Με καλέσαν να ψηφίσω, μ' ένα σωρό σποτ! Μου είπαν ότι μαζί μπορούμε περισσότερα, μπορούμε καλύτερα, να αποφασίσω έτσι, να αποφασίσω αλλιώς, να αντισταθώ! Μου μετρήσαν τις προθέσεις μου με δημοσκοπήσεις, με exit poll, είπαν ότι από τη ψήφο μου κερδίζει ο ένας ή ο άλλος, κουβεντιάσαν κάποια στιγμή γιατί δεν μ' αρέσει η πολιτική και γιατί δεν βρίσκω χρόνο ν' ασχοληθώ μαζί της, είπαν ότι είμαι θύμα μιας γενικότερης κρίσης αξιοπιστίας της πολιτικής, για την οποία φταίνε κι αυτοί, αλλά αν σταθώ κοντά τους, θα με βοηθήσουν να δω τα πράγματα καλύτερα!
Τους είδα στα μπαλκόνια να χαιρετάνε τον κόσμο, όπως οι image makers τους είχαν συστήσει, να εκφωνούν γραμμένες από άλλους ομιλίες, να συζητάνε σε debate με τη σύσπαση του άγχους χαραγμένη για τα καλά στο πρόσωπό τους, μην τυχόν κι ο αντίπαλος πάρει προβάδισμα αν δεν τα έλεγαν σωστά, είδα τους άλλους, τους μικρότερους, να διαμαρτύρονται γιατί τους αφήνουν απ' έξω από το παιχνίδι, αλλά κανείς να μην πολυσυγκινείται, κι άκουσα τα οράματα όλων, με ενδιαφέρον, γιατί μια φορά στα τέσσερα χρόνια είμαι κυρίαρχος, μέχρι να βάλω στην κάλπη το ψηφοδέλτιό μου!
Δεν άκουσα κουβέντα όμως γι' αυτό που μου ετοιμάζουν και ήδη έχουν αρχίσει να με βάζουν μέσα. Δεν άκουσα κουβέντα για την παγκοσμιοποίηση και τι δουλειά έχω εγώ μέσα σ' αυτήν! Δεν άκουσα κουβέντα για το ότι η ζωή μου έχει γίνει όλο χρηματιστήριο, καταθέσεις, κατανάλωση! Δεν άκουσα κουβέντα γιατί όλα πρέπει να είναι αμερικάνικα στη ζωή! Δεν άκουσα κουβέντα για το ποιος θα είμαι σε δέκα χρόνια και κυρίως, αν θα έχω δουλειά, θα είμαι μορφωμένος ουσιαστικά, θα ελπίζω σε μια καλύτερη κοινωνία, όχι με τους αριθμούς, αλλά με την πραγματικότητα! Δεν άκουσα κουβέντα για το ότι είμαι ψυχή, παράδοση, πολιτισμός, αγάπη, πρόσωπο, ελπίδα!
Για μια ακόμη φορά είδα ένα σωρό ανθρώπους να επενδύουν στη στάλα δημοσιότητας που φέρνει η εκλογή, να υπόσχονται ένα μέλλον το οποίο δεν τους ανήκει, όπως ούτε η Ιστορία! Γιατί όλα αυτά ανήκουν σ' έναν Άλλο, ο οποίος είναι "χθες και σήμερον ο Αυτός και εις τους αιώνας"! Ψήφισα λοιπόν ό,τι με ενοχλούσε λιγότερο, έχοντας την συνείδησή μου ήσυχη. Όπως άλλωστε λέει και ο ποιητής: "Βλάπτουν όλοι τους τη Συρία το ίδιο"!
Ψήφισα, μα γύρισα τις πλάτες μου σ' αυτό το μέλλον που φτιάχνουν όπως θέλουνε! Ξέρω ότι η ζωή κινείται με τους δικούς τους ρυθμούς! Ξέρω ότι όπως και να έρθουν τα πράγματα, αλλού παίρνονται οι αποφάσεις! Έτσι κι εγώ, αλλού θα ψάξω να βρω τι είμαι και τι μέλλον έχω! Εκεί που θα βρω γνησιότητα! Εκεί που θα βρω αγάπη! Εκεί που θα με δεχτούν όπως είμαι, χωρίς να με διαγράψουν αν έχω αντίθετη άποψη! Εκεί που θα με κάνουν να νιώσω ότι έχω αξία, πάνω απ' τη ζωή και το θάνατο! Εκεί που θα μου πουν τι είμαι, ποια ιστορία έχω, ποια πρόταση ζωής μπορώ να καταθέσω στο μέλλον τους!
Το δικό μου μέλλον περνάει μέσα από Εκείνον που οι ηγέτες και οι αυτοκράτορες μιας άλλης παγκοσμιοποίησης σταύρωσαν πριν από 2000 χρόνια, γιατί ενοχλούνταν από τα μηνύματα και τη ζωή Του. Περνάει μέσα από τα πρόσωπα και τις μορφές όλων εκείνων που μαρτύρησαν για την αγάπη Του 2000 χρόνια τώρα, γιατί αρνούνταν να ζήσουν ένα άλλο μέλλον που τους έφτιαχναν άλλοι! Το δικό μου μέλλον περνάει μέσα από την κοινωνία μαζί Του, με τον συνάνθρωπό μου, με την ελπίδα της Ανάστασης! Εκεί άλλωστε βρίσκω ξανά την πιο δική μου παγκοσμιοποίηση, αυτή που δεν μου αφήνει ερωτηματικά! Γιατί η παγκοσμιότητα της Αγάπης Του ήταν, είναι και θα είναι πάνω από την παγκοσμιοποίηση της κάθε εξουσίας και πέρα από κάθε λεπτό ψεύτικης δημοσιότητας!
ΝΑΖΑΡΗΝΟΣ
http://www.youtube.com/watch?v=mrA6Lka2NUk
Καλο απογευμα σε ολους !
Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον...
Συντονιστής: Συντονιστές
Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον...
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό

