Τεράστιο σκάνδαλο με Υπουργείο Παιδείας ! Ντροπή!
Συντονιστής: Συντονιστές
Αγαπητέ αδελφέ,
σε αυτά που λες έχω κάποιες σοβαρές ενστάσεις
1. Όταν ένα ολόκληρο χρόνο ο ελληνικός και κυπριακός λαός έχει ξεσηκωθεί για το βιβλίο Ιστορίας της Στ' Δημοτικού και η ηγεσία ( τότε ) του Υπουργείου Παιδείας ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕ ούτε το απέσυρε, κάνει φοβερή εντύπωση η βιασύνη να αλλάξει το ( ομολογιακό ) βιβλίο των Θρησκευτικών της Α' Λυκείου, για να ικανοποιήσει τα γούστα μιας αμερικανικής πολυεθνικής εκδοτικής εταιρίας, της Σκοπιάς ! Δηλαδή οι ελληνικές κυβερνήσεις ( και η προηγούμενη και η τωρινή ) γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που απαιτούσε σε ποσοστό άνω του 80 % , την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες και την απόσυρση του βιβλίου, αλλά υποκύπτουν αμέσως στα κελεύσματα είτε του αμερικανοεβραϊκού λόμπι ( για τις ταυτότητες, κι ενώ στο Ισραήλ το θρήσκευμα αναγράφεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, χωρίς να θίγονται τα ανθρώπινα, προσωπικά δικαιώματα ), είτε την < θεοκρατικής κυβέρνησης του Μπρούκλιν > που θεωρεί όλα τα κράτη , μέλη του < διαβολικού συστήματος > και όσους τους ανθρώπους υποψήφιους να < σφαγούν στον Αρμαγεδώνα > , αν δεν γίνουν μέλη της !
Τελικά ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ; Ο ΛΑΟΣ ή αμερικανικά λόμπι και αμερικανικές εταιρίες με θρησκευτικό μανδύα ; Και γιατί ψηφίζουμε ;
2. Η αμερικανική εκδοτική εταιρία Σκοπιά θα μπορούσε να είχε λόγο για το βιβλίο των Θρησκευτικών της Ελλάδας, αν το μάθημα είχε θρησκειολογικό χαρακτήρα και αν διδάσκονταν το βιβλίο αυτό τα νεαρά μέλη της. Όμως , οι ετερόδοξοι ( μάρτυρες της Σκοπιάς κλπ ) απέχουν από το μάθημα των Θρησκευτικών και το διδάσκονται. Άρα, η παρέμβαση είναι άτοπη και απλά είναι μια ακόμα ταπείνωση της εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας ! Με απλά λόγια, μας θεωρούν αποικία ή προτεκτοράτο τους !
3. Η Εταιρία Σκοπιά συνεχώς αλλάζει διδασκαλίες, αλλά ταυτόχρονα αποκρύπτει τις ΑΛΛΑΓΕΣ αυτές από τα νεώτερα μέλη της, όπως συμβαίνει στο Μεγάλο Αδελφό του Τζορτζ Όργουελ, στο βιβλίο <1984> . Πως, λοιπόν, το σχολικό βιβλίο να έχει μόνο τα σημερινά δόγματα της Σκοπιάς ; Φυσικά, η Σκοπιά δεν θέλει να μαθαίνουν οι Ορθόδοξοι μαθητές την αληθινή ιστορία της, τις μεγάλες αλλαγές στη διδασκαλία της, τις ψευδοπροφητείες της , για να μπορεί να προσηλυτίσει αργότερα κάποιους ανενημέρωτους !
Μόνο αυτή τη βδομάδα δημοσιεύτηκαν 2 άρθρα για τις αλλαγές στη δογματική της Σκοπιάς ( παραθέτω και ένα πιο παλιό )
Όχι Προσευχή στο Χριστό
( http://www.egolpio.com/XILIASTES/oxi_pr ... Xristo.htm )
Η γενεά του 1914 και η πόρτα που ανοιγοκλείνει, Δυο νέες εκλάμψεις (σκοτεινού) "φωτός" της Σκοπιάς
( http://www.oodegr.com/paratir/neofws/klisi_genia.htm )
Η ΟΥΡΑΝΙΟΣ «ΘΥΡΑ», Κι άλλες απάτες της Σκοπιάς ( Αντιαιρετικό εγκόλπιο -Διάλογος, τεύχος 49 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1552 )
Στο Ορθόδοξο κλαμπ Χριστιανισμός έχουμε δημοσιεύσει ακόμα και πλαστογραφήσεις της Σκοπιάς σχετικά με τη δική της διδασκαλία ,μέσα από ντοκουμέντα
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8594?folder=62239 )
Δηλαδή , μια αμερικανική εκδοτική εταιρία που έχει γεμίσει τον κόσμο με αλλοιωμένες Άγιες Γραφές και ψευτοπροφητείες απαιτεί από το ελληνικό κράτος να αποκρύψει τις πομπές της ! Και το ελληνικό κράτος υπακούει !
Βέβαια έχει και ένα δίκιο. Στον όρο < χιλιαστές > ! Γιατί < χιλιαστές > δεν είναι μόνο η Εταιρία Σκοπιά, αλλά και οι πεντηκοστιανές αιρέσεις και άλλες αμερικανόφερτες αιρέσεις ! Δηλαδή, θεωρεί υποτιμητικό έναν όρο που περιγράφει μια από τις βασικές της δογματικές διδασκαλίες της, περί επίγειας χιλιετούς βασιλείας του Χριστού στη γη ;
Νομίζω ότι πρέπει να πάψουμε να είμαστε ΡΑΓΙΑΔΕΣ. Σεβόμαστε και αγαπάμε τα μέλη της Σκοπιάς, όχι όμως την εκδοτική εταιρία Σκοπιά. Η Σκοπιά προσπαθεί να φιμώσει την ελεύθερη πληροφόρηση, ακόμα και των ανθρώπων που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ! Και αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό από ΚΑΝΕΝΑΝ Έλληνα Ορθόδοξο ! Σε αντίθετη περίπτωση ( και αφού οι θεολόγοι μας παρουσιάσουν τις αλλαγές που επέβαλλε η Σκοπιά στο ελληνικό κράτος ) να πούμε στα δικά μας Ορθόδοξα παιδιά μας να απέχουν από το μάθημα των Θρησκευτικών στην Α΄ Λυκείου, με βιβλίο υπαγορευμένο από ξένη εκδοτική εταιρία !
Καταργήθηκε η εθνική ανεξαρτησία ; Έχει επιβληθεί καθεστώς αποικιοκρατίας ;
-
Ierodiakonos
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Δημοσιεύσεις: 369
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2007 6:00 am
Αγαπητέ μου, φίλε,
η δύναμη της ΠΙΣΤΗΣ και της προσευχής ΚΙΝΕΙ και < βουνά > ! Να προσευχόμαστε στον Τριαδικό Θεό μας και Αυτός θα φέρει καλή έκβαση. Δεν θα αφήσει την Αιώνια Εκκλησία Του , όπως το έχει υποσχεθεί ( Ματθ, 16:18 ) ,γιατί έχουμε μαζί μας τον άλλον Παράκλητο, το Πνεύμα της Αληθείας ( Ιωανν, 16:13 ) που κατευθύνει την Εκκλησία μας.
Αυτός θα βρει τρόπους ( με τις πρεσβείες του Αγίου Ελευθερίου και της Παναγίας της Ελευθερώτριας ) να συντρίψει τις αιρέσεις που παραπλανούν τα έθνη ( ακόμα και τη εκδοτική εταιρία Σκοπιά, που έχει πείσει τα μέλη της ότι θα σωθούν μόνο αν παρακολουθούν ομιλίες της Σκοπιάς και γίνουν ισόβιοι ( αμισθί ) πλασιέ των εντύπων της ! ) , να ελευθερώσει τα μέλη τους και να τα οδηγήσει στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
ΕΞΗΛΘΕΝ ΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΝΑ ΝΙΚΗΣΗ !
Μερικές άλλες αλλαγές των < δογμάτων > της Σκοπιάς
Το "Νέο Σκότος" της Σκοπιάς για την ταυτότητα του Σπέρματος Άρθρο από το περιοδικό "Διάλογος", που δημοσιοποιεί ένα ακόμα δείγμα της αλλοπρόσαλλης δογματικής της Σκοπιάς, της οργάνωσης που αλλάζει δόγματα σαν τα πουκάμισα, υποτιμώντας την αλήθεια και το Ευαγγέλιο, μετατρέποντάς τα σε μεταβαλλόμενες αναξιόπιστες ερμηνείες
( http://www.oodegr.com/paratir/neofws/sperma1.htm )
Πίνακας ψευδοπροφητειών της Σκοπιάς για το τέλος
( http://www.oodegr.com/paratir/psevdop/p ... elous1.htm )
η δύναμη της ΠΙΣΤΗΣ και της προσευχής ΚΙΝΕΙ και < βουνά > ! Να προσευχόμαστε στον Τριαδικό Θεό μας και Αυτός θα φέρει καλή έκβαση. Δεν θα αφήσει την Αιώνια Εκκλησία Του , όπως το έχει υποσχεθεί ( Ματθ, 16:18 ) ,γιατί έχουμε μαζί μας τον άλλον Παράκλητο, το Πνεύμα της Αληθείας ( Ιωανν, 16:13 ) που κατευθύνει την Εκκλησία μας.
Αυτός θα βρει τρόπους ( με τις πρεσβείες του Αγίου Ελευθερίου και της Παναγίας της Ελευθερώτριας ) να συντρίψει τις αιρέσεις που παραπλανούν τα έθνη ( ακόμα και τη εκδοτική εταιρία Σκοπιά, που έχει πείσει τα μέλη της ότι θα σωθούν μόνο αν παρακολουθούν ομιλίες της Σκοπιάς και γίνουν ισόβιοι ( αμισθί ) πλασιέ των εντύπων της ! ) , να ελευθερώσει τα μέλη τους και να τα οδηγήσει στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
ΕΞΗΛΘΕΝ ΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΝΑ ΝΙΚΗΣΗ !
Μερικές άλλες αλλαγές των < δογμάτων > της Σκοπιάς
Το "Νέο Σκότος" της Σκοπιάς για την ταυτότητα του Σπέρματος Άρθρο από το περιοδικό "Διάλογος", που δημοσιοποιεί ένα ακόμα δείγμα της αλλοπρόσαλλης δογματικής της Σκοπιάς, της οργάνωσης που αλλάζει δόγματα σαν τα πουκάμισα, υποτιμώντας την αλήθεια και το Ευαγγέλιο, μετατρέποντάς τα σε μεταβαλλόμενες αναξιόπιστες ερμηνείες
( http://www.oodegr.com/paratir/neofws/sperma1.htm )
Πίνακας ψευδοπροφητειών της Σκοπιάς για το τέλος
( http://www.oodegr.com/paratir/psevdop/p ... elous1.htm )
Συνεχίζονται και σήμερα τα ειρωνικά σχόλια για το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την παρέμβαση της αμερικανικής εκδοτικής εταιρείας Σκοπιάς στη διαμόρφωση των σχολικών βιβλίων της Ορθόδοξης Ελλάδας, για τη διδασκαλία των Ορθοδόξων μαθητών ( αφού τα μέλη της Σκοπιάς απαλλάσονται από τα θρησκευτικά !!!)
Τι επέβαλλε η Σκοπιά ; Να μη τους λέμε < χιλιαστές > και < αίρεση > !!!
Θερμά συγχαρητήρια ! Ζήτω η εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας μας ! Ζήτω οι αγώνες των ηρώων μας υπέρ της εθνικής ελευθερίας και υπέρ των < αντιρρησιών συνείδησης > της Σκοπιάς , που ( με την ανοχή του κράτους ) κάνουν 2 χρόνια < άοπλη θητεία> σε δημόσιους οργανισμούς ( δηλαδή όλη μέρα κάνουν ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ και μέσα από το < σατανικό κράτος >, όπως το ονομάζουν ). Μπράβο μας !
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.... ΗΣΥΧΙΑ, μη τους ξυπνήσουμε... Που είναι η πνευματική ηγεσία του τόπου ;
Ιδού το νέο δημοσίευμα από το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων RNN
Εγκεκριμένο υπό των Μαρτύρων του Ιεχωβά !!!
17.12.07
[17/12/07 | 00:05] Διορθώσεις "υπέστη" το βιβλίο Θρησκευτικών της Α' Λυκείου, μετά από αναφορά -αξίωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Το θέμα που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα "Καθημερινή", στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής, συνοπτικά έχει ως εξής:
Ολα ξεκίνησαν από διαμαρτυρία των Μαρτύρων του Ιεχωβά με αποδέκτη το Συνήγορο του Πολίτη, ενώ ακολούθησε αλληλογραφία μεταξύ της συγκεκριμένης Αρχής και του Υπουργείου Παιδείας. Τελικώς, αφαιρέθηκε ό όρος "αίρεση" για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, όπως επίσης τα περί "προπαγανδιστικής και προσηλυτιστικής" πρακτικής.
Επιπλέον, στην προηγούμενη έκδοση του βιβλίου (2004), οι Μάρτυρες του Ιεχωβά καταχωρούνταν στο κεφάλαιο "Παραθρησκευτικά φαινόμενα και φιλοσοφικές οργανώσεις θρησκευτικού χαρακτήρα", αλλά στη νεότερη, φετινή έκδοση "προήχθησαν" σε "Νέες θρησκευτικές διδασκαλίες και λατρείες".
( http://rnn.gr/index.php?option=com_cont ... &Itemid=47 )
Η αλήθεια για την Εταιρία Σκοπιά που ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ! ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ < ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ > ![/size]
( http://www.oodegr.com/paratir/grindex.htm )
( http://clubs.pathfinder.gr/hiliastes )
( http://www.egolpio.com/SUBS/XILIASTES_sub.htm )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Γεμίστε την Ορθόδοξη Ελλάδα μας με αντιαιρετικά βιβλία και περιοδικά.
( http://www.oodegr.com/oode/biblia/kriti ... kopia1.htm )
( http://www.ppu.gr/greek/main_jeh_gr.htm )
( http://www.ppu.gr/greek/dlog_gr.htm )
Re: Τεράστιο σκάνδαλο με Υπουργείο Παιδείας ! Ντροπή!
Melpomeni έγραψε:pilotos έγραψε:
...Οι "Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά Ελλάδας" ...
Κατ` αρχας,οι μαρτυρες του Ιεχωβα,δεν ειναι καν Χριστιανοι,γιατι δεν δεχονται την Θεοτητα του Χριστου .
Παντως θαυμαζω το απυθμενο θρασος τους και την απυθμενη μωρια των δικων μας.
Τι τους ψηφιζουμε,τι τους κραταμε στα γραφεια τους,τι τους ταιζουμε, δεν μπορω να καταλαβω ειναι ανεγκεφαλοι η πουλημενοι , η και τα δυο ;;;;
Απ' ό,τι είχα διαβάσει είχε απαγορευθεί με δικαστική απόφαση να αποκαλούνται ως "χριστιανοί", γιατί θεωρήθηκε παραπλανητικό . θα κοιτάξω να το βρω
pilotos έγραψε:
Συνεχίζονται και σήμερα τα ειρωνικά σχόλια για το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την παρέμβαση της αμερικανικής εκδοτικής εταιρείας Σκοπιάς στη διαμόρφωση των σχολικών βιβλίων της Ορθόδοξης Ελλάδας, για τη διδασκαλία των Ορθοδόξων μαθητών ( αφού τα μέλη της Σκοπιάς απαλλάσονται από τα θρησκευτικά !!!)
Τι επέβαλλε η Σκοπιά ; Να μη τους λέμε < χιλιαστές > και < αίρεση > !!!
Θερμά συγχαρητήρια ! Ζήτω η εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας μας ! Ζήτω οι αγώνες των ηρώων μας υπέρ της εθνικής ελευθερίας και υπέρ των < αντιρρησιών συνείδησης > της Σκοπιάς , που ( με την ανοχή του κράτους ) κάνουν 2 χρόνια < άοπλη θητεία> σε δημόσιους οργανισμούς ( δηλαδή όλη μέρα κάνουν ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ και μέσα από το < σατανικό κράτος >, όπως το ονομάζουν ). Μπράβο μας !
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.... ΗΣΥΧΙΑ, μη τους ξυπνήσουμε... Που είναι η πνευματική ηγεσία του τόπου ;
Ιδού το νέο δημοσίευμα από το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων RNN
Εγκεκριμένο υπό των Μαρτύρων του Ιεχωβά !!!
17.12.07
[17/12/07 | 00:05] Διορθώσεις "υπέστη" το βιβλίο Θρησκευτικών της Α' Λυκείου, μετά από αναφορά -αξίωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Το θέμα που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα "Καθημερινή", στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής, συνοπτικά έχει ως εξής:
Ολα ξεκίνησαν από διαμαρτυρία των Μαρτύρων του Ιεχωβά με αποδέκτη το Συνήγορο του Πολίτη, ενώ ακολούθησε αλληλογραφία μεταξύ της συγκεκριμένης Αρχής και του Υπουργείου Παιδείας. Τελικώς, αφαιρέθηκε ό όρος "αίρεση" για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, όπως επίσης τα περί "προπαγανδιστικής και προσηλυτιστικής" πρακτικής.
Επιπλέον, στην προηγούμενη έκδοση του βιβλίου (2004), οι Μάρτυρες του Ιεχωβά καταχωρούνταν στο κεφάλαιο "Παραθρησκευτικά φαινόμενα και φιλοσοφικές οργανώσεις θρησκευτικού χαρακτήρα", αλλά στη νεότερη, φετινή έκδοση "προήχθησαν" σε "Νέες θρησκευτικές διδασκαλίες και λατρείες".
( http://rnn.gr/index.php?option=com_cont ... &Itemid=47 )
Η αλήθεια για την Εταιρία Σκοπιά που ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ! ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ < ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ > ![/size]
( http://www.oodegr.com/paratir/grindex.htm )
( http://clubs.pathfinder.gr/hiliastes )
( http://www.egolpio.com/SUBS/XILIASTES_sub.htm )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Γεμίστε την Ορθόδοξη Ελλάδα μας με αντιαιρετικά βιβλία και περιοδικά.
( http://www.oodegr.com/oode/biblia/kriti ... kopia1.htm )
( http://www.ppu.gr/greek/main_jeh_gr.htm )
( http://www.ppu.gr/greek/dlog_gr.htm )
Ο καθενας στην ενορια του πρεπει να δραστηριοποιηθει.Μιληστε με τον ιερεα ,ας τα πει σε κυρηγμα,εκκλησιαστικα συμβουλια,επιτροποι ας φωτοτυπησουν και ας μοιρασουν αντιαιρετικα φυλλαδια.
Βαρεια και η ευθυνη των γονεων. Ο καθε γονεας πρεπει να αγωνιστει, να επιστρατευσει ολες του(-της) τις δυναμεις για να προστατευσει την ψυχη των παιδιων που του (- της ) εχει εμπιστευθει ο Κυριος.
Αν καποτε ελθει και η στιγμη και χρειαστουμε νεα κρυφα σχολεια ,ΝΑΙ , θα τα ανοιξουμε !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Αυτό σας πείραξε, εδώ έχουμε καταντήσει σαν το ανέκδοτο. Οι Αιρέσεις είναι πχ 1000, οι σπουδαιότερες εξ'αυτών 500, οι βασικές 200, οι ουσιαστικές 50, οι κυριώτερες 3, οι εξής 2, οι μάρτυρες του Ιεχωβά.
'Εχετε ακούσει εδώ και χρόνια να μιλάνε γιά αίρεση εκτός των "ιεχωβάδων", ε τώρα τους βγάζουν κι'αυτούς πλαγίως και ξεμπερδέψαμε.
'Εχετε ακούσει εδώ και χρόνια να μιλάνε γιά αίρεση εκτός των "ιεχωβάδων", ε τώρα τους βγάζουν κι'αυτούς πλαγίως και ξεμπερδέψαμε.
Δεν είναι ευρύτερα γνωστό ασφαλώς, ότι πριν από καιρό οι συγγραφείς του βιβλίου των Θρησκευτικών της Α΄ Λυκείου (Χ. Γκότσης, π. Γ. Μεταλληνός και Γ. Φίλιας) λάβαμε «εξώδικο» από τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» και τους «Σαηεντολόγους», για τα σχετικά κεφάλαια του βιβλίου, που βλέπουν τους χώρους αυτούς μέσα από την ορθόδοξη προοπτική, φυσικά. Η εξώδικος εστάλη στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Βέβαια, απαντήσαμε, αλλά την εξέλιξη την αγνοούμε. Είναι όμως περισσότερο γνωστή η περιπέτεια του κεφαλαίου του βιβλίου περί της Μασονίας. Επειδή δε έλαχε στον υπογραφόμενο ο κλήρος της συγγραφής του, έζησα με κάθε λεπτομέρεια κινήσεις και μεθόδους, αλλά και πιέσεις, που ασκήθηκαν, για την απάλειψη του κεφαλαίου, ώστε να το ανασυνθέσω τρεις φορές και στο τέλος να προτείνω να εκτεθή πρώτα η αυτομαρτυρία του Μασονισμού και παράλληλα η ορθόδοξη θεώρησή του. Το κωμικοτραγικό δε είναι, ότι τα κεφάλαια αυτά μας δόθηκαν από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο), το οποίο (Αναλυτικό Πρόγραμμα) καθόριζε και τις γραμμές που έπρεπε να ακολουθήσουμε. Οπότε το ερώτημα είναι: Ποιοι εξουσιάζουν τελικά αυτόν τον τόπο; Βέβαια εμείς το γνωρίζουμε πλέον με μεγάλη ακρίβεια, από την στάση όμως του Υπουργείου θα διευκρινισθή, αν αντέχουμε ως Έθνος ακόμη στις ασκούμενες πιέσεις.
Με τον μετασχηματισμό μας (εκούσια και μετ' ενθουσιασμού) σε «νομαρχία» (όχι «επαρχία») της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, η τελευταία ως εντολοδόχος και «υποδιεύθυνση» της Νέας Τάξεως και της Ηγεσίας της, όλο και περισσότερο επιδεικτικά και απροκάλυπτα εμφανίζεται να προσδιορίζη μέσω διαφόρων διαύλων τη ζωή και τις συμπεριφορές μας, μεταγγίζοντας γι' αυτό με χίλια μέσα τις δικές της νοοτροπίες. Πρόσφατα το Τμήμα μας (Θεολογίας) έλαβε ένα έγγραφο (κατ' ακρίβεια, ανυπόγραφο!), προερχόμενο από τους υπευθύνους του Πανεπιστημίου για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που ενώ μας επαινεί, για την επιτυχή ανταπόκρισή μας σε ένα προταθέν σε μας πρόγραμμα με τον τίτλο «Ορθοδοξία και Παγκοσμιοποίηση», εν τούτοις το Πρόγραμμά μας κρίθηκε «ανεπαρκές», διότι μεταξύ άλλων «διαπιστώθηκε ότι το πρόγραμμα εν γένει είναι ομολογιακής και εν πολλοίς εφηρμοσμένης φύσεως, χωρίς να εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα της σπουδής των θρησκευτικών φαινομένων και της Θρησκείας ως πανανθρωπίνου φαινομένου και πραγματικότητας». Και αυτό, μολονότι η Θρησκειολογική προοπτική δεν απουσιάζει στο Πρόγραμμά μας (διδάσκει ειδικός καθηγητής). Αλλά ο σκοπός είναι να προβληθή ο «ομολογιακός» χαρακτήρας του Τμήματός μας και γενικότερα των Θεολογικών μας Σχολών. Αυτό σημαίνει, ότι σε λίγα χρόνια οι Θεολογικές μας Σχολές θα μεταβληθούν (αν επιβιώσουν στο Πανεπιστήμιο) σε θρησκειολογικές και γι' αυτό γίνεται προσπάθεια (και ενδοεκκλησιαστικά) να περιέλθουν οι Θεολογικές Σχολές στην δικαιοδοσία της Διοικούσης Εκκλησίας. Όταν μιλώ, για την σοβιετοποίησή μας μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη, αυτό εννοώ: Ό,τι έζησαν οι άλλοι Ορθόδοξοι στη σοβιετική-κομμουνιστική τους περίοδο, κινδυνεύουμε να ζήσουμε οι Έλληνες Ορθόδοξοι στην Ενωμένη Ευρώπη και τη Νέα Τάξη.
Αυτή η πορεία διαγράφεται. Η ελευθερία μας περιορίζεται επικίνδυνα και εντελλόμεθα να ενεργούμε και πορευόμεθα «τοις εκείνων ρήμασι πειθόμενοι» και με βάση την χαραγμένη από δεκαετίες τώρα «γραμμή». Διαφορετικά, δεν θα έχουμε «ευρωπαϊκό πρόσωπο» και δεν θα χωράμε ως ελεύθεροι συν-εταίροι μέσα στην Ευρώπη. Είναι έτοιμη η Εκκλησιαστική μας Ηγεσία να αντισταθή, προτιμώντας τον «ονειδισμόν του Χριστού, των εν Ευρώπη θησαυρών» (παράβ. Εβρ. 11, 26), όταν πρόκειται, μάλιστα, και για πραγματικούς θησαυρούς ευρωπαϊκών κονδυλίων; Είναι πρόθυμη και έτοιμη η Εκκλησία μας, αν χρειασθή, να προκρίνη τις κατακόμβες; Εύχομαι να είναι! Αν και θα το δείξη γρήγορα. Αν όμως δεν είναι, τότε σημαίνει ότι αποκόπτεται από το ευσεβές πλήρωμα, που μένει πιστό στην παράδοση των Αγίων του, και το προδίδει. Συνηθίσαμε να μιλούμε για την υπακοή ως υψίστη αρετή του ασκουμένου ορθοδόξου. Και είναι αυτό πράγματι παγία πράξη των Αγίων μας. Αν όμως πάντα η «υπακοή» ίσχυε «εν οίς εντολή Θεού ουκ εμποδίζεται», κατά τον Μ. Βασίλειο (P.G. 31, 860), τώρα μόνο η ανυπακοή σώζει!
Αιρέσεις, Οικουμενισμός:
Οι διάλογοι χωρίς προσωπείον
Του π. Γ. Δ. Μεταλληνού,
Κοσμήτορα της Θεολ. Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Πηγή: Εφημερίδα "Ορθόδοξος Τύπος".
Ο αγωνιστής πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός μας δίνει την απάντηση για τα νεοεποχίτικα βιβλία του σχολείου, που σκοπό έχουν τον εκμαυλισμό και της τελευταίας ορθόδοξης σπίθας από τις καρδιές των παιδιών και αυριανών πολιτών αυτής της χώρας.
Με τον μετασχηματισμό μας (εκούσια και μετ' ενθουσιασμού) σε «νομαρχία» (όχι «επαρχία») της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, η τελευταία ως εντολοδόχος και «υποδιεύθυνση» της Νέας Τάξεως και της Ηγεσίας της, όλο και περισσότερο επιδεικτικά και απροκάλυπτα εμφανίζεται να προσδιορίζη μέσω διαφόρων διαύλων τη ζωή και τις συμπεριφορές μας, μεταγγίζοντας γι' αυτό με χίλια μέσα τις δικές της νοοτροπίες. Πρόσφατα το Τμήμα μας (Θεολογίας) έλαβε ένα έγγραφο (κατ' ακρίβεια, ανυπόγραφο!), προερχόμενο από τους υπευθύνους του Πανεπιστημίου για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που ενώ μας επαινεί, για την επιτυχή ανταπόκρισή μας σε ένα προταθέν σε μας πρόγραμμα με τον τίτλο «Ορθοδοξία και Παγκοσμιοποίηση», εν τούτοις το Πρόγραμμά μας κρίθηκε «ανεπαρκές», διότι μεταξύ άλλων «διαπιστώθηκε ότι το πρόγραμμα εν γένει είναι ομολογιακής και εν πολλοίς εφηρμοσμένης φύσεως, χωρίς να εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα της σπουδής των θρησκευτικών φαινομένων και της Θρησκείας ως πανανθρωπίνου φαινομένου και πραγματικότητας». Και αυτό, μολονότι η Θρησκειολογική προοπτική δεν απουσιάζει στο Πρόγραμμά μας (διδάσκει ειδικός καθηγητής). Αλλά ο σκοπός είναι να προβληθή ο «ομολογιακός» χαρακτήρας του Τμήματός μας και γενικότερα των Θεολογικών μας Σχολών. Αυτό σημαίνει, ότι σε λίγα χρόνια οι Θεολογικές μας Σχολές θα μεταβληθούν (αν επιβιώσουν στο Πανεπιστήμιο) σε θρησκειολογικές και γι' αυτό γίνεται προσπάθεια (και ενδοεκκλησιαστικά) να περιέλθουν οι Θεολογικές Σχολές στην δικαιοδοσία της Διοικούσης Εκκλησίας. Όταν μιλώ, για την σοβιετοποίησή μας μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη, αυτό εννοώ: Ό,τι έζησαν οι άλλοι Ορθόδοξοι στη σοβιετική-κομμουνιστική τους περίοδο, κινδυνεύουμε να ζήσουμε οι Έλληνες Ορθόδοξοι στην Ενωμένη Ευρώπη και τη Νέα Τάξη.
Αυτή η πορεία διαγράφεται. Η ελευθερία μας περιορίζεται επικίνδυνα και εντελλόμεθα να ενεργούμε και πορευόμεθα «τοις εκείνων ρήμασι πειθόμενοι» και με βάση την χαραγμένη από δεκαετίες τώρα «γραμμή». Διαφορετικά, δεν θα έχουμε «ευρωπαϊκό πρόσωπο» και δεν θα χωράμε ως ελεύθεροι συν-εταίροι μέσα στην Ευρώπη. Είναι έτοιμη η Εκκλησιαστική μας Ηγεσία να αντισταθή, προτιμώντας τον «ονειδισμόν του Χριστού, των εν Ευρώπη θησαυρών» (παράβ. Εβρ. 11, 26), όταν πρόκειται, μάλιστα, και για πραγματικούς θησαυρούς ευρωπαϊκών κονδυλίων; Είναι πρόθυμη και έτοιμη η Εκκλησία μας, αν χρειασθή, να προκρίνη τις κατακόμβες; Εύχομαι να είναι! Αν και θα το δείξη γρήγορα. Αν όμως δεν είναι, τότε σημαίνει ότι αποκόπτεται από το ευσεβές πλήρωμα, που μένει πιστό στην παράδοση των Αγίων του, και το προδίδει. Συνηθίσαμε να μιλούμε για την υπακοή ως υψίστη αρετή του ασκουμένου ορθοδόξου. Και είναι αυτό πράγματι παγία πράξη των Αγίων μας. Αν όμως πάντα η «υπακοή» ίσχυε «εν οίς εντολή Θεού ουκ εμποδίζεται», κατά τον Μ. Βασίλειο (P.G. 31, 860), τώρα μόνο η ανυπακοή σώζει!
Αιρέσεις, Οικουμενισμός:
Οι διάλογοι χωρίς προσωπείον
Του π. Γ. Δ. Μεταλληνού,
Κοσμήτορα της Θεολ. Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Πηγή: Εφημερίδα "Ορθόδοξος Τύπος".
Ο αγωνιστής πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός μας δίνει την απάντηση για τα νεοεποχίτικα βιβλία του σχολείου, που σκοπό έχουν τον εκμαυλισμό και της τελευταίας ορθόδοξης σπίθας από τις καρδιές των παιδιών και αυριανών πολιτών αυτής της χώρας.
Ιδού οι αλλαγές στο βιβλίο των Θρησκευτικών Α'Λυκείου ( που διδάσκονται μόνο οι Ορθόδοξοι μαθητές !!!) που επέβαλλε η αμερικανική Εταιρία Σκοπιά ! ( Ορθόδοξος Τύπος, 21/12/2007 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1581 )
Ο σημερινός Ορθόδοξος Τύπος αποκαλύπτει τις αλλαγές που επέβαλλε η αμερικανική πολυεθνική εταιρία Σκοπιά στο ελληνικό κράτος, στο Υπουργείο Παιδείας. Αυτά θα διδάσκονται φέτος οι Ορθόδοξοι μαθητές στην Α' Λυκείου ( αφού οι ετερόδοξοι ή αλλόθρησκοι μαθητές έχουν τη δυνατότητα της απαλλαγής !!!). Ντροπή για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! Απίστευτος εξευτελισμός της εθνικής ανεξαρτησίας και της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ του ελληνικού κράτους! Γι' αυτό πάει < κατά διαόλου > ! Ντροπή και εξ ονόματος των χιλιάδων στρατευμένων παιδιών της Ελλάδος, τους οποίους θα < σφάξει ο Χριστός στον Αρμαγεδώνα >, αφού δεν υποτάχθηκαν στην Εταιρία Σκοπιά και δεν μοιράζουν τα έντυπά της πόρτα-πόρτα, ώστε να κερδίσουν < αιώνια ζωή στη γη >, υπακούοντας τυφλά το < κυβερνών σώμα > στο Μπρούκλιν !!!
( http://www.orthodoxostypos.gr/Photos/Pages/Page1.jpg )
( http://www.orthodoxostypos.gr/Photos/Pages/Page7.jpg )
Αυτό το βιβλίο θα διδάξουν οι Ορθόδοξοι Θεολόγοι; '
Αυτό το βιβλίο διδάσκονται ή θα διδαχθούν τα παιδιά μας ;
Που είναι η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων ; Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι Θεολόγοι < αντιρρησίες συνείδησης > ; Θα δεχτούν να διδάξουν ότι μας υπαγορεύει η Σκοπιά ;
Που είναι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, της Κρήτης, της Κύπρου; Που είναι οι Επίσκοποι και οι ιερείς ; Που είναι οι Ορθόδοξοι βουλευτές και λαϊκοί ;
Θα δεχτούμε να είμαστε ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ μιας αμερικανικής πολυεθνικής ;
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1581 )
Ο σημερινός Ορθόδοξος Τύπος αποκαλύπτει τις αλλαγές που επέβαλλε η αμερικανική πολυεθνική εταιρία Σκοπιά στο ελληνικό κράτος, στο Υπουργείο Παιδείας. Αυτά θα διδάσκονται φέτος οι Ορθόδοξοι μαθητές στην Α' Λυκείου ( αφού οι ετερόδοξοι ή αλλόθρησκοι μαθητές έχουν τη δυνατότητα της απαλλαγής !!!). Ντροπή για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! Απίστευτος εξευτελισμός της εθνικής ανεξαρτησίας και της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ του ελληνικού κράτους! Γι' αυτό πάει < κατά διαόλου > ! Ντροπή και εξ ονόματος των χιλιάδων στρατευμένων παιδιών της Ελλάδος, τους οποίους θα < σφάξει ο Χριστός στον Αρμαγεδώνα >, αφού δεν υποτάχθηκαν στην Εταιρία Σκοπιά και δεν μοιράζουν τα έντυπά της πόρτα-πόρτα, ώστε να κερδίσουν < αιώνια ζωή στη γη >, υπακούοντας τυφλά το < κυβερνών σώμα > στο Μπρούκλιν !!!
( http://www.orthodoxostypos.gr/Photos/Pages/Page1.jpg )
( http://www.orthodoxostypos.gr/Photos/Pages/Page7.jpg )
Αυτό το βιβλίο θα διδάξουν οι Ορθόδοξοι Θεολόγοι; '
Αυτό το βιβλίο διδάσκονται ή θα διδαχθούν τα παιδιά μας ;
Που είναι η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων ; Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι Θεολόγοι < αντιρρησίες συνείδησης > ; Θα δεχτούν να διδάξουν ότι μας υπαγορεύει η Σκοπιά ;
Που είναι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, της Κρήτης, της Κύπρου; Που είναι οι Επίσκοποι και οι ιερείς ; Που είναι οι Ορθόδοξοι βουλευτές και λαϊκοί ;
Θα δεχτούμε να είμαστε ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ μιας αμερικανικής πολυεθνικής ;
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
-
andriyian
- Έμπειρος Αποστολέας

- Δημοσιεύσεις: 245
- Εγγραφή: Δευ Μάιος 07, 2007 5:00 am
- Τοποθεσία: ΠΑΙΑΝΙΑ
"<Αυτό το βιβλίο θα διδάξουν οι Ορθόδοξοι Θεολόγοι; '
Αυτό το βιβλίο διδάσκονται ή θα διδαχθούν τα παιδιά μας ;
Που είναι η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων ; Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι Θεολόγοι < αντιρρησίες συνείδησης > ; Θα δεχτούν να διδάξουν ότι μας υπαγορεύει η Σκοπιά ;
Που είναι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, της Κρήτης, της Κύπρου; Που είναι οι Επίσκοποι και οι ιερείς ; Που είναι οι Ορθόδοξοι βουλευτές και λαϊκοί ;
Θα δεχτούμε να είμαστε ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ μιας αμερικανικής πολυεθνικής ;>
Πουθενα δεν υπαρχει κανεις να αντισταθει. Γιατι αν υπηρχε κατι θα κουνιοταν.Ωχ μωρε αδερφακι μου με τι ασχολεισαι τωρα! Καλα ειμαστε ετσι, τι θες να μπλεξεις; Το μηνιατικο να πεφτει για να γεμιζουμε τις κοιλιες μας. Μην μας πουνε και λιμοκοντόρους.
Αυτό το βιβλίο διδάσκονται ή θα διδαχθούν τα παιδιά μας ;
Που είναι η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων ; Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι Θεολόγοι < αντιρρησίες συνείδησης > ; Θα δεχτούν να διδάξουν ότι μας υπαγορεύει η Σκοπιά ;
Που είναι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, της Κρήτης, της Κύπρου; Που είναι οι Επίσκοποι και οι ιερείς ; Που είναι οι Ορθόδοξοι βουλευτές και λαϊκοί ;
Θα δεχτούμε να είμαστε ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ μιας αμερικανικής πολυεθνικής ;>
Πουθενα δεν υπαρχει κανεις να αντισταθει. Γιατι αν υπηρχε κατι θα κουνιοταν.Ωχ μωρε αδερφακι μου με τι ασχολεισαι τωρα! Καλα ειμαστε ετσι, τι θες να μπλεξεις; Το μηνιατικο να πεφτει για να γεμιζουμε τις κοιλιες μας. Μην μας πουνε και λιμοκοντόρους.