Αυτοί: "ΚΩΔΙΚΟΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ" ΜΕGA Κυριακή 20.30 - Εμείς;;;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΑΥΤΟΙ: ΚΩΔΙΚΟΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΜΕGA ΚΥΡΙΑΚΗ 20.30 ΕΜΕΙΣ ??

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

αδερφέ μου... δε ξέρεις τι έγινε τότε με το μεγάλο σεισμό στην Τουρκία....!!!

Οι Τούρκοι ετοίμαζαν απόβαση σε τρία ελληνικά νησιά... το πήραν "χαμπάρι" οι επίγειοι άγγελοί μας και με τις προσευχές τους απετράπηκε αυτό το κακό... Ναι είναι πολύ δυνατές οι προσευχές οι Ορθόδοξες. Σταμάτα να είσαι άπιστος και πίστεψε επιτέλους. Ποιό πολλά θα χάσεις με την απιστεία σου... μακάρι να σε προλάβαινα εχθές το βράδυ που έδινε συνέντευξη σε επανάληψη στο 91.2 ο πατήρ Αντώνιος Στυλιανάκης που είναι και ιερομόναχος και ψυχίατρος και καταπληκτικός συνομιλιτής. Θα άκουγες πως και ο ίδιος με την ορθολογική του σκέψη λόγω training διαψεύστηκε και κατάλαβε τι εστί θαύμα.... !
Αϊντε μη προσευχηθώ και για σένα... αυτό είναι απειλή :mrgreen:

Την αγάπη μου,

Μαρία

+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Re: Αυτοί: "ΚΩΔΙΚΟΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ" ΜΕGA Κυριακή 20.30 - Εμείς;

Δημοσίευση από angieholi »

Περί της προβολής μιας βλάσφημης ταινίας

Εικόνα

Κυριακή των Μυροφόρων σήμερα και το άθεο τηλεοπτικό κατεστημένο έχει προγραμματίσει την προβολή της βλάσφημης ταινίας The Da Vinci Code, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Dan Brown. Στο βιβλίο αυτό και συνακόλουθα στην ταινία επαναλαμβάνεται το ανιστόρητο ψεύδος, ότι ο Χριστός ήταν παντρεμένος με την Μαρία την Μαγδαληνή. Ο γάμος αυτός μάλιστα είχε καρποφορήσει, σύμφωνα με τον μύθο, και απόγονοι του Χριστού ζούσαν στη δυτική Ευρώπη.

Δείξαμε σε άλλη μελέτη μας για τους Γνωστικούς (http://www.impantokratoros.gr/katharoi-c.el.aspx), ότι ο μύθος αυτός ήταν γνωστικής προέλευσης και είχε διατηρηθεί στους διάδοχους κύκλους των Καθαρών τον Μεσαίωνα. Σε κάποιες περιπτώσεις είχε υιοθετηθεί από την φεουδαρχική αριστοκρατία για να στηρίξει το γαλαζοαίματο αυτής και την φυλετική ανωτερότητάς της.

Για την αναίρεση αυτού του ανυπόστατου ψεύδους, δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Πουθενά στα Ευαγγέλια δεν φαίνεται κάποια «ιδιαίτερη» σχέση του Χριστού προς την Μαρία την Μαγδαληνή, πέραν αυτή του διδασκάλου-μαθήτριας. Ο Ευαγγελιστής Μάρκος ξεκάθαρα σημειώνει ότι η αγία Μαρία η Μαγδαληνή έγινε μαθήτρια του Κυρίου, όταν αυτός εκδίωξε επτά πονηρά πνεύματα από αυτήν (Μρκ. 16,9). Στον Παπισμό, επικράτησε η λάθος άποψη ότι η αγία ήταν η μοιχαλίδα του Κατά Ιωάννη 8.3 και Κατά Λουκά 7.37. Όπως τόσες άλλες κακοδοξίες του Παπισμού, η άποψη αυτή δεν επιβεβαιώνεται από την ευαγγελική ιστορία, ούτε από την εκκλησιαστική παράδοση.

Με την ανακάλυψη των κειμένων της βιβλιοθήκης του Χηνοβοσκίου (Nag-Hamadi) στα μέσα του εικοστού αιώνα, βρέθηκε το απόκρυφο κείμενο που κατ’ ευφημισμόν καλείται Ευαγγέλιο του Φιλίππου. Πρόκειται για κοπτική μετάφραση ελληνικού πρωτοτύπου, το οποίο όμως πρωτότυπο δεν βρέθηκε. Η μετάφραση χρονολογείται στις αρχές του β’ μ.Χ. αιώνα. Σύμφωνα με το κοπτικό κείμενο, ο Ιησούς ασπάζεται την Μαρία την Μαγδαληνή. Κανονικά αυτός ο φιλικός χαιρετισμός δεν θα κρίνονταν άξιος προσοχής, αν δεν υπήρχε η προδιάθεση να του αποδοθεί ερμηνεία σύμφωνη με την προηγούμενη μυθοπλασία. Ωστόσο, από μόνος του δεν αποδεικνύει τίποτα παραπάνω από την σχέση διδασκάλου-μαθήτριας.

Θέλουμε εδώ να τονίσουμε ότι ο μύθος δεν μπορεί να στηριχθεί στο κείμενο, ούτε και το κάνει. Το κείμενο ανακαλύφθηκε πολύ πρόσφατα, ενώ ο μύθος προηγείται χρονικά αιώνες. Ακόμη και αν θυμηθούμε την περίπτωση του Ν. Καζαντζάκη, ο οποίος επανέλαβε τα ίδια στις αρχές του εικοστού αιώνα, ο μύθος προηγείται χρονικά της ανακάλυψης. Συνεπώς ο Dan Brown δεν έπλεξε το μυθιστόρημά του βασισμένος στο απόκρυφο.

Εδώ λοιπόν τίθεται ένα ενδιαφέρον ερώτημα. Που γνώριζε ο Καζαντζάκης τον μύθο αυτό; Το χειρόγραφο δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμη. Ο Μεσαίωνας και οι Καθαροί βρίσκονται αιώνες μακριά. Είναι προφανές ότι ο Καζαντζάκης γνώρισε τον μύθο μέσω επαφής με κάποια νέο-γνωστική παράδοση, η οποία διατήρησε, όχι μόνο αυτό τον μύθο αλλά και πολλές άλλες απόκρυφες διδασκαλίες του γνωστικισμού, επεξεργασμένες συγκριτιστικά και αποδιδόμενες στις μέρες μας είτε με την ελιτίστικη μορφή της Μασονίας είτε με το πιο εκλαϊκευμένο παρακλάδι της την Θεοσοφία-Νέα Εποχή. Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Την ίδια παράδοση ακολουθεί και ο Dan Brown, τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετεί και το Hollywood με την φαντασμαγορική παραγωγή της ταινίας, την ίδια προπαγάνδα προσπαθεί να περάσει και το άθεο και άθλιο τηλεοπτικό κατεστημένο της χώρας με την καθόλου περίεργη σημειολογικά ή συν-πτωματική προβολή της ταινίας την ημέρα της Κυριακής των Μυροφόρων.

http://www.impantokratoros.gr/EFAAB607.el.aspx
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από GeorgiosM »

άνθρωποι που αντί να μελετησουν να αναζητήσουν και να μάθουν για Τον Κύριο,
με φαντασίες και κομπασμούς βιαστηκαν να υιοθετήσουν θεωρίες μυστικοπαθεις, ανθρωποπαθεις, αποκρυφες, καλπικες...
και βασανίζονται και αλλους βασανίζουν...και Θεός φυλάξει, να τους φωτίσει να δεχτουν την αλήθεια...
αλλα εχουν μπλεξει...

οι γεροντες όλων των εποχών δεν έκαναν μόνο κήρυγμα αγάπης κ αυτοθυσιας,
αλλα παραλληλα έριχναν και κεραυνούς Θείας ενέργειας στις σκοτεινές δυνάμεις, πνευματικής ή ανθρωπινης προελευσεως...
το άγιο κηρυγμα της αληθινής αγάπης των αγίων ειναι απο μονο του τέτοιοι κεραυνοί.
και οι προσευχες και οι κόποι των αγιων το ίδιο...
οι αγιοι δεν γραφανε παραμυθάκια για να κοιμουνται τα παιδια μήτε παιζανε την τυφλόμυγα σαν παιδάκια...
εργάζονταν για Τον Κύριο...
αλλα εμεις απέχουμε ατελειωτα χιλιόμετρα κ αποστασεις απο αυτά γιαυτό αδυνατουμε να τα κατανοήσουμε, να τα δεχτουμε
και μας φαινονται γραφικά κ πολλές φορες αστεια...
φυσικά, αφου δεν εχουμε τετοια βιώματα...
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΑΥΤΟΙ: ΚΩΔΙΚΟΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΜΕGA ΚΥΡΙΑΚΗ 20.30 ΕΜΕΙΣ ??

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

lathras έγραψε:Εντάξει, και εγώ θα αντιδράσω και θα υπαρασπιστώ τα πιστεύω μου ...αλλά ...
Μυστικός Απελευθερωτικός Ορθόδοξος Στρατός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
......................................................

Όσο για την οργάνωση και τις πρακτικές της είναι από αστεία έως αιρετική!!

Δηλαδή αντιμετωπίζει τον Χριστό σαν υπερήρωα κόμιξ που κοιμάτε και περιμένει την τρομερή δύναμη και τεχνική του Μυστικού Απελευθερωτικού Ορθόδοξου Στρατού για να ξυπνήσει και να εκδικηθεί τους βλάσφημους!!
Ακόμα και η προσευχή, αντί για πράξη μετάνοιας και ικεσίας αντιμετωπίζεται σαν όπλο εκδίκησης.
Με συγχωρείται αλλά η όλη κίνηση μου φαίνετε πλάνη, και Ιουδαική αντίληψη του Θεού ως Θεού εκδικητή που θα αναγάγει του πιστούς του σε κοσμική παντοδυναμία .
Ακόμα συνδυάζει και λίγο Λιακόπουλο με ομάδες με υπερφυσικές δυνάμεις, που επικαλούνται τις δυνάμεις του καλού για νά κατατροπώσουν τις δυνάμεις του κακού.

Νομίζω ότι το έχεις πάρει πολύ literally αυτό...."" Μυστικός Απελευθερωτικός Ορθόδοξος Στρατός""" Εάν δεν καταλαβαίνεις ότι ως σώμα Χριστού είμαστε όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ο επίγειος στρατός Του.... και θα το περιορίσω μόνο στους Ορθόδοξους μιας και είμαστε αυτοί που δεν άλλάξαμε την διδασκαλία Του μηδέ χάσαμε το Πνεύμα το Αγιο και τη διαδοχή όπως τα άλλαξαν και Το έχασαν οι παπικοί και οι υπόλοιποι αιρετικοί... τότε γι αυτό λες ότι λες. Οι Ορθόδοξες προσευχές έχουν πολύ δύναμη.... ειδικά μετά από νηστείες και ταπείνωση και τήρηση των Θείων Μυστηρίων. Εχουμε τον Θεό και την Παναγία Μητέρα Του, μαζί μας. Και κάτι άλλο.... δεν μας χρειάζεται Αυτός! Εμείς Τον χρειαζόμαστε!!! Με μία σκέψη Του και μόνο αλλάζουν τα πάντα... δεν μας χρειάζεται... εμείς χρειαζόμαστε να προσευχόμαστε σε Αυτόν! Αχ αδελφέ μου... τίποτα δεν έχεις καταλάβει ακόμα. Πήγαινε στον πνευματικό σου.... νηστεία, προσευχή και εξομολόγηση.... θα σε φέρουν στα ίσα σου.... στο εύχομαι καρδιακά.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

φίλε λάθρα μη σκανδαλίζεσαι με διαφορες ονομασίες και διαφορα κηρύγματα -ξεσπάσματα είτε χριστιανων
ειτε ιερέων. μη σκανδαλίζομαστε και λεμε δεν εχουν αγαπη κλπ. μπορει καμια φορα σαν ανθρωποι να ξεφυγουμε
σε καποιο σημειο απο υπερβαλλων ζήλο, συναισθηματα κλπ αλλά αυτο για εμας τους ανθρωπους τους απλους
που δεν ειμαστε φτασμενοι σε μετρα ειναι φυσικό. με τον καιρο ομως θα δεις λεπτομερειες που αυτο που αρχικα
μας ξινιζει κ φαινεται υπερβολικο, μετα μας αναπαυει κ αντιστροφα.
και ο αρχιεπ.Χριστόδουλος όταν εβγαλαν το θρησκευμα μαζεψε υπογραφες..
επισης οταν ο Μωυσής ήθελε να βγει απο την Αιγυπτο,εννεα πληγες επεσαν στην Αιγυπτο και ο φαραω
ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ γνώμη!! αναγκαστικα λοιπον επεσε και η δέκατη.
και μαλιστα πάλι τους καταδιωξε μεχρι που ανοιξε η θαλασσα και σταματησε εκει..
δηλαδη τα κοινωνικα ζητηματα ειναι πολυπλοκα και οι αρχοντες κανουν τα δικα τους, γιαυτο καθονται κ προσευχονται οι πιστοι...
Η Καινή Διαθήκη τα άλλαξε αλλά οι άρχοντες δυστυχως δεν αλλαζουν...τσιπακια θελουν να μας βαλουν.,,λοιπον?
θέλει ή δεν θέλει προσευχες?!
Άβαταρ μέλους
nickzark
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από nickzark »

δυστηχός βρε παιδιά υπάρχουν πολλές ταινιές και χειρότερες και πιο βλάσφημες.γιατι μόνο γιαυτην να αναφερόμαστε?ο πολύ ντόρος καλό της κάνει. Ετσι έγινε και όταν παιζόταν σινεμά και έσπασε τα ρεκόρ στις εισπράξεις
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

θα τολμουσα να πω οτι σπανε ταμεια οχι επειδη αρεσουν στον κοσμο αλλα επειδη τις
προωθουν τα μμε...
ας μην προβαλουν μια ταινια τα μμε πριν βγει, ας μην ριξουν απιστευτα εκατομμυρια
να τη βλεπεις ως βιβλιο,στα περιοδικα, να βαζουν "μεγαλους" καλλιτεχνες του σταρ συστεμ
να παιζουν η να την προωωθουν, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΣΗΜΑΣΙΑ...
με κολπα τις προωωθουν...τα μμε
Άβαταρ μέλους
Loginos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Loginos »

ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΠΡΟΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ¨Η ΣΕ ΑΓΑΠΟΛΟΓΙΕΣ (Π.Χ. ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ) ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ 1% ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 99% ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ 1% ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΩΤΟ
:104 :104 :104 :104 :104 :104 :104 :104 :104 :104
Αββά Ισαάκ του Σύρου
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
Άβαταρ μέλους
nikolaos-9
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Εγώ θα έλεγα πως τέτοιες ταινίες αποτελούν και ένα είδος ..."κουίζ" για το που βρίσκεται η πίστη μας.

Θα σας πω τι εννοώ:

Εάν πχ. δούμε τον Κώδικα Ντα Βίντσι" και μπουν μέσα μας ερωτηματικά, αμφιβολίες και άγχος, σημαίνει πως η βλάσφημη ταινία δούλεψε κι ότι εμείς θέλουμε λίγη ..δουλίτσα! Θέλουμε περισσότερο εκκλησιασμό, εξομολόγηση, Θεία Μετάληψη, λίγο την ευχή του Ιησού κάθε μέρα, λίγο διάβασμα στα Πατερικά κείμενα κλπ. Αυτή είναι η άμυνα στους πειρασμούς του πονηρού και αυτή η πρακτική μας αγιάζει.

Να ρίχνουμε στην πυρά τις ταινίες είναι εύκολο, να όμως που αντιβαίνουμε στο αυτεξούσιο που μας δίνει ο Κύριος με το Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν". Δικαίωμα είναι λοιπόν του κάθε Εβραίου σκηνοθέτη να γυρίζει μία ταινία που αμφισβητεί τον Κύριο, μιάς που δεν πιστεύει σ' Αυτόν, λόγω της δικής του πίστης. Έχουν γυρίσει ένα σωρό ανούσια "ντοκυμαντέρ" στο History Channel (που δείχνει ο ΣΚΑΪ κάθε χρόνο μεσ' στο Μεγαλοβδόμαδο) που αμφισβητούν ευθέως τη Θεότητα του Κυρίου. Ας κάνουν ότι θέλουν αφού αυτά πιστεύουν και αυτά θέλουν να προπαγανδίζουν.

Εμείς όμως θα πρέπει να στεκόμαστε ανώτεροι και να μη μας αγγίζουν οι σειρήνες του πονηρού, αφού θα είμαστε σφιχτά αγκαλιασμένοι στο σώμα του Χριστού. Όσο φωνασκούμε και εναντιωνόμαστε, τόσο θα εκλαμβάνονται ως κινήσεις φόβου -πως η πίστη μας είναι τόσο σαθρή που η παραμικρή αμφισβήτηση είναι ικανή να τη γκρεμίσει- και άλλο τόσο θα μας επιτίθενται όλοι αυτοί που δημιουργούν αντιχριατιανικά κατασκευάσματα.

Θυμήθηκα μία ενότητα στο βιβλίο του Ιερομονάχου Ισαάκ "Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου" που αναφέρεται στην πρώτη θεοπτία που είχε ο γέροντας σε ηλικία περίπου 15 ετών: Ένας φίλος του λοιπόν (ο Κώστας) του ανέπτυσσε τη θεωρία του Δαρβίνου και τον πείραζε λέγοντας πως ο Χριστός δεν ήταν τίποτε άλλο παρα ένας καλός άνθρωπος. Ο γέροντας κλονίστηκε πολύ και στεναχωρήθηκε αλλά επέμενε στην προσεχή, μέχρι που του παρουσιάστηκε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός μέσα σε άφθονο φως.
Αφού λοιπόν είχε αυτή τη μεγάλη ευλογία που στερέωσε την πίστη του, μονολογούσε μετά: " Κώστα, άμα θέλεις τώρα, έλα να συζητήσουμε!!"

Πίστη λοιπόν, προσευχή, αγάπη και Θεία Μετάληψη. Ας λένε ότι θέλουν. Άλλωστε ο ίδιος ο Κύριος πάνω στο σταυρό ήταν που ζήτησε από τον Θεό Πατέρα: "Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι"

ΥΓ. Προσωπικά δεν είδα αυτή την ανούσια ταινία αλλά είδα το θρίλερ "Orphan" στο STAR μετά τις 11. Προτιμώ άλλωστε τον πλανήτη "STAR Channel" για το ...πλούσιο ειδησεογραφικό του και για τη μεσημεριανή ζώνη της Τατιάνας ( :P :P ) παρά τα διαπλεκόμενα κανάλια με τους σοβαροφανείς πολιτικάντηδες μαυρογυαλούρους που παρελάζουν καθημερινά στα πλατώ τους..
"Εν ημέρα θλίψεώς μου τον Θεόν εξεζήτησα"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”