Ποσα παιδια να κάνεις;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Αγαπητέ cool !
Και βέβαια του πέφτει λόγος !!! Εγώ για παράδειγμα δεν είμαι παντρεμένη αλλά εύχομαι ο Θεός να με αξιώσει να παντρευτώ και να κάνω πολλά παιδιά !!!
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Το αν θα κάνεις οικογένεια αδελφέ μου είναι καθαρά θέμα δικό σου.
Ο προορισμός του Χριστιανού είναι να μοιάσει τον Χριστό, να αγιάσει, να αποκτήσει την Θεία Χάρη και για να το πετύχει αυτό, ή θα μονάσει ή θα παντρευτεί. Από τη στιγμή που θα επιλέξει το δεύτερο, έχει νόημα να προβληματίζεται για το πόσα παιδιά θα κάνει!
Και η απάντηση είναι αυτή που είπαν οι άγιοί μας και όσοι μακαριστοί γέροντες αναγνωρίζονται ως τέτοιοι, αν και δεν τους έχει ανακηρύξει - ακόμη - αγίους η Εκλλησία (Πορφύριος, Παϊσιος κλπ).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Carlos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Carlos »

Γεια σου ρε Μανο, έλιωσα στο γέλιο,
χααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα
χαααααααααααααααααααααααααααααααααααχααχαχαχχααχα
αχχααχαχαχχαχαχαχαχααχχααχαχαχαχαχ
αυτά είναι!!!!!!!!!
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Εγώ θέλω 2 παιδιά
Ενα αγόρι κι ένα κορίτσι
Να έχουν δύο χρόνια διαφορά
Το κορίτσι πιο μικρό για να φοβάται και λίγο τον αδερφό
Ο αδερφός μελαχροινός
και η κοπέλα κοκκινομάλα με μπλε κορδέλες στα μαλλιά
Θα γεννηθεί η κοπέλα Μάρτιο και το αγόρι Ιούλιο
Θα πάνε στο ίδιο σχολείο και θα περάσουν μαζί στο Πανεπιστήμιο στην ίδια πόλη ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι θα προσέχουν
Μετά θα τους χτίσω ένα σπίτι δυόροφο ώστε να είναι κοντά οι οικογένειες και εγώ θα πάρω τη γριά να αποσυρθώ λίγο πιο κάτω αλλά στην ίδια γειτονιά ώστε αν τύχει κάτι κούφια η ώρα να μπορούν να έρθουν και να βλέπω και τα εγγόνια μου
Εγγόνια θέλω 2
Ενα αγόρι και ένα κορίτσι
Να έχουν δύο χρόνια διαφορά
Το κορίτσι πιο μικρό για να φοβάται και λίγο τον αδερφό
Ο αδερφός μελαχροινός
και η κοπέλα κοκκινομάλα με μπλε κορδέλες στα μαλλιά
Θα γεννηθεί η κοπέλα Μάρτιο και το αγόρι Ιούλιο
Θα πάνε στο ίδιο σχολείο και θα περάσουν μαζί στο Πανεπιστήμιο ....................
.........
.....
...
..
.
:D
Καλή Σαρακοστή
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

Στους φρεσκοπαντρεμένους βλέπει κανείς άρνηση για να κάνουν παιδια, Δικιο έχουν με τόση ανασφάλεια γύρω μας. Ομως βλέπω και μεγαλους σε ηλικια που λενε οτι μακαρι να μπορουσαν να εκαναν και αλλα παιδια. Αυτοι κάτι θα ξέρουν. Φαύλος κυκλος.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Το να αποφασίζει κάποιος αν θα κάνει παιδιά και πόσα, είναι αμαρτία! Τα παντρεμένα ζευγάρια πρέπει να βρίσκονται ερωτικά, ελεύθερα, όποτε το επιθυμούν και να αφήσουν τα υπόλοιπα στον Θεό! Εκείνος ξέρει πόσα παιδιά πρέπει να κάνει κάθε οικογένεια και μάλιστα ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από εμάς!
Όσο για την φτηνή δικαιολογία περί κόστους κλπ, οι Πατέρες τα έχουν πει πολύ όμορφα : Αν δείχνεις εμπιστοσύνη στον Θεό και αφήνεις σ' Εκείνον την επιλογή του αριθμού των παιδιών, τότε ΕΚΕΙΝΟΣ θα σε βοηθήσει και να τα αναθρέψεις!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”