Ας κάνουμε παράπονα στο Συνήγορο του πολίτη για την Πάνιο

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Xpnstos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Ας κάνουμε παράπονα στο Συνήγορο του πολίτη για την Πάνιο

Δημοσίευση από Xpnstos »

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΝΟΙΓΩ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ:

Κοίταζα μήπως βρώ site του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Δεν βρήκα (σιγά μην είχε). Μούρθε λοιπόν η ιδέα να στείλουμε e mail στον συνήγορο του Πολίτη. Μπαίνοντας στο site ( http://www.synigoros.gr/ ), είδα στους τίτλους :ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Νομίζω ότι έχει αρμοδιότητα. Ας στείλουμε λοιπόν όλοι e mail. Ας αρθρώσουμε λόγο διαμαρτυρίας! Φτάνει πιά, μας έπνιξε το σκουπίδι.
Άσε που αν λειτουργούσε η δικαιοσύνη, θα έπρεπε να στείλει ο εισαγγελέας να την συλλάβουν live. Έτσι για παραδειγματισμό, για να μάθει το κάθε τσόλι, ότι τον ψυχικά άρρωστο τον σεβόμαστε και τον βοηθάμε, δεν τον κοροϊδεύουμε.
Ας τεκμηριώσουμε και νομικά το e mail μας στον συνήγορο του πολίτη:
Είναι αυτά τα άτομα ψυχικά υγιή; (Μία εξέταση θα το δείξει)
Αν ναί, δεν τους προκαλείται με την εκπομπή αυτή, επιπλέον διαταραχή; Δεν τους καλιεργείται περισσότερο η μανία, αντί να καταστέλλεται;
Και αν ναι δεν είναι αυτό αξιόποινο; Και μάλιστα προβαλόμενο δημοσίως, δεν αποτελεί λόγο εισαγγελικής παρέμβασης;
Εμπρός λοιπόν:
http://www.synigoros.gr/

http://www.synigoros.gr/contact_submit.htm

(? Πώς υποβάλλεται η αναφορά;
? Τι πρέπει να περιέχει η αναφορά;
? Πού υποβάλλεται η αναφορά ;

- Έντυπο Αναφοράς | Εκτυπώσιμη μορφή | Αρχείο σε μορφή word |

Τηλέφωνο εξυπηρέτησης κοινού : 210 7289600

| Πώς υποβάλλεται η αναφορά

Με απλή αίτηση προς τον Συνήγορο του Πολίτη, από την οποία προκύπτουν σαφώς τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου πολίτη. Η αίτηση υποβάλλεται:
αυτοπροσώπως
ταχυδρομικώς
με τηλεομοιοτυπία (fax)

| Τι πρέπει να περιλαμβάνει η αναφορά
συνοπτική περιγραφή του προβλήματος
ποια είναι η εμπλεκόμενη δημόσια υπηρεσία
τις ενέργειες που έχουν προηγηθεί
το αποτέλεσμά τους
κάθε αποδεικτικό στοιχείο ή πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει στη διερεύνηση του θέματος

| Που υποβάλλεται η αναφορά
στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη, κατά τις εργάσιμες ημέρες Χατζηγιάννη Μέξη 5, 115 28 Αθήνα (περιοχή Χίλτον), 8.30 π.μ-2μ.μ, 3ος όροφος
με fax στον αριθμό 210 7292129)
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Ας πάψουμε να είμαστε αδιάφοροι, επιτέλους!
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:

Διεύθυνση Εποπτείας ΜΜΕ

Ενημέρωση για ραδιοτηλεοπτικά θέματα, για θεάματα και ακροάματα καθώς και για έντυπα και επαγγελματικές οργανώσεις.
Τηλ.: 210 - 9098350
Φαξ: 210 - 9098353

E-mail: epopteia@minpress.gr
mirto
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από mirto »

Το καλύτερο θα ήταν κατά τη γνώμη μου πάντα να ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!!!

Τον τελευταίο καιρό επειδή τυγχάνει να μεγαλώνω και ένα παιδί έχω κρύψει το τροφοδοτικό καλώδιο της τηλεόρασης. Έχω καταλάβει ότι δεν αξίζει πλέον ούτε ειδήσεις να βλέπω. Τώρα θα μου πείτε εφόσον ζω σε αυτόν το κόσμο πως είναι δυνατόν να μην είμαι ενεργό μέλος αυτής της κοινωνίας????? Ε λοιπόν επειδή δεν μπορώ να καταφέρω και πολλά έξω από το σπίτι μου γιαυτό προσπαθώ να νουθετήσω έστω και τώρα σωστά το παιδί μου και τον ίδιο μου τον ευατό.

Πάντως ότι μπορούμε να κάνουμε προς ώφελος των συνανθρώπων μας είναι επιβραβεύσιμο. Το συγκεκριμένο θέμα όμως είναι λίγο ιδιαίτερο εφόσον αυτοί οι άνθρωποι πάνε εκεί με την θελησή τους. Τώρα αν τυγχάνει να τους εκμεταλεύονται ορισμένοι για χάρη της τηλεθέασης..... ας προσευχηθούμε για τις ψυχές όλων.....
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

mirto έγραψε:Το καλύτερο θα ήταν κατά τη γνώμη μου πάντα να ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!!!

Τον τελευταίο καιρό επειδή τυγχάνει να μεγαλώνω και ένα παιδί έχω κρύψει το τροφοδοτικό καλώδιο της τηλεόρασης. Έχω καταλάβει ότι δεν αξίζει πλέον ούτε ειδήσεις να βλέπω. Τώρα θα μου πείτε εφόσον ζω σε αυτόν το κόσμο πως είναι δυνατόν να μην είμαι ενεργό μέλος αυτής της κοινωνίας????? Ε λοιπόν επειδή δεν μπορώ να καταφέρω και πολλά έξω από το σπίτι μου γιαυτό προσπαθώ να νουθετήσω έστω και τώρα σωστά το παιδί μου και τον ίδιο μου τον ευατό.

Πάντως ότι μπορούμε να κάνουμε προς ώφελος των συνανθρώπων μας είναι επιβραβεύσιμο. Το συγκεκριμένο θέμα όμως είναι λίγο ιδιαίτερο εφόσον αυτοί οι άνθρωποι πάνε εκεί με την θελησή τους. Τώρα αν τυγχάνει να τους εκμεταλεύονται ορισμένοι για χάρη της τηλεθέασης..... ας προσευχηθούμε για τις ψυχές όλων.....
Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να μην βλέπουμε εμείς τηλεόραση βλέπουν όμως οι άλλοι!
Επιβάλλεται η κουλτούρα της αποβλάκωσης που δεν μπορεί να μη σε αγγίξει κι εσένα κάποια μέρα.

Όσο για το ότι οι προσκεκλημένοι της Πάνια πάνε "με την θέλησή τους" αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα :
ότι οι άνθρωποι είναι τόσο άρρωστοι που αυτό συζητιέται...
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Συμφωνώ με τη Μυρτώ. Πολλή σημασία της δώσατε της "κυρίας". Αυτή κι ο "σύντροφός" της ο κ. Καρβέλας πουλάνε σκουπίδια για χρυσάφι. Το πρόβλημα δεν είναι ότι αυτοί τα πουλάνε, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει πολύς κόσμος που τ΄αγοράζει.

Εγώ θεωρώ τη συγκεκριμένη "κυρία" αισχρη εκμεταλλεύτρια της ανθρώπινης ανοησίας κι εντελώς ατάλαντη ως παρουσιάστρια, γι αυτό δεν την βλέπω ποτέ κι αν κάποιος άλλος στο σπίτι μου ή αλλου την βλέπει, αλλάζω δωμάτιο. Αν όλοι κάναμε το ίδιο θα είχε μείνει άνεργη.

Όμως δεν είναι η πιο επικίνδυνη. Υπάρχουν άλλες παρουσιάστριες και παρουσιαστές, που το παίζουν "σοβαροί" κι εκφραστές της κοινής γνώμης, και στην πραγματικότητα έχουν αναλάβει να προπαγανδίσουν την στροφή της κοινωνίας στην κατεύθυνση που θέλουν τ΄αφεντικά τους. Άλλοι χτυπούν την Εκκλησία, άλλοι την εθνική συνείδηση, άλλοι την οικογένεια, άλλοι .... Να μην πούμε για τους ομοφυλόφυλους που προσπαθούν να μας πείσουν ότι εκείνοι είναι φυσιολογικοί κι εμείθς οι υπόλοιποι ανώμαλοι. Η τηλεόραση είναι γεμάτη σκουπίδια. Κλείστε την και τότε θα δείτε πως θ΄αναγκαστεί ν΄αλλάξει ή θα κλείσει για τα καλά.
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Νίκο, προσωπικά, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά αναρωτιέμαι κι εγώ, μήπως αυτή η προσωπική περιφρούρηση δεν αρκεί και πρέπει να κάνουμε και κάτι έξω από εμάς; :roll:

Ένα παράδειγμα είναι το ανιστόρητο βιβλίο της ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού :
υπήρξε η παραποίηση αλλά αν δεν ξεσηκωνόταν το σύμπαν και ο καθένας από εμάς να κάνει ότι μπορεί - έστω και με ένα email διαμαρτυρίας - δεν θα είχε επιβληθεί ήδη, την ώρα που εμείς θα ομφαλοσκοπούσαμε;
:roll:
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Φίλιππε, τα κανάλια ζουν απ΄τις διαφημίσεις. Και διαφημίσεις έχουν μόνο αν αποδείξουν ότι διαθέτουν υψηλή τηλεθέαση. Εγώ προτείνω να τους κόψουμε την τηλεθέαση μέχρι να συνέλθουν. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει γιατί "είναι πολλά τα λεφτά Άρη" :lol: :lol: :lol: . Αν δεν τους κόψουμε τα λεφτά δεν τους σταματάμε με τίποτε.
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Το θέμα της ακροαματικότητας όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας είναι καλά στημένο εδώ και χρόνια.
"Είναι πολλά τα λεφτά" που λές κι εσύ για να αφήσουν ελεύθερα τον κόσμο να καθορίζει τις ακροαματικότητες...

Γιατί όμως να μην κάνουμε γνωστό - θεωρώ πως πιο ενδεδειγμένο είναι στο Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ αλλά και στον Συνήγορο του Πολίτη που λέει ο Χρήστος - ότι είμαστε αντίεθτοι με αυτά τα προγράμματα;

Προσωπικά μαζί με φίλους, έχουμε κάνει πάμπολλες διαμαρτυρίες π.χ. στο κρατικό ραδιόφωνο για την προσπάθεια προώθησης με το ζόρι κάποιων συγκεκριμένων καλλιτεχνών και τραγουδιών κάποιων νεόκοπων παραγωγών και είδαμε όντως αποτέλεσμα!

Άλλο, παράδειγμα είναι τα απαράδεκτα παιδικά που έβαζε παλιότερα το Star με δέκα φόνους κάθε δευτερόλεπτο. Τώρα έχουν μειωθεί εντελώς αν όχι εξαφανιστεί από τις χιλιάδες διαμαρτυρίες γονέων.

Η φωνή μας έχει δύναμη αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε.
Ένας που προσπαθεί να κάνει προπαγάνδα και τον ξεμπροστιάζεις είναι σα να τον πιάνεις στα πράσα!
Όπως έλεγε και ο γέροντας Παΐσιος για την Τουρκία "μπορεί να είναι 80 εκατομύρρια αλλά είναι σαν τον λύκο που πάει να επιτεθεί στο κοπάδι - το γαύγισμα ενός μικρού σκυλιού μπορεί να τον διώξει γιατί ξέρει ότι είναι ένοχος".
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”