Ο vfilip έγραψε:
πες μας αν θέλεις και ξέρειςκατι για το θέμα . ο π. Εφραίμ είναι ο υπ αριθμον 1 σύγχρονος φωτισμένος γέροντας στη συνείδηση μας. οπως είπες εχει γινει ο πατροκοσμάς της αμερικής
Αδελφέ, Χριστός Ανέστη!
Αδελφέ, ξέρω και θέλω, αλλά επειδή δεν έχω καθαρό βίο, θα ήτο ασέβεια εκ μέρους μου, να κάνω κατι τέτοιο. Ο πονηρός θα οδηγήσει το χέρι μου στο πληκτρολόγιο, και θα κάνω ζημιά. Πέρνω μέρος σε άλλες συζητήσεις, αλλά έχω δίπλα μου τα πατερικά βιβλία, και πατώ σε σταθερό έδαφος.
Μπορώ να πώ ότι με την παρουσία του στη Β. Αμερική, η Αμερική γνώρισε μιά δεύτερη Πεντηκοστή! Σημεία και τέρατα ο Θεός κάνει, διά του Γέροντος Εφραίμ. Θα σου αναφέρω δύο, από τα πολλά, της προσωπικής μου εμπειρίας: Όταν μπήκα για να εξωμολογηθώ--στα 40 μου ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου--η πρώτη ερώτηση του Γέροντα : είσαι ο σύζυγος της Ελπίδας; (Δεν τον είχαμε δεί ποτέ μας), του απήντησα, ναι, χωρίς να καταλάβω τίποτα. Όταν πήγα στο σπίτι, τότε κατάλαβα....
Δεύτερο: Καθόμουν με τη σύζυγό μου στο σαλόνι--περίπου 3 το απόγευμα. Η σύζυγος, μου διαβιβάζει τα χαιρετίσματα του Γέροντα Εφραίμ, τα οποία έστηλε τηλεφωνικώς, με την αδελφή Νίκη. Είπα ευχαριστώ στη σύζυγο μου, και συγχρόνως εξέφρασα το παράπονο μου: γιατί στην αδελφή Νίκη τηλεφώνησε ο Γέροντας και όχι σε εμάς; όταν τελείωσα την πρότασή μου, γράννν το τηλέφωνο. Σήκωσα το ακουστηκό και ακούω τον Γέροντα Εφραίμ να λέει :Τι κάνεις Κωστάκη; Ο Κωστάκης τάχασε και έτρεξε η σύζυγος να συνεχίσει την ομιλία.....
Όταν τελείωσε ο υιός μου, το McGill, ένα από τα καλλίτερα πανεπιστήμια της Β. Αμερικής, δεν μπορούσε να βρεί εργασία. Ερχόμενος ο Γέροντας από την Ελλάδα, όταν εξωμολογήθηκε, είπε στο Γέροντα Εφραίμ: Γέροντα προσευχηθείτε να βρώ εργασία. Ύστερα από δυό μέρες, τον κάλεσε ο ΟΤΕ του Καναδά, για εργασία και η Κυβέρνηση του Κάναδα!
Υπάρχουν και άλλα τα οποία δεν μπορώ να αναφέρω.....
====================
".... Φιλοσοφούντες όσον τό καθ' ήμάς έπί τού ίερού τούτου βράχου τού γεραρού Άθωνος, έν άνασκαλεύσει τών δέλτων τής Ίστορίας, διαβλέπομεν μέ τάς άσθενείς μας δυνάμεις, ότι ούδέποτε ή Δυτική Έκκλησία ήθέλησεν πραγματικήν έν Χριστώ ένωσιν μετά τής Άνατολικής, όσάκις δέ έτεινε χείρα πρός τούτο, τό έκαμεν άπό ύστερόβουλον έπιθυμίαν πρός ύποδούλωσιν τής Όρθοδοξίας." ( Άπόσπασμα άπό τό άρθρο τού Άρχιμ. Γαβριήλ Διονυσιάτου " Έν όψει νέων Φλωρεντιανών" Ίερά Μονή Άγίου Διονυσίου 26 Μαρτίου 1960 Άγιον Όρος ).