Alefteris έγραψε:Αδελφοί μου μου επιτρέπετε να σας ρωτήσω κατί? Διατί δεν ρωτάτε τον Πνευματικό σας ή εν προκειμένη περιπτώση τον πατέρα Αντώνιο να σας δώσουν απάντηση επί του ζητήματος? Νομίζω πως όταν βρισκόμεθα μπροστά σε κάτι που αδυνατούμε να συμφωνήσουμε διότι άλλη άποψη υποστηρίζει ο ένας άλλη ο άλλος και στο τέλος μόνον σκανδαλισμός και ζημία αποκομοίζουμε όλοι μας, δεν καταλήγουμε πουθενά και περιπλέκουμε τα πράγματα ακόμα πιο πολύ! Εύχεσθε
αγαπητε,
τι πλεον να μας πουν ο πνευματικος εκαστου ή ο σεβαστος μας π.Αντωνιος-προσεξτε,δεν υποτιμω!-εφοσον γνωριζουμε ποια ειναι η τρεχουσα εκκλησιαστικη ταξη,τουλαχιστον εν Ελλαδι.την ανεφερα σε προηγουμενη τοποθετηση μου!εξ οσων ειμαι σε θεση να γνωριζω,
κατοπιν αιτησεως στην ενορια στην οποια διαμενει -συνηθως ή καποιας αλλης ενοριας ή μονης-του ρωμαιοκαθολικου που θελει να γινει μελος της ορθοδοξου εκκλησιας,η οποια αιτηση απευθυνεται προς την οικεια εκκλησιαστικη αρχη του τοπου-μητροπολιτης/αρχιεπισκοπος-και παραπεμπεται σε αυτην δια του εφημεριου της εν λογω ενοριας,η οικεια εκκλησιαστικη αρχη εντελεται την κατηχηση του μελλοντος να εισελθει στους κολπους της Αγιωτατης Εκκλησιας μας ρωμαιοκαθολικου(σ.σ.παπικου),απο συγκεκριμενο κατηχητη-συνηθως κληρικο-!ακομη,συχνα οριζεται και ενας μεσος ορος χρονος κατηχησεως(ο οποιος αυξομειουται αναλογως).
μετα την κατηχηση και εφοσον ο κατηχουμενος εχει ενστερνιστει,κατα το μετρον του δυνατου,τις αληθειες της ορθοδοξου πιστεως και θελει να εισελθει στην εκκλησια,υπογραφει το τυπο καποιου λιβελλου που υπαρχει στα εν χρησει ευχολογια(εκδ.Αποστολικης Διακονιας)και χριεται δια του Μυρου!
αυτη ειναι η τρεχουσα ταξη που επικρατει στην Ιερα Αρχιεπισκοπη και τις ιερες Μητροπολεις του λεκανοπεδιου,που γνωριζω καπως καλυτερα!αυτο ειναι βεβαιο!τωρα,
στο Αγιον Ορος τηρειται αλλη ταξις,γινεται εξ υπαρχης βαπτισμα και χρισμα,ωσαν να μην ειχε συμβει ποτε βαπτισμα ή βαπτισματικος τυπος!ισως γινεται για λογους συνειδησεως κυριως των μοναχων-η οποια συνειδηση στους μοναχους ειναι λεπτοτατη σε σχεση με αυτην των λαικων-,που ειχαν υποστει εως και προσφατα τα πανδεινα απο τους παπικους και ετσι θελουν να διαφοροποιηθουν απο καθε παπικο στοιχειο!προσωπικως θεωρω πως αριστα πραττουν και οι εν αγιω Ορει και οι εν κοσμω-καθενας πραττει αναλογως με το που απευθυνεται !