E καλά δε λέει και να τις τρωςCarlos έγραψε:
Παρατήρησα στον εαυτό μου ότι έβγαινα έξω το βράδυ μόνο για να πίνω και να κοιτάω γυναίκες (σπάνια να τρώω).
:D
Νυχτερινές διασκεδάσεις
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: νυχτερινή διασκέδαση
lovethink έγραψε:Οκvasilikh έγραψε:Ένας ευσυνείδητος χριστιανός, πιστεύω, δεν νιώθει την ανάγκη για την διασκέδαση που προσφέρουν τα νυχτερινά κέντρα και οι ταβέρνες.Ο Θεός του προσφέρει πληρότητα και μόνο η προσευχή τον αναπαύει.Δεν γίνεται να συνυπάρχει η μυστηριακή ζωή και οι ξέφρενες διασκεδάσεις στα μπουζούκια.Ο τρόπος που διασκεδάζουν σήμερα είναι πολύ φιλήδονος και ξυπνά τα πάθη.Αναστατώνει τον άνθρωπο!Εξάλλου, το ρήμα διασκεδάζω, σημαίνει διασκορπίζω!Είναι κρίμα να ''σκορπίζουμε" την ψυχή μας και το μυαλό μας στη βουή των νυχτερινών κέντρων.
Μια συγκέντρωση αγαπημένων προσώπων στο σπίτι για φαγητό και συζήτηση, νομίζω, πως είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος του να περάσουμε όμορφα.
Ευχαριστώ
Παιδιά την επόμενη φορά που θα συναντηθείτε από το φόρουμ εδώ ...... μην ακούσω ότι τσιμπήσατε τίποτα
Και άμα παίζει μουσική εκεί που θα πάτε να πείτε στον Dj να κλείσει το πικάπ 8O
Ποιά ξέφρενη διασκέδαση καλέ στα μπουζούκια ? στο ένα πόδι με ένα ποτό πόσο να διασκεδάσεις ? όπως έλεγε η Σαπφώ Νοταρά "Δε πάμε Δε φτάνουν τα Μισθά"
Lovethink, απλά παρέθεσα την άποψή μου!Προσωπικά, όσες φορές βγαίνω(ελάχιστες ,λόγω ελλείψεως χρόνου), το μετανιώνω!Νιώθω πως κάτι χάνω, που δυσκολεύομαι να το βρω μετά!Και κατάλαβα επιτέλους το πώς θέλω να ζώ!Ο τρόπος ζωής μας δεν μας αφήνει να καταλάβουμε τον εαυτό μας.Η φωνή του χάνεται μέσα στο θόρυβο των ποικίλων επιδράσεων που δεχόμαστε απο γύρω μας.Πέρασα κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και βρήκα χρόνο επιτέλους να καταλάβω τί θέλω πραγματικά και τί με αναπαύει.Χαίρομαι γι'αυτό.
Εύχομαι να κάνεις πάντα αυτό που σου αρέσει πραγματικά.Ο Θεός μαζί σου!
Χριστός Ανέστη.
<<Αδιαλείπτως προσεύχεσθε>>,<<Μην ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΣΑΙ όταν χύνεις δάκρυα στήν προσευχή σου. Είναι ο Χριστός που άγγιξε τα μάτια σου και μπόρεσες να δείς νοερό φώς.>>
Re: νυχτερινή διασκέδαση
vasilikh έγραψε:lovethink έγραψε:Οκvasilikh έγραψε:Ένας ευσυνείδητος χριστιανός, πιστεύω, δεν νιώθει την ανάγκη για την διασκέδαση που προσφέρουν τα νυχτερινά κέντρα και οι ταβέρνες.Ο Θεός του προσφέρει πληρότητα και μόνο η προσευχή τον αναπαύει.Δεν γίνεται να συνυπάρχει η μυστηριακή ζωή και οι ξέφρενες διασκεδάσεις στα μπουζούκια.Ο τρόπος που διασκεδάζουν σήμερα είναι πολύ φιλήδονος και ξυπνά τα πάθη.Αναστατώνει τον άνθρωπο!Εξάλλου, το ρήμα διασκεδάζω, σημαίνει διασκορπίζω!Είναι κρίμα να ''σκορπίζουμε" την ψυχή μας και το μυαλό μας στη βουή των νυχτερινών κέντρων.
Μια συγκέντρωση αγαπημένων προσώπων στο σπίτι για φαγητό και συζήτηση, νομίζω, πως είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος του να περάσουμε όμορφα.
Ευχαριστώ
Παιδιά την επόμενη φορά που θα συναντηθείτε από το φόρουμ εδώ ...... μην ακούσω ότι τσιμπήσατε τίποτα
Και άμα παίζει μουσική εκεί που θα πάτε να πείτε στον Dj να κλείσει το πικάπ 8O
Ποιά ξέφρενη διασκέδαση καλέ στα μπουζούκια ? στο ένα πόδι με ένα ποτό πόσο να διασκεδάσεις ? όπως έλεγε η Σαπφώ Νοταρά "Δε πάμε Δε φτάνουν τα Μισθά"
Lovethink, απλά παρέθεσα την άποψή μου!Προσωπικά, όσες φορές βγαίνω(ελάχιστες ,λόγω ελλείψεως χρόνου), το μετανιώνω!Νιώθω πως κάτι χάνω, που δυσκολεύομαι να το βρω μετά!Και κατάλαβα επιτέλους το πώς θέλω να ζώ!Ο τρόπος ζωής μας δεν μας αφήνει να καταλάβουμε τον εαυτό μας.Η φωνή του χάνεται μέσα στο θόρυβο των ποικίλων επιδράσεων που δεχόμαστε απο γύρω μας.Πέρασα κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και βρήκα χρόνο επιτέλους να καταλάβω τί θέλω πραγματικά και τί με αναπαύει.Χαίρομαι γι'αυτό.
Εύχομαι να κάνεις πάντα αυτό που σου αρέσει πραγματικά.Ο Θεός μαζί σου!
Χριστός Ανέστη.
Σημείωση: προσπαθώ να γίνω ευσυνείδητος χριστιανός, δεν είμαι!!!
<<Αδιαλείπτως προσεύχεσθε>>,<<Μην ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΣΑΙ όταν χύνεις δάκρυα στήν προσευχή σου. Είναι ο Χριστός που άγγιξε τα μάτια σου και μπόρεσες να δείς νοερό φώς.>>
-
spirosn
- Έμπειρος Αποστολέας

Re: Νυχτερινές διασκεδάσεις
magdalena έγραψε:Γεια σας και Χριστός Ανέστη μιας και δεν σας έχω πει ακόμη. Ευτυχώς δεν πέρασε το 40ήμερο και είμαι ακόμα μέσα. :D
Ήθελα να θέσω έναν προβληματισμό που έχω αρκετό καιρό σχετικά με τις νυχτερινές διασκεδάσεις. Είναι κακό ένας χριστιανός να πηγαίνει στα μπουζούκια ή αν όχι εκεί, έστω σε καμία ταβερνούλα με μουσική λαϊκή; Ξέρω αρκετά άτομα που είναι πολύ πιστά και δεν το θεωρούν τόσο κακό. Είναι ένα είδους διασκέδασης. Εγώ δεν ξέρω γιατί έχω ένα τέτοιο κόλλημα και κάτι μου κάνει που το ακούω. Πολλές φορές μπερδεύω αρκετά εκκλησιαστικά πράγματα μέσα μου και ίσως γι' αυτό το θεωρώ και αυτό κακό. 8O
Θα ήθελα όμως να ακούσω και τη γνώμη από άλλα άτομα που αγωνίζονται στα πλαίσια της εκκλησίας και γι' αυτό έθεσα αυτό το θέμα.
ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΚΡΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΔΥΣ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.ΒΑΔΙΖΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.
ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.
ΟΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ
ΟΧΙ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ.
Ευχαριστώ που διαθέσατε λίγο χρόνο για να διαβάσετε τον προβληματισμό μου!!!
Αγαπητέ μου η εκκλησία είναι τόπος προσευχής και επικοινωνίας μας με τον Θεό.Βέβαια μπορεί να πάει καποιος στην εκκλησία και ας ήταν την προηγούμενη σε νυχτερινή διασκέδαση.Ολοι χωράμε στην αγκαλιά του Θεού γιατί όλοι μας είμαστε παιδιά Του.Ομως θα πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε οτι η εκκλησία του Χριστού δεν είναι απλά μια μάζωξη ομόθρησκων για να επιτελέσουν ένα καθήκον.Η Ορθόδοξη λειτουργία έχει τελεολογικό χαρακτήρα με Υψιστη πράξη την Θεία Μετάληψη.Ο ρόλος της εκκλησίας του Χριστού έχει θεραπευτικό σκοπό.Την θεραπεία από την αμαρτωλότητά μας μέσω της μετανοίας και της ένωσής μας με το Τίμιο Αίμα και Σώμα του Λυτρωτού μας.Τα πνευματικά μας βήματα λοιπόν είναι κάθαρση-φωτισμός-θέωση.Να συγκεράσουμε λοιπόν εκείνα που είναι κοσμικά και άρρηκτα συνδεδεμένα με το σαρκικό φρόνημα,με εκείνα που είναι πνευματικά δεν είναι εφικτό.Οταν νιώσουμε την ακατανίκητη επιθυμία για τα Θεία ας προσκοληθούμε εκεί και ας κάνουμε τον καλό αγώνα.Αλλωστε υπάρχουν και ευπρεπείς διασκεδάσεις και όλοι μας έχουμε πιστεύω μέσα μας την αίσθηση του μέτρου, που τις διαφοροποιεί από εκείνες που μας βλάπτουν ψυχικά.Ας αγωνιζόμαστε λοιπόν καθένας όσο μπορεί και ο Χριστός μας ας κάνει μεγάλο τον μικρό αγώνα μας.
Καταρχάς να σας πω ένα γειά :)alexios71 έγραψε:Καλημερα.Θελω να ρωτησω κατι.Αν ξενυχτησουμε καποιο Σαββατο μπορουμε να παμε στην εκκλησια την αλλη μερα?
Οσο για την ερώτηση σου νομίζω πως παίζουν ρόλο πολλές συνιστώσες
Που πήγες,τι έκανες,αν ήπιες πολύ και δεν θυμάσαι τι έκανες,αν ήπιες απλά ένα ποτηράκι μόνο και απλά πέρασες όμορφα και ζεστάΗ λέξη "ξενύχτι" μπορεί να εμπεριέχει ότιδήποτε
Μπουζούκια = ξενύχτι
Μπουζούκια = Γαρμπή αλλά Μπουζούκια είναι και η Πρωτοψάλτη και ο Νταλάρας
Ξενύχτι σε έξοδο για φαγητό ; ξενύχτι σε μεταμεσονύχτια παράσταση στο σινεμά ; ξενύχτι σε φιλικό σπίτι με επιτραπέζια παιχνίδια ; ξενύχτι στο μπαλκόνι σου διαβάζοντας ένα βιβλίο ;
Το δύσκολο απλά είναι πως αν ξενυχτίσεις δεν θα είσαι ξεκούραστος το πρωί για να παρακολουθήσεις συγκεντρωμένος τη λειτουργία
Αν σκεφτείς όμως πως η εκκλησία είναι νοσοκομείο ψυχών θεωρώ πως ακόμα και αν διασκέδαζες αμαρτωλά αν σου έρθει όρεξη να πας εκκλησία μη σε πείσει ο σατανάς και δεν πας επειδή νιώθεις αμαρτωλός
-
creative256
- Τακτικό Μέλος

Λίγο υπερβολικό δεν είναι αυτό τώρα; Σε κανένα στίχο της η Αγία Γραφή, δεν λέει να μην διασκεδάζουμε; Αναρωτιέμαι, στον γάμο της Κανά, δεν διασκέδαζαν; Δεν ήπιαν;Misha έγραψε:Μα το λέει κι η λαική μούσα :"τα τσιγάρα ,τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια..."
Ο άνθρωπος πρέπει να διασκεδάζει, πρέπει να βγαίνει και να είναι κοινωνικός. Πρέπει όμως να αποφεύγει τις ακρότητες και φυσικά να μην χάνει τον έλεγχο του εαυτού του.
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με