π.Μάξιμος + Αντίχριστος

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

sakis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: Δευ Σεπ 03, 2007 5:00 am

Re: π.Μαξιμος+Αντιχριστος

Δημοσίευση από sakis »

Dimitra1987k έγραψε:. Μου κάνει εντύπωση το ότι είναι απολυτος όπως λέει και σίγουρος. Δε μου φαίνεται κανείς τρελός όμως είναι δυνατόν να ισχείει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που οίδιος οΧριστός είπεότι δε γνωρίζουμε πότε θα έρθει; Ποία η γνώμη σας;;;
Ο π.Μάξιμος θεωρείται πλανεμένος.
Μακάρι να συνέλθει και να αποσύρει το απαράδεκτο βιβλίο.......



Εκτός κι αν μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί......
Carlos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 289
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 28, 2007 6:00 am

Δημοσίευση από Carlos »

Παιδιά σήμερα ανέβασα εκείνο το θέμα για την ομάδα που έχει κλειστεί στην σπηλιά! Ε δεν είναι νομίζω ανάγκη να κλείσουμε και άλλο κόσμο εκεί!!!
Αρκετά ποια μ' αυτήν την φρικοδεία!
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1086
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 17, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από Evi_J »

Όταν ρώτησαν τον ίδιο τον Χριστό πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία Εκείνος δεν απάντησε. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν απάντησε επειδή ήθελε να αφήσει τους ανθρώπους ελεύθερους να αποφασίσουν για το τι θα κάνουν, όχι να τους εξαναγκάσει. Με το να έλεγε "θα γίνει τότε" τι νομίζεις ότι θα σκεφτόντουσαν οι άνθρωποι της τότε εποχής; Τι συνέπειες θα είχε στην αμαρτωλή τους ζωή; Δεν νομίζεις ότι θα προσπαθούσαν να φανούν καλοί ώστε να μην τιμωρηθούν; Αυτό δεν είναι ένα είδος δουλείας και υποκρισίας; Άρα δεν χάνεται η ελευθερία του ανθρώπου; Ο Θεός δεν έπλασε τον άνθρωπο ελεύθερο; Πώς γίνεται τώρα να του απαγορεύει να κάνει ότι θέλει;

Και οι άνθωποι όλων των προηγουμένων αιώνων; Τι ελπίδα θα είχαν στο να ζήσουν αφού ήξεραν ότι δεν θα γινόταν στην δικιά τους εποχή η Δευτέρα Παρουσία; Αφήνει ο Θεός τον άνθρωπο αβοήθητο; Ήρθε, έδωσε το μήνυμα της αγάπης, ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ για.... μια φούχτα ανθρώπους που έτυχε να γεννηθούν την αντίστοιχη εποχή; Οι υπόλοιποι;

Άσε δε που εγώ προσωπικά τουλάχιστον το βρίσκω λίγο ηλίθιο να ξέρει ένας πατήρ Μάξιμος μια τέτοια σημαντική λεπτομέρια όταν ολόκληροι άγιοι ΚΑΙ ο ίδιος ο Χριστός ΔΕΝ θέλησαν να αποκαλύψουν τίποτα παραπάνω. Όχι ότι έχω τίποτα με τον άνθρωπο -ούτε που τον ξέρω κιόλας- αλλά αυτό κατά την γνώμη μου είναι χαζό. Με αυτά του τα λόγια παρασύρει τον λαό σε φόβο και τρόμο την στιγμή που ο Χριστός είναι η ελπίδα και το Φως του κόσμου. Στο μοναδικό που έχει δίκιο ο π. Μάξιμος είναι στο ότι ΘΑ ΓΙΝΕΙ η Δευτέρα Παρουσία και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. ΟΜΩΣ μόνο επειδή αγαπάμε τον Χριστό γι' αυτό που έκανε για μας (εκτός αν το βρίσκουμε "λίγο" ένα πράγμα όπως μία σταύρωση) και όχι επειδή λέει "πλησιάζει".

Αυτή είναι η δικιά μου γνώμη.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1086
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 17, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από Evi_J »

PRETORIAN έγραψε:ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ.ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ?
Η πρώτη μου σκέψη πάνω σ' αυτό ήταν ------> :lol: :lol: :lol: :lol: =)) =)) =)) =))

Η δεύτερη όμως -αν σκεφτείς την πλάνη- ήταν ------> :(( :((



ΥΓ: Παιδιά μην γράφετε με κεφαλαία αν γίνεται. Είναι κουραστικό στα μάτια....
ser
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 200
Εγγραφή: Τετ Οκτ 18, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από ser »

Κατά την γνώμη μου ο Πατέρας Μάξιμος είναι πλανεμένος αδερφός. Είθε Ο Πατέρας μας Ο Θεός να τον Βοηθήσει να βρει Τον Σωστό Δρόμο Του.

Έχω ακούσει και άλλα ότι δεν είναι μοναχός κ.λ.π.. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι έχει πλανηθεί από τον πονηρό (κίνδυνος που ισχύει για όλους μας αν δεν είμαστε προσεκτικοί να στηριζόμαστε Στον Θεό).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”