Μην ξαναπάς εκκλησία!
Συντονιστής: Συντονιστές
Μην ξαναπάς εκκλησία!
Ας κάνω πρόλογο: Είναι Μεγάλο Σάββατο, είμαι σε χωριό και αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος τρόπος να εκφραστώ, για αυτό που έζησα στον χτεσινό επιτάφιο. Αυτό που με ανησυχεί, είναι πως κάθε χρόνο μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα γράφω posts για τις εκκλησίες. Θα το κοιτάξω…
Ας μπούμε στο «ψητό» λοιπόν, μιας και μόνο από εδώ μπορούμε να δούμε ψητό για μερικές ώρες ακόμη… Μην ξαναπάς εκκλησία! Ναι, σε εσένα μιλάω. Σε εσένα που περιμένεις τη Μεγάλη Παρασκευή για να δείξεις το καινούριο σου συνολάκι, ακριβώς όπως δίδαξε ο Χριστός στη ζωή του. Σεμνά και ταπεινά όπως πάντα…
Μην ξαναπάς εκκλησία! Εσύ. Εσύ παλιόγρια, που παίρνεις θέση στα «θεωρεία» μαζί με τις άλλες κυράτσες και σκουντιέστε όποτε μπαίνει νέο πρόσωπο στο ναό, σχολιάζοντας.
Μην ξαναπάς εκκλησία, στο ξαναλέω παλιόγρια. Θυμήθηκες στα τελευταία σου να βελτιώσεις τη σχέση με το Θεό, για να έχεις καλή θέση στον Παράδεισο, με «θεωρεία» και εκεί, αλλά το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, είσαι εσύ αυτή που σπρώχνει και δεν τηρεί τις σειρές προτεραιότητας στην Θεία Κοινωνία. Βιάζεσαι μην πεθάνεις ε;
Μην ξαναπάς εκκλησία εσύ φελέ, που έρχεσαι στον επιτάφιο για συζήτηση, 40 χρονών μαντράχαλος, επειδή μέχρι τότε είχες ξεχάσει να πάρεις ένα τηλέφωνο τους γνωστούς σου και σου ήρθε κατά την περιφορά, να αναλύσεις τα πάντα. Τους φόρους του ΠΑΣΟΚ, τα λάθη του Κετσπάγια, τη Μανωλίδου στο «Dancing with the Stars».
Μην ξαναπάς εκκλησία εσύ καραφλέ νεοκόρε, που νιώθεις σημαντικός και τσιφλίκι σου την εκκλησία, φωνάζοντας «πηγαίντε πιο μπροστά, να μπορούν να παίρνουν κεριά», αγνοώντας και τον παπά που διαβάζει το Ευαγγέλιο, αλλά και το χωροταξικό της εκκλησίας. Αν μπορούσα να πάω πιο μπροστά, θα καθόμουν μπροστά στο μανουάλι να λαμπαδιάζω από τη ζέστη;
Σχετικά με τους «δίσκους» που κυκλοφορούν στις εκκλησίες και τον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώνονται τα χρήματα, μάλλον θα αναφερθώ με άλλο post, δεν έχω όρεξη τώρα. Πάντως, χίλιες φορές αυτοί που ενσυνείδητα δεν πάνε στην εκκλησία, παρά αυτοί οι υποκριτές που τη θεωρούν κοινωνική έξοδο. Μιλώντας για κοινωνική έξοδο, μην ξαναπάς εκκλησία ΕΣΥ πολιτικέ, που δεν ξέρεις να ανάβεις κερί στην εκκλησία, που μέχρι χτες δήλωνες άθεος και τώρα κάθεσαι μπροστά μπροστά, μη χάσεις κανένα ψηφαλάκι.
Κατευνάζοντας το θυμό του,
ένα πρώην παιδί του κατηχητικού…
http://www.neolaia.gr/wordpress/index.p ... ver-again/
Ας μπούμε στο «ψητό» λοιπόν, μιας και μόνο από εδώ μπορούμε να δούμε ψητό για μερικές ώρες ακόμη… Μην ξαναπάς εκκλησία! Ναι, σε εσένα μιλάω. Σε εσένα που περιμένεις τη Μεγάλη Παρασκευή για να δείξεις το καινούριο σου συνολάκι, ακριβώς όπως δίδαξε ο Χριστός στη ζωή του. Σεμνά και ταπεινά όπως πάντα…
Μην ξαναπάς εκκλησία! Εσύ. Εσύ παλιόγρια, που παίρνεις θέση στα «θεωρεία» μαζί με τις άλλες κυράτσες και σκουντιέστε όποτε μπαίνει νέο πρόσωπο στο ναό, σχολιάζοντας.
Μην ξαναπάς εκκλησία, στο ξαναλέω παλιόγρια. Θυμήθηκες στα τελευταία σου να βελτιώσεις τη σχέση με το Θεό, για να έχεις καλή θέση στον Παράδεισο, με «θεωρεία» και εκεί, αλλά το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, είσαι εσύ αυτή που σπρώχνει και δεν τηρεί τις σειρές προτεραιότητας στην Θεία Κοινωνία. Βιάζεσαι μην πεθάνεις ε;
Μην ξαναπάς εκκλησία εσύ φελέ, που έρχεσαι στον επιτάφιο για συζήτηση, 40 χρονών μαντράχαλος, επειδή μέχρι τότε είχες ξεχάσει να πάρεις ένα τηλέφωνο τους γνωστούς σου και σου ήρθε κατά την περιφορά, να αναλύσεις τα πάντα. Τους φόρους του ΠΑΣΟΚ, τα λάθη του Κετσπάγια, τη Μανωλίδου στο «Dancing with the Stars».
Μην ξαναπάς εκκλησία εσύ καραφλέ νεοκόρε, που νιώθεις σημαντικός και τσιφλίκι σου την εκκλησία, φωνάζοντας «πηγαίντε πιο μπροστά, να μπορούν να παίρνουν κεριά», αγνοώντας και τον παπά που διαβάζει το Ευαγγέλιο, αλλά και το χωροταξικό της εκκλησίας. Αν μπορούσα να πάω πιο μπροστά, θα καθόμουν μπροστά στο μανουάλι να λαμπαδιάζω από τη ζέστη;
Σχετικά με τους «δίσκους» που κυκλοφορούν στις εκκλησίες και τον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώνονται τα χρήματα, μάλλον θα αναφερθώ με άλλο post, δεν έχω όρεξη τώρα. Πάντως, χίλιες φορές αυτοί που ενσυνείδητα δεν πάνε στην εκκλησία, παρά αυτοί οι υποκριτές που τη θεωρούν κοινωνική έξοδο. Μιλώντας για κοινωνική έξοδο, μην ξαναπάς εκκλησία ΕΣΥ πολιτικέ, που δεν ξέρεις να ανάβεις κερί στην εκκλησία, που μέχρι χτες δήλωνες άθεος και τώρα κάθεσαι μπροστά μπροστά, μη χάσεις κανένα ψηφαλάκι.
Κατευνάζοντας το θυμό του,
ένα πρώην παιδί του κατηχητικού…
http://www.neolaia.gr/wordpress/index.p ... ver-again/
Re: Μην ξαναπάς εκκλησία!
το δημοσιευσα λόγω του κομικού χαρακτήρος του κειμένου
Πολύ καλό Χρήστο!!!!
- evagelia
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΜΙΚΟ ΑΜΑ ΠΙΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΡΩΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ
ΝΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.....
ΝΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.....

- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αν και συμφωνώ απολύτως με το πνεύμα του κειμένου και τα πάρα πολύ εύστοχα και χαρακτηριστικά παραδείγματα της υποκρισίας, πολλών ανθρώπων που "εκκλησιάζονται", χωρίς στην ουσία να εκκλησιάζονται.
Εν τούτοις, αν υπάρχει ένας τρόπος, όλοι αυτοί οι άνθρωποι να αλλάξουν και να βρουν το δρόμο τους, αυτός είναι μέσω της Πίστεως και του εκκλησιασμού.
Εξάλλου όλοι μας, λίγο ή πολύ, υποπίπτουμε σε υποκριτική συμπεριφορά.
Επομένως πώς θα πούμε σε κάποιον "μην εκκλησιάζεσαι"?
Επαναλαμβάνω ότι συμφωνώ με το κείμενο.
Αλλά από την άλλη, κανένας δεν είναι λιγότερο άξιος από κανέναν μας.
Ποιός άραγε εξ ημών, είναι πραγματικά ικανός και άξιος "να βάλλει τον λίθον"?
Εν τούτοις, αν υπάρχει ένας τρόπος, όλοι αυτοί οι άνθρωποι να αλλάξουν και να βρουν το δρόμο τους, αυτός είναι μέσω της Πίστεως και του εκκλησιασμού.
Εξάλλου όλοι μας, λίγο ή πολύ, υποπίπτουμε σε υποκριτική συμπεριφορά.
Επομένως πώς θα πούμε σε κάποιον "μην εκκλησιάζεσαι"?
Επαναλαμβάνω ότι συμφωνώ με το κείμενο.
Αλλά από την άλλη, κανένας δεν είναι λιγότερο άξιος από κανέναν μας.
Ποιός άραγε εξ ημών, είναι πραγματικά ικανός και άξιος "να βάλλει τον λίθον"?
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η αληθεια ειναι πικρη, ειτε αστεια λεγεται ειτε σοβαρα, και το κειμενο εκφραζει καποιες αληθειες.
Παντως καλο ειναι οσο μπορουμε να τα αγνοουμε ολα αυτα, οχι σαν αφελεις αρνητες τους,
αλλα σαν συνειδητοι πιστοι που εχουν αλλο σκοπο πνευματικο, και οχι να κρινουν τους αλλους,
αλλιως θα αποπροσανατολιστουμε για να μην πω θα τρελλαθουμε.
Σε τελικη αναλυση καλυτερα να εκκλησιαζεται ο κοσμος εστω και βλακωδως, παρα να ειναι "σωστος", μακραν της Εκκλησιας.
Το πρωτο διορθωνεται χαριτι Θεου, το δευτερο σε οδηγει σε ασχημο δρομο μακραν του Θεου.
Αλλωστε τι λεμε στην Ανασταση: Eν Εκκλησιαις ευλογειτε τον Θεον, δεν λεμε;
Αλλιως δεν γινεται.
Παντως καλο ειναι οσο μπορουμε να τα αγνοουμε ολα αυτα, οχι σαν αφελεις αρνητες τους,
αλλα σαν συνειδητοι πιστοι που εχουν αλλο σκοπο πνευματικο, και οχι να κρινουν τους αλλους,
αλλιως θα αποπροσανατολιστουμε για να μην πω θα τρελλαθουμε.
Σε τελικη αναλυση καλυτερα να εκκλησιαζεται ο κοσμος εστω και βλακωδως, παρα να ειναι "σωστος", μακραν της Εκκλησιας.
Το πρωτο διορθωνεται χαριτι Θεου, το δευτερο σε οδηγει σε ασχημο δρομο μακραν του Θεου.
Αλλωστε τι λεμε στην Ανασταση: Eν Εκκλησιαις ευλογειτε τον Θεον, δεν λεμε;
Αλλιως δεν γινεται.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
Andreasmas
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μου άρεσε το κείμενο αυτό .Φανερώνει και ξεσκεπάζει την ωμή αλήθεια.
Με αναπαύει όμως στο <<ειδώλειο του κατηγορούμενου >>να βρίσκεται η αφεντιά μου.
Με αναπαύει όμως στο <<ειδώλειο του κατηγορούμενου >>να βρίσκεται η αφεντιά μου.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν μου άρεσε καθόλου μα καθόλου , το ύφος του κειμένου.
Το πάθος και ο θυμός δεν οδηγούν σε κανένα καλό αποτέλεσμα , ακόμα και αν λες τις ποιό μεγάλες αλήθειες και εκφράζεις τα ποιό ωραία πράγματα.
Άμα δεν υπάρχει αγάπη σε ότι λες και κάνεις , άστα καλύτερα.
Κατά τα άλλα
Το πάθος και ο θυμός δεν οδηγούν σε κανένα καλό αποτέλεσμα , ακόμα και αν λες τις ποιό μεγάλες αλήθειες και εκφράζεις τα ποιό ωραία πράγματα.
Άμα δεν υπάρχει αγάπη σε ότι λες και κάνεις , άστα καλύτερα.
Κατά τα άλλα
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Το ότι είμαστε υποκριτές και δεν έχουμε γνώθι σ' αυτόν είναι δεδομένο. Θεωρώ όμως πως δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να απαγορεύουμε στον οποιονδήποτε να μπει στον Οίκο του Θεού.
Μόνο για τα δικά μας - αμαρτωλά - σπίτια θα μπορούσαμε να το πούμε.
Μόνο για τα δικά μας - αμαρτωλά - σπίτια θα μπορούσαμε να το πούμε.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Πρωτη φορά φέτος πήγα στον επιτάφιο που γίνεται τα ξημερώματα στο νησί αλλες χρονιές το βράδυ σε χωρια.
Ολες οι εκκλησίες του νησιου συγκεντρώνωνται και κάνουμε την περιφορά μέσα στην πόλη υπο τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο. εκει στην πλατέία έχει ένα σουβλατζίδικο που ήταν τίγκα γεμάτο έτρωγαν όλοι καθιστοί σουβλάκια και μπριζόλες και ούτε που σηκώθηκαν την ώρα του επιταφίου ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ ! τουλάχιστον σεβασμός ...
Φανταστείται έχω κάτι φίλους μουσουλμάνους που μου λένε έστω χρόνια πολλά αυτές τις μέρες απο σεβασμό ...
Ασε το άλλο ...εχω να λέω ιστορίες απο το περίπτερο που δουλεύω..
Μιλαμε για ύβρεις παναγίες χριστούς την μεγάλη βδομάδα , ο άλλος να λέει οτι τρώει κρέας αλλιως αν δεν φάει δεν μπορεί να κουνηθεί την μεγάλη παρασκευή και τέτοια , ή κάτι γέρους να λένε οτι τους αρέσει το sex μεγάλη βδομάδα διοτι ειναι θεικο και ιερό ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !
οι περισσότεροι δεν βλέπουν τις μέρες σαν ιερές αλλά σαν ΠΡΑΔΟΣΗ δηλαδή ΑΡΝΙΑ , ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΓΛΕΤΖΟΤΡΑΓΟΥΔΑ κλπ κλπ...
Λυπάμαι οταν πηγαίνω εκκλησία να βλέπω πχ 1 Ιανουαρίου και καποιες Κυριακες 3 -4 ατομα..
Στους χαιρετισμούς πηγα με έναν φίλο σε ολους ....τελικα διαπιστώσαμε οτι μέσα στην εκκλησία είμαστε οι μόνοι 2 νέοι ! οι υπόλοιποι ήταν πάνω απο 50 -55 ! ! και μιλάμε μέσα στους 100 - 150 !
κριμα Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ολες οι εκκλησίες του νησιου συγκεντρώνωνται και κάνουμε την περιφορά μέσα στην πόλη υπο τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο. εκει στην πλατέία έχει ένα σουβλατζίδικο που ήταν τίγκα γεμάτο έτρωγαν όλοι καθιστοί σουβλάκια και μπριζόλες και ούτε που σηκώθηκαν την ώρα του επιταφίου ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ ! τουλάχιστον σεβασμός ...
Φανταστείται έχω κάτι φίλους μουσουλμάνους που μου λένε έστω χρόνια πολλά αυτές τις μέρες απο σεβασμό ...
Ασε το άλλο ...εχω να λέω ιστορίες απο το περίπτερο που δουλεύω..
Μιλαμε για ύβρεις παναγίες χριστούς την μεγάλη βδομάδα , ο άλλος να λέει οτι τρώει κρέας αλλιως αν δεν φάει δεν μπορεί να κουνηθεί την μεγάλη παρασκευή και τέτοια , ή κάτι γέρους να λένε οτι τους αρέσει το sex μεγάλη βδομάδα διοτι ειναι θεικο και ιερό ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !
οι περισσότεροι δεν βλέπουν τις μέρες σαν ιερές αλλά σαν ΠΡΑΔΟΣΗ δηλαδή ΑΡΝΙΑ , ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΓΛΕΤΖΟΤΡΑΓΟΥΔΑ κλπ κλπ...
Λυπάμαι οταν πηγαίνω εκκλησία να βλέπω πχ 1 Ιανουαρίου και καποιες Κυριακες 3 -4 ατομα..
Στους χαιρετισμούς πηγα με έναν φίλο σε ολους ....τελικα διαπιστώσαμε οτι μέσα στην εκκλησία είμαστε οι μόνοι 2 νέοι ! οι υπόλοιποι ήταν πάνω απο 50 -55 ! ! και μιλάμε μέσα στους 100 - 150 !
κριμα Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται