Γιατί ενοχλεί ο Μητροπολίτης Άνθιμος ;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Γιατί ενοχλεί ο Μητροπολίτης Άνθιμος ;

Δημοσίευση από ψυχουλα »

με καλυψε ο Βασίλης!!!
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Μπράβο στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Οσο για αυτούς που προσπαθούν να ταυτίσουν Χριστιανισμό και ρατσισμό ( πράγμα που δεν μπορεί να γίνει ) ας δουν το παρακάτω

Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

vasilisalt έγραψε:Δεν θέλω να πω τίποτα με δικά μου λόγια, γιατί φοβάμαι

Αλλα είναι τα θέματα του καίσαρα και άλλα του Θεού!

Και για το πω πιο χοντρά φίλε και αδερφέ Διονύση, που έχεις γλώσσα ΄΄μεγάλη΄΄ σεβαστή και δυνατή.
Αν συμμετείχες ΕΣΥ στα θέματα των μεταναστών κλπ κλπ κλπ κλπ, με τέτοια
επιχειρηματολογία, επέτρεψέ μου να σου πω πως θα προσπαθούσα τουλάχιστον να σε νουθετήσω...
Βασιλη ολα ειναι του Θεου.
Σε ολα κρινομαστε και δοκιμαζομαστε. Δεν εχει αφησει κανενα σημειο ακαλυπτο ο Θεος.

Παντεποπτης και Παντεφορος, ανυστακτος και ατεγκτος ο Οφθαλμος του Κυριου, καθορα και περιπολει τα παντα εν πασι.

Απο την πιο ταπεινη και πεπερασμενη καθημερινη μας ευτελη πραξη,
μεχρι την υψηλοτερα εσωτερη και κρυφιομυστη πνευματικοτητα,
ο Κυριος ειναι Παρων.

Αρα, δεν υπαρχει κατι που να κειται εκτος πνευματικης μας, μεριμνας και ευθυνης. Ναι και οι μαυροι και οι κιτρινοι και οι κοκκινοι ειναι ευθυνη μας.

Ειναι ο τοπος και ο χωρος στον οποιο καθρεπτιζεται και αναγεται σε Προσωπο η ατομικοτητα μας. Αλλο εαν δεν μπορουμε να το σηκωσουμε αυτο.

Εφοσον ειναι προς Εκκλησιασμον, εχουμε ευθυνη να τους κατευθυνουμε.
Εφοσον ειναι προς ανακουφισιν παλι το ιδιο, ανθρωπινως να συνδραμουμε.

Εφοσον ηρθαν να μας σφαξουνε στο γονατο, η τους εφεραν, αλλοι επι τουτου, η να μας παρουν την γη, και τον αερα,
παλι χαριν των αμαρτιων και των ανομιων μας, και αυτο επεστη και παρεχωρηθη.

Σκληρο ακουγεται αλλα οποιος μελετα την Βιβλο και την Ιστορια, θα το δει ολοζωντανο μπροστα του, να συμβαινει ξανα και ξανα.

Απο τον παλαιο Ισραηλ, μεχρι τον νυν Ισραηλ, ο Θεος παιδαγωγικα παραχωρει, οχι εν ιδιω θεληματι, αλλα προς συνετισμον και μετανοια,
ως εσχατο οπλο, τις θλιψεις και τις οδυνες,
ως αντιδοτο της ηδονης, που την εχει καταστησει θεο και ειδωλο του,
σκοπο και προορισμο του, ο συγχρονος και οχι μονο, ανθρωπος.

Τι να κανει και ο Θεος, ως Πατερας; Να μας αφησει να χαθουμε αυτανδροι; Πιανει την ραβδο, να σωσει οτι σωζεται!

Αρα;

Ολα του Θεου ειναι, ο Καισαρας, ο καθε "Καισαρας", θα κανει το κομματι του, για λιγο,
προσωρινα και παει προς απολογιαν μετα..
Τερμα οι μαγκιες και τα λαχανα. Κρισις!

Εμεις ομως ολοι μαζι και ο καθενας χωριστα θα ερωτηθουμε απο τον Θεον:

"Τι εποιησατε, εκεινα τα δυσκολα χρονια της γενιας σας,
επι ενι εκαστω των ελαχιστων τουτων δουλων μου;

Πως επραξατε;

Kατα το θελημα Μου, αφου λετε οτι ειστε λαος εις περιποιησιν, και οτι ειστε Τεκνα Μου, η κατα το δικο σας;

Κατα τα κελευσματα των καιρων και των λαοπλανων, η, κατα τον αιωνιο και αψευδη Ευαγγελικο, Λογο του Υιου Μου;"

Λοιπον, τι θα απαντησουμε; Εδω σε θελω.

Εγω δεν εχω καμμια απαντηση, να δωσω, τουλαχιστον ακομα..

Οσον αφορα τα επιχειρηματα που γραφεις, στο τελος, που παραθετω, δεν ξερω, εννοεις τα δικα μου, η του κ.κ.Ιερωνυμου;

Γινε πιο σαφης, να σου απαντησω, αν και νομιζω οτι ηδη εχω απαντησει.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Συγνώμμη αλλά όλους εσάς που σας έχει πιάσει το "επαναστατικό" σας,εσείς πως είστε σίγουροι ότι είστε Ελληνες ; ότι είστε απόγονοι του Αριστοτέλη ας πούμε , πως είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κρατάτε από αλλού , από Ιταλία ας πούμε , από Γερμανία από Τουρκία ,από Αλβανία
Εχετς ψάξει το γενεαολογικό σας δέντρο 7 γενιές πίσω ;
Επίσης θεωρείτε ότι είναι τόσο μικρός ο Ελληνισμός και τόσο μικρή η δύναμή του που κινδυνεύει από τους μετανάστες ;
Εδώ δεν χάθηκε ο Ελληνισμός με 400 χρόνια Τούρκικης σκλαβιάς ,με διωγμούς με βασανισμούς με φτώχεια ,με εξορίες ,και κινδυνεύει να χαθεί τώρα επειδή έχουμε μετανάστες ;
Η Ελλάδα έχει καταστραφεί ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ,κι όχι πολιτισμικά ,και για αυτό δεν φταίνε οι μετανάστες
Επιτέλους ,από δω το πάτε από εκεί το πάτε στους μετανάστες καταλήγετε
Θέλετε να δείτε τι κάναμε εμείς όταν πήγαμε στην Αμερική μετανάστες ;

Στη μελέτη «Πολιτιστική σύγκρουση και εγκληματικότητα» (Culture Conflict and Delinquency,New York 1938) του Θόρστεν Σέλιν- από τους μεγαλύτερους ερευνητές της κοινωνιολογικής διάστασης και ανάλυσης του εγκλήματος-παρουσιάζονται τα στατιστικά στοιχεία (δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στις 21 και 28/03/1998 στην «Ελευθεροτυπία») για την εγκληματικότητα των μεταναστών στις ΗΠΑ εν έτει 1929. Τι προκύπτει; Στο σύνολο των αδικημάτων στη Νέα Υόρκη πρώτη ήταν οι έλληνες με ποσοστό υπερδιπλάσιο των Ιταλών. *Στις ανθρωποκτονίες , οι Έλληνες προηγούνταν κατά …1095% έναντι των δεύτερων Ιταλών. *Στους βιασμούς , οι Έλληνες προηγούνταν με 73% έναντι των δεύτερων Ιταλών. *Στις Ληστείες, οι Έλληνες προηγούνταν κατά 22% των Ιταλών.* Στις επιθέσεις , οι Έλληνες προηγούνταν κατά 144% των ιταλών. *Στις διαρρήξεις , οι Έλληνες προηγούνταν κατά 12% των Ιταλών. *Στις κλοπές , οι Έλληνες προηγούνταν κατά 100% των δεύτερων Ρώσων. *Στην οπλοκατοχή, οι Έλληνες έρχονταν δεύτεροι μετά τους Ιταλούς . *Στα ναρκωτικά, οι Έλληνες προηγούνταν κατά 600% των δεύτερων Ρώσων
Καλή Σαρακοστή
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

lovethink έγραψε:Συγνώμμη αλλά όλους εσάς που σας έχει πιάσει το "επαναστατικό" σας,εσείς πως είστε σίγουροι ότι είστε Ελληνες ; ότι είστε απόγονοι του Αριστοτέλη ας πούμε , πως είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κρατάτε από αλλού , από Ιταλία ας πούμε , από Γερμανία από Τουρκία ,από Αλβανία
Εχετς ψάξει το γενεαολογικό σας δέντρο 7 γενιές πίσω ;
Επίσης θεωρείτε ότι είναι τόσο μικρός ο Ελληνισμός και τόσο μικρή η δύναμή του που κινδυνεύει από τους μετανάστες ;
Εδώ δεν χάθηκε ο Ελληνισμός με 400 χρόνια Τούρκικης σκλαβιάς ,με διωγμούς με βασανισμούς με φτώχεια ,με εξορίες ,και κινδυνεύει να χαθεί τώρα επειδή έχουμε μετανάστες ;
Η Ελλάδα έχει καταστραφεί ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ,κι όχι πολιτισμικά ,και για αυτό δεν φταίνε οι μετανάστες
Επιτέλους ,από δω το πάτε από εκεί το πάτε στους μετανάστες καταλήγετε
Θέλετε να δείτε τι κάναμε εμείς όταν πήγαμε στην Αμερική μετανάστες ;

Στη μελέτη «Πολιτιστική σύγκρουση και εγκληματικότητα» (Culture Conflict and Delinquency,New York 1938) του Θόρστεν Σέλιν- από τους μεγαλύτερους ερευνητές της κοινωνιολογικής διάστασης και ανάλυσης του εγκλήματος-παρουσιάζονται τα στατιστικά στοιχεία (δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στις 21 και 28/03/1998 στην «Ελευθεροτυπία») για την εγκληματικότητα των μεταναστών στις ΗΠΑ εν έτει 1929. Τι προκύπτει; Στο σύνολο των αδικημάτων στη Νέα Υόρκη πρώτη ήταν οι έλληνες με ποσοστό υπερδιπλάσιο των Ιταλών. *Στις ανθρωποκτονίες , οι Έλληνες προηγούνταν κατά …1095% έναντι των δεύτερων Ιταλών. *Στους βιασμούς , οι Έλληνες προηγούνταν με 73% έναντι των δεύτερων Ιταλών. *Στις Ληστείες, οι Έλληνες προηγούνταν κατά 22% των Ιταλών.* Στις επιθέσεις , οι Έλληνες προηγούνταν κατά 144% των ιταλών. *Στις διαρρήξεις , οι Έλληνες προηγούνταν κατά 12% των Ιταλών. *Στις κλοπές , οι Έλληνες προηγούνταν κατά 100% των δεύτερων Ρώσων. *Στην οπλοκατοχή, οι Έλληνες έρχονταν δεύτεροι μετά τους Ιταλούς . *Στα ναρκωτικά, οι Έλληνες προηγούνταν κατά 600% των δεύτερων Ρώσων
Μάνο δεν είχαν πάει τότε στην Αμερική Αλβανοί, γεωργιανοί (έχουν την καλύτερη μαφία), κλπ κλπ.
Πλάκα κάνω... Μη τσιμπάς!

Ξέρω ξέρω... Πάω μόνος μου. Απόστολε εισαι εκεί;;;;;;;;;
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

vasilisalt έγραψε:
Μάνο δεν είχαν πάει τότε στην Αμερική Αλβανοί, γεωργιανοί (έχουν την καλύτερη μαφία), κλπ κλπ.
Πλάκα κάνω... Μη τσιμπάς!

Ξέρω ξέρω... Πάω μόνος μου. Απόστολε εισαι εκεί;;;;;;;;;
Δε νομίζω ....μάλλον λιποθύμησε απ'το post μου :lol:
Περιμένω να αρχίσουν τα κοσμητικά επίθετα ,ξέρεις ,ότι είμαι ανθέλληνας νεοεποχίτης ,ότι είμαι δάκτυλος του εχθρού ,κατάσκοπος της νέας εποχής που σκοπό έχει να διαβρώσει την Ελλάδα !!!!! μπρρρρρρ :100
Καλή Σαρακοστή
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Μάνο είσαι:
lovethink έγραψε: ανθέλληνας νεοεποχίτης ,ότι είμαι δάκτυλος του εχθρού ,κατάσκοπος της νέας εποχής που σκοπό έχει να διαβρώσει την Ελλάδα !!!!! μπρρρρρρ :100
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Παντως εαν θελουμε να πουμε τα πραγματα με το ονομα τους,
και να βαλουμε το δακτυλο επι των τυπων των ηλων,
και πανω στην φωτια της αληθειας, οπου καιει και τσουρουφλιζει,
οσο θα κινουμαστε περιπου στο πνευμα του Σαρτρ,
δηλαδη στην νοοτροπια: "Ο αλλος, ειναι η κολαση μου..",
τοτε Χριστιανοι, ως μαθητες του Κυριου, και μιμητες Του,
υπο την αληθινη εννοια του ορου,
δεν ειμαστε,
αλλα ψιλως λεγομαστε.

Οταν θα γινουμε, Χριστιανοι, ονομα και πραγμα το ξανασυζηταμε.

Και αυτο αφορα ολους μας, αμεσα και πιεστικα.

Ανεξαρτητα απο τις προθεσεις που μπορει να εχει ο "Αλλος",
πρεπει εμεις να φερουμε εντος μας, και να διδουμε εκτος μας, τον Χριστο.

Και επειδη νομοτελειακα, Χριστος = Σταυρος,
το οποιο, μας πεφτει κομματακι δυσκολο και βαρυ,
οποτε το κλωθογυριζουμε και το αναβαλλουμε, μονιμως, και επισταμενως,
η πεταμε ακομα χειροτερα το μπαλακι, απο εδω και απο εκει, και εμεις περι αλλων τυρβαζουμε.

Θα δουμε τωρα αν θα δικαιωθουμε, η εαν θα μας παρει και θα μας σηκωσει εν καιρω.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Μάνο είσαι:
lovethink έγραψε: ανθέλληνας νεοεποχίτης ,ότι είμαι δάκτυλος του εχθρού ,κατάσκοπος της νέας εποχής που σκοπό έχει να διαβρώσει την Ελλάδα !!!!! μπρρρρρρ :100

:lol:
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

dionysisgr έγραψε: Ανεξαρτητα απο τις προθεσεις που μπορει να εχει ο "Αλλος",
πρεπει εμεις να φερουμε εντος μας, και να διδουμε εκτος μας, τον Χριστο.

ακριβως ετσι.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”