Ελεύθερες (προγαμιαίες) σχέσεις

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

lovethink έγραψε: Εγώ πάντως το ρίσκο να παντρευόμουν αν ήμουν γυναίκα και ξαφνικά να ένιωθα ότι ο αγαπημένος μου άντρας κάνει ΑΠΑΙΣΙΑ έρωτα χωρίς καμμία τρυφερότητα και εντελώς ατσούμπαλα και ότι θα έπρεπε να μένω ψυχρή για μια ζωή να προσποιούμαι λυπάμαι ........
Αν επίσης ήμουν άντρας που είχε σκοπό να παντρευτεί δεν θα ήθελα επ'ουδενί να ανακαλύψω τη πρώτη νύχτα γάμου ότι η γυναίκα μου κοιτάει το ταβάνι και να απορώ αν την έχει πάρει ή όχι ο ύπνος
Μπορεί να τα λέω με αστείο τρόπο αλλά δεν είναι ούτε χυδαία αυτά που λέω αλλά η απλή πραγματικότητα για αμέτρητους ανθρώπους που ζουν μέσα σε ένα γάμο τη κόλασή τους
Ακόμα και το καρπούζι που είναι κλειστό το χτυπάς απ'έξω να δεις τι θόρυβο κάνει :lol:
Από δω και πέρα η συζήτηση αρχίζει να γίνεται αυστηρώς ακατάλληλη και καθόλου Ορθόδοξη και λέω να την κάνω σιγά σιγά. Πάντως lovethink θά ΄ταν καλό να διάβαζες λίγο για την αίρεση τον νεο-Νικολαϊτών, που έχει πέραση τώτα τελευταία στους κύκλους της νεολαίας.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

nkope έγραψε:
lovethink έγραψε: Εγώ πάντως το ρίσκο να παντρευόμουν αν ήμουν γυναίκα και ξαφνικά να ένιωθα ότι ο αγαπημένος μου άντρας κάνει ΑΠΑΙΣΙΑ έρωτα χωρίς καμμία τρυφερότητα και εντελώς ατσούμπαλα και ότι θα έπρεπε να μένω ψυχρή για μια ζωή να προσποιούμαι λυπάμαι ........
Αν επίσης ήμουν άντρας που είχε σκοπό να παντρευτεί δεν θα ήθελα επ'ουδενί να ανακαλύψω τη πρώτη νύχτα γάμου ότι η γυναίκα μου κοιτάει το ταβάνι και να απορώ αν την έχει πάρει ή όχι ο ύπνος
Μπορεί να τα λέω με αστείο τρόπο αλλά δεν είναι ούτε χυδαία αυτά που λέω αλλά η απλή πραγματικότητα για αμέτρητους ανθρώπους που ζουν μέσα σε ένα γάμο τη κόλασή τους
Ακόμα και το καρπούζι που είναι κλειστό το χτυπάς απ'έξω να δεις τι θόρυβο κάνει :lol:
Από δω και πέρα η συζήτηση αρχίζει να γίνεται αυστηρώς ακατάλληλη και καθόλου Ορθόδοξη και λέω να την κάνω σιγά σιγά. Πάντως lovethink θά ΄ταν καλό να διάβαζες λίγο για την αίρεση τον νεο-Νικολαϊτών, που έχει πέραση τώτα τελευταία στους κύκλους της νεολαίας.
Πως την είπες ? κάτσε να μάθω σε τι αίρεση ανήκω και δε το ξέρω
(Ανήκω σε αίρεση επειδή χτυπάω το καρπούζι ? )ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΜΗ ΔΗΛΑΔΗ !!!!! ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ επειδή συζητάμε ?
Το Ορθόδοξο ποιό είναι δηλαδή κατά εσέ ? να μη μιλάμε για θέματα σύγχρονα ?
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

nkope έγραψε:Φίλε Γιαννάκη, όλα αυτά που λες είναι πολύ σωστά αλλά είναι δύσκολο να πείσουν τον νέο άνθρωπο που καίγεται από τη φλόγα των σωματικών πειρασμών.
Μα ποιο σωματικό πειρασμό; Αν ο σωματικός πειρασμός έχει ένα "Χ" ποσοστό από την φύση του, τα τελευταία χρόνια έχει φαγωθεί όλος ο κόσμος (τηλεόραση, περιοδικά) να κάνουν αυτό το ποσοστό μεγαλύτερο. Και δεν ξέρουμε πως ήταν ο κόσμος πριν έρθη η τηλεόραση και τα περιοδικά γιατί αυτά ανήκουν στην προ-προηγούμενη γενεά. Άτομα άνω των 70-80 ετών, δηλ γεροντάκια με το ένα πόδι στον τάφο, εν ολίγοις που ευκαρία για διδαχή στα εγγόνια...
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Evi_J έγραψε:
nkope έγραψε:Φίλε Γιαννάκη, όλα αυτά που λες είναι πολύ σωστά αλλά είναι δύσκολο να πείσουν τον νέο άνθρωπο που καίγεται από τη φλόγα των σωματικών πειρασμών.
Μα ποιο σωματικό πειρασμό; Αν ο σωματικός πειρασμός έχει ένα "Χ" ποσοστό από την φύση του, τα τελευταία χρόνια έχει φαγωθεί όλος ο κόσμος (τηλεόραση, περιοδικά) να κάνουν αυτό το ποσοστό μεγαλύτερο. Και δεν ξέρουμε πως ήταν ο κόσμος πριν έρθη η τηλεόραση και τα περιοδικά γιατί αυτά ανήκουν στην προ-προηγούμενη γενεά. Άτομα άνω των 70-80 ετών, δηλ γεροντάκια με το ένα πόδι στον τάφο, εν ολίγοις που ευκαρία για διδαχή στα εγγόνια...
Τι κάναν αυτοί το γνωρίζουν οι ελιές και οι ληθιές που λέμε στο χωριό μου ...............
Ακόμα χειρότερα γινόντουσαν και κρυφά και δεν είχε το θάρρος να μιλήσει κανείς
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

lovethink έγραψε:Τι κάναν αυτοί το γνωρίζουν οι ελιές και οι ληθιές που λέμε στο χωριό μου ...............
Καλό!!!!! Δεν την ήξερα την παροιμία...
Δεν κατάλαβες. Ναι, εντάξει δεν μίλαγε κανείς αλλά ΟΛΟΙ το ήξεραν ότι ήταν αμαρτία. Όλοι ήξεραν ότι "κάτι πάει στραβά". Ενώ σήμερα... ο κόσμος έχει ξεσαλώσει (με την κακή έννοια δυστυχώς) και δεν γνωρίζει. Δεν έχει καν την δυνατότητα να μετανοήσει... Έχει χαθεί αυτό που λέμε "πρόνοια του Θεού". (Από τους ανθρώπους τουλάχιστον γιατί ο Θεός πάντα εδώ είναι)
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Evi_J έγραψε:
lovethink έγραψε:Τι κάναν αυτοί το γνωρίζουν οι ελιές και οι ληθιές που λέμε στο χωριό μου ...............
Καλό!!!!! Δεν την ήξερα την παροιμία...
Δεν κατάλαβες. Ναι, εντάξει δεν μίλαγε κανείς αλλά ΟΛΟΙ το ήξεραν ότι ήταν αμαρτία. Όλοι ήξεραν ότι "κάτι πάει στραβά". Ενώ σήμερα... ο κόσμος έχει ξεσαλώσει (με την κακή έννοια δυστυχώς) και δεν γνωρίζει. Δεν έχει καν την δυνατότητα να μετανοήσει... Έχει χαθεί αυτό που λέμε "πρόνοια του Θεού". (Από τους ανθρώπους τουλάχιστον γιατί ο Θεός πάντα εδώ είναι)
Ναι είχε συναίσθηση ότι επειδή είναι αμαρτία να κάνει έρωτα η κόρη του πριν το γάμο μπορούσε να τη σφάξει και να τη κουρέψει ( ανάποδα πάει η σειρά ) μπορούσε να την παντρέψει με το ζόρι με κάνα χοντρό μεθύστακα κοιλαρά για να γλυτώσει από την αμαρτία
Ωραία χρόνια
Σε βιάζαν και δεν μπορούσες να το πεις μήτε του παπά στο χωριό
Οχι προτιμώ σήμερα
Ξεφύγαμε ..... λέγαμε για καρπούζια , ουπς λάθος , για προγαμιαίες σχέσεις (τι θέλω και ανακατεύομαι εγώ σε τέτοιο θέμα ? γυρεύοντας πάω :roll: )
taje
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από taje »

Εγώ πάντως το ρίσκο να παντρευόμουν αν ήμουν γυναίκα και ξαφνικά να ένιωθα ότι ο αγαπημένος μου άντρας κάνει ΑΠΑΙΣΙΑ έρωτα χωρίς καμμία τρυφερότητα και εντελώς ατσούμπαλα και ότι θα έπρεπε να μένω ψυχρή για μια ζωή να προσποιούμαι λυπάμαι ........
Φίλε Lovethink,εάν η ευτυχία σε ένα ορθόδοξο χριστιανικό γάμο κρίνεται σε ένα τόσο μεγάλο βαθμό(σχεδόν απόλυτο όπως εσύ το θέτεις) απο την σαρκική ερωτική χημεία του ανδρός και της γυναικός,τότε ο γάμος αυτός μόνο ορθόδοξος δεν είναι.Όπως και η ετυμολογία της λέξεως σύζυγος μαρτυρά,ο γάμος είναι η κοινή πορεία προς την κατα Χάριν Θέωση.
Οι σύζυγοι είναι σύμμαχοι,στον πόλεμο που ο καθένας δίνει ενάντια στα πάθη,τις αδυναμίες και τους πειρασμούς.Αρκετές μάχες θα χαθούν,χωρίς να σημαίνει ότι και ο πόλεμος θα χαθεί.Το ότι όμως θα χάσουμε μια μάχη δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνθηκολογήσουμε με τον εχθρό και να μην την δώσουμε,ούτε να μην παραδεχθούμε την ήττα μας.Από τις ήττες και τις θλίψεις γινόμαστε δυνατότεροι στην πίστη,αρκεί να τις αναγνωρίσουμε και να μάθουμε απο αυτές.
Η αγάπη δεν μπορεί να νικηθεί απο την σάρκα.Νομίζω ότι για όσους(τους περισσότερους τουλάχιστον) είμαστε μέλη αυτού του site,η αθανασία και παντοδυναμία της αγάπης(Ο Θεός αγαπη εστίν) είναι δεδομένη.Πως λοιπόν δεχόμαστε οτι τα φθαρτά σώματα μπορούν να την νικήσουν?
Το να επιλέξεις τον σύντροφο σου με βάση την εμφάνιση,την μόρφωση ή την συνάφεια των σωμάτων θυμίζει αγορά αντικειμένου.Ελκύεσαι από το πρόσωπο,το δώρο του Θεού προς τον άνθρωπου που τον καθιστά μοναδικό σε όλη την Πλάση.Ελπίζω να ειναι κατανοητό τι εννοώ με την έννοια πρόσωπο.Τίποτε φθαρτό δεν χωρά σε αυτή την έννοια.Και μην ακούω ότι είμαστε απο χώμα,δεν είμαστε απο χώμα,είμαστε ψυχές που κατοικούν σε φθαρτά σώματα και με τη Χαριν του Θεού τα σώματα μας κατα την Βασιλεία των Ουρανών θα ανακαινιθούν και θα είναι άφθαρτα.Εκεί δεν θα υπάρχουν σαρκικες επιθυμίες και ενστικτα.
Φυσικά και οι προγαμιαίες σχέσεις ειναι μια πραγματικότητα.Μια πραγματικότητα όμως είναι και οι καπνίζοντες αρειμανίως.Τι σημαίνει αυτό?Ότι οι πνευμονολόγοι πρέπει να είναι πιο επιεικής απέναντι στο τσιγάρο και τις βλαβερές του συνέπειες?Με τον ίδιο τρόπο και η Εκκλησια,ως νοσοκομείο ψυχών, λειτουργει με παρομοιο τρόπο,προσπαθώντας να προφυλάξει τους πιστους.
Όταν όλοι οι φωτισμένοι άγιοι της Εκκλησίας μας(Ιωάννης ο Χρυσόστομος,Μεγας Βασίλειος,Μέγας Αθανάσιος,...,
γέρων Παισιος,γέρων Πορφύριος,...) είναι κατηγορηματικώς κατά των προγαμιαίων σχέσεων,ποιοί είμαστε εμείς που θα διαφωνήσουμε?Εκτός αν δεν τους δεχόμαστε ως αγίους ή θεωρούμε ότι με όσα συμφωνουμε είναι σωστά και με όσα όχι λάθος,οπότε μάλλον συμπεριφερόμαστε ως αιρετικοί,δημιουργώντας το προσωπικό βολικό μας δόγμα.
Να ξεκαθαρίσω ότι και εγώ έπραξα το συγκεκριμένο αμάρτημα,οπότε δεν κρίνω κανέναν.Εξάλλου όπως όλοι γνωρίζουμε ο Κύριος ήρθε για να σώσει τους αμαρτωλούς.Έτσι λοιπόν να μετανοούμε για τις αμαρτίες μας,να δείχνουμε ταπείνωση υπακούοντας στα θεόπνευστα λόγια των Πατέρων μας και ας μην προσπαθούμε να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα.
Να μην χάνουμε όμως ποτέ την ελπίδα.Και ας επαναλαμβάνουμε το ίδιο αμάρτημα συνεχώς.Να μετανοούμε και να μαχόμαστε ζητώντας από τον Κύριο να μας λυτρώσει.Ο πνευματικός μου,μου είχε πει ότι θα σωθεί αυτός που θα πέσει χίλιες και θα σηκωθεί χίλιες μια.
Ευτυχισμενο το νέο έτος.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Οκ τότε παντρέψου τη Βασιλειάδου αν δεν σε νοιάζει μήτε η εξωτερική εμφάνιση μήτε ο ερωτικός τομέας μήτε τίποτα
Αν το να σε νοιάζει η μόρφωση του ανθρώπου που θα έχεις δίπλα σου μια ζωή είναι αμαρτία τότε λυπάμαι , δεν πάω στην Αννίτα Πάνια για να βρω νύφη και γαμπρό
Και μόρφωση θέλω και επίπεδο θέλω και ερωτικό ταίριασμα θέλω και ομορφιά θέλω
Τυλιχτέτα σε μια λαδόκολά και θα περάσω σε λίγο να τα πάρω :lol:
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Το να μη κάνεις έρωτα πριν το γάμο είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ από το να έχεις όρεξη να κάνεις έρωτα μετά το γάμο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Χιούμορ κάνω
Αμα θέλουν και οι δύο να μείνουν ΕΓΚΡΑΤΕΙΣ είναι Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο
Τώρα αν μετά βρεθούν προ εκπλήξεων .... δεν ξέρω
Ισως τελικά προ εκπλήξεων βρίσκεσε μόνο όταν ξέρεις και όταν δεν ξέρεις δεν βρίσκεσε
Οπότε μπορεί να λέω και βλακείες
Τέλος πάντων πολύ το ανέλυσα
ΚΑΝΑ κουφέτο θα φάμε ? :)
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

lovethink έγραψε:Το να μη κάνεις έρωτα πριν το γάμο είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ από το να έχεις όρεξη να κάνεις έρωτα μετά το γάμο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ΚΑΝΑ κουφέτο θα φάμε ? :)
ΣΩΣΤΟΣ !!!!!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”