Βοηθεια υπερ πυροπαθων - Πληροφοριες εδω!

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
God_Send
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από God_Send »

Να συγχαρω επισης και ενα παπα που ειδα πριν λιγο στο mega ο οποιος με βοηθεια που συγκεντρωσε καπου εκει στην Ηλεια και μιλαμε για τονους ρουχων και δεν θυμαμαι και γω ποσα κιλα ψητη γουρουνοπουλα, βγηκε τουρνε στα χωρια που καηκαν και αρχιζε να μοιραζει στους ανθρωπους μεχρι που δεν ειχε που αλλου να δωσει και βγηκε στο καναλι για να τον βοηθησουν να τα μοιρασει. Ο ανθρωπος αυτος ειχε τετοια σπιθα μεσα του, τετοιο ενθουσιασμο και τετοια χαρα που εκανε οτι εκανε που ειλικρινα συγκινηθηκα. Φωναζε να σηκωθουμε απο τον καναπε μας και να βοηθησουμε οπως μπορουμε.

Τι να πω, τετοιους ανθρωπους να τους εχει παντα καλα ο Θεος για να γινονται παραδειγμα. Δεν θα το ξεχασω!
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Μην ανησυχείς , δεν το έμαθα από σένα
Αλλού το διάβασα σε άλλο φόρουμ
Για καλό το είπες , αλοίμονο
Και εγώ παρασυρόμενος από όλα αυτά τα δυσάρεστα που βλέπουμε μιλάω
Καλή Σαρακοστή
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Mηπως ακουσατε για τις προμηθειες που ζητουσαν οι τραπεζες σημερα
για τις καταθεσεις υπερ των πυροπαθων ? :oops:
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
lefte
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lefte »

Ο ελεών πτωχό δανείζει Θεό
God_Send
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από God_Send »

Νικο, δεν εχω ακουσει αλλα καταλαβαινω τι εννοεις. Γι αυτο και γω ειπα οτι ειναι καλο ο καθενας οτι μπορει απο τροφιμα και ρουχισμο να τα παει ο ιδιος στις αποθηκες του Ερυθρου Σταυρου. Και ας αφησουμε τους "μεγαλους" να κανουν κατι οσον αφορα το οικονομικο. Τουλαχιστον εγω αυτο θα κανω στο τελος της εβδομαδας. Εγω μαζι με 2-3 γνωστους και την γυναικα μου θα αγορασουμε ο καθενας οτι μπορει και θα τα παμε. Αλλωστε πιστευω οτι αυτη η κινηση μετραει περισσοτερο τουλαχιστον τον πρωτο καιρο απο οτι τα χρηματα. Δωσε εστω και 10 ευρω στο σουπερ μαρκετ. Αν ολοι το καναμε αυτο ξερεις τι ποσοτητα θα μαζευονταν και τι μεγαλη βοηθεια θα ηταν για αυτους τους ανθρωπους ?

Καταλαβαινω την αγανακτηση σου. Ολοι εχουν φαει πολλα και ολοι το ξερουμε. Οποιος και να ανεβαινει πανω. Ισως και οι ιδιοι να το καναμε γιατι η εξουσια σε διαφθειρει και ειναι δυσκολο να αντισταθεις. Απλα σε παρακαλω μην πραξεις και εσυ σαν και εκεινους που π.χ. δεν πανε στις εκκλησιες επειδη καποιοι κληρικοι δεν κανουν σωστα αυτο που κανουν. Καντο για τον εαυτο σου. Δεν νομιζω οτι και τα τροφιμα τα τρωνε και αυτα οι ιδιοι... :?
FILOPATRIS
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από FILOPATRIS »

Το μεγαλύτερο αγαθό προσφέρεται αυτή τη στιγμή στους πυροπαθείς και στα παιδία τους είναι η αφύπνιση. Πλέον πρεπει να καταλάβουν οτι τόσο καιρο εσκαβαν τον τάφο τους εμπιστευόμενοι την ψήφο τους σ'αυτους..(δεν θα αναφερθω συγκεκριμένα ). Λογικά κατάλαβαν τι κακό εκαναν τοσο καιρο στον εαυτό και στις οικογένειες τους...απ αυτή την τραγωδία πιστεύω οτι θα βγούν οφελημένοι.

Όσο για τη χρηματική βοήθεια της Εκκλησίας νομίζω πως ο Αρχιεπίσκοπός μας δεν θα έχει πληροφορηθεί την κατάσταση της Ελλάδος. Τον προφυλάσουν απο εντονες συγκινήσεις.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

lovethink έγραψε:Ναι αλλά όχι να είμαστε και μια ζωή θύματα συγνώμμη κι όλας
Πάντα ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ υπερασπιζόμουν την εκκλησία σε κάθε τι
ΠΑΝΤΑ , ακόμα και αν ήξερα ότι οι άλλοι έχουν δίκιο
ακόμα και σε όποια συντροφιά μπορεί να έλεγαν πράγματα ενάντια έπνιγα τη σκέψη μου και πάντα έλεγα άλλα υπερασπιζόμενος την εκκλησία
Γιατί φοβόμουν με την αίσθηση ότι αμαρτάνω αν σκεφτώ αρνητικό

ΑΛΛΑ ΟΧΙ
ΩΣ ΕΔΩ
Δε θα ανεχτώ να ακούω 500.000 από την εκκλησία που έπρεπε να δώσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Χαιρομαι που σε ξαναβλεπω Lovething, κανε και λιγο "κρατει " ομως,με αλλα λογια χαλαρωσε λιγο.Ας δωσει ο καθε Ελληνας απο 5 ευρω,και μετα μιλαμε για την Εκκλησια.
Γιατι ναι ,ειμαστε ΟΛΟΙ Εκκλησια,κι ας μην θελεις να το ακους!
Δεν εχει αναγκη υπερασπισης η Εκκλησια,ουτε εχει αναγκη εμας.Εμεις ομως χωρις την Εκκλησια , ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

Ανακοινωση απο την Ελληνορθοδοξη Αρχιεπισκοπη Αμερικης :

http://www.goarch.org/en/news/NewsDetail.asp?id=1825

Την Κυριακη 2 Σεπτεμβριου θα τελεσθουν σε ολους τουσ Ναους,δεησεις υπερ των πληγεντων απο τις πυρκαγιες,και Μνημοσυνα για την αναπαυση των ψυχων αυτων που εχασαν τη ζωη τους.
Επισης την Κυριακη 2 Σεπτεμβριου και την Κυριακη 9 Σεπτεμβριου,θα περιφερθει δισκος υπερ των πληγεντων.
Αδελφοι μου,ας εντεινουμε τις προσευχες μας και ας φανουμε γενναιοδωροι.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

=============================================
H Melpomeni έγραψε :
Ας δωσει ο καθε Ελληνας απο 5 ευρω,και μετα μιλαμε για την Εκκλησια.
Δεν εχει αναγκη υπερασπισης η Εκκλησια,ουτε εχει αναγκη εμας.Εμεις ομως χωρις την Εκκλησια , ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ !
Αυτή είναι η Αλήθεια!

Την Κυριακη 2 Σεπτεμβριου θα τελεσθουν σε ολους τουσ Ναους,δεησεις υπερ των πληγεντων απο τις πυρκαγιες,και Μνημοσυνα για την αναπαυση των ψυχων αυτων που εχασαν τη ζωη τους.
Επισης την Κυριακη 2 Σεπτεμβριου και την Κυριακη 9 Σεπτεμβριου,θα περιφερθει δισκος υπερ των πληγεντων

Η Εκκλησία ταυτίστηκε με τους Έλληνες στην ιστορική τους διαδρομή, έδωσε τη μαρτυρία Της και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής και αίματος προκειμένου σήμερα να είμαστε ελεύθεροι, γι' αυτό και στον τόπο μας δε είναι απλά ένας θρησκευτικός θεσμός που στηρίζει την πίστη και διδάσκει την ελπίδα, αλλά είναι ο θεματοφύλακας των βασικών αρχών και αξιών του πολιτισμού μας, που θυσιάστηκε για το λαό και το έθνος, έκανε τους μεγαλύτερους αγώνες για την σωτηρία και διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας, πήρε πάνω Της τις εθνικές περιπέτειες και προσπάθησε να δώσει λύση στα κοινωνικά προβλήματα. Γι' αυτό και όσοι Την πολεμούν, πολεμούν ουσιαστικά τον ίδιο τον λαό που Εκείνη υπηρετεί.

===============================================
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Melpomeni έγραψε:Ας δωσει ο καθε Ελληνας απο 5 ευρω,και μετα μιλαμε για την Εκκλησια.
Μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να το σκεφτώ αυτό που λες
Εκκλησία είμαστε όλοι μας ναι
Να είμαστε όμως όλοι μας εκκλησία στα δυσάρεστα και όχι μόνο στους γάμους και στις χαρές
Να είμαστε εκκλησία όλοι
Δεν μπορεί όμως να σωθεί αυτός ο κόσμος με το δίλεπτο της χήρας
Εκκλησία είμαστε όλοι , αλλά τελικά ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ δίνουμε που φορολογούμαστε για να έχουμε εκκλησία , που σε τέτοιες στιγμές δίνει 500 χιλιάρικα ευρώ ενώ ο Αλφα ( που είναι ένα κανάλι τι είναι ? έχει πιο πολλά από την εκκλησία ? ) έδωσε 300.000 ευρώ ΜΟΝΟ για τις οικογένειες των πυροσβεστών που κάηκαν
και η εκκλησία δίνει 500.000 για όλη αυτή τη καταστροφή ?
Θα βγει δίσκος ..........
Ε βέβαια τι θα έβγαιναν ? οι ρόδες από τις μερσεντές ? ή οι χρυσοί διαμαντένιοι σταυροί από τους λαιμούς ?
Δίσκος θα βγει
Εσύ εγώ ο Χ ο Ψ θα βοηθήσει , με το δίσκο , με τους τηλεμαραθώνιους ,με τα SMS με χίλιους δυό τρόπους
Ας κάνει μια φορά και η εκκλησία την ΕΚΠΛΗΞΗ !!!!
Ας αφήσει μια φορά τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό για τη προσφορά της και ας μη σκανδαλίζει το κόσμο ακόμα πιο πολύ
Ούτε δέχομαι να λειτουργεί ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ η σκέψη μου
του τύπου "ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ χωρίς εμάς θα χαθείς οπότε μη μας κριτικάρεις ότι και να κάνουμε"
Δεν είμαι άβουλο ον
Εχω κρίση και ο λόγος που τα λεώ δεν είναι ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΩ στην εκκλησία διότι στην εκκλησία μεγάλωσα και η εκκλησία ήταν είναι και θα είναι το καταφύγιο μου ( όταν πάω σε μια γωνίτσα και μιλάω με Το Θεό μου )
Τα λέω όμως ακριβώς επειδή με πονάει που βλέπω ότι έχει δίκιο ο κόσμος που αντί η εκκλησία να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό για τις προσφορές της ...... μάλλον κάνει το αντίθετο
Καλή Σαρακοστή
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”