Γιατί παντρευόμαστε; Ποιος είναι ο σκοπός του γάμου;
Συντονιστής: Συντονιστές
Mr Lovethink, δεν είμαστε στην παθοψυχαναγκαστική κατηγορία ανθρώπων, εμείς που επιδιώκουμε με πείσμα να αποκτήσουμε το Θείο Έρωτα. Ούτε δαιμονοποιούμε τις διάφορες εκφάνσεις του ανθρώπινου βίου. Φυσικά και επιτρέπεται και νομίζω είναι και στο Θεό αρεστός, ο άδολος έρωτας προς τον συνάνθρωπο. Ότι δεν προσβάλλει την αγάπη του Θεού επιτρέπεται.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η ερώτηση, επιτρέπεται ή απαγορεύεται κάτι από πνευματικής πλευράς, έχει μόνο μια απάντηση (καθόλου ρομαντική φοβάμαι). Ότι κάνει ο Χριστιανός στη ζωή του πρέπει να είναι ενταγμένο στην πορεία του προς το Θεό. Ότι δεν εντάσσεται σ΄αυτή την πορεία, είναι λάθος και πρέπει ν΄αγωνίζεται να το καταπολεμήσει. Είτε αυτό λέγεται έρωτας, είτε σαρκική επιθυμία, είτε απληστία, είτε απελπισία, είτε οτιδήποτε άλλο. Δε λέω ότι μπορεί ο άνθρωπος να ελέγχει απόλυτα τα συναισθήματά του. Μπορεί όμως ν΄αποφασίσει, αν αυτό που αισθάνεται τον (ή την) βοηθά να πλησιάσει περισσότερο το Θεό ή τον απομακρύνει απ΄αυτόν και να πράξει ανάλογα.lovethink έγραψε:Εξω από το γάμο απαγορεύετε η αγάπη δηλαδή ? δεν λέω το ΣΕΞ λέω η αγάπη ........ ο έρωτας σαν συναίσθημα ...... ΤΟ ΚΛΑΜΜΑ Ο ΠΟΝΟΣ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟ ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑ ΤΟ ΧΑΖΟΧΑΜΟΓΕΛΟ στο δρόμο όταν περνάς μέσα από το πλήθος και νιώθεις να πετάς και όχι να περπατάς
Οτι δεν νιώθεις μήτε κούραση μήτε κόπο
Και όταν σου λείπει ο έρωτάς σου να μη πεινάς , να μη διψάς και όταν επιστρέφει τότε να επιστρέφουν και οι ζωτικές σου λειτουργίες
Αχ τυχεροί όσοι ερωτεύτηκαν και δυστυχισμένοι όσοι δεν ερωτεύτηκαν ποτέ , μήτε άνθρωπο μήτε Θεό
Ο ρομαντισμός κι η φαντασία δε θά 'λεγα ότι βοηθούν ιδιαίτερα την πνευματική ζωή. Αντίθετα η αληθινή αγάπη όχι μόνο την βοηθά αλλά επιβάλλεται να γίνεται και πράξη, όχι μόνο συναισθήματα και λόγια.
Μου θυμίζεις έναν ιερέα που με είχε πάρει σε ένα ναό και μου έκανε ψυχολογικό πόλεμο προσπαθώντας να με κάνει να χωρίσωnkope έγραψε:Η ερώτηση, επιτρέπεται ή απαγορεύεται κάτι από πνευματικής πλευράς, έχει μόνο μια απάντηση (καθόλου ρομαντική φοβάμαι). Ότι κάνει ο Χριστιανός στη ζωή του πρέπει να είναι ενταγμένο στην πορεία του προς το Θεό. Ότι δεν εντάσσεται σ΄αυτή την πορεία, είναι λάθος και πρέπει ν΄αγωνίζεται να το καταπολεμήσει. Είτε αυτό λέγεται έρωτας, είτε σαρκική επιθυμία, είτε απληστία, είτε απελπισία, είτε οτιδήποτε άλλο. Δε λέω ότι μπορεί ο άνθρωπος να ελέγχει απόλυτα τα συναισθήματά του. Μπορεί όμως ν΄αποφασίσει, αν αυτό που αισθάνεται τον (ή την) βοηθά να πλησιάσει περισσότερο το Θεό ή τον απομακρύνει απ΄αυτόν και να πράξει ανάλογα.lovethink έγραψε:Εξω από το γάμο απαγορεύετε η αγάπη δηλαδή ? δεν λέω το ΣΕΞ λέω η αγάπη ........ ο έρωτας σαν συναίσθημα ...... ΤΟ ΚΛΑΜΜΑ Ο ΠΟΝΟΣ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟ ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑ ΤΟ ΧΑΖΟΧΑΜΟΓΕΛΟ στο δρόμο όταν περνάς μέσα από το πλήθος και νιώθεις να πετάς και όχι να περπατάς
Οτι δεν νιώθεις μήτε κούραση μήτε κόπο
Και όταν σου λείπει ο έρωτάς σου να μη πεινάς , να μη διψάς και όταν επιστρέφει τότε να επιστρέφουν και οι ζωτικές σου λειτουργίες
Αχ τυχεροί όσοι ερωτεύτηκαν και δυστυχισμένοι όσοι δεν ερωτεύτηκαν ποτέ , μήτε άνθρωπο μήτε Θεό
Ο ρομαντισμός κι η φαντασία δε θά 'λεγα ότι βοηθούν ιδιαίτερα την πνευματική ζωή. Αντίθετα η αληθινή αγάπη όχι μόνο την βοηθά αλλά επιβάλλεται να γίνεται και πράξη, όχι μόνο συναισθήματα και λόγια.
Μου έλεγε ότι ο δρόμος Του Θεού είναι μοναχικός , ότι ο Θεός μας θέλει μόνους ........................ αυτός βέβαια είχε γυναίκα και παιδιά αλλά αυτό δεν τον ένοιαζε
Επίσης ...... Ionas ..... δεν σε έβαλα εσένα σε παθοψυχαναγκαστική κατηγορία ανθρώπων , και αυτά τα ΕΜΕΙΣ ..... αυτόματα με βγάζουν απέξω
Ποιός σου είπε ότι ΜΟΝΟ εσύ προσπαθείς να αποκτήσεις τον θείο Ερωτα ? ποιός σου έδωσε στοιχεία για το άτομό μου να έχεις την αίσθηση ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ανέραστοι πνευματικά και ποθούμε το σεξ σεξ σεξ σεξ ?
lovethink έγραψε:nkope έγραψε:lovethink έγραψε: ....
Επίσης ...... Ionas ..... δεν σε έβαλα εσένα σε παθοψυχαναγκαστική κατηγορία ανθρώπων , και αυτά τα ΕΜΕΙΣ ..... αυτόματα με βγάζουν απέξω
Ποιός σου είπε ότι ΜΟΝΟ εσύ προσπαθείς να αποκτήσεις τον θείο Ερωτα ? ποιός σου έδωσε στοιχεία για το άτομό μου να έχεις την αίσθηση ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ανέραστοι πνευματικά και ποθούμε το σεξ σεξ σεξ σεξ ?
Δεν έχω τέτοια στοιχεία. Απάντησα μόνο στα προηγούμενα. Το "εμείς είναι σχήμα λόγου, δεν έχει την έννοια αποκλεισμού κάποιων.....
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ένα ένα. Αν έκανε τέτοιο πράγμα κάποιος ιερέας τότε αυτό που έκανε ήταν αντίθετο στο θέλημα του Θεού κι απαράδεκτο ακόμη και για λαϊκό που θέλει να λέγεται Χριστιανός. Εδώ ο Απόστολος Παύλος λέει να μην χωρίζει ο Χριστιανός, αν μπορεί, ούτε και για λόγους απιστίας.lovethink έγραψε: Μου θυμίζεις έναν ιερέα που με είχε πάρει σε ένα ναό και μου έκανε ψυχολογικό πόλεμο προσπαθώντας να με κάνει να χωρίσω
Μου έλεγε ότι ο δρόμος Του Θεού είναι μοναχικός , ότι ο Θεός μας θέλει μόνους ........................ αυτός βέβαια είχε γυναίκα και παιδιά αλλά αυτό δεν τον ένοιαζε
Δεύτερο και σημαντικότερο. Μάνο, δε θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, ότι δεν κρίνω κανένα, ούτε χρησομοποιώ χαρακτηρισμούς για κανένα αδελφό. Άλλωστε ποιος είμαι εγώ για να σε κρίνω. Απλά απαντώ στις απόψεις με απόψεις, προσπαθώντας όσο μπορώ να στηρίξω την άποψή μου θεολογικά.
Εγώ δεν μίλησα για Θείο Έρωτα. Άλλωστε ευλογημένος όποιος τον έχει. Εγώ ο ανάξιος ούτε τον πλησιάζω ακόμη. Είμαι ακόμη προσκολημμένος στα γήινα και παλεύω με τον εαυτό μου. Μόνο για το σκοπό της ζωής του ανθρώπου μίλησα κι απάντησα στην ερώρησή σου αν είναι αμαρτία ο έρωτας χωρίς μέλλον. Ίσως απλά να ήταν ρητορική η ερώτηση και δεν ήθελες απάντηση. Τότε με συγχωρείς.
Δεν μιλάω για το σκοπό που ήθελε να χωρίσω ο ιερέας , καλώς ή κακώς , μιλάω για την ψυχολογική πίεση και το ΑΤΥΧΟ λόγο ότι ο Θεός μας θέλει μόνους ενώ αυτός είχε σύντροφο στη ζωή τουnkope έγραψε:Ένα ένα. Αν έκανε τέτοιο πράγμα κάποιος ιερέας τότε αυτό που έκανε ήταν αντίθετο στο θέλημα του Θεού κι απαράδεκτο ακόμη και για λαϊκό που θέλει να λέγεται Χριστιανός. Εδώ ο Απόστολος Παύλος λέει να μην χωρίζει ο Χριστιανός, αν μπορεί, ούτε και για λόγους απιστίας.lovethink έγραψε: Μου θυμίζεις έναν ιερέα που με είχε πάρει σε ένα ναό και μου έκανε ψυχολογικό πόλεμο προσπαθώντας να με κάνει να χωρίσω
Δεύτερο και σημαντικότερο. Μάνο, δε θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, ότι δεν κρίνω κανένα, ούτε χρησομοποιώ χαρακτηρισμούς για κανένα αδελφό. Άλλωστε ποιος είμαι εγώ για να σε κρίνω. Απλά απαντώ στις απόψεις με απόψεις, προσπαθώντας όσο μπορώ να στηρίξω την άποψή μου θεολογικά.
Εγώ δεν μίλησα για Θείο Έρωτα. Άλλωστε ευλογημένος όποιος τον έχει. Εγώ ο ανάξιος ούτε τον πλησιάζω ακόμη. Είμαι ακόμη προσκολημμένος στα γήινα και παλεύω με τον εαυτό μου. Μόνο για το σκοπό της ζωής του ανθρώπου μίλησα κι απάντησα στην ερώρησή σου αν είναι αμαρτία ο έρωτας χωρίς μέλλον. Ίσως απλά να ήταν ρητορική η ερώτηση και δεν ήθελες απάντηση. Τότε με συγχωρείς.
Αυτό είδα για άδικο
Οσο αφορά το υπόλοιπο θέμα , σήμερα το μόνο που έγραψα ήταν ότι διάβασα χθες ότι ο έρωτας σαν πράξη ακόμα και μέσα στο γάμο δεν είναι δώρο Θεού
Αυτό διάβασα και αυτό είπα
Από εκεί και πέρα όμως το τι πιστεύω εγώ ή το τι πράττω στη ζωή μου είναι άλλου παπά ευαγγέλιο μιας και εγώ δεν έχω σκοπό να παντρευτώ
Οσο αφορά τον θείο Ερωτα , μακάρι να είχαμε όλοι τον θείο Ερωτα
Αν όμως ο η ύπαρξη συντρόφου και αγάπης προς τον σύντροφο ήταν αμαρτία τότε ο Θεός δεν θα έλεγε ότι δεν είναι καλό στον άνθρωπο να είναι μόνος
Φίλε nkopenkope έγραψε: Ένα ένα. Αν έκανε τέτοιο πράγμα κάποιος ιερέας τότε αυτό που έκανε ήταν αντίθετο στο θέλημα του Θεού κι απαράδεκτο ακόμη και για λαϊκό που θέλει να λέγεται Χριστιανός. Εδώ ο Απόστολος Παύλος λέει να μην χωρίζει ο Χριστιανός, αν μπορεί, ούτε και για λόγους απιστίας.Δεύτερο και σημαντικότερο. Μάνο, δε θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, ότι δεν κρίνω κανένα, ούτε χρησομοποιώ χαρακτηρισμούς για κανένα αδελφό. Άλλωστε ποιος είμαι εγώ για να σε κρίνω. Απλά απαντώ στις απόψεις με απόψεις, προσπαθώντας όσο μπορώ να στηρίξω την άποψή μου θεολογικά.
Δεν λέει ο Απόστολος Παύλος να μη χωρίζεστε σε περίπτωση απιστίας. Το αντίθετο θα έλεγα. Ο άπιστος ουσιαστικά έχει διαλύσει το γάμο, γιατί έχει διχάσει τη "σάρκα μία". Άλλωστε λέει ο ίδιος "..δεν γνωρίζετε ότι ο κωλόμενος στην πόρνη γίνεται ένα με αυτή;"
Η μυστηριακή ένωση των δύο ανθρώπων δεν είναι μια τυπική διαδικασία, είναι όπως το μυστήριο της ένωσης του Χριστού με την Εκκλησία.
Το Θείο Έρωτα, τον επιδιώκουμε διακαώς δεν σημαίνει ότι τον έχουμε αποκτήσει, αλλά μια μικρή γεύση του αν έχουμε αισθανόμαστε ευτυχισμένοι πολύ περισσότερο από όταν είμαστε ερωτευμένοι με άνθρωπο...