Συναντηση ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ-ΠΑΠΑ στις 6 Μαρτιου
Συντονιστής: Συντονιστές
-
andriyian
- Έμπειρος Αποστολέας

Συναντηση ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ-ΠΑΠΑ στις 6 Μαρτιου
Συναντηση με τον Παπα Βενεδικτο ΧΙV θα εχει στις 6 Μαρτιου στο Βατικανο ο πατριαρχης Βρθολομαιος, οπως ανακοινωσε χθες το αρχιερατικο Συμβουλιο για την ενοτητα των χριστιανων στο Βατικανο.
Ο πατριαρχης αναμενεται στις αρχες Μαρτιου στη Ρωμη με την ευκαιρια της 90ης επετειου του ανατολικου αρχιερατικου Ινστιτουτου που δημιουργηθηκε απο τον Παπα για να ενθαρυνει τη μελετη της ορθοδοξης θεολογιας και τη λειτουργια στις ανατολικες εκκλησιες.
Ο κ. Βαρθολομαιος υπηρξε φοιτητης του Ινστιτουτου που διοικειται απο τους Ισουητες και εχει επαιδευσει 6500 λαϊκους και μιναχους.
"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 8-1 2008"
Ο πατριαρχης αναμενεται στις αρχες Μαρτιου στη Ρωμη με την ευκαιρια της 90ης επετειου του ανατολικου αρχιερατικου Ινστιτουτου που δημιουργηθηκε απο τον Παπα για να ενθαρυνει τη μελετη της ορθοδοξης θεολογιας και τη λειτουργια στις ανατολικες εκκλησιες.
Ο κ. Βαρθολομαιος υπηρξε φοιτητης του Ινστιτουτου που διοικειται απο τους Ισουητες και εχει επαιδευσει 6500 λαϊκους και μιναχους.
"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 8-1 2008"
-
elahistos_1
- Νέο Μέλος

-
andriyian
- Έμπειρος Αποστολέας

«Αν κατάλαβα σωστά ο Βαρθολομαίος ξεκινάει ξανά για το Βατικανό προκειμένου να γιορτάσει κάποια επέτειο του «ανατολικού αρχιερατικού Ινστιτούτου» δηλαδή του Ποντιφικού Ινστιτούτου για τις Ανατολικές Εκκλησίες» που είναι το αρχηγείο των Παπικών για τη διάδοση της Ουνίας στις Ανατολικές Εκκλησίες. Τι συμβαίνει; Γιορτάζουμε τώρα και τις επετείους του θριάμβου της Ουνιτισμού; Δεν το πιστεύω!».
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Απόσπασμα από το βιβλίο «ΠΑΪΣΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ & ΔΙΔΑΧΕΣ» των Δ.Δ. Λιακόπουλου, Δ. Μεσσηνιάτη
(σελ 255)
Σχετικά με την αντιμετώπιση των αιρετικών, ο Γέροντας είχε πει : «Ήρθαν κάποτε στο καλύβι μου δύο καθολικοί. Μου λέει λοιπόν ο ένας : «Έλα να πούμε το Πάτερ ημών». Για να το πούμε μαζί, του λέω, πρέπει να συμφωνούμε στο δόγμα. Όμως μεταξύ ημών και υμών υπάρχει μεγάλο χάσμα.
Απόσπασμα από το βιβλίο «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ – Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ 1924-1994» του Νικόλαου Ζουρνατζόγλου, Επισμηναγού ε.α.
(σελ 124)
Είχε μεγάλο πόνο και ξεκάθαρη αντίθεση για τις κατά καιρούς – και με διάφορες προφάσεις – διενεργούμενες συμπροσευχές ορθοδόξων με αιρετικούς και πολύ περισσότερο με ετερόθρησκους. Παρά την προσπάθειά του να αυτοσυγκρατείται και να μην εκδηλώνεται δημόσια (γιατί τη στάση του, όπως έλεγε, θα την εκμεταλλευόντουσαν μερικοί για ιδιοτελείς και εμπαθείς σκοπούς και θα γινόταν μεγαλύτερο κακό), σε μερικές περιπτώσεις που «ξεπερνούσαν κάθε όριο» άφηνε να εκραγεί η ιερή του αγανάκτηση. Δεν δίσταζε τα συνέδρια αυτά με τις συμπροσευχές τους (λχ για την ειρήνη του κόσμου) να τα αποκαλέσει «κουρελούδες του διαβόλου, από τις οποίες κανένα καλό δεν είναι δυνατόν να βγει». Θυμόμαστε μια τέτοια έκρηξή του, παρουσία συγκεντρωμένων πατέρων, πριν την έναρξη αγρυπνίας σε γειτονικό του κελί, με αφορμή την πρώτη «Ασίζης» το 1986.
(σελ 255)
Σχετικά με την αντιμετώπιση των αιρετικών, ο Γέροντας είχε πει : «Ήρθαν κάποτε στο καλύβι μου δύο καθολικοί. Μου λέει λοιπόν ο ένας : «Έλα να πούμε το Πάτερ ημών». Για να το πούμε μαζί, του λέω, πρέπει να συμφωνούμε στο δόγμα. Όμως μεταξύ ημών και υμών υπάρχει μεγάλο χάσμα.
Απόσπασμα από το βιβλίο «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ – Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ 1924-1994» του Νικόλαου Ζουρνατζόγλου, Επισμηναγού ε.α.
(σελ 124)
Είχε μεγάλο πόνο και ξεκάθαρη αντίθεση για τις κατά καιρούς – και με διάφορες προφάσεις – διενεργούμενες συμπροσευχές ορθοδόξων με αιρετικούς και πολύ περισσότερο με ετερόθρησκους. Παρά την προσπάθειά του να αυτοσυγκρατείται και να μην εκδηλώνεται δημόσια (γιατί τη στάση του, όπως έλεγε, θα την εκμεταλλευόντουσαν μερικοί για ιδιοτελείς και εμπαθείς σκοπούς και θα γινόταν μεγαλύτερο κακό), σε μερικές περιπτώσεις που «ξεπερνούσαν κάθε όριο» άφηνε να εκραγεί η ιερή του αγανάκτηση. Δεν δίσταζε τα συνέδρια αυτά με τις συμπροσευχές τους (λχ για την ειρήνη του κόσμου) να τα αποκαλέσει «κουρελούδες του διαβόλου, από τις οποίες κανένα καλό δεν είναι δυνατόν να βγει». Θυμόμαστε μια τέτοια έκρηξή του, παρουσία συγκεντρωμένων πατέρων, πριν την έναρξη αγρυπνίας σε γειτονικό του κελί, με αφορμή την πρώτη «Ασίζης» το 1986.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αν αναφέρεσαι στον Πατέρα Παΐσιο, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις από ποιο βιβλίο είναι αυτή η δήλωσή του, γιατί εγώ πρώτη φορά την ακούω!ROMFAIA έγραψε:Ερώτηση δική μου τώρα: Πριν ή μετα από αυτά δήλωσε ότι: "ο Κύριος στις δύσκολες εποχές που ζούμε μας αξίωσε να έχουμε τον καλύτερο Πατριάρχη" εννοώντας τον Βαρθολομαίο?
Δεν έχω διαβάσει βέβαια όλα τα βιβλία που κυκλοφορούν γι' αυτόν, αλλά θα ήθελα να γνωρίζω την πηγή.
Πιθανόν κάποιες δηλώσεις του να παραποιούνται κι όλας (εκούσια, ή ακούσια), ή να παρερμηνεύονται.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σύμφωνοι, αλλά αν διαβάσεις αρκετά βιβλία για κάποιον μπορείς σιγά-σιγά να μπεις στην φιλοσοφία των θέσεών του και να κρίνεις (όχι με 100% σιγουριά, αλλά πάντως σε ικανοποιητικό ποσοστό) κατά πόσον μπορεί κάποια δήλωσή του να είναι σωστή, ή όχι.andriyian έγραψε:Σε βιβλια που βγαζει ο καθενας, μπορει να γραφει οτι θελει και οπως τα θελει προκειμενου να επηρεασει.
Αυτές που έγραψα εγώ, προέρχονται από δύο πηγές που καμιά ασχέση δεν έχουν μεταξύ τους, και λένε το ίδιο πράγμα.
Αν διαβάσω το βιβλίο όπου αναγράφεται η δήλωση του Γέροντα πιθανόν να μπορέσω να κρίνω την αξιοπιστία της (είπα πιθανόν)!
εχω την αισθηση πως ο γεροντας παισιος ηξερε τι και ποτε το ελεγε
επομενως ας κανουμε μια υπομονη γιατι ειναι και πραματα που αφορουν τις σχεσεις ορθοδοξιας και ρωμης που δεν τα ξερουμε ακομα ειδικα στον διαλογο
και πως ενας μακαριτης επισκοπος του θρονου εκανε τους σοφους καρδιναλιους του παπα να παραδεχτουν το λαθος τους οσον αφορα τα δογματα και οταν τους ρωτησε γιατι δεν γινεστε ορθοδοξοι του απαντησαν γιατι εδω περνουμε καλα λεφτα εσεις δεν συμφερετε οικονομικα
αυτα απο τις αγνωστες πτυχες του διαολογου
και το ονομα του;
μητροπολιτης χαλκηδονος χρυσοστομος
καλη του ωρα του ανθρωπου
επομενως ας κανουμε μια υπομονη γιατι ειναι και πραματα που αφορουν τις σχεσεις ορθοδοξιας και ρωμης που δεν τα ξερουμε ακομα ειδικα στον διαλογο
και πως ενας μακαριτης επισκοπος του θρονου εκανε τους σοφους καρδιναλιους του παπα να παραδεχτουν το λαθος τους οσον αφορα τα δογματα και οταν τους ρωτησε γιατι δεν γινεστε ορθοδοξοι του απαντησαν γιατι εδω περνουμε καλα λεφτα εσεις δεν συμφερετε οικονομικα
αυτα απο τις αγνωστες πτυχες του διαολογου
και το ονομα του;
μητροπολιτης χαλκηδονος χρυσοστομος
καλη του ωρα του ανθρωπου
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)