Προσκυνηματική Επίσκεψη στο Α.Ο. τον Μάϊο ή Ιούνιο του 2011

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προσκυνηματική Επίσκεψη στο Α.Ο. το 2011

Δημοσίευση από stathis73 »

Dimitris39 έγραψε:Εγω δεν μπορω ακομη να πω τιποτα
αλλα αν θελετε αφηστε επανω μου το προγραμμα ολο να το σχεδιασο εγω
θα σας το φτιαξω τοσο απλο που θα με θυμαστε για την υποληπη ΖΩΗ σας :mrgreen:
οπως και τα διαμονητιρια θα σας τα βγαλω εγω :25
Αν γινει κατι τετοιο ο Θεός να μας λυπηθει ασε που κανενας δεν θα μπει ποτε στο Αγιον Ορος αλλα λέμε τωρα :cry: :cry: :cry: :lol: :lol: :lol:
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
AngelsGR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από AngelsGR »

με τουτη την παρεα θα πηγαινα ξανα και ξανα....
και αν τα ματια σου δεν κλαινε, εχουν τροπο και το λενε...
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Αν μ' αξιώση ο Θεός θα είμαι εκεί 18-23 Ιαν. 2011.
Γιά την προσκυνηματική μας , θα πρέπει να αποφασίσω , αφού καταλήξετε σε πιθανή ημερομηνία εισόδου.
Ίδωμεν , αν είναι ευλογημένο.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δεν βλέπω να ενεργοποιείται ο Παναγιώτης κι αυτό με στενοχωρεί, με θλίβει, με τσακίζει, με σκοτώνει...
Αχ βρε Σπυρο...εκ Πελοποννήσου!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
nikiforos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από nikiforos »

Απόστολε, έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για να αναλάβει πρωτοβουλίες ο Παναγιώτης. Οχι απογοήτευση... από τώρα. Στο τέλος θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί και ακόμα περισσότεροι!!!
Συλλογάται Καλά!!!, όποιος Συλλογάται Ελεύθερα , Χριστιανικά και Ορθόδοξα......
nikiforos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από nikiforos »

Captain Yiannis έγραψε:Αν μ' αξιώση ο Θεός θα είμαι εκεί 18-23 Ιαν. 2011.
Γιά την προσκυνηματική μας , θα πρέπει να αποφασίσω , αφού καταλήξετε σε πιθανή ημερομηνία εισόδου.
Καπετάνιε, το 18 - 23 Ιαν 2011 είναι κλεισμένο;;;;
Συλλογάται Καλά!!!, όποιος Συλλογάται Ελεύθερα , Χριστιανικά και Ορθόδοξα......
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

nikiforos έγραψε:
Captain Yiannis έγραψε:Αν μ' αξιώση ο Θεός θα είμαι εκεί 18-23 Ιαν. 2011.
Καπετάνιε, το 18 - 23 Ιαν 2011 είναι κλεισμένο;;;;
Όχι ακόμα Νικηφόρε , αλλά με την βοήθεια του Θεού και τ' Αη Γιαννιού , τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι πάντα εκεί αυτές τις μέρες :smile: .
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Τον Ιανουάριο συνήθως έχω επαγγελματικό πρόγραμμα φωτιά.
Για Φεβρουάριο καλύτερα (προσωπικά εννοώ. Εννοείται ότι η πλειοψηφία έχει τον τελικό λόγο)
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

aposal έγραψε:Δεν βλέπω να ενεργοποιείται ο Παναγιώτης κι αυτό με στενοχωρεί, με θλίβει, με τσακίζει, με σκοτώνει...
Αχ βρε Σπυρο...εκ Πελοποννήσου!
Αχ καλέ μου αδελφέ Απόστολε, σ' ευχαριστώ για την αγάπη σου. :8
Αλλά γιατί πρέπει σώνει και καλά να ενεργοποιηθώ εγώ, για να γίνει το φορουμικό προσκύνημα? :105

Λοιπόν,
κατά πρώτον, προτείνω να καθιερωθεί μόνιμα στο φόρουμ, σαν παράδοση, σαν γεγονός, μιά φορά το χρόνο, να πραγματοποιείται ένα μεγάλο ομαδικό προσκύνημα στο Αγιον Ορος. Ετσι θα δικαιολογείται τρόπον τινά παραπάνω και το όνομα του φόρουμ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται πάντα Μάϊο, θα μπορούσε ξέρω γω νάταν και Ιούνιος ή Απρίλιος κλπ.

Στο διά ταύτα τώρα:
Για το 2011, θα ήθελα να μην αναλάβω την οργάνωση της εκδρομής.
Εχουν αλλάξει κάποιες παράμετροι σε διάφορα ζητήματα και όπως θα έχετε παρατηρήσει, δεν έχω την ευχέρεια για μεγάλη συμμετοχή στο φόρουμ, τουλάχιστον τούτη την περίοδο. Αυτό συμβαίνει για ποικίλους λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μου, μην νομίζετε ότι σας βαρέθηκα! :8 :8
Δεν έχει καμμιά απολύτως σημασία αυτό, υπάρχουν πολλοί αδελφοί που μπορούν να αναλάβουν τον σχεδιασμό και την οργάνωση και μάλιστα πολύ καλύτερα από μένα.

Οσο αφορά το νότιο τμήμα Αποστόλη μου, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς εννοούμε.
Αν εννοούμε την διαμονή και διανυκτέρευση του φόρουμ (ή τμήματός του) σε Σκήτες και κελλιά του νότιου Αθωνα, αυτό είναι απολύτως αδύνατον.
Ο μεγαλύτερος αριθμός προσκυνητών που θα μπορούσε να το πραγματοποιήσει, θάταν το πολύ 3-4 άτομα, λόγω των δυνατοτήτων των εκεί ησυχαστηρίων.
Αν εννοούμε την πεζοπορική προσπέλαση του νότιου τμήματος (όπως αυτό που κάνανε πρόσφατα οι αδελφοί μας, δηλαδή π.χ. Λαύρα-Αγίου Παύλου), αυτό μπορεί να γίνει, αλλά με την προϋπόθεση, οι αδελφοί που θα συμμετάσχουν να έχουν τη διάθεση αλλά και τις δυνατότητες να κουραστούν πολύ (μιλάμε για αποστάσεις της τάξεως των 6 ωρών, που κάποια σημεία τους είναι πολύ επίπονα).

Αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν κατά τη γνώμη μου είναι δύο:
1. Είτε μια οργάνωση στα περσινά πρότυπα, με φιλοξενία σε μεγάλες μονές.
2. Είτε ο κατακερματισμός του φόρουμ (τους αριθμούς θα τους δούμε).

Εάν επιλεγεί το δεύτερο, τότε θα πρότεινα, να μαζευτούν όλοι οι αδελφοί μαζί σε ένα μοναστήρι (παράδειγμα Κωνσταμονίτου ή Καρακάλλου) και μετά να ακολουθήσουν τα διάφορα "γκρουπ" διαφορετικές πορείες, οι οποίες θα καταλήγουν την τελευταία ή προτελευταία μέρα, πάλι σε ένα κοινό μοναστήρι.

Αλλά επειδή το να λέγονται φίρδην - μίγδην, όλες οι ιδέες μαζεμένες, δεν βοηθά και τόσο, αλλά κάνει τα πράγματα χαωτικά, νομίζω καλό θα ήταν να ακολουθηθούν στην αρχή τα βήματα της περσινής "πεπατημένης", δεδομένου ότι ήταν γενικώς επιτυχημένη.

Δηλαδή,
πρώτα δήλωση συμμετοχής,
μετά πρόταση ακριβούς ημερομηνίας,
αριθμό ημερών.

Και αφού γίνουν αυτά, ας αρχίσουν και οι συζητήσεις για πρόγραμμα, (μαζικό ή κατακερματισμού ομάδων), προτιμήσεις μονών κλπ.

Ασχετο τώρα:
Ολα αυτά μπορούν να συζητηθούν και διά ζώσης.
Κάποιοι από μας, θα βρεθούμε στην περιοχή της Πελοποννήσου τις προσεχείς ημέρες. Καλό είναι να μπει και σχετικό τόπικ.

Επίσης:
Από 27 έως 31 Οκτωβρίου, θα είμαι στην Αθήνα.
Δεν ξέρω αν κάποιοι θα ήθελαν να προγραμματιζόταν μιά "μίνι" συνάντηση εκείνη την εποχή. Κάποιους έτσι κι' αλλιώς θα τους συναντήσω, αλλά μήπως ίσως να το κάναμε λιγάκι πιό "επίσημο".
Ισως, αν μπορέσω να έρθω λιγάκι νωρίτερα, να προλάβω και τα φετινά "Δημήτρια" Απόστολε. Θα γίνουν υποθέτω και φέτος, έτσι δεν είναι?
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Τα Δημήτρια γίνονται κάθε χρόνο! Το πρόγραμμα είναι έτοιμο και μόλις το λάβω θα το δημοσιεύσω. Αν είναι να έρθεις θα κανονίσουμε μία συνάντηση και όποιος θέλει έρχεται! Πριν τελειώσουν τα Δημήτρια αποκλείεται να έχει ευχέρεια να μας δει ο πρωτοπρεσβύτερος. Θα προσπαθήσω για μετά, Θα δούμε. Μια πιθανή ημερομηνία συνάντησης είναι το Σάββατο 30 Οκτώβρη, αν όλα πάνε κατ' ευχήν.
Συμφωνώ ότι καλόν είναι να μαζευτούμε όλοι σε μια μονή πχ στην Καρακάλου, και μετά να διασπαστούμε σε groups (ομάδες κατά το Ελληνικότερον), αλλά και πάλι να καταλήξουμε στην ίδια μονή (πχ Παύλου, Σιμωνόπετρα, κλπ), πριν αναχωρήσουμε από το Α.Ο.
Θα ήθελα πολύ να επισκεφτώ του Γέροντες της Βίγλας, αλλά και την άλλων Σκητών στον Νότιο Άθω, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”