550.000€ στην «Κιβωτό τού Κόσμου» από το Ράδιο Αρβύλα !
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: 550.000€ στην «Κιβωτό τού Κόσμου» από το Ράδιο Αρβύλα !
Συμφωνώ μαζί σου Ψυχούλα αφ'ενος και αφ'ετέρου νομίζω ότι το αποτέλεσμα της καλής πράξης είναι ότι απογυμνώνουν την Εκκλησία
από την κύρια αποστολή της , που είναι η θέωση των μελών της
και την παρουσιάζουν ως οργανισμό που πρέπει να έχει περισσότερο κοινωνικοφιλανθρωπικό χαρακτήρα.
(που έχει ασφαλώς , αλλά δεν είναι αυτό το κύριο έργο της, από όσο έχω καταλάβει)
Δηλαδή δέχονται η Εκκλησία να μας ντύνει και να μας ταίζει (όπως κάνει-και καλά κάνει φυσικά!- ο π.Αντώνιος)
αλλά ας πάψει να μας νουθετεί και να μας καθοδηγεί προς το Θεό , γιατί αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε πολύ καλύτερα μόνοι μας,
μακριά από την αυθεντία της εξουσίας τους, ίσως καθήμενοι κάτω από το σύμπαν και ανιχνεύοντας μέσα μας τη φωνή της αγάπης (!).
Δηλαδή ας είμαστε ηθικοί αλλά όχι θρησκευόμενοι, ας μετέχουμε στις φιλανθρωπίες της αλλά όχι στη λατρευτική ζωή της ..
και την παρουσιάζουν ως οργανισμό που πρέπει να έχει περισσότερο κοινωνικοφιλανθρωπικό χαρακτήρα.
(που έχει ασφαλώς , αλλά δεν είναι αυτό το κύριο έργο της, από όσο έχω καταλάβει)
Δηλαδή δέχονται η Εκκλησία να μας ντύνει και να μας ταίζει (όπως κάνει-και καλά κάνει φυσικά!- ο π.Αντώνιος)
αλλά ας πάψει να μας νουθετεί και να μας καθοδηγεί προς το Θεό , γιατί αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε πολύ καλύτερα μόνοι μας,
μακριά από την αυθεντία της εξουσίας τους, ίσως καθήμενοι κάτω από το σύμπαν και ανιχνεύοντας μέσα μας τη φωνή της αγάπης (!).
Δηλαδή ας είμαστε ηθικοί αλλά όχι θρησκευόμενοι, ας μετέχουμε στις φιλανθρωπίες της αλλά όχι στη λατρευτική ζωή της ..
"Το έλεός σου Κύριε καταδιώξει με, πάσας τας ημέρας της ζωής μου"
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Άσχετα αν βάζω και κάποιες άλλες δικές μου παραμέτρους μου αρέσαν πολύ οι τελευταίες τοποθετήσεις ψυχούλας και ελένης. Ειδικά τα συμπεράσματα τηςelens έγραψε:Συμφωνώ μαζί σου Ψυχούλα αφ'ενος και αφ'ετέρου νομίζω ότι το αποτέλεσμα της καλής πράξης είναι ότι απογυμνώνουν την Εκκλησία
Ελένης τα συνυπογράφω
-
angieholi
- Συντονιστής

Νομίζω θα διαφωνήσω με την ψυχούλα και την Ελένη ως προς αυτό το σημείο:
ότι το βίντεο αναφέρεται στην Εκκλησία και κάνει προπαγάνδα εναντίον της.
Μα ποια πια εκκλησία; Ειδαμε πουθενά στο βίντεο φωτογραφίες από Εκκλησίες, Ιερείς, Αρχιεπισκόπους ή Πατριάρχες;
Είδαμε πουθενά να αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα του Εκκλησιαστικού χώρου;
Όχι!Ε! τότε;
Απλώς κάποια στιγμή κανει μια "γενική" αναφορά, για τα πρόσωπα που έχουν κάποια δύναμη και εξουσία στα χέρια τους,
αλλά...... που μας διδάσκουν για έναν Θεό που δεν υπάρχει, για τον Θεό των Χριστιανών!!!!!
Αυτό "χτυπάει" το βίντεο, ότι δεν υπάρχει ο Θεός Αυτός και όχι ότι "χτυπάει" την εξουσία ή την Εκκλησία.
Και όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής παρουσιάζει το βίντεο (με το ύφος ότι βρήκε την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά)
και τονίζει έντονα ότι το βίντεο δεν είναι εναντίον της πίστης αλλά εναντίον της Εκκλησίας ή μιλάει από αφέλεια ή από άγνοια
ή έχει ως σκοπό να υπερασπίσει και να προβάλλει, ναι μεν την πίστη, αλλά την πίστη γενικά σε έναν θεό-σύμπαν,
σε ένα θεό που είναι είναι ένας και υπάρχει για όλους τους ανθρώπους.
Και φυσικά είναι ένας ο Θεός, αλλά Τριαδικός, όχι απρόσωπος αλλά με το όνομα Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα.
Και δεν νομίζω ότι κάνουμε κατάκριση σε δημόσια πρόσωπα... αλλά θα έλεγα ότι ακολουθήσαμε τις συμβουλές των παρουσιαστών,
είδαμε το βίντεο, κάναμε την ανάλυσή μας και βγάλαμε τα συμπερασματά μας.
Τώρα αν σε εμάς το βίντεο έφερε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα και δεν μας αποκοίμησε.... ουδέν σχόλιο!
Βέβαια... όποιος έχει 40 οκάδες άγνοια (έκφραση του π. Μυτιλιναίου, που πολύ είχα γελάσει όταν την άκουσα),
ε! μπορεί και να το έχαφτε, εμείς ΟΧΙ!!!!
ότι το βίντεο αναφέρεται στην Εκκλησία και κάνει προπαγάνδα εναντίον της.
Μα ποια πια εκκλησία; Ειδαμε πουθενά στο βίντεο φωτογραφίες από Εκκλησίες, Ιερείς, Αρχιεπισκόπους ή Πατριάρχες;
Είδαμε πουθενά να αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα του Εκκλησιαστικού χώρου;
Όχι!Ε! τότε;
Απλώς κάποια στιγμή κανει μια "γενική" αναφορά, για τα πρόσωπα που έχουν κάποια δύναμη και εξουσία στα χέρια τους,
αλλά...... που μας διδάσκουν για έναν Θεό που δεν υπάρχει, για τον Θεό των Χριστιανών!!!!!
Αυτό "χτυπάει" το βίντεο, ότι δεν υπάρχει ο Θεός Αυτός και όχι ότι "χτυπάει" την εξουσία ή την Εκκλησία.
Και όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής παρουσιάζει το βίντεο (με το ύφος ότι βρήκε την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά)
και τονίζει έντονα ότι το βίντεο δεν είναι εναντίον της πίστης αλλά εναντίον της Εκκλησίας ή μιλάει από αφέλεια ή από άγνοια
ή έχει ως σκοπό να υπερασπίσει και να προβάλλει, ναι μεν την πίστη, αλλά την πίστη γενικά σε έναν θεό-σύμπαν,
σε ένα θεό που είναι είναι ένας και υπάρχει για όλους τους ανθρώπους.
Και φυσικά είναι ένας ο Θεός, αλλά Τριαδικός, όχι απρόσωπος αλλά με το όνομα Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα.
Και δεν νομίζω ότι κάνουμε κατάκριση σε δημόσια πρόσωπα... αλλά θα έλεγα ότι ακολουθήσαμε τις συμβουλές των παρουσιαστών,
είδαμε το βίντεο, κάναμε την ανάλυσή μας και βγάλαμε τα συμπερασματά μας.
Τώρα αν σε εμάς το βίντεο έφερε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα και δεν μας αποκοίμησε.... ουδέν σχόλιο!
Βέβαια... όποιος έχει 40 οκάδες άγνοια (έκφραση του π. Μυτιλιναίου, που πολύ είχα γελάσει όταν την άκουσα),
ε! μπορεί και να το έχαφτε, εμείς ΟΧΙ!!!!
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Είναι περιττό να το συζητάμε παιδιά. Όλοι την ίδια γνώμη έχουμε. Και ιδού μερικά κίνητρα:
ΑΝΤ1:
1) Έξτρα διαφήμισεις του έργου που "μπορεί και βοηθάει τα καημένα τα παιδάκια" (ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ -που εντελώς κατά τύχη την πολεμούν- ΔΕΝ ΤΑ ΒΟΗΘΑΕΙ!).
2) Έξτρα bonus που παίρνει από την Wind. (Τι; Δωρεάν το κάνει; Για την καλή του την καρδιά; )
Wind
1) Πελάτες - θύματα τις εταιρείας που θα τους εκμεταλεύεται οικονομικά για .... ένας Θεός ξέρει πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα... Το μεγαλύτερο κίνητρο από όλα...
Μασσώνοι
1) Πετυχαίνουν και χτύπημα κατά της εκκλησίας και κανείς δεν μπορεί να τους πει τίποτα μιας και "βοηθάνε" τον π. Αντώνιο! Με ένα σμπάρο 3 (!) τρυγώνια!
Πάντως αν τύχει και εξακολουθεί κάποιος να έχει αμφιβολίες, ας πάει εδώ: http://www.impantokratoros.gr/zeitgeist.el.aspx.
ΑΝΤ1:
1) Έξτρα διαφήμισεις του έργου που "μπορεί και βοηθάει τα καημένα τα παιδάκια" (ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ -που εντελώς κατά τύχη την πολεμούν- ΔΕΝ ΤΑ ΒΟΗΘΑΕΙ!).
2) Έξτρα bonus που παίρνει από την Wind. (Τι; Δωρεάν το κάνει; Για την καλή του την καρδιά; )
Wind
1) Πελάτες - θύματα τις εταιρείας που θα τους εκμεταλεύεται οικονομικά για .... ένας Θεός ξέρει πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα... Το μεγαλύτερο κίνητρο από όλα...
Μασσώνοι
1) Πετυχαίνουν και χτύπημα κατά της εκκλησίας και κανείς δεν μπορεί να τους πει τίποτα μιας και "βοηθάνε" τον π. Αντώνιο! Με ένα σμπάρο 3 (!) τρυγώνια!
Πάντως αν τύχει και εξακολουθεί κάποιος να έχει αμφιβολίες, ας πάει εδώ: http://www.impantokratoros.gr/zeitgeist.el.aspx.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Θα επαναλάβω για την ανάγκη διαχωρισμού της καλής πράξης της δωρεάς, από όλα τα άλλα.
Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να κρίνουμε αρνητικά την καλή πράξη.
Αν φτάσουμε στο σημείο αυτό, να βλέπουμε παντού σκοπιμότητα και συνωμοσιολογίες, τότε σταδιακά θα απαξιωθεί ακόμα και αυτό το ίδιο το καλό.
Και σε κάθε περίπτωση, δεν είμαστε μέσα στο μυαλό των άλλων, ώστε νάμαστε 100% βέβαιοι για τις επιδιώξεις τους. Θα τους κρίνει ο Θεός για όλα, δεν χρειάζεται να βάλουμε κι'εμείς το χεράκι μας.
Ακόμα και αν η καλή πράξη έγινε για άλλους σκοπούς, αυτή καθεαυτή η πράξη κατά τη γνώμη μου παραμένει καλή.
Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, αλλά ούτε και τα κολάζει πιστεύω. Σε μιά αλληλουχία πράξεων, η κάθε καλή είναι καλή και η κάθε κακή είναι κακή. Δεν είναι ομοειδή πράγματα όλα αυτά, δεν μπορούμε να τα τσουβαλιάζουμε.
Γιατί αν ο σκοπός ενίοτε κολάζει τα μέσα, τότε γιατί και να μην τα αγιάζει μερικές φορές?
Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να κρίνουμε αρνητικά την καλή πράξη.
Αν φτάσουμε στο σημείο αυτό, να βλέπουμε παντού σκοπιμότητα και συνωμοσιολογίες, τότε σταδιακά θα απαξιωθεί ακόμα και αυτό το ίδιο το καλό.
Και σε κάθε περίπτωση, δεν είμαστε μέσα στο μυαλό των άλλων, ώστε νάμαστε 100% βέβαιοι για τις επιδιώξεις τους. Θα τους κρίνει ο Θεός για όλα, δεν χρειάζεται να βάλουμε κι'εμείς το χεράκι μας.
Ακόμα και αν η καλή πράξη έγινε για άλλους σκοπούς, αυτή καθεαυτή η πράξη κατά τη γνώμη μου παραμένει καλή.
Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, αλλά ούτε και τα κολάζει πιστεύω. Σε μιά αλληλουχία πράξεων, η κάθε καλή είναι καλή και η κάθε κακή είναι κακή. Δεν είναι ομοειδή πράγματα όλα αυτά, δεν μπορούμε να τα τσουβαλιάζουμε.
Γιατί αν ο σκοπός ενίοτε κολάζει τα μέσα, τότε γιατί και να μην τα αγιάζει μερικές φορές?
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Προσωπικά Παναγιώτη πιστεύω ότι ένα πράγμα για να είναι καλό, πρέπει ναι μεν να γίνεται καλά, ναι μεν με καλό τρόπο αλλά το κυριότερο με αγνή καρδιά. Ξέρεις, ο Θεός δεν θα κοιτάξει τις πράξεις μας, αλλά την πρόθεση μας. Αν π.χ εγώ σκοτώσω κάποιον (βαριά αμαρτία δηλαδή) αλλά το κάνω από ατύχημα, λες να καίγομαι στην κόλαση για όλη την αιωνιότητα, για κάτι που δεν είχα καν πρόθεση; Δεν πάει έτσι, έτσι δεν είναι; Την καρδιά κοιτάζει, την πρόθεση, όχι την πράξη που μπορεί να είναι π.χ ατύχημα...
Όμως όταν ένα πράγμα είναι προπαγάνδα, και αυτό είναι ολοφάνερο (και γενικότερα, και τώρα), δεν θα καθήσω με σταυρωμένα τα χέρια να τους αφήσω να αλλωνίζουν μόνο και μόνο για να τους κάνω το χατήρι. Όλοι μας το βλέπουμε αυτό σαν προπαγάνδα. (Προσωπκά το είδα από την αρχή, πριν κάτι μήνες που πρωτοδημοσιεύτηκε το θέμα αλλά τέσπα). Και όλοι μας έχουμε βρει την διαστρεβλωμένη αντίληψη τους. Εδώ και... πόσες; 3 σελίδες; 4; Δεν είπα τίποτα. (Βασικά μίλησε ο Διονύσης, τι να πω εγώ;
) Αλλά όταν μου την βίδωσε λιγάκι
, ε δεν κρατήθηκα και τα είπα.
Όσο πολύ και αν πιστεύω ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης (ενώ τους παρουσιαστές του Ραδ. Αρβ. γιατί μάλλον δεν ήξεραν τίποτα) δεν μπορώ να αγνοήσω ότι κάποιος υπονομεύει την ορθοδοξία προς δικά του συμφέροντα. Και τότε θα μιλήσω, έστω και αν δεν του αρέσει. Σόρρυ αλλά έτσι είμαι. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου.
Όμως όταν ένα πράγμα είναι προπαγάνδα, και αυτό είναι ολοφάνερο (και γενικότερα, και τώρα), δεν θα καθήσω με σταυρωμένα τα χέρια να τους αφήσω να αλλωνίζουν μόνο και μόνο για να τους κάνω το χατήρι. Όλοι μας το βλέπουμε αυτό σαν προπαγάνδα. (Προσωπκά το είδα από την αρχή, πριν κάτι μήνες που πρωτοδημοσιεύτηκε το θέμα αλλά τέσπα). Και όλοι μας έχουμε βρει την διαστρεβλωμένη αντίληψη τους. Εδώ και... πόσες; 3 σελίδες; 4; Δεν είπα τίποτα. (Βασικά μίλησε ο Διονύσης, τι να πω εγώ;
Και με βάση αυτό: Αν έχεις αποδειξεις ότι δεν είναι συνωμοσιολογία αλλά αλήθεια πώς θα αντιδρούσες; Τι θα έκανες;panagiotisspy έγραψε:Αν φτάσουμε στο σημείο αυτό, να βλέπουμε παντού σκοπιμότητα και συνωμοσιολογίες, τότε σταδιακά θα απαξιωθεί ακόμα και αυτό το ίδιο το καλό.
(Ρωτάω γιατί μπορώ να πω κάποια πράγματα που ίσως θα ενισχύσουν τις υποψίες σου ότι έγινε επίτηδες προπαγάνδα. Άρα η ιδέα του "καταπραϋντικού" λόγο μιας καλής πράξης θα πάει στράφη)
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Κατ'αρχήν χαίρομαι για την επανεπικοινωνία μετά από πολύ καιρό, Παρασκευή.
Εδώ ακριβώς είναι το θέμα.
Ποιός ξέρει τι γίνεται στην καρδιά κάποιου?
Προσωπικά έχω πάθει μεγάλα πατατράκ στη ζωή μου, είτε υποτίμησης είτε υπερτίμησης προθέσεων και αγνότητας των ψυχών των ανθρώπων. Και γι' αυτό επιμένω τόσο πολύ.
Νάσαι πάντα καλά.
Evi_J έγραψε:Προσωπικά Παναγιώτη πιστεύω ότι ένα πράγμα για να είναι καλό, πρέπει ναι μεν να γίνεται καλά, ναι μεν με καλό τρόπο αλλά το κυριότερο με αγνή καρδιά.
Εδώ ακριβώς είναι το θέμα.
Προσωπικά έχω πάθει μεγάλα πατατράκ στη ζωή μου, είτε υποτίμησης είτε υπερτίμησης προθέσεων και αγνότητας των ψυχών των ανθρώπων. Και γι' αυτό επιμένω τόσο πολύ.
Νάσαι πάντα καλά.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
και για μενα σαφως η πραξη και το βιντεακι ειναι δυο εντελως διαφορετικα πραγματα. Αν συνδεονται μονο εκεινοι το ξερουν και ο Θεός.
οπως ειπε ο Κυριος μιλωντας για απιστους, δε ξερω αν το θυμαμαι ακριβως και σωστα, "και ενα ποτηρι να σας δωσουν θα παρουν την ανταμοιβη τους "
ανταμοιβη για το ενα ποτηρι ανταμοιβη και για το...κωνειο. Καθενας μας συμφωνα με τα εργα του...
απλως λογικο ειναι οτι το βιντεο αυτο εδειξε οτι οι ανθρωποι αυτοι κανουν κατι παραπανω απο σατιρα...
δεν ειναι και οι πρωτοι που εχοντας μια σατιρικη εκπομπη την ψωνιζουν και νομιζουν οτι μπορουν να κανουν κηρυγματα πιστεως ή άλλης φύσεως...
και ο Λακης σατιρικη εκπομπη εχει αλλα ξεχνιεται κι αυτος και το παιζει πολιτικος...
οταν θιγει καποιος τη πιστη μου ελπιζω απλως να το κανει απο αγνοια και οχι σκοπιμως για το δικο του καλο...
νομιζω οτι παρατραβηξε το θεμα παντως!!!!
οπως ειπε ο Κυριος μιλωντας για απιστους, δε ξερω αν το θυμαμαι ακριβως και σωστα, "και ενα ποτηρι να σας δωσουν θα παρουν την ανταμοιβη τους "
ανταμοιβη για το ενα ποτηρι ανταμοιβη και για το...κωνειο. Καθενας μας συμφωνα με τα εργα του...
απλως λογικο ειναι οτι το βιντεο αυτο εδειξε οτι οι ανθρωποι αυτοι κανουν κατι παραπανω απο σατιρα...
δεν ειναι και οι πρωτοι που εχοντας μια σατιρικη εκπομπη την ψωνιζουν και νομιζουν οτι μπορουν να κανουν κηρυγματα πιστεως ή άλλης φύσεως...
και ο Λακης σατιρικη εκπομπη εχει αλλα ξεχνιεται κι αυτος και το παιζει πολιτικος...
οταν θιγει καποιος τη πιστη μου ελπιζω απλως να το κανει απο αγνοια και οχι σκοπιμως για το δικο του καλο...
νομιζω οτι παρατραβηξε το θεμα παντως!!!!
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Και εσύ να είσαι καλά Παναγιώτη.panagiotisspy έγραψε:Κατ'αρχήν χαίρομαι για την επανεπικοινωνία μετά από πολύ καιρό, Παρασκευή.![]()
Λένε ότι όποιος καίγεται στον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι. Και όπως είπες Παναγιώτη, εσύ κάηκες άρα το φυσάς διπλά. Όμως εγώ έχω άλλο σύστημα. Το πρώτο που κοιτάζω δεν είναι ούτε η καρδιά ούτε η πράξη, αλλά το αποτέλεσμα. Και μετά κρίνω τα άλλα δύο. Και να σου πω γιατί το κάνω έτσι.Εδώ ακριβώς είναι το θέμα.Evi_J έγραψε:Προσωπικά Παναγιώτη πιστεύω ότι ένα πράγμα για να είναι καλό, πρέπει ναι μεν να γίνεται καλά, ναι μεν με καλό τρόπο αλλά το κυριότερο με αγνή καρδιά.
Νάσαι πάντα καλά.
Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό αλλά μπορεί και όχι. Επειδή δεν ξέρω τι είναι (εδώ βασίζεται και η εμπειρία του ανθρώπου βέβαια) και επειδή έχω μάθει (και υποθέτω και εσύ) ότι το -όποιο- κακό εξαπλώνεται, γι' αυτό κοιτάζω να διορθώσω αυτό πρώτα (να μην εξαπλωθεί), και εν συνεχεία κοιτάζω τα υπόλοιπα. Να ένα παράδειγμα: ας πούμε ότι πιάνει φωτιά το δάσος. Και ας πούμε ότι εκεί, δίπλα στην φωτιά βλέπω ένα άνθρωπο με ένα μπετόνι βενζίνη στο χέρι. Η σειρά που θα αντιδράσω είναι η εξής: κοιτάζω το πιθανό αποτέλεσμα, βλέπω ότι θα καούν τα πάντα και τρέχω στην φωτιά. Δεν κοιτάζω τον άνθρωπο γιατί είτε το έκανε επίτηδες είτε όχι, υπάρχει περίπτωση εξάπλωσης της φωτιάς. Ούτε κοιτάζω να δω την καρδιά του εκείνη την ώρα, ακριβώς λόγο αυτής της εξάπλωσης. Αν το έκανε καταλάθος, θα φανεί αμμέσως από μόνο του από την αντίδραση του ανθρώπου. Αν το βάλει στα πόδια, ή αν τρέξει να με βοηθήσει. Είναι περιττό να του βάλω τις φωνές "τι έκανες, κακούργε, τρέχα τουλάχιστον να με βοηθήσεις" κ.τ.λ... Κυρίως αν -όπως είπα- η φωτιά πίσω μου εξαπλώνεται...
Έτσι και εδώ. Πράγματι Παναγιώτη, κανείς δεν μπορεί να ξέρει την καρδιά του άλλου. Δεν μου αρέσει η εκπομπή αυτή, αλλά ειδικά για τον Κανάκη έχω σχηματίσει μια καλή ιδέα, και όσο βλέπω και τους άλλους (ούτε τα ονόματα τους ξέρω καλά-καλά) τόσο βλέπω, απλά μερικούς ανθρώπους που απλά χάνουν την ώρα τους (όπως οποισδήποτε άλλος στην καφετέρια) κάνοντας όμως κάτι που αγαπάνε και που κερδίζουν τα προς το ζειν (Βασικά αυτό είναι 10 φορές ζειν αλλά λέμε τώρα
* = Θες να σου πω κάποιες λεπτομέρειες που μπορεί να μην ξέρεις;