Και έτσι να'ναι καλή μου DirfysDirfys έγραψε:δεν γνωρισε μονο την τεχνολογια τωρα ο 50 χρονος..
γνωρισε ισως πολλα περισσοτερα που κρυβει αυτος ο virtual κοσμος..
γνωρισε το chat με ολο τον κοσμο...γνωρισε την ανωνυμια που του επιτρεπει να λεει οτι θελει και να παριστανει οποιον θελει...
γνωρισε την ελευθερια ασυδοσια των chat rooms,την web καμερα που ειμαι σιγουρη οτι διαθετη και τις εικονες που στην καθημερινοτητα του δεν θα μπορουσε να δει...
ας μην γελιομαστε,οσοι ειμαστε χρονια στο ιντερνετ (οχι σαν σερφιστες αλλα λογο δουλειας.)ξερουμε τι ειναι.....και τι υπαρχει...
Είναι μια διέξοδος για κάποιον άνθρωπο που αν δεν το έκανε αυτό θα του είχε στρίψει από μια ρουτινιάρικη ζωή μέσα σε ένα μουχλιασμένο από την πολυκαιρία και αδιαφορία γάμο
Αυτή η ανώνυμη επικοινωνία που λες έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να μιλήσει λίγο με τον ίδιο του τον εαυτό
Σε έναν άγνωστο που δεν θα δεις ποτέ λες πολύ πιο εύκολα όσα σε πνίγουν
Ας μη γελιόμαστε , είμαστε χρόνια στο ίντερνετ
Ας μη γελιόμαστε , κάποιοι έχουμε χρόνια σχέση και κάποιοι είναι χρόνια παντρεμένοι
Και δεν υπάρχει χειρότερη μοναξιά από αυτή που νιώθεις μέσα στο ίδιο σου το σπίτι φαντάζομαι
Και ναι , μπορεί να έχει και web camera , και κανείς δεν λέει ότι αυτό είναι σωστό
Αλλά τι θα ήταν πιο σωστό ? να πάρει τους δρόμους ?
Θα μου πεις ζυγίζεις το ένα κακό με κάποιο μεγαλύτερο ?
Δεν μπορούμε όμως να απαιτούμε από "αδύναμους" σε κάποια περίοδο της ζωής τους ανθρώπους να κάνουν θαύματα με τον ψυχολογικό τους κόσμο
Ανθρωποι είμαστε , δεν είμαστε πέτρες
Και θα πέσουμε και θα ξανασηκωθούμε και θα δοκιμάσουμε και θα απαγοητευτούμε και θα χαρούμε και χίλια δυό
Αυτή η "ασυδοσία" του νετ έχει σώσει ανθρώπους από χειρότερη κατρακύλα αν τόλμαγαν να κάνουν έξω στο κόσμο πραγματικότητα όσα τους βασανίζουν
Το θέμα είναι να μη χαθεί η ελπίδα και το φως από μέσα μας
(κρίνω λίγο ρομαντικά το κόσμο γύρω μου μάλλον )