Μείζονα Εσχατολογική Συνάντηση μελών μας στην Αθήνα?

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1870
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 12, 2005 6:00 am
Επικοινωνία:

Re: για την εσχατολογική συναντηση

Δημοσίευση από Christos »

epoutos έγραψε:Ρε παιδιά, εχω 20 χρονια που ζω αυτήν την κινδυνολογια περί εσχατων! Μην επηρεαζεστε. Θα γίνει οτι θελει ο Θεος! Αν είναι να πεθανουμε, δεν μπορουμε να το εμποδίσουμε! Δεν θα σωθούμε με λιγες προμήθειες. Ας κοιτάξει ο καθενας την προσωπική του βελτίωση και πνευματική άνοδο μπροστά στα ματια του Θεού και ολα τα αλλα ειναι στα χερια Του. Να γίνει συναντηση αλλά οχι μονο εσχατολογική!Δεν υπαρχει λογος να αγχωνόμαστε εκ των προτερων για πραγματα που αν θελει ο Θεος θα πραγματοποιηθούν! :wink:
ntinoula έγραψε:Συμφωνώ epoutos. Περισσότερο θα έπρεπε να ανησυχούμε για το ότι παραπαίουμε πνευματικά και κινδυνεύουμε να χάσουμε την ψυχή μας παρά για τις υλικές προμήθειες.
Τα Έσχατα απασχολούσαν και θα απασχολούν την Εκκλησία εώς την Συντέλεια του Κόσμου.
Ο ίδιος ο Κύριος μας ειπε να κοιτάμε τα Σημεία των Καιρών και μάλιστα καυστηρίασε τους ιουδαίους της εποχής του λέγοντας τους ότι ξέρουν να κοιτούν τα σημεία στον ουρανό και να προβλέπουν τον καιρό ενω τα σημείας της Παρουσίας του δεν διέκριναν... :wink:

Είδα λοιπόν ότι αναπτύσσονται ενδιαφέρουσες συζητήσεις περί των Προφητειών, των Ελληνοτουρκικών και περί των Εσχάτων και προτείνω να μαζευτούμε και να συζητήσομε το όλο θέμα διασταυρώνοντας τις πηγές μας και ανταλλάσοντας απόψεις.
Ειλικρινά δεν κατανοώ τις αντιδράσεις και τις φοβίες όταν αναφερόμαι σε Εσχατολογικά Θέματα και συζητήσεις.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε κάτωθι η Επίσημη Ελλαδική Εκκλησία προκήρυξε Εσχατολογικό καλλιτεχνικό διαγωνισμό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και δεν είδα να διαμαρτύρεται κανείς... :wink:

Στο κάτω κάτω όποιος φοβάται ας μήν έλθει. :P

Η Εκκλησία της Ελλάδος διοργανώνει έκθεση αγιογραφίας και λοιπών εκκλησιαστικών τεχνών με τον τίτλο «ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΕΧΝΗ 2007», η οποία θα γίνει τον Σεπτέμβριο (3 έως 16) του 2007 στις αίθουσες «6» και «7» του Μουσείου Μπενάκη στην οδόν Πειραιώς. Θέμα της Εκθέσεως θα είναι η εσχατολογία και οι καλλιτέχνες θα πρέπει να εμπνευστούν από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη και την εικονογραφική εκκλησιαστική παράδοση από οποιεσδήποτε προεικονίσεις και συμβολισμούς που σχετίζονται με την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, την Κρίση, τους Αγίους Πάντες, τον Παράδεισο και την Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Τα έργα θα μπορούν να είναι ζωγραφικά, γλυπτικά, σε γυαλί, ξύλο ή μέταλλο, κεντητικά κλπ. Παρακαλούνται οι καλλιτέχνες να φιλοτεχνήσουν πρωτότυπα έργα, τα οποία να εκφράζουν κάτι απ’ το θέμα της Εκθέσεως και να ακολουθούν σε γενικές γραμμές την ορθόδοξη εικονογραφική παράδοση. Τα έργα που θα υποβληθούν προς έκθεσιν, θα πρέπει να έχουν ως μέγιστο πλάτος το ένα (1) μέτρο και θα κριθούν από ειδική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν καλλιτέχνες, ιστορικοί της τέχνης, τεχνοκριτικοί, θεολόγοι και βυζαντινολόγοι.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος θα πρέπει να υποβάλλουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα και φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή των έργων που θέλουν να εκθέσουν στο γραφείο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, στην έδρα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ιωάννου Γενναδίου 14 και Ιασίου 1) μέχρι τις 15 Μαΐου 2007.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στον Γραμματέα της Επιτροπής Αρχιμ. Βαρθολομαίο Αντωνίου
στα τηλέφωνα : 210-7272212-213.
http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/ ... _2007.html
ΥΓ. Η φατσούλα :P απευθύνεται στην αγαπητή μου Ντινούλα! :D
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”