ΕΤ3 «ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ» Αφιέρωμα στα Μοναστήρια του Πόντου

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΕΤ3 «ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ» Αφιέρωμα στα Μοναστήρια του Πόντου

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Η Εκπομπή «» της ΕΤ3 την Πέμπτη 14 – 10 – 2010 στης 23:00 η ώρα το βράδυ θα είναι αφιερωμένη σε τρία Ιστορικά Μοναστήρια του Πόντου, στη Μονή Παναγία Σουμελά, στη Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα και στη Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερώτα.
Εικόνα

Μια διαδρομή στο χρόνο και χώρο, από το χθες στο σήμερα, από τον Πόντο στην Παναγία Σουμελά στην Βέροια, στον Άγιο Γεώργιο Περιστερώτα Νάουσας και στον Άγιο Ιωάννη Βαζελώνα στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Ελλησπόντου Κοζάνης.

ΕΤ3 «ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ» ΠΕΜΠΤΗ 14 – 10 – 2010 ΩΡΑ 23:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Παρακολουθήστε την εκπομπή αφιέρωμα στην Θρησκεία, στην Ιστορία, στην Παράδοση και στο Σήμερα των τριών Ποντιακών Ιστορικών Μοναστηριών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ / ΤΟΜΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Πηγη
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΕΤ3 «ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ» ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Πολύ ενδιαφέρον, ευχαριστούμε Δημήτρη.

Εκτός των άλλων, είναι και μιά προσωπική μου προσδοκία για το απώτερο μέλλον, ένα φορουμικό προσκύνημα σε Πόντο-Καππαδοκία.

Νάμαστε καλά, σε καμμιά 10ετία (2020+) να πάμε! :8
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΕΤ3 «ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ» Αφιέρωμα στα Μοναστήρια του Πόντου

Δημοσίευση από Evi_J »

Αχ, ήθελα να το δω και ... το ξέχασα! :oops: :20 Μήπως έτυχε να το γράψει κανείς;
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Evi_J έγραψε:Αχ, ήθελα να το δω και ... το ξέχασα! :oops: :20 Μήπως έτυχε να το γράψει κανείς;
Αυτο ειτανε στις 14-10
αν πας με το παλαιο σημερα εχουμε 02-10 δηλαδι σε 12 ημερες θα το δειξη :mrgreen:
εσυ με βοηθησες με το ραδιοφωνο και εγω σε κοροιδευω :8 :8

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Αχ, δυστυχώς όμως το pc μου πάει με το νέο ημερολόγιο :mrgreen:
Ξέρεις τι το ήθελα; Σκέφτηκα τέτοια ντοκυμαντέρ (με εκκλησιαστικά θέματα δηλαδή) να τα μετατρέπω σε βιντεάκια για να τα ανεβάζω στο YouTube ώστε να τα βλέπουν όλοι... Αλλά δυστυχώς αυτό το έχασα. :20 Έλεγα λοιπόν μήπως το έγραψε κανείς να το κάνουμε μετατροπή (convert) για το YouTube (σε flv)
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Evi_J έγραψε:Αχ, δυστυχώς όμως το pc μου πάει με το νέο ημερολόγιο :mrgreen:
Ξέρεις τι το ήθελα; Σκέφτηκα τέτοια ντοκυμαντέρ (με εκκλησιαστικά θέματα δηλαδή) να τα μετατρέπω σε βιντεάκια για να τα ανεβάζω στο YouTube ώστε να τα βλέπουν όλοι... Αλλά δυστυχώς αυτό το έχασα. :20 Έλεγα λοιπόν μήπως το έγραψε κανείς να το κάνουμε μετατροπή (convert) για το YouTube (σε flv)
ΑΑΑΑαα Μαλιστα και πως τα μετατρεπουμε??
να μπαινεις ποιο τακτικα για να ρωταμε και να μαθαινουμε ξερω μερικα πραγματα αλλα χρειαζομαι και αλλες γνωσης
παραδειγμα μια Βιντεο κασσετα για να την μετατρεψεις σε DVD Χρειαζεσαι
μια κατσαρολα ,ενα τηγανη ,ενα ταψι
και αρχιζεις την μετατροπη
και μετα το βαζεις στο ιντερνετ για βλεπουν και η αλλοι :mrgreen:

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Dimitris39 έγραψε:παραδειγμα μια Βιντεο κασσετα για να την μετατρεψεις σε DVD Χρειαζεσαι
μια κατσαρολα ,ενα τηγανη ,ενα ταψι
και αρχιζεις την μετατροπη
και μετα το βαζεις στο ιντερνετ για βλεπουν και η αλλοι :mrgreen:
Α, έτσι γίνεται η μετατροπή. Δεν το ήξερα η άτιμη και έχω τις κατσαρόλες τσάμπα να κάθονται :mrgreen: :lol:
να μπαινεις ποιο τακτικα για να ρωταμε και να μαθαινουμε ξερω μερικα πραγματα αλλα χρειαζομαι και αλλες γνωσης
Αν δεν είχα πρόβλημα μετο χέρι μου να δεις πως θα έμπαινα... Όλη την ημέρα εδώ θα ήμουνα. :(
ΑΑΑΑαα Μαλιστα και πως τα μετατρεπουμε??
Οι κασσέτες
Συνδέεις το βίντεο με τον υπολογιστή, πατάς το rec στο pc και το play στο βίντεο και έτοιμο.
Το rec βέβαια δεν βρίσκεται στο αέρα... Βρίσκεται σε κάποιο πρόγραμμα όπως αυτά της Pinnacle ή της Ulead. Πάνε πολλά χρόνια που έχω να ασχοληθώ με κασσέττες και δυστυχώς δεν τα θυμάμαι καλά γιατί βλέπεις δεν τα έμαθα και καλά.

Με Dvd ξέρω καλύτερα αλλά ούτε εκεί ξέρω τέλεια. Ήθελα να προσπαθήσω να μάθω όμως και επ' ευκαρία να κάνω και το convert. Πάντως τα cd (π.χ cd ύμνων) είναι πολύ εύκολο να μετατραπούν. Ενδιαφέρεσε να σου πω;
Άβαταρ μέλους
Savas
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Savas »

Είχα την ευλογία να επισκεφτώ τα προγονικά εδάφη πριν μερικά χρονια , οπότε και επισκέφθηκα τις παραπάνω Μονές. Η Παναγία Σουμελά είναι στην καλύτερη κατάσταση απο τις τρείς , οι άλλες δυο μοιάζουν εγκαταλελειμένες , δεν ξέρω τι γίνεται τώρα, στον Πόντο είχα πάει το 2004. Ένα αρκετά ενδιαφέρον βίντεο-έρευνα ενός δημοσιογράφου παρακάτω, για τον Χριστιανισμό στην Τουρκία : http://www.pistos.gr/index.php?option=c ... &Itemid=28 . Τα στοιχέια που δίνει είναι συγκλονιστικά , τουλαχιστον για εμένα .
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”