Ολοι στη κόλαση
Μόνο οι Ελληνες στο παράδεισο
Αντε και κάνας Ρώσος
Συντονιστής: Συντονιστές
Δεν νομίζω ότι είναι δικό μας προνόμιο το να κρίνουμε που θα πανε οι ψυχές; Είναι ψευδεπίφανη και αγενής υφαρπαγή εξουσίας από τον Θεό. Δικός μας σκοπός είναι η κάθαρση της ψυχής αυτό που το τροπάριο αναφέρει: επιμελείσθαι δε ψυχής πράγματος αθανάτου. Για τους αιρετικούς έχουν γράψει και μιλήσει οι Άγιοι Πατέρες της Ορθοδόξου Πίστεως. Κανένας μα κανένας δεν μπορεί να ανατρέψει αυτή την Αλήθεια...όσο και αν το το επιβάλλουν οι δικαιωματικές ή επιτρέψτε μου οι συγκριτιστικές αντιλήψεις του. Το Δόγμα μας παραμένει αναλλοίωτο και είναι γραμμένο από το αίμα των Αγίων.lovethink έγραψε:οκ
Ολοι στη κόλαση
Αντε και κάνας Ρώσος
Έγραψα για το προσωπικό κατήφορο του καθενός (αυτομεμψία για τις αμαρτίες μας) που θα μας βοηθήσουμε να καλλιεργήσουμε τις αρετές για σκοπό της καθάρσεως και τον στόχο της Βασιλείας των Ουρανών.lovethink έγραψε:Σε ευχαριστώ που κρίνεις ότι έχω πάρει το κατήφορο ο πλανεμένος

Λάθος, φίλε μου!lovethink έγραψε:οκ
Ολοι στη κόλαση
Αντε και κάνας Ρώσος

Αδελφέ η αποδοχή της Πίστης στον Λυτρωτή και Σωτήρα μας, Ιησού Χριστό,Ο κατά σε "Ορθόδοξος" που πέρασε και είπε μέσα του το περιβόητο αει παράτα με απλούστατα δεν είναι Ορθόδοξος διότι δεν ακολουθεί την αγιοπνευματική οδό του Κυρίου. Δεν φτάνουν μόνο οι ταμπέλες αλλά οι πράξεις:
Ποιο είναι το θέλημα του Πατρός;"Ου πας ο λέγων μοι Κύριε Κύριε εισελεύσεται εις την Βασιλεία των Ουρωνών αλλά ο ποιών το θέλημα του πατρός..." για να μην ξεχνίομαστε

Η Πίστη δεν είναι σίγουρα ταμπέλα, όπως και δεν είναι απλή νοητική παραδοχή της Θεότητας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.silver έγραψε:=============================================
Αδελφέ η αποδοχή της Πίστης στον Λυτρωτή και Σωτήρα μας, Ιησού Χριστό,
με το Βάπτισμά μας, είναι "ταμπέλα" για σένα;
Για να ακολουθεί κάποιος την αγιοπνευματική οδό του Κυρίου, πρέπει να γίνει φιλανθρωπικό ίδρυμα;
Ο Ορθόδοξος όταν έχει δίνει, αλλά και να μη δώσει αυτό είναι άλλο θέμα.
=============================================

Φοβάμαι, όμως, -μια και το ανέφερες-ότι πολλοί άνθρωποιΦοβάμαι, όμως, - μια και το ανέφερες - ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα σωθούν επειδή πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Υιός του Θεού.