Διευρύνεται το χάσμα πλούσιων φτωχών

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

vasilis_m21 έγραψε:To θέμα αυτό είναι βέβαια και σε μεγάλο βαθμό πολιτικό. Ο καπιταλισμός δεν θα πέσει με προσευχές (μόνο) αλλά με πάλη, με μαύρη ψήφο στη Δεξιά.
Βασιλη,για ξαναδιαβασε προσεκτικα το παραπανω κειμενο του nkope
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

============================================
Η Μelpomeni έγραψε :
Βασιλη,για ξαναδιαβασε προσεκτικα το παραπανω κειμενο του nkope
Αδελφή νομίζω ο Βασίλης ( Vasilis_m21), δεν χρειάζεται να διαβάσει
το κείμενο του nkope, για τον απλούστατο λόγο:διαβάζει τον φίλον του,
τον Μπακούνιν.

Τι λέει ο Μπακούνιν; θα μας τα πει ο Βασίλης, σαν οπαδός του
( αν κάνω λάθος συγγνώμη).

Λοιπόν ο Μπακούνιν, εν ολίγοις :
Απορρίπτομεν κάθε κατεστημένη πολιτική, θρησκευτική, οικονομική κ.λ.π.
εξουσία, διότι εις το όνομά των, μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων, καταδυναστεύει τις απέραντες δυστυχισμένες λαϊκές τάξεις....

==========================================
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Α καλά silver εσύ έβγαλές είδηση διαβάζω Μπακούνιν. Όχι δεν διαβάζω Μπακούνιν, διαβάζω Μαρξ Λένιν και Τρότσκυ. Λοιπόν όχι δεν θα πέσει ο καπιταλισμός μόνο με προσευχές αλλά με πάλη λαική ενάντια στην Δεξιά.
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Αυτό που θα πέσει σίγουρα, αν συνεχίσεις να μη θέλεις να καταλάβεις Βασίλη τη διαφορά μεταξύ χριστιανικής αγάπης και αλληλεγγύης και σοσιαλισμού (ανύπαρκτου προς το παρόν), είναι το θέμα. Γιατί είναι καθαρά πολιτικό και τέτοια συμφωνήσαμε να μη συζητάμε.

Προσπάθησα να το μεταστρέψω αλλά εσύ επιμένεις. Λοιπόν τι προτιμάς; Να μιλήσουμε για χριστιανική αγάπη κι αλληλεγγύη ή να το στείλω στο καλάθι των αχρήστων;
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Οχι ακόμα nkope - ασε να μου απαντήσει ο φίλτατος vasilis και μετά στείλε στα τάρταρα και μένα μαζί !!! ... (εκτός αν κρίνεις διαφορετικά)

Θα ηθελα να μου πει ο Βασίλης τι εννοεί όχι ψήφο στην Δεξιά. Ποιά είναι η Δεξιά της σήμερον στην Ελλάδα του 2007 ? Ποιοί είναι οι εκφραστες του καπιταλισμού στην Ελλάδα του 2007 ?

Το μόνο που βλέπω είναι οτι όλοι θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη μπας και πέσει κανένα ξεροκόκαλο για να ροκανίσουν.

Ο Καπιταλισμός και η έκφρασή του δεν έχει θέση στην ψωροκώσταινα που λέγεται Ελλάδα.

Στρέψε τα βέλη σου αλλού. Εδώ είμαστε όχι απλά φτωχοί αλλά και επαίτες μαζί στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Εγώ έχω πεί τι ψηφίζω και τι θα ψηφίσω.

Οι πραγματικοί καπιταλιστές στην Ελλάδα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και μπράβο τους.

Ολοι οι άλλοι είναι απλές οδοντόκρεμες...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Χρήστο βαλτός είσαι; Αν αρχίσει ο Βασίλης να λέει ποιος είναι καπιταλιστής και ποιος είναι σοσιαλιστής τότε δε θά ΄ναι μια καθαρά πολιτική συζήτηση; Τι σχέση έχει αυτό με την Ορθοδοξία;

Χρήστο το κλείνω και θ΄ανοίξω άλλο θέμα όπου θα συζητήσουμε για τη σχέση Ορθοδοξίας και πολιτικής και πέστε εκεί τι απόψεις σας.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”