dionysisgr έγραψε:Και τι θα κανουμε εκει αγαπητοι αδερφοι;
Θα παμε για να παρουμε την ευχη του Δεσποτη,
μονον, και να φυγουμε,
η εχετε και κατι αλλο στο νου σας;
Εχω αποριες, σχετικα με την τοποθετηση σου Καπετανιε.
Σε τι θα ωφεληθει παραπανω καποιος απο τον Δεσποτη, απο οτι ωφελειται απο τον πνευματικο που ηδη εχει;
Η μηπως θα παρει οποιος δεν εχει πνευματικο, παραμερα τον Δεσποτη, ενας, ενας, για πνευματικη νουθεσια και εξομολογηση;
Και ποιος θα πει στον Δεσποτη, να μας δεχτει και να μας δωσει χρονο και λογο; Περι τινος; Τι θα πουμε, οτι ερχεται το φορουμ να μιλησει πνευματικα με τον Δεσποτη;
Μπορειτε να με διαφωτισετε; Γιατι κατα βαση, δεν συμφωνω, με την ιδεα, αλλα αυτο ειναι προσωπικη μου γνωμη βεβαια, εσεις τωρα κανετε οπως θελετε και αγαπατε.
Νάσαι καλά Διονύση ,
Μου δίνεις την ευκαιρία να φλυαρήσω , το οποίον κατ αρχήν δεν θεωρώ αναγκαίο , δεδομένου ότι είναι προσωπικές απόψεις, και εδώ δόξα τω Θεώ , από προσωπικές απόψεις ............, άσε που ορισμένα πράγματα , στο φτωχό μου το μυαλό , τα θεωρώ αυτονόητα.
Ξεκινάμε κατ'αρχήν με το γεγονός ότι ο Γέροντας είναι Πνευματικός μου , δεν ξέρω σε ποιούς άλλους είναι Πνευματικός αλλά εμένα είναι , και να σκεφθείς επιπλέον ότι , ο Παπαγιάννης στην Αγία Άννα μου το είχε πεί , πρίν ακόμα γίνει , και πρίν ακόμα τον γνωρίσω τον Γέροντα Πολύκαρπο.
Δεν έψαξα δε να τον βρώ , αλλά ήρθε έτσι ,μόνο του/Του.
Με αυτό το κριτήριο ξεκινώντας , γνωρίζοντας τον και έχοντας άποψη γι αυτόν , σκέφτηκα , γιατί να μην τον γνωρίσουν και να ωφεληθούν και κάποιοι φίλοι από το φόρουμ ,
άλλωστε άνθρωπος του Θεού είναι ,ξέρει από εν Χριστώ Αγάπη , και ξέρει να δείχνει , σε αυτούς που ψάχνουν ,
την αλήθεια Του (Κυρίου) , τον οποίον υπεραγαπά και υπηρετεί ως γνήσιος δούλος Του από παιδί.
Να πω εδώ ότι (όπως έλεγε ένας παιδικός του φίλος) , ο Γέροντας όταν ήταν μικρό παιδάκι , τα παιχνίδια που έπαιζε ήταν γύρο από την αγάπη του Κυρίου και των λειτουργών Αυτού.
Το ότι είναι Δεσπότης Ανευ Χαρτοφυλακίου ίσως να λέει κάτι σε κάποιους , γιά μένα πάντως είναι ένας ταπεινός άνθρωπος και Δεσπότης Τιμής Ένεκεν
Νάσαι σίγουρος Διονύση , ότι θα μας δεχθεί με περισσή χαρά και αγάπη , και θα μας πει λόγια ψυχωφελή.
Αν κάποιος επιπλέον θέλει να εξομολογηθεί , αυτός θα του πει αν πρέπει η όχι να το κάνει αυτός ή κάποιος άλλος , έχει δηλαδή και διάκριση.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω , =ταπεινή μου άποψη είναι – ότι όταν πάμε σε ένα Πνευματικό και Λειτουργό του Υψίστου , δεν υπάρχει σχέδιο ή πρόγραμμα κινήσεων και τα λοιπά συνηθισμένα . Τα αφήνουμε όλα στα χέρια του, και
Αυτός ξέρει.
Στο κάτω – κάτω μία επίσκεψη σε ένα Γυναικείο μοναστήρι θα είναι , και μία ευκαιρία να συναντηθούμε , αυτοί που το επιθυμούν βεβαίως βεβαίως.
Είμαι σίγουρος ότι θα μου πείς και πάλι την γνώμη σου.
Νάναι ευλογημένο
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.