύ τους, και λένε το ίδιο πράγμα.
Αν διαβάσω το βιβλίο όπου αναγράφεται η δήλωση του Γέροντα πιθανόν να μπορέσω να κρίνω την αξιοπιστία της (είπα πιθανόν)!
Και αν βγει καποιο βιβλιο που να λεει οτι ο Γεροντας εκτιμουσε τους Καθολικους και καλα εκανε ο Αθηναγορας και καλο θα ηταν η συμπροσευχη μαζι τους κ.α. τοτε θα συμφωνουσαμε;
Οταν καποιος κοσμικος γραφει βιβλιο για τον γεροντα, καπου καποιο συμφερον θα εξυπηρετησει σιγουρα σε καποιο σημειο.
Οπως αυτα που δηθεν ελεγε για τους παλαιοημερολογιτες, που δεν νομιζω να τα ειπε ποτε.
Γνωμη μου ειναι αυτη και νομιζω σωστη.
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

aposal έγραψε:
ROMFAIA έγραψε:Ερώτηση δική μου τώρα: Πριν ή μετα από αυτά δήλωσε ότι: "ο Κύριος στις δύσκολες εποχές που ζούμε μας αξίωσε να έχουμε τον καλύτερο Πατριάρχη" εννοώντας τον Βαρθολομαίο?
Αν αναφέρεσαι στον Πατέρα Παΐσιο, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις από ποιο βιβλίο είναι αυτή η δήλωσή του, γιατί εγώ πρώτη φορά την ακούω!
Δεν έχω διαβάσει βέβαια όλα τα βιβλία που κυκλοφορούν γι' αυτόν, αλλά θα ήθελα να γνωρίζω την πηγή.
Πιθανόν κάποιες δηλώσεις του να παραποιούνται κι όλας (εκούσια, ή ακούσια), ή να παρερμηνεύονται.
Θα βρεις την δήλωση στην εφημερίδα "Καθημερινή" 27/11/1993. Η δήλωση έγινε μετά από την συνάντηση που είχε ο γέροντας με τον Βαρθολομαίο και απο την οποία είναι παρμένη και η φωτογραφία που παρουσιαστηκε στο ποστ "τι είπε ο γέροντας στον Βαρθολομαίο"... Κατα την συνάντηση, δε, ο γέροντας έβαλε ΕΔΑΦΙΑΙΑ μετάνοια στην "Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα" του...

Ετσι αναφέρει το δημοσίευμα και όποιος θέλει ανατρέχοντας στο αρχείο της εφημερίδας μπορεί να το διασταυρώσει...
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Πραγματικα συγκλονιστικο ντοκουμεντο.

Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

1. Εφ' όσον έχει γραφεί σε εφημερίδα, επέτρεψέ μου να έχω κάποιες επιφυλάξεις (δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στον Τύπο). Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι λάθος, αλλά καλό θα ήταν κάποιος που έχει όλο το δημοσίευμα να το δημοσιεύσει, γιατί έτσι, θα λέμε ανακρίβειες.
Το να κάνει εδαφιαία μετάνοια στον Οικουμενικό Πατριάρχη, πολύ καλά έκανε, γιατί ο σεβασμός δεν απευθύνεται στο πρόσωπο του Ιεράρχη (αυτό είναι προσωπολατρεία που δεν υπάρχει στην ορθοδοξία μας), αλλά στο θεσμό της ιερωσύνης, δηλαδή στον Ιδρυτή της Εκλησίας μας, που είναι ο Χριστός.
Ακόμη και τον - προσωρινά - έκπτωτο Παντελεήμονα να συνατούσε αυτό θα έκανε! Για τη δόξα του Θεού!

2. Γιατί επιμένεις να δείχνεις περισσότερη εμπιστοσύνη στον Τύπο παρά στον αδελφό σου που σου παραθέτει από δύο διαφορετικές πηγές τα λεγόμενα του μακαριστού Γέροντα; Τόσο μεγάλη είναι η εμπάθεια;

Παραθέτω και τρίτη πηγή, από βιβλίο που εξέδωσε το Μοναστήρι που ίδρυσε ο Γέροντας (όπου και ο τάφος του) :

Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Ε΄, ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ»
(σελ 285-286)
Ήρθαν μια φορά στο καλύβι, δύο καθολικοί. Ο ένας ήταν δημοσιογράφος και ο άλλος γραμματέας στο Βατικανό. «Πρώτα να πούμε το Πάτερ ημών», μου είπαν. «Για να πούμε το Πάτερ ημών, τους λέω, πρέπει να συμφωνούμε και στο δόγμα, αλλά μεταξύ ημών και υμών, μέγα χάσμα εστί». «Καλά, μου λέει ο ένας, μόνο οι Ορθόδοξοι θα σωθούν; Ο Θεός είναι με όλο τον κόσμο». «Ναι, του λέω, αλλά εσύ μπορείς να μου πεις πόσος κόσμος είναι με τον Θεό»; «Να δείξουμε αγάπη», μου λένε μετά. «Και η αμαρτία έγινε μόδα», τους λέω. «Και αυτό μέσα στην αγάπη είναι», μου λένε. «Όλοι μιλάνε για αγάπη, ειρήνη και ομόνοια, τους είπα στο τέλος, αλλά όλοι αυτοί είναι διχασμένοι και με τον εαυτό τους και με τους άλλους, γι’ αυτό ετοιμάζουν όλο και μεγαλύτερες βόμβες».
Πολλοί που μιλούν για αγάπη και ενότητα, οι ίδιοι δεν είναι ενωμένοι με τον Θεό, γιατί δεν Τον έχουν αγαπήσει, ούτε έχουν αληθινή αγάπη. Αληθινή αγάπη έχει εκείνος που έχει ορθή πίστη, ζει κοντά στον Θεό και τότε ο Θεός ζωγραφίζεται στο πρόσωπό του και οι άλλοι βλέπουν στο πρόσωπό του τον Θεό.
Εύχομαι ο Θεός να φωτίσει όλους τους ανθρώπους, με τους οποίους είμαστε κατά σάρκα αδέλφια από τον Αδάμ και την Εύα – να έρθουν «εις επίγνωσιν αληθείας» (Α΄ Τιμ. 2,4), για να γίνουν και πνευματικά μας αδέλφια. Αμήν.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Θα μπορουσε να τον νουθετησει εναντι των παπικων.
Να τον φερει στον ισιο δρομο. Αραγε αν ζουσε ο γεροντας τι θα ελεγε αν εβλεπε ολα τα συλλειτουργα και τα χειροφιληματα;
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Χαίρετε αδέρφια!

Φυσικά και ο Γέροντας Παΐσιος όπως και όλοι οι Πατέρες της Εκκλησίας παλαιότεροι έως και σήμερα είναι, εκτός των άλλων, αντιπαπικοί και αντιοικουμενιστές, διότι απλά είναι πολέμιοι των αιρέσεων. Αυτό είναι πολύ απλό για ένα αγωνιζόμενο Ορθόδοξο να το καταλάβει και να το γνωρίσει χειροπιαστά από τον Μέγα Φώτιο, που τόσο μισούν οι φραγκολατίνοι, έως τον Άγιο Μάρκο, τον Αγιο Νικόδημο και τον Άγιο Νεκτάριο, που είπε ξεκάθαρα πως
είναι αιρετικοί οι παπικοί, σε μια μελέτη γύρω από τον Μέγα Φώτιο, και τόσους άλλους....
Οι δικοί μας Ιεράρχες θέλουν τις ευλογίες ή μάλλον αλογίες του πάπα
και των αιρέσεων(Αγγλικανών...). Είναι κατάπτωση που τρέχει ένας Πατριάρχης Ορθόδοξος πίσω από τον πάπα (ή ο Αρχιεπίσκοπος). Ο Θεός δεν τα ανέχεται κάτι τέτοια, ο Θεός να τους λυπηθεί και εμάς.
Πλέον οι Ιεράρχες δεν λένε ούτε καν σχισματικοί είναι οι λατίνοι αλλά
"Αδερφή Εκκλησία". Ο Πατριάρχης είναι υπόλογος προς όλους τους
Ορθοδόξους που θέλουν ακέραια την Αγία και Πατροπαράδοτη Πίστη της
Ορθοδοξίας αλλά κυρίως είναι υπόλογοι στον Άγιο Τριαδικό Θεό!
Ας συναντήσει τον πάπα και θα έχει την ευλογία του...
Εμείς έχουμε τις ευλογίες του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και όλων των
Πατέρων που πολέμησαν τους παπικούς, το θηρίο τον πάπα και των αιρέσων...
Ο Κύριος να σας βοηθάει!
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

ο αγιος γρηγοριος ο παλαμας οταν το 1350 εως το 1355 ηταν αιχμαλωτος των τουρκων ανοιξε διαλογο με τους Χιονιτες με βαση τον ορθοδοξο δρομο
εσυ που ξερεις οτι ο πατριαρχης δεν κανει το ιδιο;
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

[quote="giannisxr"]ο αγιος γρηγοριος ο παλαμας οταν το 1350 εως το 1355 ηταν αιχμαλωτος των τουρκων ανοιξε διαλογο με τους Χιονιτες με βαση τον ορθοδοξο δρομο
εσυ που ξερεις οτι ο πατριαρχης δεν κανει το ιδιο;[/quote

Διοτι οταν αποκαλει αδερφη εκκλησια τους λατινοφραγκους και αιρετικους, δεν μπορω να πιστεψω οτι κανει το ιδιο με τον Γρηγοριο Παλαμα και ο πατριαρχης.
Dimokratis
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimokratis »

Συμφωνώ με τον aposal.Μην ξεχνάμε επίσης οτί ο γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης ''έσπρωξε'' με την προσευχή του στον όσιο Δαυίδ την εκλογή τού τότε μητροπολίτη Χαλκηδόνας κ.Βαρθολομαίου στον οικουμενικό θρόνο.

Το είχε προφητεύσει μάλιστα όταν πήγε(ο κ.Βαρθολομαίος) στο μοναστήρι στις 2/10/1989 στο οποίο και λειτούργησε.

Εξάλλου τα παπαγαλάκια που προπαγανδίζουν τον οικουμενικό μας πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπό μας κ. Χριστόδουλο ας μην είναι βιαστικά στα συμπεράσματά τους.Ήδη ο κ. Χριστόδουλος είναι στην αγκαλιά του Θεού με την αρρώστια που του έστειλε.
Και δεν γνωρίζουμε καθόλου τα βάθη της καρδιάς του κ.Βαρθολομαίου.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”