Πρέπει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων να είναι Ελληνικό

Συντονιστής: Συντονιστές

AUONITHS
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από AUONITHS »

justin έγραψε:Μια διαφωτιστική απάντηση στο θέμα δίνει ο μακαριστός , προφητικός και ηρωϊκός πατήρ Ιωάννης Ρωμανίδης στο παρακάτω λινκ:
ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ!

http://www.romanity.org/htm/rom.28.en.h ... ear.ye.htm
Εικόνα

Πόσο χαίρομαι όταν υπάρχουν ψυχές του φόρουμ που γνωρίζουν και εκτιμούν …νασται καλά αδέλφια !
Ας έχουμε την ευχή του π.Ιωάννη
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

santo
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από santo »

Πιο πολλά κοινά νίωθω με έναν Τουρκο Ορθόδοξο παρά με έναν Ελληνα καθολικό. ΕΠΙΜΕΝΩ :blob: :blob2:
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Santo στο ότι έχεις πιο πολλά κοινά μ΄ένα Ορθόδοξο παρα μ΄ένα καθολικό (παπικό εννοείς) που είναι το παράξενο, ώστε να το τονίζεις ιδιαίτερα. Το παράξενο θά ΄ταν νά είχες πιο πολλά κοινά μ΄ένα Τούρκο Μουσουλμάνο παρά μ΄ένα Έλληνα παπικό.

Θα σου πω όμως για κάποια νησιά, μερικά από τα οποία είναι κοντά σου, όπου οι Έλληνες Ορθόδοξοι και καθολικοί ζουν μαζί εδώ και πάρα πολλά χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα, στο μόνο που διαφέρουν, για όσους δεν είναι υποψιασμένοι, είναι ο ναός στον οποίο λειτουργούνται. Μάλιστα σε μερικές ακολουθίες κοινωνικού περιεχομένου, ξέρεις γάμους, βαφτίσια, κηδείες συναντιούνται και πηγαίνουν οι μεν στο ναό των δε και αντίστροφα.

Για τον απλό λαό οι διαφορές είναι δυσδιάκριτες, για μας τους υποψιασμένους είναι ευδιάκριτες, αλλά θα πρέπει άραγε να τις μάθουν κι εκείνοι; Οι μήπως καλά ζουν κι έτσι; Δεν ξέρω, ίσως δεν είναι δική μας δουλειά, αλλά του Θεού, το πότε και πως θα μάθουν οι μη Ορθόδοξοι ότι βρίσκονται σε πλάνη.

(Αυτό δεν είναι ένα οικουμενιστικό μήνυμα, απλά ένα προβληματισμός).
spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από spirosn »

Xpnstos έγραψε:
spirosn έγραψε: ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ.
Ίσως θα πρέπει να ψάξεις τότε, μήπως δεν είσαι εσύ ορθόδοξος.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

nkope έγραψε:Santo στο ότι έχεις πιο πολλά κοινά μ΄ένα Ορθόδοξο παρα μ΄ένα καθολικό (παπικό εννοείς) που είναι το παράξενο, ώστε να το τονίζεις ιδιαίτερα. Το παράξενο θά ΄ταν νά είχες πιο πολλά κοινά μ΄ένα Τούρκο Μουσουλμάνο παρά μ΄ένα Έλληνα παπικό.

Θα σου πω όμως για κάποια νησιά, μερικά από τα οποία είναι κοντά σου, όπου οι Έλληνες Ορθόδοξοι και καθολικοί ζουν μαζί εδώ και πάρα πολλά χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα, στο μόνο που διαφέρουν, για όσους δεν είναι υποψιασμένοι, είναι ο ναός στον οποίο λειτουργούνται. Μάλιστα σε μερικές ακολουθίες κοινωνικού περιεχομένου, ξέρεις γάμους, βαφτίσια, κηδείες συναντιούνται και πηγαίνουν οι μεν στο ναό των δε και αντίστροφα.

Για τον απλό λαό οι διαφορές είναι δυσδιάκριτες, για μας τους υποψιασμένους είναι ευδιάκριτες, αλλά θα πρέπει άραγε να τις μάθουν κι εκείνοι; Οι μήπως καλά ζουν κι έτσι; Δεν ξέρω, ίσως δεν είναι δική μας δουλειά, αλλά του Θεού, το πότε και πως θα μάθουν οι μη Ορθόδοξοι ότι βρίσκονται σε πλάνη.

(Αυτό δεν είναι ένα οικουμενιστικό μήνυμα, απλά ένα προβληματισμός).
Ξέρω περίπτωση ελληνίδας καθολικής από Τήνο (νομίζω), που γνώρισε τον γέροντα Εφραίμ στον Καναδά και βαφτίστηκε συνειδητά Ορθόδοξη.
Να σου πω ακόμη φίλε, επειδή γνωρίζω συνειδητούς Ορθόδοξους από Τήνο, ότι γνωρίζουν τη διαφορά με τους Ρ/καθολικούς και πολύ καλά μάλιστα. Τώρα βέβαια, ο πολύς αδαής κόσμος, που νομίζει ότι τα Ευαγγέλια είναι Δώδεκα, ε φυσικά, δεν ξέρει τίποτα από διαφορές...Αλλά πρέπει να είναι αυτοί το κριτήριο;

Ειδικά αν πάρεις και διαβάσεις έντυπα των Ρ/καθολικών ενοριών της Τήνου και της Σύρου, τεράστια η διαφορά στο πνεύμα με εμάς. Τεράστια και το εννοώ, η μέρα με τη νύχτα. Δύο διαφορετικές αντιλήψεις του Χριστιανισμού.

Μήπως θα έπρεπε όμως εμείς οι Ορθόδοξοι να το τονίζουμε συχνότερα ότι η πληρότητα της Χάριτος υπάρχει μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αυτό δηλ. που λέει ο γέροντας Σωφρόνιος;
Τώρα, στο "εμάς" φυσικά μην βάλεις τον ουνιτίζοντα δημοσιοσχεσίτη Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, βάλε κανένα σοβαρό Ορθόδοξο. Εδώ ο άνθρωπος βγάζει κοινά μηνύματα και φιλά το χέρι του πάπα δημοσία, τι Ορθοδοξία να περιμένει κανείς ότι πιστεύει...Ας αφήσω τα άλλα και τις χειροτονίες που κάνει και τι παπάδες έχει μαζέψει στα νησιά μας...(θου Κύριε φυλακήν....:roll: )
Από γειτονικά νησιά κατάγομαι, που υπάγονται (δυστυχώς) στην ίδια Μητρόπολη, από παιδάκι εκεί παραθερίζουμε, κάτι ξέρω και γω... :wink:
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

santo έγραψε:Πιο πολλά κοινά νίωθω με έναν Τουρκο Ορθόδοξο παρά με έναν Ελληνα καθολικό. ΕΠΙΜΕΝΩ :blob: :blob2:
Μαζί σου santo! Συμφωνώ απόλυτα!
Διάβαζα εδώ στο φόρουμ κάποια μέρα για ένα τούρκο πιλότο της αεροπορίας των ΗΠΑ, που βαφτίστηκε Ορθόδοξος στην Αμερική και μάλιστα ήταν και δραστήριο μέλος της ενορίας του. Παρέπεμπε μάλιστα σε εφημερίδα τοπική των ΗΠΑ και είχε και φωτογραφία του.
santo
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από santo »

Γιάννη τόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στην Σύρο?
:roll: Μήπως ο Σεβασμιώτατος με διάκριση, προσπαθεί να μαλακώσει τις τυχόν εντάσεις μεταξύ των κατοίκων του Νησιού….

Δεν ξέρω απλά βάζω καλό λογισμό.
Elpida
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Elpida »

Είχα αγοράσει κάποτε ένα βιβλίο "Σταχυολογήματα" αν θυμάμαι καλά από ένα παζάρι βιβλίου
Τελικά μου βγήκε βιβλίο των Καθολικών απ'ότι κατάλαβα στη πορεία
Είχε βέβαια απλές ιστοριούλες κάτι σαν το δικό μας "γεροντικό" στο περίπου
Δεν το πέταξα όμως επειδή ήταν της καθολικής εκκλησίας , το έβαλα το καταχώνιασα στη ντουλάπα μου και δεν συνέχισα να το διαβάζω
Δεν θα μπορούσα όμως να το πετάξω γιατί για Χριστό μιλούν και αυτοί

Αυτό που σκέφτομαι όμως είναι πόσο ζημιογόνο ήταν για όλο το πλανήτη το σχίσμα
Πόσο κρίμα ήταν να χωρισθεί έτσι η εκκλησία Του Χριστού εξαιτίας των ανθρώπων
Πόσο θα θύμωσε και θα πικράθηκε (μεταφορικά μιας και δε μπορούμε να αποδίδουμε στο Θεό ανθρώπινες συμπεριφορές ) ο Θεός βλέποντας να χωρίζετε στα δύο η εκκλησία του
Με αυτό το σκεπτικό προσπαθώ με το φτωχό μου μυαλό να αναλογισθώ κάτω από ποιές προυποθέσεις θα ήταν θεάρεστο να ξαναενωθούν οι δύο εκκλησίες και να γίνουν πάλι μια ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ
Και επειδή δεν γνωρίζω να ρωτήσω κάτι
Οι προφητείες που λέτε ότι υπάρχουν για την ένωση των δυό εκκλησιών είναι προφητείες καλές ή κακές ;
Δηλαδή το παρουσιάζουν ως καλό ή ως κακό ;
Διότι σκέφτομαι μήπως το ΠΣΕ είναι κάτι εντελώς ξέχωρο από τη σχέση των δύο εκκλησιών
santo
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από santo »

Συμφωνώ με τον προβληματισμό σου.
Ας απαντήσει κάποιος.
Η ενωση είναι κατι κακό ή κάτι καλό;
ix8ys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ix8ys »

santo έγραψε:Πιο πολλά κοινά νίωθω με έναν Τουρκο Ορθόδοξο παρά με έναν Ελληνα καθολικό. μυπως είμαι σε πλάνη?
Εικόνα

Περισσότερα θα βρείς στις σελίδες http://www.pigizois.net/agiologio/axmet.htm και http://www.pigizois.net/sinaxaristis/05/03_05.htm :)[/img]
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”